120 Ushtaret Shqiptar jane ne Irak, Mosul ne nje qytet verior aktualisht me shume trazira dhe remuje, nga lufta sektara midis popullates.. Jane ne bashkepunim me ushtrine amerikane dhe jo italiane.. Ne afganistan jane me italianet, ne Chad me Fransezet.
Aty ku jane shqipet ka popullsi shume kombeshe... Turq, Kurd, Arab. Per kete arsyje te gjitha daljet ne qytete jane pezulluar dhe dilet vetem me konvoj me blinda dhe te shoqruar me shume ushtare.
Me perpara kane dale ne qytet ne kollon marshimi, per te patrulluar dhe kontrolluar per te kerkuar. Ushtaret shqiptare jane shume te dashur me popullaten ashtu dhe popullata me ushtaret shqiptare.. Dallohen shume shpejt pasi uniforma eshte kamuflazh normal i vendit dhe nuk eshte pershatur me shkretetiren. Dhe flamuri ne krah, i kuq duket nga larg. Te tjeret nuk jane kaq te lirshem dhe jane te ftohte karshi tyre...
Fakti qe shumca u ushtareve jane musliman, por dhe ato jo muslimane shekmbejne ndonje fjale ne gjuhen e tyre si psh selam alejkum apo tjer i ben ato shume te gezueshem nga ky fakt. Une per vetem e kam pare veten disa here ne keshtu situate, dhe se keni idene sa gezim krijohej me pergjigjet e marra si, jam musliman, nuk ha mish derri etj .. une personalisht kam patur kenaqesine te jem midis njerezve lokal dhe duke u perqafuar me me shume se njezet veta... kam dhe foto
Per sa i perket shqiptareve qe jane ketej me kompani te huaja jane shume ne numer.. mund te them se ajne mbi 400 veta.. moa me shume .. une kam takuar disa kryesisht jane shqiptare nga maqedonia por dhe nga kosova. Ka dy komani te medhaja qe kane shqiptare, njera eshte kompani pastrimi dhe mirembajtje tjetra eshte kompani sherbimesh .. Rrogat i kane shume te larta dhe mos ngurroni te shkoni nese ju jepet mundesia.. te marresh afer 10 mij dollare ne muaj eshte mrekulli.. amrikanet marrin mbi 20 mij, por dhe firmat komtraktojne shqiptare apo vende te tjera me gjysem cmimi...
Ka dhe kompani sigurimi qe bejen pune shume te veshtire, por kryesisht jane nga vende tjera sepse aty duhen edhe shume njerez te sigurte sigurisht qe duhet te ket edhe shqiptare por une skam pare..
Iraku:
Eshte nje vend ku ka mbizoterruar diktature qe vetem ai rregjim i ka mbajtur dhe regjim tjeter qe i mabn keto njerez as nuk ka edhe zor do kete.. sepse eshte e populluar me shume etni, Kurdet ne veri qe duan pavaresi dhe do e kene shume shpejt, ves kesaj edhe jashte kufijve te kurdistanit ka minoritet kurd sepse keto bejne mbi 10 te gjithe .. hahah ka dhe me shume si psh 18 femije nje cift..
Ka etni te paster Arabe qe kane qene dhe te preferuarit e Sdamit deri me pare, por tani spo e gjejne veten me dhe ato ketu ne irak sepsse po mbizoterojen tjeter.
Etnia tjeter eshte Shiite, qe kryesisht kane influence nga Irani dhe po dominiojne shume keto kohe. Pastaj ka dhe pak turq ne veri. Gjithe keto te vrare qe jane deri tani afer milionit, jane vrare ne lufte me njeri tjetrin, e keni degjuar besoj ne lajme ato kamikazet qe jane burra dhe gra dnonjehere.. vendosin ato bombat rryp ne mes dhe i plasin aty ka ka shume njerez, vete behen cope e therime vrasin dhe tjeter te pafajshem vetem se jane kombesi tjeter..
Eshte shume nxehte tani ne kete kohe shkon temperatura deri ne 48 grade dhe dimri eshte i ftohte bien temperaturat edhe nen 0. Ka shume pluhur dhe smund te kish pa mbuluar organet e frymemarrjes. kryesisht ato qe vijne kane probleme me syte dhe hundet. ketyre njerzeve ketu nuk u ben shume efekt nxehtesia biles keto ulen diku dhe pijne caj.
Ketu ka shume monumente historike qe kur i sheh te iken truri.. sapo te qetesohet, ky vend do kete turista nga e gjithe bota sespe ka shuuume vende per ty vizituar.. qe nga ato natyrale, dhe deri tek liqenet artificiale dhe pallatet mbreterroe te ndertuara nga regjimi i sadamit. Ketu eshte edhe qyteti i Babilonise... akzistojen akoma renojat!
Ty Roi te uroj tja kalosh sa me mire, mos u merzit se po merr gjith ato leke, prit te mabrrosh ate kontraten, qe zakonisht jane tre vjecare, ka dhe dy, dhe kthehu atje ne vendlindje sepse e ke siguruar jeten hahah
Ju pershedes te gjitheve!
My Code is Honer & Pride!
Te faleminderit Island,
Ketu paska shume pytje me vjen keq qe nuk jam pergjegjur me kohe por disa i paskeni te pergjegjja e Island.
Ushtrija Shqipe eshte ne bashkpunim me ushtrin Amerikane, sikur edhe tjerta qe jan ne kete vend islamik. Sa i perket asaj qe ju thuni se Irakjanet jan me te mire me shqipetaret, JO per ata te gjithe jan armiq ne disa raste edhe vetvetja per ta eshte armik..
MAARS, Nese ke te besh me ushtrin Amerikane bene per ndyshe ne qytet eshte shume rrezik, ne nuk dalim nga Campi as edhe nje her ne punojn ketu dhe flem ketu ne camp ku eshte i ruajtur nga forcat Amerikane..
Une te kisha then qe te mos vish ne nje compani jasht campit ushatarak..
Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...
cfare te bejn shqiptaret e shkrete qe zgjedhin KBR per te punuar dhe ai ju jep 5 - 8 mij dollare ne muaj dhe i mban ne pune mbi 12 ore dhe asnje dite pushim ne fundjave. njeher ne kater muaj i cojn ne shtepi per te par te afermit e tyre.
duke pasur ate pune kujton se duke punuar per afro 1 vit ke ber mjaftueshem para per te krijuar nje menyre jetese ne kosove apo shqiperi por une si ish nje prej tyre kam punuar ne irak me keto kompani por paraja nuk eshte gjithcka ne kete jete.
per mua do ishte me mire te punonin gjetke dhe jo me ne irak, kuvajt, hjuston etj etj.
vari leshte
oli
Jam shume i sigurte qe ke ne Shqiperi plote njerez qe punojne nga 12 ore ne dite dhe s'i marrin as 200 dollare.
Se paku ata te KBR marrin rroga te mira.
Une jam ne bazen ushtarake Bagram ne Afganistan, dhe ketu ka plote persona qe punojne per KBR dhe qe jane shume te kenaqur me rrogat. Pushimet i kane nje pas kater muajsh, dhe tre te tjera pas tre muajsh.
E vetmja ankese qe kane eshte akomodimi brenda B-HUT shtepizave ku eshte nje cik ftohte, edhe pse ka kondicionere...
Te marresh 8000 dollare ne muaj dhe te jesh prane familjes eshte shume mire, por eshte pothuajse e pamundur...
Koha ėshtė e maskarenjėve
Por atdheu i Shqiptarėve
nga koleget qe kam pasur ne afganistan me kan shpjeguar qe akomodimi eshte me mire ne irak se ne afganistan. por deri diku siguria ne irak ishte shume e rrezikshme tashme eshte afganistani ai qe ndodhet ne rrezik te madh.
stay safe dhe mendoni per retyirement ndonjeher mos prisni te mbaroj lufta.
gjithe te mirat
oli
vari leshte
Te pershendes shume Alienated..
Ju jeni Ushtarak apo me ndonje Kompani tjeter..
Ashyu eshte une njof njerz qe ne Shqiperi dhe Kosove punojne nga 12 ore si that ju dhe marrin 200 eventualisht 300 euro. Se paku ne marrim paga me te mira dhe jemi gjdo 95 dite te familjet tona nga 15 dite po kjo nuk do te zgjas sepse edhe ne merzitemi por me mire te punosh 2 apo 3 vjet ketu sa te punosh nje jet te ter ne Kosove ose Shqiperi dhe nuk do i kesh ato lek..
Sido qe te jet une ju pershendes..
Fal po munde, mos ndrysho por ruaje tenden...
Krijoni Kontakt