Close

Rezultati i Sondazhit: Sa genjeni ju ne jeten e perditshme.

Votues
31. Nuk mund tė votoni nė kėtė sondazh
  • Shume,si numeroj dot.

3 9.68%
  • Pak,ne varesi te situates.

24 77.42%
  • Apak,eshte e pamoralshme.

4 12.90%
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
  1. #-9
    back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559

Gėnjeshtrat dhe ne!

Te genjesh konsiderohet sot ne shoqerine tone si dicka e pamoralshme.Qe kur kemi qene te vegjel jemi edukuar dhe rritur me nje fryme te tille,te mos genjejme kurre,te perpiqemi te themi gjithnje te verteten.Mirepo te thuash qe genjeshtra eshte e pamoralshme eshte si te jesh kunder baktereve qe jane jetike per organizmin e njeriut.
    Sot shkencetaret mendojne se te genjesh eshte e moralshme,nese nuk kalohet kufiri moral:dmth nqs duke genjyer ne nuk lendojme apo demtojme dike tjeter.Ata e shohin genjeshtren si hallke te domosdoshme per vazhdimesine e marredhenieve njerezore dhe jetesen e perbashket me njeri-tjetrin.Cfare do te ndodhte nese ne me qellimin e mire do ti thonim shoqes sone se prerja e saj e re e flokeve i shkon shume,edhe pse ne te vertete nuk eshte keshtu?A nuk do ta lendonim ate dhe egon e saj nese do ti thonim te verteten?Po nese do ti thonim nje te semuri qe cerja e tij nuk eshte e mire,a nuk do ti hiqnim atij shpresen dhe forcen per tu sheruar?
    Keshtu "genjeshtrat e mira" kane funksion psikologjik dhe social.Te gjithe genjejme nga pak ashtu si veten dhe te tjeret,pavaresisht se se pranojme.Mesatarisht studimet tregojne se thuhen 100 deri ne 250 genjeshtra ne dite,nga secili prej nesh.Kjo shifer eshte e asociuar edhe me spektrin e bisedave ne jeten e perditshme.Kampione genjeshtrash jane femrat.Ato me te shpeshtat te thena prej tyre lidhen me moshen dhe peshen.Meshkujt genjejne persa u perket makinave qe posedojne,gjendjes financiare madje edhe aftesive te tyre.Aspak jomorale sipas shkencetareve!Kjo na ben te ndihemi me te sigurte ne bisede,na ndihmon te krijojme kontakte te reja dhe rrit vetvleresimin.
    Por te genjesh nuk eshte kaq e lehte dhe te pakte jane ata qe ia dalin."Te genjesh pa u dalluar" kerkon nje sinkronizim te funksioneve te trupit:ngjyres se zerit dhe gjuhes se trupit.Kush genjen ka luhatje ne intonacion,shmang kontaktin me sy,thote shume "E" dhe "OH", "leviz shpeshhere kembet poshte tavolines".Muskulatura e fytyres eshte nje tregues per ata qe genjejne,vetem se jane levizje ne te qindat e sekondes qe kerkojne aparatura per t'u matur.
    Do te doja te dija mendimin tuaj lidhur me temen.

Si e gjykoni ju genjeshtren?
    Do t'ia fshinit dikujt te verteten nqs do te ishte per te miren e tij?
    Sa genjeni ju dhe per cfare genjeni me teper?

Ps: Ritregim i origjinalit ;p (e kam pas provim,por m'u duk dicka e interesante per t'u diskuatuar.)
    Elegance is an attitude.

2. #-8
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    01-08-2007
    Vendndodhja
    beyond the road... I lie in wait...
    Postime
    469
    une jam genjeshtari numer 1.

kjo eshte teme interesante.

3. #-7
    don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Sa genjeni ju dhe per cfare genjeni me teper?
    Aspak edhe Per asgje.

Si e gjykoni ju genjeshtren?
    Mos respekt ndaj meje, ofendim i inteligjences, ofendim personaliteti.

Do t'ia fshinit dikujt te verteten nqs do te ishte per te miren e tij?
    Fare. Per mire apo per keq qofte, ska rendesi. Nuk genjej dot.

Mos mendoni se i thashe sa per ti then.. Nuk genjej, edhe gjeja qe urrej me teper eshte genjeshtra. Kush me genjen i heq vizen pa pyt fare se kush eshte.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

4. #-6
    i rregjistruar Maska e LaCosTa
    Anėtarėsuar
    15-02-2007
    Vendndodhja
    Tetovė
    Postime
    249
    Rena eshte pjes e ligjerates qe t'shpeton prej situates
    Dashuro Nese Done Te Jetosh,Pastaj Jeto Nese Te Lejon Dashuria

5. #-5
    back to origin Maska e ☆Angie☆
    Anėtarėsuar
    02-11-2007
    Vendndodhja
    Skyline
    Postime
    2,559
    Citim Postuar mė parė nga Apollyon Lexo Postimin
    Aspak edhe Per asgje.

Fare. Per mire apo per keq qofte, ska rendesi. Nuk genjej dot.

Mos mendoni se i thashe sa per ti then.. Nuk genjej, edhe gjeja qe urrej me teper eshte genjeshtra. Kush me genjen i heq vizen pa pyt fare se kush eshte.
    Edhe une i urrej genjeshtaret dhe sigurisht do te ofendohesha nese dikush do te me genjente e as qe do t'ia shihja me surratin.Ketu eshte fjala per "genjeshtrat e mira",per ato raste kur ne mendojme se duke i thne dikujt te verteten lidhur me nje fakt te caktuar do ta prekim,lendonim,do ta benim te vuante,etj.Une p.sh. kapa para disa ditesh spitalin,ndrydha kemben.Edhe pse fola me prinderit ne tel dhe me pyeten si isha e cfare beja,s'ua thashe gje.Sigurisht po ti thoja do ti alarmoja e do ti lija pa gjume.(sigurisht do t'ua thme me vone ) . Per te tilla raste e kam fjalen.
    Elegance is an attitude.

6. #-4
    Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Te mos genjesh asnjehere do te thote te mos dish te genjesh e te mos dish te genjesh do te thote te mos njohesh as te verteten.

Nuk kam njohur asnje person qe nuk genjen asnjehere,sepse eshte e pamoralshme,biles edhe keta 3 veta qe kane votuar se nuk genjejne asnjehere jane ne fakt duke genjyer.
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

7. #-3
    i/e regjistruar Maska e Flora82
    Anėtarėsuar
    17-04-2006
    Vendndodhja
    afer detit
    Postime
    899
    Ndodh te genjej per te miren e dikuj
    nuk genjej kur jam ne pytje une , nese nuk dua te genjej heshti
    i urrej genjeshtrat shum.

8. #-2
    i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Te mos genjesh asnjehere do te thote te mos dish te genjesh e te mos dish te genjesh do te thote te mos njohesh as te verteten.

Nuk kam njohur asnje person qe nuk genjen asnjehere,sepse eshte e pamoralshme,biles edhe keta 3 veta qe kane votuar se nuk genjejne asnjehere jane ne fakt duke genjyer.
    Ke te drejte.

Personalisht genjej per gjera banale aty per aty por jo egzagjeruese.

9. #-1
    Ma®seli Maska e JaCk_DaniELs
    Anėtarėsuar
    17-05-2002
    Vendndodhja
    As Vet Se Di
    Postime
    923
    Genjej , por varet nga situata
    Gjeje ne varsi te situates , jo per gjera serioze.
    Por per te gjenjyer genjej.
    E kam tė vėshtirė tė gjykoj tė tjerėt , por tė tjerėt e kan tė vėshtirė pėr mos mė gjykuar mua.....

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Jam kampion i mashtrimit

kjo qe thashe eshte nje genjeshter

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •