nje dizaj lexova se meta kish blere troje prape..
nje dizaj pash ne tv besnik mustafen qe tregonte sarajet e veta me gjithe bahce diku ne linxe.. te tiranes..
a do jete toka shqiptare mall qe do kullufitet nga nje grusht batakcijsh.. apo vendi ku do jetojne e punojne te lire si shqiptaret e sotem si ata te pas 300 vjeteve?
per kete dua te diskutojme..
cbehet ne fshatin qytezen a qytetin tuaj me kte problem?
ja cthote psh antena e meros..
--
Fatmir Mediu dhe Ylli Pinari, tokė nė autostradė?
Nga Tema
Antena brenda familjes
Njė letėr e rėndė arriti dje nė redaksinė e gazetės. Njė dėshmitar na thotė se ka marrė pjesė nė njė transaksion qė ka tė bėjė me shitje tė njė sipėrfaqeje prej 40 hektarėsh nė autostradė nė pėrfitim tė Ylli Pinarit dhe tė 5 hektarėve nė favor tė Fatmir Mediut. Toka ėshtė blerė me emra tė ndryshėm. Dėshmitari ngul kėmbė se gjithēka mund tė hetohet, nėse fillon e merret nė pyetje shitėsi i tokės. Tokat janė shitur nė tė njėjtėn kohė dhe gjenden afėr njėra-tjetrės. Tė shqetėsuar pėr kėtė, nisėm hetimet dhe na rezulton se blerja ėshtė bėrė, nė kohėn kur Mediu dhe Pinari kishin arritur tė siguroheshin qė do tė punonin sė bashku dhe pasi Mediu e kishte siguruar Pinarin se askush nuk do ta shkarkonte. Pėr ta mbyllur ēėshtjen Fatmiri kishte dėrguar te Berisha njė amerikan qė i kishte folur Berishės nė emėr tė SHBA dhe i kishte thėnė qė Ylli Pinari na duhet, se punon pėr SHBA. Pas kėsaj si shpėrblim Pinari ka blerė tokėn pėr vete dhe pėr Mediun nė emėr tė dikujt tjetėr. Operacioni mund tė hetohet lehtazi dhe nga prokuroria, nėse verifikohen blerjet prej 40 hektarėsh nė autostradė.
Kjo kohė rakordon dhe me disa udhėtime misterioze tė Mediut nė Turqi, ku takohej me Henry Tomey-in, ndėrmjetėsin e shitjes sė fishekėve pėr Diverolin, me tė cilin ėshtė takuar vetėm, nė Turqi. Pas informacionit, Antena u interesua tek administratori i PD, zoti Flamur, pėr ti shpjeguar situatėn. I habitur nga shifrat pėrrallore qė thuhet se kanė fituar Mediu dhe Pinari, Flamuri i shkretė u hutua fare.
- I kam thėnė atij burrit ta heqė Fatmirin me kohė, po smė ka dėgjuar, - tha. - I kam thėnė, mo ta shoh mė aty atė Pinarin, po jo, - tha, - mė kanė thėnė amerikanėt mbaje. Ja, ta mbajė tani. Edhe hajdut, edhe spiun, dhe trafikant. Na bėri gjėmėn ky Fatmiri, na bėri. Dhe hajde sa gjėra tė tjera do dalin thuaj.
Antena u interesua, nėse Flamurit i kishte rėnė nė sy vendi ku ėshtė blerė toka, por ai u tregua i gatshėm ta hetonte.
- Do shikoj se mos ėshtė te komuna e Kasharit, - tha, - se po ėshtė tek e Domjes, skam ēa i bėj, se skam muhabet me atė tė Domjes. Me kėtė tė Kasharit e zbuloj unė, se e kam dhėndėr. Dhe po ta kenė nė Paskuqan e zbuloj, po nė Domje kam frikė se se zbuloj.
- Nė Domje mė duket se ėshtė, - i tha Antena.
- Ah, sa inat. Jam zėnė kot me kėtė tė Domjes. Se unė zihem kot, se mi ka lėnė gjithė punėt mua ai burri. Po hajt se e ndreqim. 40 hektarė thoni ju ė? Shumė qenkan mor i shkė...motrėn. Na fal pėr fjalorin, se na u bė shprehi tani. Dhe ēfarė legeni ky Fatmiri, bėn dhe si i ndershėm. Kur i thoja, pse e ke mbajt Pinarin, thoshte mė thanė amerikanėt. Amerikanėt e leshit, i kanė thėnė trafikantėt. Na mori mė qafė, na mori. Po ēti bėj atij burrit unė, se smė dėgjon, se e di unė ēdo ai.
--
Krijoni Kontakt