Postuar mė parė nga
shpresa vranari
vazhdim
Sen Zhermeni pretendonte se kishte zbuluar sekretet e perjetesise .Ne nje fare menyre te sjell nder mend kontin Drakula.
Te tjer thoshin se ky violinist i shquar ishte djali i mbretit te Portugalise,nderkohe qe disa te tjere thoshin qe ai ishte thjesht pinjolli i nje cifuti endacak,ose,sipas disa zerave te tjere,djali i nje doktori nga Strasburgu,te quajtur Daniel Volf.
Nje nga keto zera mbronte tezen qe Konti Sen Zhermen kishte ardhur ne kete bote si rezultat i nje lidhjeje dashurore mes nje princeshe arabe dhe nje zvarraniku.
Konti u be shume i njohur edhe ne oborrin mbreteror te Frances 1743,duke pretenduar se kishte jetuar per shekuj me rradhe,pasi kishte gjetur formulen e "barit cudiberes te jetes",nje formule per perjetesine fizike.
Sic pershkruhet edhe nga autori Ricard Cevendish,konti u tregoi oborrtareve se ai kishte qene mes prifterinjve ne kane,ne kohen kru Jezui e ktheu ujin ne vere,dhe se ishte njohur me mbretereshen
egjiptiane Kleopatren.
Njohurite qe kishte mbi ngjarjet historike ishin te jashtezakonshme,sepse i pershkruante me aq hollesi sa qe i la pa mend edhe historianet me ditur.
I konsideruar si nje nga mendimtaret me te medhenj te botes,kolosi i letersise franceze,Fransua-Mari Arue,i njohur me emrin VOLTER....,deklaroi dikur se Konti Sen Zhemen eshte nje njeri qe di gjithca.
Konti tregonte aftesi te dukshme pre aktori(ose sharlatani).Dikur fliste per miqesine qe zuri me mbretin Ricard Zemerluanin,...duke u kthyer nga sherbetori i tij ,per te vertetuar ato qe thoshte;Mos harroni zoteri-,i tha shebetori solemnisht,-kam vetem 500 vjet qe jam ne sherbimin tuaj,"
I thoshte se per te ditur keto qe di une ,duhet te studiosh ne piramida,sikunder kam studiuar une.
Krijoni Kontakt