Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231

Si të krijoj një uebfaqe lokale?

Me duhet te krijoj nje webfaqe nese mund ta quaj keshtu, qe te funksionoj brenda nje rrjeti lokal. Ne kete faqe pervec shkrimeve dua te integroj muzik dhe filma (kto vetem te shifen dhe jo te shkarkohen). E di qe eshte paksa e nderlikuar po kam degjuar qe eshte e mundur kjo gje. Jam i bindur qe dikush nga cunat do tme japi nje zgjidhje.

Respekte.

Si lokale? Dmth vetem ne LAN.
    Mund te ndertosh NJi html (faqen ) dhe shortkatin vere te te gjithe kompjuterat ( kjo zgjidh edhe problemin e deepfreezit nese e ke te instaluar) , eshte pak e ngaterruar ta ndertosh faqen po jo e pamundur. Ne nji nga kompjuterat kliente bej ndertimin e Html-se , dmth kur te besh linke e kengeve ose filmave do kesh nje link te tille //server/ etj. Per problemin e shkarkimeve nuk di ca te them se ka lloj lloj njerezish qe marin vesh.
    Keyboard not found .... press any key to continue!

i/e regjistruar Maska e soft-master
    Anëtarësuar
    18-06-2007
    Postime
    54
    Së pari, duhet të përdorësh një web server. Si psh, Apache. Dmth, e instalon ketë web server tek kompjuteri jot, dhe ky të jep mundësinë që bësh publikimin e një dosjeje në kompjuterin tënd. Dosja fillestare që të krijon ky program është htdocs e cila ndodhet në direktorinë ku ke instaluar programin Apache Web Server. Klikon tek Start Server dhe fillon puna. Tani, e zëmë se IP e kompjuterit ku është instaluar programi është 192.168.1.1. Në momentin që njëri nga kompjuterat e tjerë shkruan tek adresa e shfletuesit të internetit adresën: http://192.168.1.1 atëherë atyre do i shfaqet faqja që ti ke krijuar tek dosja htdocs.
    Deri tani po flisnim thjesht për një web server. Por nëse ke ndërmend të ndërtosh faqe dinamike, atëherë duhet të përdorësh php, asp, jsp apo ndonjë tjetër.
    Përsa i përket videove që do vendosësh tek faqja, shiko në internet pasi do gjesh skripte të gatshme për video si tek youtube.com të cilat punojnë në formatin flv.

P.S.: Mund të instalosh dhe IIS që vjen bashkë me pakon e Windows XP Professional. Edhe ky është një web server.
    Ndryshuar për herë të fundit nga soft-master : 24-07-2008 më 08:20
    Computer Engineering
    DEU

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Per dizajnin se kam problem se nga cik marrim vesh. Hallin e kisha te menyra se si duhet ta publikoj te pc e tjera, me cfar programi mund ta kaloj kete gje. Kurse puna e videove, e kisha fjalen per filmat dhe videoklipet qe une kam ne pc time personale.

Kuptohet te jet nje metode jo shume profesionist , si psh php e ku di une se car te tjera se kto duan tamam profesionist tja marri vesh se cben.

i/e regjistruar Maska e soft-master
    Anëtarësuar
    18-06-2007
    Postime
    54
    Apache Web Server bën publikimin në web pra. Dmth, PC të tjera që ndodhen në rrjet, kur të shkruajne adresen tek shembulli që të dhashë (http://192.168.1.1) atëherë do shohin faqen tënde që ke publikuar tek htdocs. Nëse akoma nuk jam treguar aq shumë i qartë atëherë, do të ta shpjegoj nesër me foto gjatë procesit ne futjes ne punë të Apache.
    Computer Engineering
    DEU

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Me sa kam mare vesh une ne postimet e tua ti ke thene qe ke windows server 2003. Nese ke versjonin SBS "Small Bussines Server" ky versjon vjen me nje webpage te ndertuar per ty ti mund ta configurosh codin html ose asp sipas deshires tende edhe ske pse te instalosh apache apo php apo gjera te tilla. Mjafton te klikosh ne continue setup edhe aty ke configure company website

Ardi
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

Olsi
    Anëtarësuar
    13-02-2006
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    231
    Jo mo Windows Xp kam. Soft-master rrofsh per ndihmen do e instaloj 1 here tani dhe tshof mos e ve ne pune.

[L]{I}[N]{U}[X] Maska e Ardi_Pg_ID
    Anëtarësuar
    28-01-2003
    Vendndodhja
    New York City Haven on Earth
    Postime
    2,678
    Citim Postuar më parë nga Olimp Lexo Postimin
    NOD32 une ate kam edhe windos server 2003 kam ne server
    Me fal se te kam ngatruar me nje user tjeter
    Forgiving Islamic Terrorists is Gods Duty, Our Duty Is To arrange the Meeting
    N. H. Schwarzkopf

i/e regjistruar Maska e Medi1
    Anëtarësuar
    06-01-2007
    Vendndodhja
    Ne tok kudo
    Postime
    185

si te shkarkohen videoklipet nga youtube

Forza INTER!!! Maska e NBAlbania
    Anëtarësuar
    10-04-2005
    Vendndodhja
    Ne Toke
    Postime
    384
    Citim Postuar më parë nga Medi1 Lexo Postimin
    Shiko te kjo tema ketu

PSos bej me postime qe nuk kane lidhje me temen

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjilani
    Nga cod3r në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 10-05-2009, 13:18
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari për statusin final të Kosovës
    Nga Nice_Boy në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59
  3. Kahet e strategjisë Serbe në negociatat për statusin e Kosovës:
    Nga EveryWare në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-02-2006, 12:51
  4. Strategjia e opozitës në zgjedhjet lokale
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 08-08-2003, 11:12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •