Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 19
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anëtarësuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

“Lufta e ftohtë” 12-vjeçare e Berishës me SHBA-të

Që nga kriza me Mariza Linon deri te debatet me Xhon Uidhers. Sulmi mbi OSBE-në pas humbjes në zgjedhjet e vitit 2001

Zgjedhjet e 26 majit të vitit 1996 do të shënonin dhe thyerjen e pakthyeshme mes SHBA-ve dhe ish-presidentit Berisha, pas një marrëdhënieje që ishte “plasaritur” që prej mesit të vitit 1994. Por “armiqësia” duket se u shpall në vitin 1997, ndërsa në pjesën e dytë të këtij viti, i gjendur në opozitë, Berisha e kishte vërtet të vështirë të gjente një bashkëbisedues në pritjet mondane të organizuara në selinë e Ambasadës Amerikane. Asokohe ambasadore ishte Mariza Lino, e cila edhe sot mbahet mend për “vënien në darë” të ish-presidentit Berisha, që deri para se të kërcisnin krismat e vitit 1997 dukej se kishte pozitat dhe garancitë e një sulltani në vend. Gjatë pranverës tragjike të '97-s deputetë të PD-së në Kuvend nuk ngurruan të akuzojnë Shtetet e Bashkuara për organizimin e dirigjimin e ngjarjeve të dhunshme për shpërbërjen e shtetit. Vetë ish-kreu i SHIK-ut, Bashkim Gazidede, njeriu më i afërt i Berishës, i akuzoi në Kuvend SHBA-të dhe Greqinë si organizatore të trazirave. Marazi ndaj SHBA-ve u shtua dhe më shumë pas kalimit të PD-së në opozitë. Gjatë një marshimi për në Qytetin Studenti, në fund të vitit 1997, mitingashë të PD-së nuk ngurruan të hedhin parulla antiamerikane pranë Ambasadës së SHBA-ve në Tiranë, duke shënuar në këtë mënyrë dhe rastin e parë të një proteste antiamerikane në Tiranë, pas vendosjes së pluralizmit politik.
    Faktori Berisha
    Pak kohë më vonë planet e ish-ambasadores shkuan më larg se kalimi i Berishës në opozitë, ndërsa sinjalet ishin të qarta: Berisha nuk i duhej më as Partisë Demokratike. Një raport i Grupit Ndërkombëtar të Krizave në vitin 1998 shprehej se konflikti politik në Shqipëri do të qetësohej me largimin nga politika të Nanos dhe Berishës, dy prodhuesve kryesorë të konfliktit. Ky raport u mbështet fuqimisht nga ish-ambasadorja, ndërsa në opinionin publik u krijua ideja se amerikanët nuk do të lejonin që Berisha të rizgjidhej në krye të PD-së në vitin 1999, kur ai pati si rival Genc Pollon. Natyrisht që ky rezultoi një aksion i falimentuar, pasi Berisha gëzonte një besnikëri të verbër në radhët e militantëve të partisë së tij. Shumica e militantëve demokratë kishin moton e tyre të palëkundur, sipas së cilës “pa Berishën merr fund PD-ja”.
    Zëvendësimi i Linos
    Acarimi i marrëdhënieve mes kreut të opozitës Berisha dhe ambasadores amerikane u bë aq publik, saqë edhe njeriu simbol i PD-së, Azem Hajdari, nuk ngurronte të shpallte publikisht “planet tinëzare të ambasadores për udhëheqësin historik Berisha”. Disa muaj më vonë erdhi edhe zëvendësimi i Linos, ndërsa Zhozef Limpreht, ambasadori i ri i Shteteve të Bashkuara, nduk do të tregonte kurrë ndonjë afeksion të veçantë ndaj kreut të Partisë Demokratike. Disa ambasadorë të SHBA-ve në Tiranë kanë qenë objekt i thirrjeve publike në mitingjet e PD-së në sheshin "Skënderbej" që të largohen nga Shqipëria. Vetë drejtues të lartë të PD-së, dega Tiranë, në këto mitingje, kanë qenë nismëtarë të thirrjeve për të larguar nga Shqipëria të ndjerin, ish-ambasadorin Zhozef Limpreht. Sikur të mos mjaftonte kjo, drejtues të lartë të PD-së deklaronin në këto mitingje se ish-ambasadori Limpreht nuk përfaqëson qëndrimin e qeverisë amerikane!!
    Pas vdekjes së Limprehtit mandati i ambasadorit Xhejms Xhefri duket se i ndryshoi balancat, ndërsa Xhefri gjithnjë e më shumë diti të ruante një “të mesme të artë” mes PS-së dhe PD-së, vijë që duket se u ruajt edhe nga pasardhësja e tij, Marsi Ris, e cila përkoi ambasadore e SHBA-ve kur Berisha u rikthye në pushtet në vitin 2005.

Berisha u përplas me Dan Everts, pas trazirave të ‘98-s

Edhe gjatë kohës kur ishte në opozitë, kryeministri aktual Sali Berisha nuk do të harronte instinktin e tij për t’u përplasur dhe konfliktuar me ambasadorët e OSBE-së në Shqipëri. Rasti më flagrant u shënua në vitin 1998, ku pas revoltave të dhunshme, të drejtuara nga kryetari i PD-së, institucionet e sapongritura shtetërore u vunë sërish në rrezik si rezultat i sulmeve me armë nga ana e opozitës të drejtuar nga Berisha. Në atë kohë, ish-ambasadori i OSBE-së në Tiranë, Dan Everts, dha një ultimatum të hapur në drejtim të kryetarit të PD-së, Sali Berisha, pas dorëheqjes që kishte bërë ish-kryeministri Fatos Nano. “Është hera e fundit që i bëj apel Berishës për të ruajtur qetësinë. Është në favor të tij dhe të mbështetësve të tij që të dorëzojnë armët, sepse në rast të kundërt, dhuna do të përshkallëzohet”, - do të deklaronte ambasadori Everts.

Berisha e akuzoi Nanon se donte të dëbonte OSBE-në

Përmendja e historisë së përzënies së OSBE-së nuk është e para në Shqipëri. Në fakt, ka qenë vetë kryeministri Berisha, i cili gjatë kohës që ishte në drejtim të opozitës, e akuzoi ish-kryeministrin Nano se po tentonte që të dëbonte OSBE-në nga Shqipëria. Kjo ndodhi pas dorëheqjes së ish-ambasadorit Osmo Liponen. Ky i fundit gjithmonë ishte vendosur nën shënjestrën e medias dhe të politikës. Në qarqe të ndryshme është diskutuar se finlandezi Liponen ka qenë më i lidhur me opozitën në Shqipëri. Dy vitet e qëndrimit të Liponenit në Shqipëri nuk kanë qenë dhe aq të suksesshme përsa u përket përplasjeve dhe kontradiktave që ai ka pasur me politikanë dhe zyrtarë të shtetit, ndryshe nga dy paraardhësit e tij, Dan Everts dhe Ahrens. Ka qenë i pari kryeministri Fatos Nano që ka shfaqur "pakënaqësi" të rolit të OSBE-së. Madje pati edhe akuza nga opozita, nga kryetari i saj Sali Berisha, se "Nano kërkon të përzë OSBE-në nga Shqipëria".

Albania
    Sui generis

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anëtarësuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    As Berisha as Nano si kan pasur qef SHBA e OSBE per shkak te deformimeve te medha te demorkracise qe kane bere (si kelyshe te Ramizit qe jane) qe u verbojne syte si SHBA dhe OSBE . Sa per sy e faqe kane mbajtur relata me to
    E keqja eshte qe si popull si kemi dhene dermen me kohe ketyre qelbanikeve qe per interesa hajdute kane deformuar ne nivel zimbabve shtetin e se drejtes.
    E keqja eshte qe ska nje opzite te vertete antikomuniste jo radikale qe ti konkuroje e te dekomunistizoje gjithe strukturat shteterore kerkese qe na eshte bere qe ne fillim te pseudo demokracise sone si nga SHBA dhe nga OSBE.
    Keta palot tane kane plot 18 vjet qe tallen me dosje e dekomunistizim dhe fakti qe sbejne asnje hap tregon qe jane vete ata vegla te urryera te ish komunisteve.
    Ndryshuar për herë të fundit nga juanito02 : 04-08-2008 më 14:17

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2008
    Postime
    70
    ky rapsol jetoka ne tetov, e shikoni sa gjera qe di, me shume se ne te shqiperise

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    po keta mafiozet qe bejne sikur e kan merak se mos shqiperia nuk i ka mir punet me usa.. jan dhe ata qe shpifen oren e bushit ne fushkruje.. po ata qe i genociduan.. nxensit e fullcit.. po ata qe futen ne burgje ata qe degjonin vois of amerikan.. po ata qe shanin imperializmin amerikan.. po ata qe cojn letra ankese amerikes kur berisha i heq nga gjykatat e prokurorite.. veglat e mafies.. po ata qe talleshin me popullin qe priti plot entusiazem bejkerin.. po ata qe.. duan te festojne enverin kte vit..
    pra jan ca mjeshtra te genjeshtres qe ti kish pas gebelsi apo suslovi i kish marr ne zyr te vet.. menjihere..
    jane pra kelysheria enveriste miljardere.. qe trembet se mos i bie fitimi nga reformat e saliut..

i/e regjistruar Maska e landi45
    Anëtarësuar
    10-04-2008
    Postime
    1,711
    berisha eshte nje semundje trashegeuar nga komunizmi ne shqiperi dhe perfaqeson me se miri babain politik enverin

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    22-08-2004
    Postime
    298

..lerini pasionet, lerini ofendimet..

..dhe shikoni rezultatin e udheheqjes se Berishes.

Cili nga ata studentet e lavdishem te Dhjetorit historik dhe cili nga ata njerezit e thjeshte te popullit ( une dhe brari gjithashtu) qe kemi therritur ne vitet 90-91 " E duam Shqiperine si gjithe Europa" do te mendonte se Shqiperia edhe ne vitin 2015 nuk mund te jete ne Europe? Qe do me thene ,studentet e lavdishem , ata 25-vjecaret e Dhjetorit Historik do te behen 50-vjecare dhe Shqiperia jo anetare e Europes ..qe do te thote ,une dhe brari, dikur te rinj dhe energjike , do te vdesim pa e pare Shqiperine ne Europe. Dhe pse?? Sepse fati i mallkuem na dha Berishen ne udheheqje ne ato kohe te lavdishme.

Ato postimet e" brarit" ne FSh ku nuk eshte Berisha personazh kryesor me duken xhevaire dhe gjithnje e kam thene dhe e them qe , mbasi lexoj shtypin e dites ne internet, shkoj ne FSh vetem per te lexuar "brarin".E pranoj qe i vleresoj shume postimet e tij . Por me duket habi se si nje intelektual si "brari" e perkrah Berishen kaq shume. Dhe e vetmja pergjigje per mua eshte se "brari"paguhet (dhe paguhet shume ) per kete pune.

Berisha, nga viti 1991 ka qene ne shumicen e kohes numeri 1-NJE ne politiken shqiptare dhe disa vite ne opozite . Pra, ose per shkak te paftesise por qe eshte i ndershem, ose per shkak se eshte dallkauk i dallkaukeve, ne ndodhemi ne kete situate sot si rezultat i udheheqjes se Berishes.

O miku im "brari", viti 1990 mua me gjeti mekanik siperfaqe ne minieren e Mezezit , Tirane dhe (kam turp ta pranoj ) anetar i thjeshte i PPSH. Ate kohe kur une u pranova kandidat per anetar partie, sinqerisht e them o "brari". isha krenar.
    Babai im , shofer tek 21-Dhjetori ne Tirane ishte gjithashtu anetar i PPSh dhe njekohesisht modeli im. Ky ishte shkaku qe bera kerkese dhe mu aprovua per tu bere fillimisht kandidat i PPSH dhe me vone te me plotesohej deshira per anetar te PPSh. KURRE NE JETEN TIME NUK KAM THENE POSHTE KOMUNISTET.

Kur kam degjuar per here te pare Sali Berishen(nuk e dinja kush ishte Ai) te ulerase " POSHTE KOMUNISTET" tek mitungu i shpreses tek qyteti i studenteve thashe me vehte se dicka Ai din qe i shan kaq shume komunistet. Dhe kur me vone mesova , o miku im "brari", qe ai Sali Berisha ka qene vete komunist, per nje moment mendova se si nuk ka pak cipe qe flet dhe sillet keshtu? Por duhet te kalonin vite dhe vite, dhjetevjecare dhe dhjetevjecare per te kuptuar qe Sali Berisha ka qene i pacipe fare, ka qene nje nga njerezit me te ndyre te kombit per mua.

Ju "brari' keni shume me shume se une njohuri dhe kulture ne problematiken
    shqiptare. I lexoj me admirim te madh te gjitha diskutimet e tuaja qe nuk kane ne permbajtje politiken e dites. Por sapo nje teme prek direct apo indirect Berishen, ti patjeter o "brari" do te jesh ne tre ose kater diskutantet e pare qe do te mbrosh ,perkrahesh dhe mbeshtetesh Berishen. Pse o "brari" keshtu? Ti nuk je naiv.Ti me siguri paguhesh shume per perkrahjen qe i ben monstres Berisha.

Dhe viti 2015 do te vije, Shqiperia simbas planifikimit te Europianeve nuk do te jete ne Europe, une dhe "brari" nuk do te jemi ne kete jete jete dhe studentet e dhjetorit historik, tashme te plakur do te pyesin perse akoma Shqiperia nuk eshte ne Europe?

Njehere me duket se te gjithe fajin e ka Sali Berisha,
    nje here me duket se Sali Berisha nuk do te bente gje po mos te kishte mbeshtetjen fanatike te "brarit" dhe nje here tjeter me duket se ne dijme vetem tja fusim njeri tjetrit dhe asnjehere nuk dijme te bejme politike.

Jam i deshperuar se nuk shoh asnje drite dhe shprese ne kete tynelin e erret shqiptar.

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    me pelqen sinqeriteti yt o dajt..
    dhe nickun tend e pelqej..
    qe ti je bere antar partie.. i ppsh-se para 90 tes.. o dajt nuk perben asnje te keqe dhe une nuk ja shoh per te keqe njerzve pse kan qene antar partie.. as ty qe ke hyre ne fund fare po as atyre qe kan hyre qe ne dizet e njënë..
    cdo kohe ka mendjen e saje..
    nuk mund te presim qe njerzit te jene aq larg pames sa te parashikojne te keqen..
    jan te rralle largpamesit ..
    shum djem e vajza i kan ftuar te hyjne ne parti pikerisht se dallonin si djem te mire e vajza te mira..
    dhe berishen e kan ftuar te hyj ne parti te punes pikerisht si djal i mire.. pra si student apo mjek apo pedagog i shkelqyer..
    qe thua ti.. saliu nuk do bente gje pa mbeshtetjen e brarit ose te llojit brar..
    brari ska qen antar i ppsh-se.. megjithse nje kolege pune (sekretare partie ne qendren e punes time) ne vitet diku nga 89-ta besoj a me heret a me vone.. me tha.. te kemi djal te mire o brar..pse nuk hyn ne parti..
    i thash.. flmn per konsideraten.. por besoj se dhe pa qen ne parti i sherbej vendit keshtu si jam.. cti thosha tjater..
    une nuk e pelqeja udheheqjen e asaj partie por nuk ish koha tja deklaroja kete shoqes se punes..
    kur u be dhjetori me pelqyen ca gjera por dhe ca tjera nuk me pelqyen..
    tipi im nuk i do zallamahite.. dhe duke e ditur se ne cfar situate jetonte vendi.. un desha kalimin me qetesi te vendit nga njera kohe ne tjetren..
    anarkia me tremb.. jo se i kam frik vete rremujat e gangot e kallasherine.. por gjithmon mendoj femijet grate vajzat.. qe ne anarki mbeten pa mbrotje..dhe e pesojne..
    asnje ndrrim sistemi ska vlere ne se shkel mbi kufoma te pafajshme..
    keto konkluzione i kam pasur jo nga ppsh-ja.. por nga leximet dhe nga te thenat e me te diturve..
    perkundrazi ppsh ka qene partizane e anarkise dhe e zallamahive..
    vlor 97-ta eshte leksion i madh..
    i vazhdoj me vone mendimet... e do dal dal nga dal dhe ne temat e dites..

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    e qe the ti dajt djali se une.. mendon ti .. paguhem shume.. nga berisha..

nuk do ish keq te paguhesha ne fakt.. se kush ska nevoj per para.. mirpo qe te te paguaj dikush per te shkruar duhet qe ky dikushi te te ket lexuar se cfar shkruaj une.. apo tjer.. e se shkrimet ti ken pelqyer.. e se nga ato shkrime.. ai pagusi.. meson dicka apo se i hyjn ne pun per dicka..

besoj je dakort me kto qe thashe..

ne se je dakort ahere vet do bindesh se.. brari nuk paguhet..

sepse berisha nuk lexon forum..
    po jo vetem berisha por as veqilet e berishes..
    e jo vetem veqilet.. por as kalamaqerit e berishes..

sepse po te lexonin.. forum do lexonin dhe brar.. e po te lexonin brar.. do ta merrnin vesh sa eshte sahati.. e nuk do ja bente dot saliut gerdecin ..ata kupola mafioze.... shkrepse eshke cakmak venese.. e gjithashtu nuk ishin lejuar gerdeca nga m.ut m.uterit pinaro medirat..

sepse po te lexosh brarin kupton se si rreh shpirt-tru katrani i mafies.. dhe merr masa..
    se brari i nuhat mafiozet ne distance..
    mirpo sic e di ti o dajt .. mafia cdo dite e kap gafil berishen..

psh brari moti ka thene se saliu ka nevoj per keshilltare qe tja ndalojne fjalen e drejt per drejte..
    pra askush nuk e lexon brarin nga ata qe thua ti se paguajn..

po te lexonte argita brarin..do i thosh o ba.. ki kujdes se ata kanibalet do te provokojne sonte mbas ores 2 te nates ne parlament..

mos shko fare..

pra mora kot nje shembull..

kur beri dorzimet zabiti kinse na qenkish i zhgenjier nga politika.. e ne vend te tij erdhi taku brahu.. un thash ketu.. e ka nje hile qo pune..
    nuk e mobilizon kot brahon meto mafiozi.. braho theshnja une eshte mjeshtri i perpunimit te falangave haxhi qamiloiste enveriste te zones katundaroiste tiran vor durres.. se me ta e beri ne 97 tiranen e durresin rrafsh.. e se dicka ka per te kurdisur ky usta i nen rrogozeve kunder saliut..

skaluan shum dit dhe plasi gerdeci..

pra nuk e lexon as berisha e as pd-ja brarin..
    brari lufton vetem per qejfin e vet..

apo mos ndoshta ti dajt mendon se pa pages ska pse shkruan njeriu..

??

ka ka qe shkruajn pa pagese..

ja ti psh sbesoj se paguhesh..

apo jo..

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anëtarësuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    po te lexonte argita brarin..do i thosh o ba.. ki kujdes se ata kanibalet do te provokojne sonte mbas ores 2 te nates ne parlament..
    Vertet Berisha asht i drejt dhe flet drejt, por ashtu e ka natyren dhe ne asi njeri kemi deshir te kem ne pushtet.
    Ka edhe mafiozi qe nuk e dojn Berishen po ne demokraci kan drejt me bertit.
    por me bertit shum, shteti asht ne kriz lufte, se vin tjetert me na ndihmu, pra ata qe bertasin jan kercnues te vendit ...
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Anëtarësuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    ozy mo e co motren e mamin me te hamshoret e selise roze.. se ta keqperdorin e pastaj zemronet babi yt..
    po ato llovet i pelqejn ama..

nejse..

ja cthote rd..

--

Kryeministri Berisha dhe ministri Pango në ceremoninë e hapjes së Lojrave Olimpike

Kryeministri Sali Berisha i shoqëruar dhe nga ministri i Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Ylli Pango, nisen për në Pekin, për të marrë pjesë në ceremoninë e hapjes së Lojrave Olimpike, "Pekin 2008". Ministri Pango gjatë vizitës në Pekin do të takohet me personalitetet më të larta të shtetit dhe qeverisë kineze, si takim me Kryeministrin dhe Presidentin e Kinës, si dhe Takim me ministrin e Kulturës të RP të Kinës. Gjithashtu, ministri Pango do të ndjekë nga afër kompeticionet sportive, ku marrin pjesë dhe sportistët shqiptarë, si ndjekja e garave të atletikës, ndjekja e garave të qitjes, ndjekja e garave të peshëngritjes, ndjekja e garave të mundjes, ndjekja e garave të notit, ndjekja e garave të xhudos. Në Lojrat e 29-ta Olimpike, Shqipëria do të përfaqësohet për herë të parë me 11 sportistë në 6 disiplina të ndryshme. Sportistët që do të garojnë me flamurin shqiptar në "Pekin 2008" janë Klodiana Shala dhe Dorian Çollaku në atletikë, Sahit Prizreni dhe Elis Guri në mundje, Lindita Kodra në qitje, Romela Begaj, Erkand Qerimaj dhe Gerti Trasha në peshëngritje, Rovena Marku dhe Sidni Hoxha në not dhe Edmond Topalli në xhudo. Shqipëria merr pjesë për herë të gjashtë në një Olimpiadë, pas Mynih 1972, Barcelonë 1992, Atlanta 1996, Sidnei 2000 dhe Athinë 2004. Sipas axhendës së ministrit Pango parashikohet një takim me Kryeministrin dhe Presidentin e Kinës, takim me presidentin e CIO-s Jacque Rogge, apo zyrtarë të tjerë të lartë të CIO-s.

---

po te paguesha une.. o dajt.. do kisha dhe ndonje telefon te berishes.. e do i thonja..
    trus beth o sali e rri ne tiran e lene pekinin se do gjec belane.. se po ike ti.. do ta kendojne kulufruthin mafia mire.. pra do te bejne ndonji nënc te fort qe dreqi e di cbehet..

jam i bindur se kupola mafioze tani eshte mbledhur per te kurdisur ndonje djallezi..
    ktu jemi e do lexohemi..

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. A kemi një politikë kombëtare sot?
    Nga Ingenuous në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 29-04-2007, 06:56
  2. Analiza dhe komente për zgjedhjet lokale, 18 shkurt 2007
    Nga Dr Rieux në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 230
    Postimi i Fundit: 11-04-2007, 16:14
  3. Rikthimi i themeluesve të PD-së
    Nga Veshtrusja në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 01-10-2005, 16:22
  4. Ministria e Arsimit luan vetem rrolin e gazetes
    Nga Vinny_T në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-08-2002, 15:36

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •