Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826

Kush po i kullufit trojet shqiptare..

nje dizaj lexova se meta kish blere troje prape..
    nje dizaj pash ne tv besnik mustafen qe tregonte sarajet e veta me gjithe bahce diku ne linxe.. te tiranes..

a do jete toka shqiptare mall qe do kullufitet nga nje grusht batakcijsh.. apo vendi ku do jetojne e punojne te lire si shqiptaret e sotem si ata te pas 300 vjeteve?

per kete dua te diskutojme..
    cbehet ne fshatin qytezen a qytetin tuaj me kte problem?

ja cthote psh antena e meros..

--

Fatmir Mediu dhe Ylli Pinari, tokė nė autostradė?
    Nga Tema
    Antena brenda familjes

Njė letėr e rėndė arriti dje nė redaksinė e gazetės. Njė dėshmitar na thotė se ka marrė pjesė nė njė transaksion qė ka tė bėjė me shitje tė njė sipėrfaqeje prej 40 hektarėsh nė autostradė nė pėrfitim tė Ylli Pinarit dhe tė 5 hektarėve nė favor tė Fatmir Mediut. Toka ėshtė blerė me emra tė ndryshėm. Dėshmitari ngul kėmbė se gjithēka mund tė hetohet, nėse fillon e merret nė pyetje shitėsi i tokės. Tokat janė shitur nė tė njėjtėn kohė dhe gjenden afėr njėra-tjetrės. Tė shqetėsuar pėr kėtė, nisėm hetimet dhe na rezulton se blerja ėshtė bėrė, nė kohėn kur Mediu dhe Pinari kishin arritur tė siguroheshin qė do tė punonin sė bashku dhe pasi Mediu e kishte siguruar Pinarin se askush nuk do ta shkarkonte. Pėr ta mbyllur ēėshtjen Fatmiri kishte dėrguar te Berisha njė amerikan qė i kishte folur Berishės nė emėr tė SHBA dhe i kishte thėnė qė “Ylli Pinari na duhet, se punon pėr SHBA”. Pas kėsaj si shpėrblim Pinari ka blerė tokėn pėr vete dhe pėr Mediun nė emėr tė dikujt tjetėr. Operacioni mund tė hetohet lehtazi dhe nga prokuroria, nėse verifikohen blerjet prej 40 hektarėsh nė autostradė.

Kjo kohė rakordon dhe me disa udhėtime misterioze tė Mediut nė Turqi, ku takohej me Henry Tomey-in, ndėrmjetėsin e shitjes sė fishekėve pėr Diverolin, me tė cilin ėshtė takuar vetėm, nė Turqi. Pas informacionit, Antena u interesua tek administratori i PD, zoti Flamur, pėr t’i shpjeguar situatėn. I habitur nga shifrat pėrrallore qė thuhet se kanė fituar Mediu dhe Pinari, Flamuri i shkretė u hutua fare.

- I kam thėnė atij burrit ta heqė Fatmirin me kohė, po s’mė ka dėgjuar, - tha. - I kam thėnė, mo ta shoh mė aty atė Pinarin, po “jo, - tha, - mė kanė thėnė amerikanėt mbaje.” Ja, ta mbajė tani. Edhe hajdut, edhe spiun, dhe trafikant. Na bėri gjėmėn ky Fatmiri, na bėri. Dhe hajde sa gjėra tė tjera do dalin thuaj.

Antena u interesua, nėse Flamurit i kishte rėnė nė sy vendi ku ėshtė blerė toka, por ai u tregua i gatshėm ta hetonte.

- Do shikoj se mos ėshtė te komuna e Kasharit, - tha, - se po ėshtė tek e Domjes, s’kam ēa i bėj, se s’kam muhabet me atė tė Domjes. Me kėtė tė Kasharit e zbuloj unė, se e kam dhėndėr. Dhe po ta kenė nė Paskuqan e zbuloj, po nė Domje kam frikė se s’e zbuloj.

- Nė Domje mė duket se ėshtė, - i tha Antena.

- Ah, sa inat. Jam zėnė kot me kėtė tė Domjes. Se unė zihem kot, se m’i ka lėnė gjithė punėt mua ai burri. Po hajt se e ndreqim. 40 hektarė thoni ju ė? Shumė qenkan mor i shkė...motrėn. Na fal pėr fjalorin, se na u bė shprehi tani. Dhe ēfarė legeni ky Fatmiri, bėn dhe si i ndershėm. Kur i thoja, pse e ke mbajt Pinarin, thoshte “mė thanė amerikanėt”. Amerikanėt e leshit, i kanė thėnė trafikantėt. Na mori mė qafė, na mori. Po ē’t’i bėj atij burrit unė, se s’mė dėgjon, se e di unė ē’do ai.

--

i/e regjistruar Maska e juanito02
    Anėtarėsuar
    09-07-2007
    Postime
    2,964
    Antena me tha dicka edhe per Gjergj Bojaxhiun qe duket i urte e i bute si qengj.
    Bojaxhiu po ben me mjetet e dhe parate e keshit 2 vila luksoze ne farke si edhe nje terren shume hektaresh ku ka mbjelle nja 1200 rrenje ulliri per hesap te vet.
    Do lere keshin e do behet ranch man e paska mesuar mire ne Amerike si u beke ranch-man (fermer)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-09-2003
    Vendndodhja
    varavingo
    Postime
    1,084
    Citim Postuar mė parė nga Brari Lexo Postimin

- I kam thėnė atij burrit ta heqė Fatmirin me kohė, po s’mė ka dėgjuar, - tha. - I kam thėnė, mo ta shoh mė aty atė Pinarin, po “jo, - tha, - mė kanė thėnė amerikanėt mbaje.” Ja, ta mbajė tani. Edhe hajdut, edhe spiun, dhe trafikant. Na bėri gjėmėn ky Fatmiri, na bėri. Dhe hajde sa gjėra tė tjera do dalin thuaj.

Antena u interesua, nėse Flamurit i kishte rėnė nė sy vendi ku ėshtė blerė toka, por ai u tregua i gatshėm ta hetonte.

- Do shikoj se mos ėshtė te komuna e Kasharit, - tha, - se po ėshtė tek e Domjes, s’kam ēa i bėj, se s’kam muhabet me atė tė Domjes. Me kėtė tė Kasharit e zbuloj unė, se e kam dhėndėr. Dhe po ta kenė nė Paskuqan e zbuloj, po nė Domje kam frikė se s’e zbuloj.

- Nė Domje mė duket se ėshtė, - i tha Antena.

- Ah, sa inat. Jam zėnė kot me kėtė tė Domjes. Se unė zihem kot, se m’i ka lėnė gjithė punėt mua ai burri. Po hajt se e ndreqim. 40 hektarė thoni ju ė? Shumė qenkan mor i shkė...motrėn. Na fal pėr fjalorin, se na u bė shprehi tani. Dhe ēfarė legeni ky Fatmiri, bėn dhe si i ndershėm. Kur i thoja, pse e ke mbajt Pinarin, thoshte “mė thanė amerikanėt”. Amerikanėt e leshit, i kanė thėnė trafikantėt. Na mori mė qafė, na mori. Po ē’t’i bėj atij burrit unė, se s’mė dėgjon, se e di unė ē’do ai.

--

Brari kush o ky Flamuri qe Antena sle artikull pa e futur ne valle?

i/e regjistruar Maska e Brari
    Anėtarėsuar
    23-04-2002
    Postime
    18,826
    nuk e di mire.. po besoj qenka nje funksionar i pd-se qe kryen punet organizative ne pd..

nuk e hapa temen per te godit as majtas as djathtas..
    por sa dini ju nga te thenat e njerzve tuaj.. se si po grabiten trojet..
    e kush po i grabit..e si e qysh.. e a dini emra.. kushdo qofshin keta..

pse duhet ta dime se kush jan "verlacet" e rinj sot.. pra zoterit e trojeve mafishe..?

sepse neser ne se "degjoj tingullin allarmė" kur thot driteroi diku.. se atdheu eshte ne rrezik nga ndonje agresion.. nuk do e luanj b.ithen vendit.. sepse ne ate atdhe skam asnje metro truall.. e do i them.. sjellsit te flet thirrjes per mobilizim luftarak..
    zoteri.. beje ushtrine me bijte e pronareve te trojeve e magazeve e monopoleve e motel hotel bordelo pumpa benzinave..
    ata le ta mbrojne..

keshtu..

ska me budallenj sot..
    e mo do thoni ju se nuku e sulmon njeri shqiperine..
    e po le ti gezojn ahere pronat pronaret ..
    po i bejme m.unė atij vendi me te tera..
    dhe un dua truall ne autostrade..sa per nje kiosk te shes..akullore apo guma..
    dhe un du truall ne breg det sa te ve nje cader e qe te mos me thot nje pronar..parate zoteri se ke ven mullaqet mbi token time..
    dhe un du nje cop truall te benj nje kasolle .. pa ja blere nje kerkushit.. 50 mij euro mikro parcela..

keshtu puna..

ini dakort me mua o..

atdhetar Maska e bledikorcari
    Anėtarėsuar
    29-02-2008
    Vendndodhja
    duke bere cicin ne omonia
    Postime
    289
    kesaj radhe jam mese dakord me ty.
    e shikon kur nuk je i ngjeshur me nje parti fanatikisht dhe i shikon gjerat me je sy asnjanes qe as te shan njeri as i ha ato kritikat nga shumica e anetareve.
    ne kete shkim je pe tamami dhe te jap doren.
    PERETH FLAMURIT TE PERBASHKUAR ME NJE DESHIRE ME NJE QELLIM

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2008
    Vendndodhja
    Oslo, Norway
    Postime
    759
    Ekonomia e nje shteti asht gjysmake pa TREGUN E TOKES(truallit)

Shteti shqiptar duhet sa ma shpejt ta shperndaj tan truallin tek privatet (perfshi pyjet malet , kullotat etj) pronat me zot te kthehen tek zotnit, ato pa zot te shiten prej shtetit, te vendoset TAKSE sipas cilesise tokes ne menyre qe bajtesi prones te detyrohet ta punoje e ai qe nuk munet ta tjetersoi(shesi) pronen, asgja nuk duhet me kone pa zot

ni shembull; Pyjet e Austrise jon privat e jon ma ekologjik te botes, jon te mirmbajtuna

at qe ban privati nuk munet e e ba asnji shtet sado i disiplinum me kon

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  2. Lidhja Shqiptare e Prizrenit
    Nga dodoni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 01-06-2009, 00:29
  3. Mesjeta e hershme shqiptare
    Nga DYDRINAS nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-11-2006, 15:10
  4. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02
  5. Permbysja e rregjimit ne 97, Revolucion komunist?
    Nga Seminarist nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 28-05-2003, 23:29

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •