Allahu ekber,
hatta-l-meut
Hmmm nuk eshte problemi qe kishin gurrezuar ate gruan ( edhe pse vrasja e nje personi per mendimin tim eshte krimi me i madh qe mund te bej individi ose shoqeria ) , problemi qendronte se ai cuni qe kishte pas maredhenie me kete vajzen kishte shpetuar i gjalle me 100 kamxhik ndersa femra qe duheshte te risi femijen e lindur ishte vrare me gurre!!
KU ESHTE BARAZIA MASHKULL/FEMER ketu ?!!
Nqs se per pune te tilla kane vra femren eshte dashur qe te vrasin edhe mashkullin!!!
Allahu i shikon te gjitha, edhe keto krime qe i bejme ne muslimanet ne emer te Tij, andaj eshte duke i denuar muslimanet ne cdo cep te botes!!!
Kjo qe sot ndodh ne boten islamike eshte fakt qe verteton fjalet e Kuranit, te cilin thuhet se nje popull qe devijon nga rruga e Allahut, Allahu atij populli ka per ti cuar armikun me te madh!!!
Dhe interesante eshte se asnje shtet jo musliman nuk eshte i okupuar nga shtetet muslimane, por vetem e kunderta!
Si duket kane devijuar ne fe, dhe sic duket Allahu mban premtimin per ate ketyre viseve msulimane ua ka cuar ne shpi armikun e tyre me te madh!!!
Dhe si perfundim , keto tradita te pista , ku nje grup njerezish me ane te gurreve i marrin jeten nje njeriu tjeter, qofte ky mashkull ose femer, jane tradita barbare dhe ne ASNJEMENYRE nuk kane lidhje me islamin e vertete!!!
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
E po, sikur te perdornim kete rregull ne te gjitha rastet, do te duhej te thonim se edhe komunizmi nuk ka "faj" per krimet qe iu ben njeriut nga koha e tij. Ai eshte paqesor, por njerezit qe veprojne brenda tij jane te keqinje, sjelljet e tyre s'kane lidhje me komunizmin e vertete.
Kete "cfajesim" mund ta besh ne lidhje me cdo gje tjeter. Me cdo sistem politik apo me cdo fe tjeter. Dhe keshtu ne fund do te kishim vetem sisteme e fe te mira.
Por pasi qe Islami nuk e ben kete gje (kete cfajesim) ne lidhje me sisteme dhe fe tjera, por gjykon Hebreizmin, Paganizmin, ateizmin, demokracine, ne veprojme sipas vullnetit te Allahut, kur e gjykojme Islamin per keto krimet e individeve te Islamit.
Kuptove, apo ka nevoje per thellim?
Problemi eshte se ate qe ti nuk kupton eshte se Islami eshte nje sistem i perfeksionuar dhe si i tille nuk len boshllek qe dikush te gjykoj Islamin, sepse dicka me e mire se Islami nuk ekziston.
Dhe kjo eshte problemi i juaj, juve gjykoni fene Islame ne baze te veprave te disa personave, qe ata vete nuk e njohin fene islame!!!
Nga ana tjeter ne nuk gjykojme fete tjera, skam une cfar te gjykoj Hebraizmin ( Judaizmin) , Hebraizmi (Judaizmi) keq perdoret nga ana e disa cifuteve ne te njejten menyre sic keqperdoret feja islame, ose ajo e krishtere.
Ne si musliman kemi , kemi te drejte qe ti sqarojme qendrimet tona lidhur me fene, si fene tone ashtu edhe fene e te tjereve, por jo te imonojme mendime ose konvertime.
Konvertimi ne Islam nuk duhet te vij nga dhuna ose imponimi, por duhet te vij si rezultat i deshires personale dhe te buroj nga zemra.
Sa i perkter ateisteve, ateistet jane te lire te mos besojne ne Zot, por nga ana tjeter nuk kane te drejte te nencmojne besimin e te tjereve.
Sa i perket paganizmit, mendoj kjo forme e besimit eshte aq shum e vjeter sa qe nuk ka me nevoje qe te praktikohet nga njerezit.
Tani nese njerezit deshirojne ta praktikojne, eshte ne rregull perderisa u permbahen normve njerezore, po jo psh per hire te "Zotit" te barit do sakrifikojme nje vajze , femi ose nje njeri!!!!
Dhe historia na tregon se besimet pagane kete pune kane be ne te kaluaren.
Nuk kane pasur shi per nje kohe te gjate, sipas tyre Zoti i shiut paska qene i zemeruar me to, dhe eshte dashur ti japin nje sakrifice.
KEto gjera nuk mund ti pranojme lidhur me fete pagane.
Por nese besojne dhe nuk i bejne dem asnje njeriu, jane te lire te besojne dhe ne qe besojme ne nje Zot, e kemi per detyre qe te perhapim midis tyre lajmin e vertete, fene e vertete monoteiste.
GV_USA
WE WILL NOT GO DOWN!
Gostvar, pashe Allahun, e shtifsh me dore tone n'dhe, pergjigju konkret ne kete paragraf!!
Mos e anashkalo!Postuar më parë nga chino
Haha prej gabimit ne gabim.
Gabimi ne kete paragraf qendron ketu: Ti nepermjet te sistemit e gjykon sistemin. Kjo s'shkon!! Sepse nepermjet te pansllavizmit, pansllavizmi eshte dicka e shenjte!! Dicka, gje me te mire se e cila, nuk ka!! E njejta vlen sipas diktatures. Sipas Krishterimit. Sipas ateizmit, sipas, sipas dhe sipas!!
Nenkupton: Per mua, i cili nuk i ka perpire normat dhe vlerat islame, Islami s'ka as nje milimeter vlere me shume se sa shume shume sisteme tjera. P.sh. se sa diktatura, se sa komunizmi, se sa arkaizmi, se sa, se sa e se sa!
Ti mos u merakos. Ne vetem kembejme mendime, mesojme njeri tjetrin logjike. Dhe para se gjithash: As mos te shkoje mendja, se je i vetmi, i cili i ben keto gabime. Tere xhamine ku shkon e ke te mbushur me te tille.
Edhe ti e ben te njejten gje me p.sh. demokracine.Dhe kjo eshte problemi i juaj, juve gjykoni fene Islame ne baze te veprave te disa personave, qe ata vete nuk e njohin fene islame!!!
E gjykon Kurani (= Islami). Do shembuj?Nga ana tjeter ne nuk gjykojme fete tjera, skam une cfar te gjykoj Hebraizmin ( Judaizmin) , Hebraizmi (Judaizmi) keq perdoret nga ana e disa cifuteve ne te njejten menyre sic keqperdoret feja islame, ose ajo e krishtere.
Jo une nuk merakosem fare. e sa i perket llogjikes tende, e kam kuptuar qe moti qe llogjika jote nuk ka llogjik fare!
E sa i perket krahasimeve qe ben, jane tamam keto krahasimet e tua qe vertetojne qendrimet e mija qe llogjika jote nuk punon fare!
Sa i perket demokracise, une nuk gjykoj ne asnje menyre demokracine, perkundrazi jam mbrojtes i saj. Ate qe gjykoj une eshte menyra se si implementohet demokracia ne vende te vecanta!!!
Psh. meri ne konsiderim zgjedhjet e fundit ne SHBA, kush ishin kandidatet por postin e Presidentit te shtetit?!!
Nese kete pyetje ua ben amerikaneve, ata do te thuajne se kandidate ishin , Barak Omama dhe Xhon Mek Kejn, qe deri diku eshte e sakte, sepse pervec tyre kandidat presedencial ishin edhe 6 persona tjere, si psh Sintija Mek Kinlej dhe Ralf Nejder, por publiku amerikan as qe e kishte idene se kush jane keto persona !!!
E di pse ?!! Sepse demokracia ne kete vend kontrollohet nga korporatat e ndryshme dhe demokracia ne kete vend i sherben vetem interesit te ketyre korporatave.
Kete kritikoj e jo demokracine!
Cdo sistem pamare parasysh se sa mund te jete i sofistikuar, ne duar e dikujt ky sistem mund te perdoret per te mire te popullit ose kundra tij.
Pra nuk eshte sistemi ai qe nuk ben, por jane ata qe kontrollojne sistemin qe nuk bejne!!!
GV_USA
Ndryshuar për herë të fundit nga Gostivari_usa : 21-01-2010 më 09:59
WE WILL NOT GO DOWN!
Pra i jep te drejte Chinos, kur thote se çdo sistem eshte i drejte dhe se jane njerezit ata qe e perdorin.......gje qe vlen per Islamin apo per Judaismin, Budizmin, Komunizmin, etj......
Pra perderisa ti perdor te njejten logjike qe perdor Chino, si ka mundesi te thuash se logjika e tij nuk vlen, kurse e jotje(vetem pse je myslym), vlen!??!?!?!?!?
Krijoni Kontakt