Artikull i 29 Tetori 2010 .
Eugent Bushpepa: Njė kafe me prindėrit, ma bėn ditėn e veēantė
Edhe pse i lindur me pasionin e tij pėr muzikėn pėrfshirja nė orkestrėn e “Top Channel” duket se i ka dhėnė mundėsinė qė tė jetė ky qė ėshtė sot e tė bėhet kaq i njohur sa ē’ėshtė sot.
Talent i padiskutueshėm. Kushdo qė dėgjon emrin Eugent Bushpepaj do tė nxjerrė kėto fjalė nga goja. I pėlqen muzika rock, por nuk e ka tė vėshtirė ta provojė veten (siē edhe i ka dhėnė provat) edhe nė zhanre tė tjera muzikore.
Pas sukseseve nė punė dhe disa prezantimeve me radhė ne evente muzikore Eugent Bushpepa momentalisht po merret me pėrpunimin e njė hiti folk, kėngė me tė cilėn kėrkon edhe tė befasojė publikun shqiptar. Gjatė intervistės sė tij, ndėr tė tjera Bushpepa na rrėfen opinionin e tij mbi festivalet shqiptare, e ndėrsa pėrsa i pėrket jetės private thekson se ėshtė singėl.
Genti pėrveē angazhimit nė “Top Channel” me ēfarėdo merreni tjetėr?
Aktualisht jam i angazhuar nė sezonin e ri nė “Top Channel” dhe njėkohėsisht po mundohem tė ndjek studimet pėr Stomatologji.
Po pėr pasionin tuaj ēfarė mund tė na thoni? Keni ndėrmend ndonjė kėngė tė re?
Po ne fakt punoj pėr ripėrpunimin e njė kėnge tė re, e cila ka lidhje me folklorin shqiptar, por dua tė mbetet surprizė edhe pėr pak kohė.
Genti mund tė na thoni pse nuk merrni pjesė nė festivalet e tjera, siē ėshtė pėr shembull “Kėnga Magjike 2010”?
Duke qenė se jam i angazhuar nė njė televizion dhe qė kemi bėrė njė kontratė kemi zgjedhur qė tė mos marrim pjesė nė festivale, tė cilat organizohen nga televizionet e tjera.
Meqė po flasim pėr festivalet shqiptare do donin tė dinim se cili ėshtė opinioni juaj pėr kėto gara muzikore?
Po marr njė shembull: Tė flasim pėr Festivalin Kombėtar. Ai lė shumė pėr tė dėshiruar qė nga organizimi, fonia, trajtimi i kėngėtarėve, vlerėsimi i kėngėve dhe deri tek arritjet pėrfundimtare.
Po si spektaklin mė tė arrirė nė tė gjitha aspektet kė konsideroni?
Definitivisht “Top Fest”, sidomos pas suksesit tė vitit tė shkuar. Kryesorja ėshtė se ky festival ishte tėrėsisht “live”, gjė qė erdhi si rrjedhojė e njė pune profesionale e stafit drejtues tė Top Channel dhe veēanėrisht drejtuesit artistik Dorian Gjoni. Pėr mendimin tim festivale tė tilla janė vlerėsimi mė i madh, si pėr kėngėtarėt e aftė qė kėndojnė “live’, ashtu edhe pėr grupet.
Jeni shprehur qė keni lindur pėr tė bėrė muzikė…
Jam mė se i gėzuar qė ka njerėz qė mė vlerėsojnė pėr atė qė kam bėrė deri mė sot. Derisa ekziston njė vlerėsim i tillė besoj qė edhe nė tė ardhmen do pėrpiqem tė jap maksimumin.
Sipas jush sa vlerėsohet njė artist nė Shqipėri?
Gjithēka varet nga marketingu qė i bėn vetes njė artist nė Shqipėri, duke qenė se menaxherėt artistikė bien nė tregun muzikor me pikatore. Sipas mendimit tim njerėzit qė zgjedhin tė mos ‘infektohen’ nga komerēi vlerėsohen shumė pak.
Prej datės 1 tetor fundjavat pėr ju kanė vetėm njė emėr, “Stage”. Si lindi ideja pėr ta hapur kėtė club?
Gjithnjė kam dėshiruar qė tė kem njė lokal, nė tė cilin luhet muzikė “live”. U desh pak kohė qė tė krijoja lidhjet e duhura pėr ta ngritur nė kėmbė njė gjė tė tillė, por shtysėn dhe ndihmesėn kryesore ma dha njė miku im i fėmijėrisė, Renuar Locaj pa tė cilin nuk do ta kisha arritur realizimin e kėsaj dėshire.
Cilėt janė miqtė tuaj VIP qė takoni mė shpesh?
Kamela Islamaj, Dorian Gjoni, por sikurse unė besoj se nuk e cilėsojnė veten si “VIP-a” (qesh).
Le tė ndryshojmė pak temė. Si po shkon jeta private? Vazhdoni tė jeni “single”, apo i dashuruar?
Pėr ēėshtje zgjedhjeje tani pėr tani jam single. S’e kam takuar akoma personin e duhur.
Femra ideale, si duhet tė jetė ajo pėr Gentin?
Inteligjente dhe e thjeshtė. Gjithsesi mė duhet tė them qė dhe aparenca ėshtė detaj i vlefshėm pėr impaktin e parė.
Dėshironi qė partnerja juaj tė jetė person publik, apo njeri i thjeshtė
E vetmja arsye qė do tė dėshiroja tė ishte person publik ėshtė se do arrinte tė kuptonte mjaft mirė situatėn nė tė cilėn ndodhem unė nė momente tė caktuara. Por do mė duhet tė anoj mė tepėr tek njeriu i thjeshtė, sepse nganjėherė fama tė bėn shumė tė kompleksuar dhe asnjė nuk do e donte njė person tė tillė nė krah.
Po ju bezdiseni nga fama?
Fama ka pjesėn pozitive dhe negative tė saj. Ndjehesh i vlerėsuar kur njerėzit tė pėrshėndesin nė rrugė, apo nė ambiente tė punės dhe tė urojnė pėr punėn qė po bėn. Ndėrsa ndjehesh i zhgėnjyer kur privohesh, pėr shkak tė mendimeve tė kompleksuara qė ka rrethi shoqėror, nga gjėrat e pėrditshme qė mund tė nevojitet t’i bėsh si njė njeri i thjeshtė, si pėr shembull daljen pėr qejf me shoqėrinė pa rėnė nė sy.
Ju kemi parė gjithmonė me flokė tė gjata, kjo sepse i shkon muzikės qė bėni, apo sepse jeni pėrshtatur mė sė miri me kėtė look?
Kam shumė vite qė i mbaj flokėt e gjata. Kam tentuar disa herė t’i pres, por t’ju them tė drejtėn besoj se nuk mė shkojnė dhe pėr kėtė nuk eksperimentoj shpesh, pra ėshtė ēėshtje look-u.
Cili ka qenė thashethemi “mė i keq” qė keni dėgjuar pėr veten?
Ju betohem qė nuk kam memorizuar asnjė. Mbase, ngaqė nuk u jap shumė rėndėsi dhe kohė.
Ēfarė e bėn njė ditė tė veēantė pėr ju?
Njė kafe me prindėrit.
Kė konsideroni si pengun e jetės tuaj?
Shkėputja nga Universiteti i Bologna-s
Pėr ta mbyllur. Shprehja qė pėrdorni mė shumė nė jetė?
“Rock ‘n Roll”.
Nga " Game Over "
http://vipat.info/eugent-bushpepa-nj...ten-e-vecante/
Krijoni Kontakt