Do te flas dicka nga pervoja. Ketu ne gjermani ne qytetin ku ndodhem une pas viteve 90 ka pasur shume shqiptare nga shqiperia, por fatkeqesisht tani gati asnje nuk eshte (shume pak) sepse te gjithe jane kthyer nga autoritetet per shkaqe te ndryshme vjedhje dhe sjellje tjera te pahijshme. Ne te njejten kohe kan ardhur edhe shqiptaret e Kosoves, dhe gati asnje nuk eshte kthyer, tani une njoh mbi 100 veta vetem ketu.
Neve te Kosoves na ka ndodhur shpesh qe duke kerkuar pune na kane pyetur a jeni shqiptare te shqiperise a te Kosoves. Nese je nga Kosova eshte me lehte me hy ne pune, sepse ka nje pershtypje jashtezakonisht te keqe per ata te shqiperise. Edhe neve shpesh ju kemi pa sherrin, mirepo koheve te fundit edhe gjermanet e kane kuptuar se ekziston nje dallim i madh. Ne kosovaret munde te them me plot pergjegjesi qe kemi lene pershtypje shume te mira.
Tani te mos keqkuptohemi sepse une shpesh jam grindur me gjerman duke u munduar te mbroj shqiptaret, dhe nuk kam ndonje qellim qe ti etiketoj, mirepo ky eshte realiteti.
Kam njohur disa nga shqiperia qe tani nuk jan me ketu, sepse skan fitu letrat per shkaqe vjedhjeje ne dyqane kryesisht. Nje miku im ka dhan pare me nxjerr nga burgu nje shqiptar te shqiperise, ja ka pagu gati 1000 marka atehere denimin sepse kishte vjedh pije alkoolike ne nje dyqan.
Ndersa Kosovaret qe kam ketu afer gati te gjith jan ba milionera dhe kane ndertuar shtepi e gjera tjera ne kosov edhe ketu gati te gjith kan ble shpi te vetat.
Faji nuk e di ku eshte, mendoj komunizmi i ka fajet sepse kane qene persona krejt te pa informuar per jeten. Ende tregohet ketu nje humor qe i ka ndodhur nje mikut tim. E ka pa nje shok i shqiperise duke nxerr pare ne automate me karte krediti dhe e kishte pyetur, a ma gjen edhe mue nje keso karte te nxerr pare nga muri. (ngjarje e vertete).
mendoj qe tani nuk eshte ai mentalitet, dhe uroj te mos jete, por kjo deri me tani ka qene realiteti
Pa keqkuptime edhe njehere - Faleminderit
Krijoni Kontakt