Postuar më parë nga
nestorp
Edhe une jam vlonjat,bile ne ato muaj te veshtire kam banuar ne Cole,dava dhjetra metra nga nga vendi ku ky zoti Benjamin bente roje si qen per te ruajtur Zanin dhe miqte e tij pisanjoz,Skender Qenushin,Frrok surratmutin,V Fejzo korcarin te birin e shefit te armatimit te deges se punve te brendeshne Tare Fejzos e plot legener te tjere.Dy here jam kercenuar per te me vrare nga vellai i Zanit Balili,sepse muk ju isha bindur te beja sherbim garnizoni ne pallat.Pse ne do te mbrojme me thote kunati i Zanit Luan mustaqja nga Kanina!Nga kush me ruani ju mua i thashe.Nga Saliu.Beni mire te ruani veten tuaj dhe S Qenushin ,Srrokub & Co e mua mos me ruani nga Berisha i thashe.Me kete legen qe ha dhe sot dhe e ka lene beronje gorrishioten ta mbaje me dore kisha pak muhabet.E merrja si kasap qe me therrte qingjat qe blija dhe si shperblim hante te gjalla si qen shpretken dhe temthin.Edhe mund te me vrisnin por si duket kishin urdher mos te kruheshin ne lagje,sepse lagja i mbronte ata muter.Kete Benjaminin qe nuk e ka emer por nick duhet te njhemi,sepse gjithe ushtaret e bandes i njihja me emer,sepse rrinin si laro neper kembet tona.
Bert Brokaj nga Centralja (10 korriku) eshte skafisti i pare i Vlores se bashku me te vellezrit te udhezuar nga Sabiti dhe i vellai i tij burri i kurves(ish sekret i kom partise Vlore) jane udheheqsit e rebelimit komunist ne Vlore.Berti dhe disa skafiste te tjere paguanin pare cdo dite per evgjitet per te dale tek monumenti gjersa turma filloi te rritej.Ata jae inisiatoret qe shtyne disa debil si komunisti Agim Azizi(ish shofer i Naftes) qe sulmuan me arme SHIK-un e Vlores fare prane shtepise se tyre.Agimi e mori pergjigjen,sot iken me paterica.Per mos ta zgjatur me Brokajt jane otganizatoret e shkaterimeve ne Vlore.Me manovrimet qe ka bere Zabiti ka pare me thes dhe nje hotel ne Dhermi te dashur miq.Paret e tij vinin nga trafiku njerezor dhe nga perfitimet si minister gjersa u kap me breke neper kembe ne zyren e tij dhe u pushua nga puna nga Nanua.Me vone u be deputet i LSI.Dua te flas pak per disa figura qe Benjamini permend.S Mulosmani-nje djale teper trim dhe mjaft i zoti ne kryerjen e detyres.I pakorruptueshem.Bllokoi ne gjhirin e Pasha Limanit mbi 180 skafe gjersa u kalben.Njeri i pakompromis me krimin.Sokol Bizhga nje djale ********** dhe i korruptuar.Njeri i dhunshem,kriminel.Gjergji nga Tepelena i djegur ne qafe Gjashte te Sarandes ,ish oficer ushtrije.Nje person kryeikorruptuar.E njoh ne nje rast personal kur shkoi dhe hodhi permbys shtepine e nje mikut tim sepse nuk i kapi dot ata qe mbollen hashash e i kishin premtuar t'i jepnin pare.
Kur e mora vesh qe e poqen thashe se mire ja bene qenit,por u deshperova kur qeveria e korruptuar e saliut e beri deshmor dike qe nuk e meritonte.Jo se une kisha probleme me te por sepse ishte njeri kryeikorruptuar.
Behet fjale kur ish shef krimesh ne Tepelene.
Eduart Alushi shok imi i feminise,i biri i Bari Alushit me shtepi ne Karabash nje karrierist e i paafte.Komunist i devotshem brez pas brezi.Me tha nje here pse nuk behesh anetar i PS?Pergjigja ime ishte se e kam urryer gjithmone komunizmin dhe partine e punes.Liza Hoxha nga Terbaci nje shemtire kriminele qe rruhej si burre.Nje grua mushke, e cila i thithi gjakun oficerit te SHIK-ut te plagosur para studenteve te greves se urise tek universiteti i Vlores(Grevistet ishin vajza dhe djem te njerezve te rebelimit komunist) .Kjo putane si mushke me nje fytyre te zeze e me qime si burre e zemer me katran u shperblye nga komunistet e ardhur ne pushtet me puc me 1997.U be drejtoreshe e Postave te Shqiperise.Ne ato vite qe ajo ishte si drejtoreshe e postave te gjitha dergesat vidhedhin e te gjitha letrat hapeshin.Viktime kam qene vet une qe po shkruaj keto rreshta ne tri raste.I shkrova nje leter ku ajo me kthente pergjigje se nuk ish ashtu sic mendoja une.Kur lexova emrin e saj ne fund te letres i shkrova perseri duke i thene se ti je ajo Liza e Komiteteve te Varrimit qe vodhe e dogje banken e Vlores e nuk e ke per gje te hapesh pakot qe dergojme ne per te afermit tane.Edhe kjo neperke komuniste e provoi qeline per nja tre vjet ne mos gaboj me 2005.Eqerem Osmani komshiu im me ka deklaruar ne shtepine e tij (ish oficer i liruar) se ish ai qe kish hapur depot e armeve qe ndodheshin tek Fabrika e Cimentos.(I instalova nje marres satelitor aso kohe.Nje njeri pa pike personaliteti.Kur une isha duke punuar e bija dhe e shoqja rrinin me shale hapur kur une isha duke punuar per instalimin e aparatit e as qe e rruanin nga ai.Merreni me mend se cfare burri ishte.(Jam njeri i pa nder nqse ju genjej!)
Ndersa Arben Malaj eshte djali i tezes se Zan Caushit.Se bashku me te perpos te tjerave ai ishte organizatori i nisjes se Katerit te Rades qe shkoi drejt vdekjes me 83 femije e gra ne fund te detit.Paret i merrnin duke mbajtur hapur gryken e nje thesi,pa i numeruar.Malaj eshte menaxheri i firmave piramidale.Sot ai po mban nje qendrim anti Rama dhe duhet pershendetur.Por dijeni se ai eshte ushtar besnik i Nanos.
Ndersa surratmutin,Skender Qenushi e kam gjetur aso kohe duke pire ne nje tavoline ne cep te lokalit qe kish vellai i Zanit,posht pallatit perballe shtepise se tij,duke pire me Zanin,Arben Latifin(krimineli qe u ekzekutua sa kalon rrugen Transballkanike qe te nxjerr tek Kinoteatri ose ish Bufe rinia),Frrok Cupin e dy te tjere e nuk i njoha.Jam dakord ne pergjithesi me ato qe thote zoteria ne shkrimin e tij,por dua te ndalem pak tek Arben Imami dhe roli i tij antishqiptar me 1997.A e meriton qe ky legen qe e quajti veten gjeneral te forcave te jugut kunder Berishes te jete minister.Roli i tij ka qene antishqiptar.a ka marre pjese ne djegjen e Shqiperise .Vendi i tij duhej te ishte ne burg jo minister i mbrojtjes.Une mendoj se ne ate cmenduri popullore humbi vetem populli ai qe u vra e u pre,ndersa udhehqsit e rebelimit komunist dualen te fituar.U majmen pra me gjakun e idjotve qe vrane njeri tjetrin.Sali Berisha humbi vetem pushtetin,por para nuk humbi,femijet e tij nuk i vrau njeri.Edhe ky eshte i njejte me kete qe pershktuam me siper.Ai eshte pergjegjesi kryesor per ngjarjet e vitit 1997.Pra edhe ai duhet ta kete vendin ne burg,sepse me sjelljen e tij eshte gati te na sjelle nje '97 te dyte.Kriminela surratmuter si G ruci jane gati te bejne nje katrahure tjeter.Po ta dije ky kriminel,se do ta paguaje shume shtrenjte po guxoi.Vetem po te jemi te marre qe te bejme nje 97 tjeter!
Krijoni Kontakt