Close
Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 128
    … ßriläntě … ΅ Ų λŁŁї Ϊм Maska e [Perla]
    Anėtarėsuar
    07-09-2006
    Vendndodhja
    Aconteceu !!! Estava escrito assim...
    Postime
    6,577
    Eshte gjenetikisht e pamundur, vetem nqs arrihet te zbulohet ajo qe mund te ndaloje plakjen e qelizave,por do behej nami per ta patur ne duar ... Nuk mendoj te kete nje te tille , keshtu qe mos enderroni kot njerezia pastaj ce doni pavdekshmerine , vete robi 45-50 thote ce dua jeten e jo me te veje 150 :P

Para ca kohesh kam pare nje filem (allasoj) ku nje grup shkencetaresh duhet te shkonin ne xhungel per te mbledhur orkidea te kuqe qe sipas tyre celnin nje here ne shume vjet dhe se ishin "eliziri" i rinise se perjetshme .

Ngrehuni njeres shkojme ne xhungel, vetem ruhuni se coc kishte njaca anakonda verdall
    Un amigo verdadero es algien que cree en ti aunque tu hayas dejado de creer en ti mismo.

Burrels Forever. Maska e Doc_ERI
    Anėtarėsuar
    22-06-2006
    Vendndodhja
    Londer
    Postime
    249
    Robo ti me ket teme ke dal jasht orbite futu te pakten mrena orbites mos fantazo shum se nuk esht njerezore kjo qe thua te ekzistonte pavdekshmeria do kishte fakte po kto jan endrra ne diell
    If My Heart Could Talk,You Would See How Much I Love You.

progress Maska e BvizioN
    Anėtarėsuar
    18-03-2005
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    3,119
    Kot nuk eshte nje nder ligjet e natyres: Cdo gje qe ka nje fillim, ka edhe nje mbarim (flitet per ato gjera qe kane jete, marrin fryme dmth ne nje menyre apo ne nje tjeter)
    Ne fakt gjithcka ka nje fillim dhe mbarim, jo vetem gjallesat apo qeniet qe marrin fryme. Njeriu ne njefare menyre mund te gjeje celesin e jetezgjatjes por jo pavdekshmerise. Planetet, yjet, galaksite...vete universi ka nje periudhe te caktuar jete. Eshte ligj i natyres te cilin ne jemi krejtesisht te pafuqishem ta ndryshojme.
    Bukuria eshte ngado, varet se nga cfare kendi e shikon.

i/e regjistruar Maska e olsetto
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Vlore
    Postime
    170
    Citim Postuar mė parė nga sam1r Lexo Postimin
    Na qarteso me shume, nese ke mundesine??
    Te them te drejten nuk e kam me qejf anatomine,per ate qe kam postuar e kam degjuar ne dokumentar.Jam i sigurt se ne postimet e para anetare te tjere kane shpjeguar transplantet apo plakjen shume here me mire se c'mund te beja une.
    1,2 Freedy comes for you;
    3,4 Jason's at your door.

i/e regjistruar Maska e shpresa vranari
    Anėtarėsuar
    16-12-2007
    Vendndodhja
    boston
    Postime
    95
    Dicka per kontin Sen Zhermen dhe magjistere te tjere te jetegjatesise.
    Konti Sen Zhermen ishte nje lloj magjistari qe pretendonte se kishte qindra vjet qe jetonte.Kishte nje mendje te ndritur,i fliste perfect te gjitha gjuhet e Evropes dhe shfaqte njohuri te thella ne shume fusha te jetes.
    Ishte djali i trete i leopold-Xhorxhit,nje nga djemte e Fransis II te Transilvanise dhe e Sharlote Amalise se Hesreinfelsit.
    Nje autor okultist ben te ditur se vete Sen Zhermeni i tha dikur Uilliamit te Hesit se ai ishte ne te vertete princi Ragoczi i TRANSILVANISE
    elsa vrana

i/e regjistruar Maska e shpresa vranari
    Anėtarėsuar
    16-12-2007
    Vendndodhja
    boston
    Postime
    95
    vazhdim
    Sen Zhermeni pretendonte se kishte zbuluar sekretet e perjetesise .Ne nje fare menyre te sjell nder mend kontin Drakula.
    Te tjer thoshin se ky violinist i shquar ishte djali i mbretit te Portugalise,nderkohe qe disa te tjere thoshin qe ai ishte thjesht pinjolli i nje cifuti endacak,ose,sipas disa zerave te tjere,djali i nje doktori nga Strasburgu,te quajtur Daniel Volf.
    Nje nga keto zera mbronte tezen qe Konti Sen Zhermen kishte ardhur ne kete bote si rezultat i nje lidhjeje dashurore mes nje princeshe arabe dhe nje zvarraniku.
    Konti u be shume i njohur edhe ne oborrin mbreteror te Frances 1743,duke pretenduar se kishte jetuar per shekuj me rradhe,pasi kishte gjetur formulen e "barit cudiberes te jetes",nje formule per perjetesine fizike.
    Sic pershkruhet edhe nga autori Ricard Cevendish,konti u tregoi oborrtareve se ai kishte qene mes prifterinjve ne kane,ne kohen kru Jezui e ktheu ujin ne vere,dhe se ishte njohur me mbretereshen
    egjiptiane Kleopatren.
    Njohurite qe kishte mbi ngjarjet historike ishin te jashtezakonshme,sepse i pershkruante me aq hollesi sa qe i la pa mend edhe historianet me ditur.
    I konsideruar si nje nga mendimtaret me te medhenj te botes,kolosi i letersise franceze,Fransua-Mari Arue,i njohur me emrin VOLTER....,deklaroi dikur se Konti Sen Zhemen eshte nje njeri qe di gjithca.
    Konti tregonte aftesi te dukshme pre aktori(ose sharlatani).Dikur fliste per miqesine qe zuri me mbretin Ricard Zemerluanin,...duke u kthyer nga sherbetori i tij ,per te vertetuar ato qe thoshte;Mos harroni zoteri-,i tha shebetori solemnisht,-kam vetem 500 vjet qe jam ne sherbimin tuaj,"
    I thoshte se per te ditur keto qe di une ,duhet te studiosh ne piramida,sikunder kam studiuar une.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga shpresa vranari : 29-06-2009 mė 17:44 Arsyeja: korrigjime gramatikore
    elsa vrana

IT Professionals Maska e Sirius
    Anėtarėsuar
    13-11-2002
    Vendndodhja
    Geneve
    Postime
    582
    Citim Postuar mė parė nga Spy Agent Lexo Postimin
    Per mendimin tim pavdekshmeria fizike tek njeriu eshte pothuajse e pamundur sado qe te behen nderhyrje ne kodin gjenetik.

Ne si qenje njerzore kemi aftesi te mendojme dhe te kemi nje baze informacioni te akumuluar gjate gjithe jetes ne trurin tone te cilen e perdorim sipas deshires karakterit dhe ndjenjave tona dhe kjo gje na karakterizon neve dhe na ben te vecante ndaj cdo specie tjeter. Vdekja fizike do te thote qe i gjithe kjo baze informacioni e cila na karakterizon te fshihet njehere e pergjithmone dhe ne te mos ekzistojme me si individ. Por mendoj se nese ndodh vdekja fizike por informacioni qe ndodhet ne trurin tone trasportohet diku, ne ndonje trup te huaj biologjik ose elektronik ne si individe nuk quhemi te vdekur. pasi nese kjo dije riaktivizohet serisht individi do te rilinde por tashme jo ne formen qe njohim por ne nje forme tjeter.

Me pak fjale nese i gjithe informacioni i trurit tone i cili na karakterizon ne si individe nuk shuhet sado qe trupi yne fizik mund te vdese ne quhemi te pavdekshem pasi do te mundim te ekzistojme perjetesisht dhe ne nje forme tjeter.

Zgjodha citimin tek ky postim pasi mu duk me logjik.
    Pavdekshmeria llogjikisht e pamundur.
    Jetgjatsia e mundur ne shum menyra:

Vetdisimi i njeriut mu msu me rujt trupin dhe me ja dit vleren me shum (shum veta vdesin prej punve te renda fizike nga lakmia per para dhe vdesin pa pas koh mi shiju ato.)

Informimi per vetmbrojtje nga ushqimet edhe ky nje shkaktar i madh per vdekje dhe jetshkurtsi.

Sherimi i smundjeve te ndryshme permes trurit kuptohet me vetbesim dhe vendosmeri etj...

Ndersa per jetgjatsi nder shekuj ne nje te ardhme te shkurter dot jet e mundur permes teknologjis por vetem per te pasur KLONIMI

Ka shum aspekte tjera qe sme vin ndermend tani por kryesorja jetgjatsia a mundur perjetsia kurr...

