Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 140 prej 154
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Shefqet,s'ke kuptuar asnje gje.
    Problemi nuk eshte zemra ,se ēfare eshte ajo,por per mrekullite qe ka bere Zoti,nje nga te cilat eshte dhe njeriu, i bere sipas imazhit te Perendise ,por ky imazh per arsye te mekatit eshte deformuar,dhe paraqitet nga persona si ?........................

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Duke qene se njeriu kishte devijuar dhe kishte marre rrugen e tij,Perendia here pas here therriste persona te ndryshem,Profetet,ne te cilet dhe nepermjet te cileve i bente thirrje njerezve te ktheheshin nga rruga e gabuar,por ata ........,ne fund fare dergoje Birin e tij,por edhe ate nuk e degjuan,ata qe degjuan u shpetuan;po keshtu edhe tani kush beson ne te eshte i shpetuar.

Citim Postuar mė parė nga Agim Shkodra Lexo Postimin
    Duke qene se njeriu kishte devijuar dhe kishte marre rrugen e tij,Perendia here pas here therriste persona te ndryshem,Profetet,ne te cilet dhe nepermjet te cileve i bente thirrje njerezve te ktheheshin nga rruga e gabuar,por ata ........,ne fund fare dergoje Birin e tij,por edhe ate nuk e degjuan,ata qe degjuan u shpetuan;po keshtu edhe tani kush beson ne te eshte i shpetuar.
    Po ato 6.000.000.000.000 njerez qe nuk besojn , ku do vene ? Ne ferr ? Hajde perendi e dhemshur hajde..
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Pergjigjen e ke dhene vete: Ne ferr,por jo per faktin qe Perendia nuk eshte i meshirshem,por per faktin qe njeriu eshte i pabindur dhe e ka zgjedhur vete rrugen e ndeshkimit;por ka akoma shpreseush beson qe Jezusi eshte Biri i Perendise dhe vdiq ne kryq per te marre mekatet e botes eshte i shpetuar nga ferri.Kush do te therras emrin e Zotit do te shpetohet.
    Por si do ta therras kur nuk ka degjuar per te?
    Besimi vjen nga degjimi dhe degjimi vjen nga fjala e Perendise.

Pergjigjen e ke dhene vete: Ne ferr,por jo per faktin qe Perendia nuk eshte i meshirshem,por per faktin qe njeriu eshte i pabindur dhe e ka zgjedhur vete rrugen e ndeshkimit;por ka akoma shpreseush beson qe Jezusi eshte Biri i Perendise dhe vdiq ne kryq per te marre mekatet e botes eshte i shpetuar nga ferri.Kush do te therras emrin e Zotit do te shpetohet.
    Por si do ta therras kur nuk ka degjuar per te?
    Besimi vjen nga degjimi dhe degjimi vjen nga fjala e Perendise.
    Une publikisht po ta them qe do jem i pari qe do pranoj Jezusin nese me pergjigjesh ne kete pyetje: Nga e dini qe Marija ishte e virgjer dhe lindi Jezusin pa baba ? Dua vetem nje fakt, asgje me shume
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75

Fakte,fakte,fakte

Edhe po t'i jap une ato fakte,ti nuk deshiron qe te besosh,sepse besimi eshte nje gje qe varet nga vullneti.
    Qe perpara se Jezusi te lindte ,pothuajse te gjithe profetet e Bibles kane profetizuar per lindjen e tij nga nje e virgjersaija 7:14 ,ne shekullin e shtate para eres sone,por jo vetem ai por edhe shume profete te tjere.

Edhe po t'i jap une ato fakte,ti nuk deshiron qe te besosh,sepse besimi eshte nje gje qe varet nga vullneti.
    Qe perpara se Jezusi te lindte ,pothuajse te gjithe profetet e Bibles kane profetizuar per lindjen e tij nga nje e virgjersaija 7:14 ,ne shekullin e shtate para eres sone,por jo vetem ai por edhe shume profete te tjere.
    Kete e quan fakt ti ?
    Revolution 1848

Ja se ēfar eshte niveli i ateistit !

Dyshon edhe ne egzistencen e Isės a.s., !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

Citim Postuar mė parė nga >_Ilirian_> Lexo Postimin
    Ja se ēfar eshte niveli i ateistit !

Dyshon edhe ne egzistencen e Isės a.s., !
    Jo jo per Isa Boletinin nuk dyshoj se kam fakte
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Me thuaj ? Cfare fakti do ti? Me thuaj ke konsideron fakt ti? Cfare eshte fakti?
    Deshiron qe te hysh ne arsyetime te filozofise per te kuptuar se ē'eshte e verteta dhe opinioni?
    A e di se ē'eshte metafizika?
    Cilat jane pyetjet qe njeriu nuk eshte ne gjendje t'i japi pergjigje ne menyre te argumentuar?
    A e di qe 2+2=4 ? ,Por 2+2=5 a e di qe kjo gje eshte e mrekullueshme ? (Thote Dostojevski,te cilit ja hoqen litarin nga fyti ,kur stoli kishte gati 2 minuta qe ishte rrezuar)
    Jo te gjitha gjerat qe ti nuk i di apo nuk i koncepton s'jane te verteta.
    Profeti Osea thote " Populli im vdes per mungese njohurie."

Me thuaj ? Cfare fakti do ti? Me thuaj ke konsideron fakt ti? Cfare eshte fakti?
    Mua mjafton ajo qe ty te ben te besosh qe Marija ishte e virgjer dhe lindi nje femije pa patur kontakt me nje burre...Vetem kaq
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Ajo qe mua me bene te besoj qe Maria lindi nje femije duke qene e virgjer eshte Fjala e Zotit,Bibla.
    Me bene te besoj ajo qe une kam provuar me jeten time,njehere tjeter nese ke nevoje te jap deshmi per jeten time.
    Aty ,ku ti je, une kam qene; aty ,ku une jam,ti nje dite do te jesh nese ky do te jete vullneti i Zotit.

Ajo qe mua me bene te besoj qe Maria lindi nje femije duke qene e virgjer eshte Fjala e Zotit,Bibla.
    Me bene te besoj ajo qe une kam provuar me jeten time,njehere tjeter nese ke nevoje te jap deshmi per jeten time.
    Aty ,ku ti je, une kam qene; aty ,ku une jam,ti nje dite do te jesh nese ky do te jete vullneti i Zotit.
    Bibla te mjafton si argument ? Po bibla eshte shkruar pas 100-200 vjetesh pasi edhe maria nuk ishte gjalle. Pastaj qe mos te meremi me mbushje postimesh, ke ndonje argument apo vetem ca shkruhet ne bibel
    Revolution 1848

Citim Postuar mė parė nga EuroStar1 Lexo Postimin
    Bibla te mjafton si argument ? Po bibla eshte shkruar pas 100-200 vjetesh pasi edhe maria nuk ishte gjalle. Pastaj qe mos te meremi me mbushje postimesh, ke ndonje argument apo vetem ca shkruhet ne bibel
    Shkruhet edhe ne kuran !
    "Shqiptar, Elhamdulilah"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Eshte mungesa e njohurise qe te mban te vdekur.
    Bibla,Testamenti i vjeter eshte shkruar para se te lindte Marija.
    Ne Bibel eshte percaktuar,vendi,emri,karakteristikat e atij qe do te lindte nga kjo e virgjer:
    "Mbi supet e tij do te mbeshtetet perandoria dhe do te quhet Keshilltar i admirueshem,Perendi i fuqishem,At i Perjetshem,Princ i paqes."

Eshte mungesa e njohurise qe te mban te vdekur.
    Bibla,Testamenti i vjeter eshte shkruar para se te lindte Marija.
    Ne Bibel eshte percaktuar,vendi,emri,karakteristikat e atij qe do te lindte nga kjo e virgjer:
    "Mbi supet e tij do te mbeshtetet perandoria dhe do te quhet Keshilltar i admirueshem,Perendi i fuqishem,At i Perjetshem,Princ i paqes."
    Prap me shkresa ti ? Do te lutesha ti lem shkresat dhe ti permbahemi fakteve vizive. Po te duash te sjell une shkresa historie ty sa te thinjesh me to, por koha nuk i ka ndjekur ato , sepse i sherbenin nje vizjoni te caktuar te asaj historie " sic eshte edhe kjo puna e marise, jezusit, muhametit etj"

Fakt te konceptueshem do deshiroja nga ti dhe jo teologji apo thashetheme keshtu tha ky e keshtu tha ai, ose keshtu eshte shkruar atje e ketu....FAKT TE KONCEPTUESHEM te lutem sepse nuk mar vesh nga ato dilemat eshte apo nuk eshte
    Revolution 1848

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-03-2006
    Postime
    141
    Shefqet,s'ke kuptuar asnje gje.
    Problemi nuk eshte zemra ,se ēfare eshte ajo,por per mrekullite qe ka bere Zoti,nje nga te cilat eshte dhe njeriu, i bere sipas imazhit te Perendise ,por ky imazh per arsye te mekatit eshte deformuar,dhe paraqitet nga persona si ?........................
    Jo Agim mė vie keq po shum mir i kuptoj gjėrat.Por e verteta ėshtė se kjo botė qenka kėshtu e krijuar me konfrontime,mosmarveshjė dhe ate pėr shkak se dikush shtrembon tė dhėnat,historinė .. Tema shumė e kjartė por pėrgjigjet secili i jep nga kėndvėshtrimi,nga ajo se kush dhe cka ka lexuar.Krejt ėshtė normale pastaj secili tė mbron teorinė e pėlqyer . Psh nga ti vėrej se ateizmi dhe muslimanizmi dhe gjitha tjerat dogma nuk zėnė vend tek ty dhe ska tė keqe asgjė .Bile nga ne qė jemi pėrkrahės tė kuranit e pranojm edhe njė thėnje qė pėrcillet me shekuj se "Katolicizmi dhe Muslimanizmi dallojnė ,ose janė largė sa lėvozhga e qepės" ,nė baz tė mėsimeve tona thuhet se njė ditė kėto dy forca fetare do tė bashkohen pėr ta lutuar njė armik tė tretė. Jezusi apo Isai mos tė pėrsėritet shum herė ėshtė plotėsisht i pranuar tek islami ,edhe nga ne pritet qė aj tė zbret e kush ėshtė gjallė ateher do ta kuptoj se nė cilėn fe do tė sundoj ato pak vite qe i mbesin deri nė vdekje.Dhe prap ai do tė ringallet sikur cdo njeri qė ka pėr tu ringjallur . Prandaj pėrgjigja rreth temės se Maria- mejremja ka qenė e virgjėr ėshtė plotėsisht e saktė,bile nė kohėn e sotshme ku lindin fėmijėt pa kontakt fizik tė mashkullit ėshtė absurde tė mos besohet se lind edhe nga virgjėria.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Shefqet! Kurani ta ka sqaruar si ka lindur Jezusi.
    Ti a je i qarte per kete?
    Islamizmi ,katoliēizmi per mua jane nje sistem ligjesh dhe ceremonish,nuk jane besimi ne Zotin. Kur myslimanet dhe katoliket te kthehen tek Jezusi,Ai qe ju prisni te vije per se dyti,atehere ka per te ardhur fundi i botes dhe ata qe besojne ne Jezusin do te shkojne ne qiell,te tjeret do te shkojne ne gjykimin e Perendise.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-09-2010
    Postime
    75
    Ke quan fakt ti?
    Cfare fakti do?
    Jam i qarte se ēfare fakti do,kur ai fakt te vije tek ty jam i sigurte qe do me dergosh mesazh personal. Zoti te bekofte!

Ke quan fakt ti?
    Cfare fakti do?
    Jam i qarte se ēfare fakti do,kur ai fakt te vije tek ty jam i sigurte qe do me dergosh mesazh personal. Zoti te bekofte!
    Po si mendon ti, se une apo te tjeret do tju besojn juve pa faktuar asgje dhe duke thene thjeshte "keshtu eshte e shkruar"? Ose Jezusi apo Allahu e ka lene enigem kete apo ate gje...! Nese ai kushdo qofte e ka lene enigem , le ta mbaje per vete se neve enigmat qe na takojne po i zgjidh shkenca, te tjerat qe sipas jush ngelen enigma dhe fantazma le ti besojne kush te doje se aq na ben... Te pershendes dhe do ju lutesha te mos i ktheni temat ne propaganta absurde fetare dhe pa perfundime te konkluduara....E thash nje here: misteri nuk i takon njeriut...Misteri i takon atyre qe nuk i bejn balle jetes por kur dorzohen thone qe keshtu e kishte shkruar (Jezusi/Allahu) Nje jete keni....SHIJOJENI
    Revolution 1848

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Mosekzistenca historike e "Muhamedit"
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 24-06-2015, 09:29
  2. Letėrsia shqiptare: probleme teorike-kritike nė gjykimin e vlerave letrare
    Nga Kosovari_78_Ca nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-01-2005, 15:56
  3. Logjika historike dhe pėrmasa tejhistorike
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:40
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •