klara ke keqkuptuar pyetjen.
austria, skocia, franca etj cilat grupe dominojne ne keto vende? psh: ne austri popullata ka 45% me grup gjaku C.
harruat cfare grup gjaku eshte apo ishte obama, einstein, etj.
harrova do ishte interesante te dinim cilat grupe gjaku kane metabolizmin me te mire, jane me te mbrojtur nga semundjet? fundja gjaku eshte nga ku organizmi merr ushqimin
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga tvsh : 08-10-2009 mė 11:00
klara antigenet mos jane proteina te huaja aka strukture tjeter e panjohur nga organizmi qe sistemi imunitar me ane te antikorpeve i sulmon?
qe lind pyetja personat me sa me pak antigene ne gjak jane ata qe nuk i kap kollaj alzaimer?
cili grup gjaku ka me pak ose ska antigene?
Rh - 0 - pozitiv !!
Askush nuk ta bėn atė qė ta bėn vetvetja !!
Po terapia me e rendesishme eshte ky kombinim,Hekur ,Vitamina B 12 ,dhe Acid folik ,po varet dhe nga lloji i anemise sepse anemia eshte e shumellojshme,
ne disa raste perdoret dhe testosteroni dhe nandrolone dekaenato ,per te stimuluar prodhimin e rruzave te kuqe, dhe ne rastet me te renda te anemise perdoret eritropoietina dhe IL-3.
Megjithate duhet patjeter keshilla e mjekut para fillimit te c'do lloj terapie!
Meqe jemi ne tema po ju spjegoj pak C'ESHTE ANEMIA ?
ANEMIA vjen nga greqishtja e lashte dhe perkethehet(pa gjak) dhe percaktohet nga ulja e vlerave te emoglobines (Hb) ne gjak .
Per meshkujt percaktohet si anemi kur vlerat e Hb< 13 g/dl.
Per femrat percaktohet si anemi kur vlerat e Hb<12 g/dl.
Per ta percaktu mire anemine perdoren dhe dy parametra te tjere ematokriti (M Hc< 40% ,,,,FH c < 37 % ,
Gjithashtu dhe nga numri i rruazave te kuqe :
Per femrat numri normal i rruzave te kuqe eshte nga 4.000.000 deri ne 4.500.000.
Per meshkujt numri normal i rruzave te kuqe eshte nga 5.000.000 deri ne 5.500.000
Anemia eshte shume e perhapur ne bote sidomos tek femijet ,nga nje studim amerikan thuhet se jane te prekur 43 % te femijve nen 4 vjec ,sidomos nga anemia per munges hekuri ne gjak.
Ja disa shenja te anemise:
ndjenje pafuqesie,dobesie,
Takikardi,
Djersitje te teperuara,
Renie te fikti,
stimul vjellje,
ngjyre e zbete e lekures,
humbje perqendrimi ,
harrese.
Ju faleminderit per keshilla dhe njeherit jukerkoj falje per shkrimin katrahure,por, kisha nje problem me lop topin, por i kaloi ...sido qe te jete pyejten e paskeni kuptuar mire...
Asaj i jane bere analiza, por, ashtu vetvetiu ka pagjaksi, dhe ajo qe me duhet te dije eshte se a eshte ndonje menyre mjekimi pa efekte anesore, nepermjet yshqimit dhe qajrave pa efekte anesore...? PAsi mjeket nuk i japin nodnje terapi nga barnatorja...
Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik
Nuk ekziston grupa C e gjakut ooooo TVSH,
lexoi postimet prej fillimit ėshtė shumė mirė e spjeguar krejt,
grupet e gjakut kanė rėndėsi vetėm pėr disa sėmundje,
gjaku pa marrė parasyshė cila grupė ėshtė, funkcionin e vet e kryen, d.m.th., i ushqen tė gjitha qelizat e trupit me oksigjen tė cilin e siguron nga mushkėritė (pėrskaj tė gjithė funkcioneve tjera) dhe nuk ka ndonjė lidhje me inteligjencėn, apo tė them mė mirė deri tani kėto janė vetėm teori, shkencėrisht nuk bėhet ndonjė lidhje me grupet e gjakut dhe aftėsitė fizike dhe mendore tė njeriut.
Mos i trego Zotit sa i madh ėshtė problemi, por tregoi problemit sa i madh ėshtė Zoti.
Nese mjeket qe e njofin gjendjen e saj klinike mire nuk i japin asnje lloj kure ,kjo do te thote qe anemia e saj eshte e lehte dhe nuk krijon probleme per shendetin e saj,per sa i perket efekteve anesore nese ajo do te kishte munges hekuri ne gjak nese pi hekur dhe e ploteson kete munges nuk ka efekte anesore dhe grupi i vitaminave B 12 te mara per nje periudhe te caktuar nen keshillen e mjekut nuk kane efekte anesore, per ti mare keto ne nje menyre natyrale nepermjet ushqimit
duhet te hame sasi te medha ushqimi per te zvendesuar nje tablete,duhet kohe me e gjate qe trupi ti asimiloje dhe te plotesoje mungesat.
Gjithsesi ja nje liste ushqimesh qe permban hekur dhe vitamine B12.
Hekur permban .Mishi (kryesisht i kuq) ,melcite, Veza,Peshku ,Perimet ,Fruta.
B12 permban .Melcite ,Qumeshti,Veza .
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Colomba : 09-10-2009 mė 09:38
epo sipas teje kėto janė bėrė tė susksesshėm se kanė pasur grupėn A tė gjakut,
sipas meje dhe asaj qė kam lexuar, kėto e kanė grupėn A tė gjakut se pjesa mė e madhe e njerėzve nė botė ėshtė me grupėn A, dhe normalisht qė shansat janė mė tė mėdha qė edhe njerėzit e tillė tė kenė grupėn A, sepse ma shumė njerėz ka me kėtė grup, get the correlation?
pastaj seē e ke njė logjikė,
krahasimet nuk bėhen kėshtu,
mblidhi tė gjithė dijetarėt, tė shohim me pėrqindje se kush kujt grupe i takon, do bėhen krahasime me pėrfaqsimet e kėtyre grupeve me popullatėn botrore, eheheeee, ekuacione tė ndėrlikuara me tė cilat merret staistika e shkencave tė ndryshme,
e pastaj do tė kemi rezultate tė denja pėr tė vėrtetsuar kėtė teori, pėrndryshe mbetet vetėm njė teori.
Pastaj, ok,
mua mė levėrdis tė jetė kėshtu siē thua ti, edhe unė jam grupa A, mos mendo se vetėm tė kundėrshtoj,
edhe unė nuk kam ndonjė fakt pėr ta kundėrshtuar kėtė pohimin tim,
mund tė jetė ashtu siē thua ti.
Mos i trego Zotit sa i madh ėshtė problemi, por tregoi problemit sa i madh ėshtė Zoti.
O ju faleminderit shume, sinqerisht me lejoni te ju them se jeni shume shume e madhe, une personalisht nuk i havezet por, kete fenomen e ka njeriu per t ecilin ju pyes, dhe qe e dua shume, ajo vdes per veze, une ia ndaloja sepse mua me mundon yn dyra, kursa ajo, nuk ia le vendin, e per mishin e kuq, melqin nuk e di si eshte puna.. por edhe qumeshtin nuk e fut ne goje fare, eshte qik me kerrname ne ushqim....por vertete keshilla shume te mira, ju faleminderit shume edhe nje here....
Miku me i mire i cili n'shoqrin e tij vazhdimisht ngritesh n'piadestal te jetes eshte Kurani Fisnik
A+..........Ēfare grupi gjaku keni?
»« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«
pse i nevoitet ndonjerit gjak ?!!!!
Une kam gjakun grupi O. Si testohet pa vajtur tek doktori e kam apo se kam O, negative apo pozitive?
Un kam grupin e gjakut...A RH- negativ
Doja te dinja ,a eshte e trashiguar??? ...mami im e ka patur kte grup gjaku,gjithashtu dhe un ,por a mund te ndodhi qe dhe femija im ta ket kte lloj grupi gjaku ??????
Dhe doja te dija ,se ēfar te mire ose ēfar te keqe ka ky lloj grupi i gjakut
Faleminderit
Wir leben alle unter dem gleichen Himmel, aber wir haben nicht alle den gleichen Horizont.
une grupen e gjakut ekem 0 Rh pozitiv.
Krijoni Kontakt