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Citim Postuar mė parė nga shpresa vranari Lexo Postimin
    vazhdim
    Sen Zhermeni pretendonte se kishte zbuluar sekretet e perjetesise .Ne nje fare menyre te sjell nder mend kontin Drakula.
    Te tjer thoshin se ky violinist i shquar ishte djali i mbretit te Portugalise,nderkohe qe disa te tjere thoshin qe ai ishte thjesht pinjolli i nje cifuti endacak,ose,sipas disa zerave te tjere,djali i nje doktori nga Strasburgu,te quajtur Daniel Volf.
    Nje nga keto zera mbronte tezen qe Konti Sen Zhermen kishte ardhur ne kete bote si rezultat i nje lidhjeje dashurore mes nje princeshe arabe dhe nje zvarraniku.
    Konti u be shume i njohur edhe ne oborrin mbreteror te Frances 1743,duke pretenduar se kishte jetuar per shekuj me rradhe,pasi kishte gjetur formulen e "barit cudiberes te jetes",nje formule per perjetesine fizike.
    Sic pershkruhet edhe nga autori Ricard Cevendish,konti u tregoi oborrtareve se ai kishte qene mes prifterinjve ne kane,ne kohen kru Jezui e ktheu ujin ne vere,dhe se ishte njohur me mbretereshen
    egjiptiane Kleopatren.
    Njohurite qe kishte mbi ngjarjet historike ishin te jashtezakonshme,sepse i pershkruante me aq hollesi sa qe i la pa mend edhe historianet me ditur.
    I konsideruar si nje nga mendimtaret me te medhenj te botes,kolosi i letersise franceze,Fransua-Mari Arue,i njohur me emrin VOLTER....,deklaroi dikur se Konti Sen Zhemen eshte nje njeri qe di gjithca.
    Konti tregonte aftesi te dukshme pre aktori(ose sharlatani).Dikur fliste per miqesine qe zuri me mbretin Ricard Zemerluanin,...duke u kthyer nga sherbetori i tij ,per te vertetuar ato qe thoshte;Mos harroni zoteri-,i tha shebetori solemnisht,-kam vetem 500 vjet qe jam ne sherbimin tuaj,"
    I thoshte se per te ditur keto qe di une ,duhet te studiosh ne piramida,sikunder kam studiuar une.
    Rule by secrecy eshte nje liber vertete i kendshem por ne fund te tij autori Marrs , si nje ufolog qe eshte, fluturon ne budallalleqe dhe ne shprehje aspak te verteta! Ato natyrisht qe nuk ia kane thene Knight & Lomas me shoke...

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    Pavdekshmeria ?

Si e percepton termin e pavdekshmerise se pari ?

Si jete gjatesi me te madhe se qe kemi tani , apo si pafundesi e te jetuarit ?

Nese e konsideroni si zgjatje jete deri ne nje moshe me te madhe , kjo besoj se arrihet me zhvillimin e shkences respektivisht gjenetikes .

Nese mendon qe pafundesishte te jetoj njeriu kete nuk ka mundesi e as teori qe lejon kete .

Perjashtuar Maska e morrison
    Anėtarėsuar
    16-01-2007
    Vendndodhja
    Me kembe ne toke!
    Postime
    822
    Sot mosha mesatare e vdekjes este reth 70 vjec. nese do ta dyfishonim kete moshe dhe e conim 140 ( nuk po them 500 apo 1000), atehere popullsia e tokes do te rritej me progresioin aritmetik X2 ( 2, 4, 8, 16, 32, ...) per nje periudhe 140 vjecare . Mirepo toka duhet te kete nje kufi te caktuar popullsie qe te mbaj mbi vete, dhe kjo lloj rritjeje popullsie do te sillte dhe fundin e planetit tone. Pra besoj se vete natyra ne baze te popullsis qe mban toka cakton dhe jetgjatesin e njeriut. Qekur jetgjatesia e njeriut eshte rritur kto 100 vjet e fundit njerzimi po perballet me probleme te medhaja.

Te gjitha kto i thash ne vija te trasha sepse nuk kam lexuar ndonje teori mbikete, por besoj se duhet te kete nje teori dhe nese DArius apo ndonje tjeter eshte ne dijeni te kesaj le te na ndihmoj ndopak me informacion.

Tema me duket interesante nese diskutohet ne aspektin shkencor dhe social me argumente dhe pa eksese fetare.

Faqja 4 prej 13 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •