Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    ♣AbSoLuT♣ Maska e [LoTi]
    Anėtarėsuar
    25-04-2007
    Vendndodhja
    IT
    Postime
    837

Virus!? Shpjegime & udhėzime

C'fare eshte?
    Nje virus eshte nje program, ose nje seri istruksionesh te shkruajtura ne nje gjuhe programimi. Ne fillimet e informatikes programohej ne gjuhen e "Livelit te ulet" (liveli i programimit hardware), ndersa me perhapjen e sistemeve operative OS te bazuara ne "dritaret grafike" krijimi i tyre behet gjithnje e me i veshtire per arsye se keto sisteme OS nuk lejojne qe programet te ndjekin operacione te "livelit te ulet". Kjo ka bere qe autoret e viruseve te gjejne nje sistem tjeter me te thjeshte e me te sakte per te shkruajtur nje virus, duke u drejtuar perdorimit te gjuheve te skriptingut (vb script, javascript).

Zakonisht karakteristikat e nje virusi jane keto:
    Eshte i pa afte per te vepruar ne menyre autonome, viruset krijohen duke u ngjitur ne menyre maskuese nje programi, fillojne veprimtarine e tyre vetem atehere kur ky program vihet ne ekzekutim.
    Virusi duhet te jete ne gjendje qe te veteriprodhohet, d.m.th te kopjoje kodin e tij e ta ngjisi ne programet e tjera.
    Virusi nuk demton fizikisht komponentet hardware, eshte nje program e mund te ndikoj vetem ne komportamentin e tyre (video,hard disk, monitor, etj.).
    |- Mė Pikņj NPik Loti, Nė Fņrm Realiteti -|

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anėtarėsuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    Citim Postuar mė parė nga [LoTi] Lexo Postimin
    C'fare eshte?

Virusi nuk demton fizikisht komponentet hardware, eshte nje program e mund te ndikoj vetem ne komportamentin e tyre (video,hard disk, monitor, etj.).
    ske pa nai her kur te bon qe te ncehet cpu me overclocking..ta garantoj qe nuk eshte e bukur si spektakel!

un skam frik virusat po ma shum vllezerit trojan bo me nje sistem siper 64k qe mun te kemi ne maximum,te fikin deren..kape hulle ma mir pc..po sbojn per ne ata se i majn si arma per tu perdorur nje here ne jete!

ska vetem virusa pastaj:frik eshte dhe per buffer overflow,qe kush nuk merr vesh ca nuk te fusin..exploit pastaj,rootkit,phishing,sniffing dhe gjith rraca atynve!

nuk ka sisteme kunder kto gjera qe ti ndalojn,hiqeni nga menja..prandaj ma mir mos mani jeten e juaj dhe gjera personale ne nje pc lidh me net..
    mendimi im
    mos luj se sta quj

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga Daniel Maker Lexo Postimin
    mendimi im
    Qarte!
    Me sa mbaj mend une nga viruset i vetmi qe ka sjelle problem masiv ne hardware ka qene "chernobyl"

Pastaj phishing edhe sniffing nuk jane karakteristike e "viruseve"

i'm not fragile Maska e Daniel Maker
    Anėtarėsuar
    17-03-2008
    Postime
    1,802
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Qarte!
    Me sa mbaj mend une nga viruset i vetmi qe ka sjelle problem masiv ne hardware ka qene "chernobyl"

Pastaj phishing edhe sniffing nuk jane karakteristike e "viruseve"
    perderi sa un nje intrusion ne pc tim e konsideroj nje virus,dhe nje aktivitet phishing per mua virus quhet.
    medimi im

P.S. chernobyl po hyre ne panik te fik deren..shum i thjesht per tu heq..
    mos luj se sta quj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-06-2003
    Postime
    569
    Une mirrem aktivisht me kompjuteret, dhe kam ardhe ne perfundim qe ska asgje me te mire se DEEP FREEZE. Ta ben jeten me te lehte, bile pa te skam deshire te punoj ne kompjuter fare.

Tema tė Ngjashme

1. Kėshilla dhe udhėzime rreth provimeve shkollore
    Nga titi-a nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-12-2008, 09:44
  2. Shpjegime nė lidhje me celularėt Nokia N73
    Nga master2006 nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-10-2008, 18:19
  3. Udhėzime pėr edukimin e fėmive
    Nga Albin nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 20-04-2008, 12:52
  4. Ndihmė: Udhėzime turistike pėr nė Shqipėri!
    Nga Elna Durrėsi nė forumin Ndihmoni njėri-tjetrin
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-06-2006, 17:28
  5. Shpjegime tė disa termave Islame!
    Nga Zana e malit nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 01-06-2005, 04:32

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •