Close
Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213
Duke shfaqur rezultatin 121 deri 128 prej 128
    Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    11-11-2008
    Postime
    2,899
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    PER javan:
    E dija se do e zgjasje kete muhabet por me kete tregon nivelin e ulet intelektual dhe ketu nuk kam faj une. Me degjo mire, une te SQAROVA DHE TE THASHE SHQIP; TE THASHE: O INJORANT QELIZA NUK TE DUHET E GJALLE DHE JO FUNKSIONALE SEPSE NUK TE SIGURON ATE PER TE CILEN NE PO BISEDOJME. PYETJA ESHTE SI MUND TE BEJME NJE QELIZE FUNKSIONALE DHE TE PAVDEKSHME. SI MUND TE ARRIHET PAVDEKESIA? KESAJ PYETJE I ESHTE DHENE PERGJIGJE ME KOHE DHE ESHTE SHQIP: NUK KA FARE MUNDESI TE ARRIHET PAVDEKESIA. BILES KETU LUAJNE ROL VENDIMTAR EDHE NEURONET.
    NDAJ KUR TI NUK DI MOS HA *** TE ZGJASESH BISEDEN ME FJALE BOSHE E PAFUND. KULMI I PANDERSHMERISE NE DISKUTIM ESHTE KUR ME THUA SE UNE E DIJA ATE PER TE CILEN TE PYETA DHE PASI MERR PERGJIGJEN TE CILEN E KISHE DITUR DHE QE FLET LOGJIKISHT QARTE PER PAMUNDESI PAVDEKSIE VJEN E ME ZGJAT BISEDEN ME MEDIOKRITETE DHE FILLOZOFIRA BOSHE.
    O rob intelektual i kategorise qe percakton vete.

1. Para se te mbysje kete teme shkencore per vite rresht me postulatet e tua qe kane vec vlere personale, do te duhej te kishe dhene konceptin tend se cfare eshte pavdekshmeria. A eshte pavdekshmeria nje seri riprodhimesh me kod gjenetik te njejte, apo percaktohet si e njejta “ene” qe jeton pafundesisht.

2. Qeliza nuk mund te behet funksionale pa ditur me pare se cfare e ben ate funksionale. Kjo do te thote qe limitet e njohurise se sotme nuk mund te etiketohen domosdoshmerisht si pamundesi per te arritur qellimin final. Pra, ka gjera qe nuk dihen sepse nuk jemi ne ate stad dhe ka gjera nuk behen.

3. Ajo qe dija une eshte qe qeliza ka potencial te jetoje pafundesisht. Ajo qe deshiroja te dija ishte opinioni yt (dhe I te te tjereve) mbi pikat 1 dhe 2. Telanoma apo telamini jane konvencione, nje procesi I paperfunduar e si te tilla nuk me interesojne.

4. Mund te perdoresh edhe verdana 20 capital, bold pa arritur te kesh kohezion ne shkrim, ndersa zhargoni rruges vecse perforcon idene e pandikueshmerise emotive ne logjiken tende.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    Citim Postuar mė parė nga G.D Lexo Postimin
    Kjo eshte fillozofi e bukur dhe e vertete : qeliza ka dy mundesi ose te punoje per te miren e pergjithshme dhe te kete nje jete te kufizuar ; ose te behet jofunksionale dhe te kete nje jete te pakufizuar.
    kjo vlen jo vetem per qelizen, por edhe per njeriun,
    disa parime universale jane te njejta ne ēdo nivel te ekzistences.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    E ke gabim. Qeliza eshte e vdekshme dhe kete nuk do te ta sqaroj sepse e kam te pamundur te te jap ketu ABC e mjekesise. Shkurt eshte e neveritshme. Te lutem shume kerko te lexosh mbi telomerazen dhe e kupton gabimin. Nese nuk do te besh te pakten nje kerkim te shkurter ne internet mbi kete, te lutem mos u pergjigj mbi kete ceshtje.
    Hajde baba te tregoj arat e malit i thone kesaj nga anet tona.

E njejta gje eshte edhe tek talami qe ti e quan talamo. Une kete fushe e kam fushen time te jetes dhe ketu duhet te me besosh. Ti mendon per nje pjese te sistemit parasimpatik. Sistemi nervor eshte shume me i gjere. Pra e jeni duke bere nje gabim trashanik.
    Mesohu me konceptin se asgje ne trup nuk eshte dytesore.
    Ja qe une kam zgjedhur nje rruge tjeter , per te studiuar organizmin tone, e cila perdor koncpete te tjera , te ndryshme nga ato te tuat , c'far te bej tani te degjoj ty ta le shkollen pergjysem se ti nuk i kupton konceptet e mia, apo te vazhdoj shkollen me keto koncepte te reja.
    Nje gje kuptova une ketu qe ma ka thene edhe docenti ne shkolle mos debatoni me allopatet ata kane koncepte krejt te ndryshme nga tonat, dhe nuk mund ta hedhin poshte kurre shkollen e tyre. Ndersa ne ju tregojme njerzve te verteten, ata presin derisa njerzit te semuren pastaj ti mbysin me ilace qe nuk sherojne zanafillen e semundjes por bllokojne pasojat e saj.
    Qellimi yne eshte te sqarojme njerzit qe ata te mos semuren.

Si mendon qe shkenca po punon kunder njeriut? Kjo nuk eshte kurre e vertete.
    Me kete qe ke thene ketu kuptoj se je shum larg realitetit.
    Mund te mbush nje faqe me fakte por perseri nuk do bindesh prandaj po te jap vetem disa.
    1. Eksperimentet qe beri Lui Paster per vaksinen nuk jane publikuar te gjitha ne shenimet e tij ishin edhe anet negative te saj, aqsa ai per nje moment tha qe ka me shume reziqe per organismin kjo vaksine se sa te mira. Por ato u sekuestruan per arsye te ndryshme dhe nje nga keto ishte fitimi ekonomik. Sa per dijeni Autismi eshte nje semundje e drejtperdrejt si rrjedhoje e vaksinave.
    2-Te gjitha produktet ushqimore po ndryshohen gjenetikisht me qellim fitimi duke humbur cilesine, energjine, dhe informazionin natyral qe ato percjellin.
    Te kopshi im mbolla sivjet 6 rrenje luledielli qe te u formuan plotesisht edhe me kokra por 3 prej tyre brenda ne kokra nuk kishin asgje ishin bosh, ishin te fryra te zeza, biles kur ishin te njoma te nzinin doren sikur te ishte boje e zeze, ky ishte rezultati gjenetik. Dhe kjo sepse ne nje rrenje donin te celnin 3-4 lule dielli per te ritur rendimentin, pak a shume si ai misri qe doli vjet- a parvjet ne Shqiperi qe ishte formuar kalliri por nuk ksihte kokra brenda.
    3-Industria farmaceutike eshte nje nga shkencat qe abuzon me shume nga te gjith me njeriun, dhe ju qe perdorni ato ilace jeni bashkpuntor, biles ne disa raste merrni edhe rryshfet nga keto industri per ti dhene pacientit ilacet e tyre.
    Lista vazhdon por skam me kohe.

Po te perseris edhe njehere, ato qe ke shkruar jane thjeshte , me fal , por jane gjera aspak te verteta dhe shkojne ne marrezi.
    Ju kuptoj shum mire sepse nuk dini ato qe di une dhe une nuk do sbras timen per te mbushur tenden.

Mos kthe pergjigje, miku im , nese nuk verifikon nje me nje vertetesine e atyre qe kam shkruar ketu larte dhe kane te bejne me shkencen.
    Jo ne fakt kjo eshte pergjigja e fundit ne kete teme se nuk kam kohe te debatoj me ju. Dhe e di qe ju ka ngelur qefi qe nuk kam cituar ne postimin e pare ndonje nga shpjegimet e tua per temen.
    Thjesht citova ate qe mu duk sipas mendimit tim me afer se vertetes. Besoj se kam te drejt te kem edhe uune mendimin tim apo jo.

I nderuar G.D ose me mire po te ve nje emer se keshtu sikur s'me pelqen, je pa gjini pa trajte, pa forme , prandaj po te quaj Gafur Dushku me duket pak me i bukur dhe real sesa G.D
    Kjo teme nuk eshte per tu dukur se kush eshte me i zgjuar, nuk eshte as per ti ngelur qefi nese dikush nuk te citon ose nuk vlereson punen e dikujt, kjo teme dhe shume te tjera jane thjesht per te dhene secili mendimin e vet dhe pik. Kurse ju qani hallin e atij qe lexon , dhe flet ne giro me shoket gjera te < paverteta> sipas metrit tuaj, nuk do ishte me mire qe ti linit te tjeret te mendojne vete se kush mund te jete e vertet dhe kush jo ?

Persa i perket qelizes ju nuk e keni kuptuar ate shembullin e qelizes qe kam dhene me pare, sepse mendoni me metrin tuaj. prandaj po ja u shpjegoj me thjesht akoma qe ta kuptoni.

Ai zoteria qe ka bere eksperimentin , thote : Mora nje qelize te vetme e futa ne nje ene me uje e ushqeja dhe i pastroja mbetjet qe ajo nxirrte duke i nderuar ujin, ne kete menyre ajo qelize nuk vdiste kurre, dhe vdiq vetem sepse nuk ju nderua uji pra u mbyt nga pislliqet e veta dhe ju prish ekuilibri i brendshem , per efekt te ndryshimit te kushteve te jashteme.

Kur nje qelize hiqet me vete si ne eksperimet kthehet ne nje organizem njeqelizor dhe jeton per esap te vet, nuk riprodhohet sepse nuk e ka te nevojshme dhe nuk i jep urdher askush per tu riprodhuar sepse ndodhet jashte nje kompleksi qelizash qe mund te formojne nje organ ne te cilin qelizat duhen per forca te riprodhohen qe te mbajne ate organ gjithmon ne gjendje pune. Pra rastin e qelizes se eksperimetit nuk kemi TELOMERAZEN dhe si rrjedhim as vdekje te qelizes per kete shkak.
    Prandaj ne kete eksperiment ajo qe thua per telomerazen nuk ndodh.

Pra teorikisht nuk e them une por librat qe kam lexuar thone qe qeliza eshte e pavdekshme ,por praktikisht e vdekshme , kushtet qe ndikojne per kete jane te shumta.

Ndersa zgjatja e jetes se makines qe quhet njeri mund te beht me menyra te ndryshme ku ato me frytdheneset jane :
    Jetesa sipas ligjeve te natyres qe i pershtaten kesaj makine.
    Ulja e metabolismit qe con edhe ne nje riperteritje qelizore te ngadalte duke eliminuar riperteritjen e shpejte te qelizave.

Ndersa pavdekshmeria si koncept nuk ka lidhje me trupin tone fizik, por me materien tone inteligjente, e cila mendon edhe kur trupi nuk egziston , ate qe ju e quani marrezi, vjen nga padija e ketij koncepti, te mos kesh njohuri ne nje fushe te caktuar nuk do te thote te jesh injorant por thjesht te mungon informazioni.
    Te shpjegosh dhe te flasesh per kete koncept ketu ne forum te shofin si Alien dhe te quajne te marre, prandaj po e mbyll ketu kete koncept kujt i intereson le te lexoje ne menyre te pamvarur se meson me shume.

Shendet dhe ekuilber ne jete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-12-2004
    Postime
    1,681
    A cura del Dott. Antonio Parolisi

1)"La cellula č teoricamente immortale, č il fluido nel quale vive che si degrada. Sostituendo questo fluido a intervalli regolari daremo alla cellula ciņ che le necessita per nutrirsi e, per quanto ne sappiamo, il pulsare della vita potrą continuare indefinitamente"

2)"Tutte le morti sono dovute ad una situazione progressiva di aciditą organica"

Queste due affermazioni, fatte rispettivamente dal dott. Alexis Carrel, premio nobel per la medicina e la fisiologia (la prima) e dal dott Cee W. Crile M.D (la seconda),
    Perkthim

Shkruar nga dot Antonio Parolisi

1-Qeliza teorikamente eshte e pavdekshme por eshte lengu, apo uji ku ajo jeton , qe degradon , duke zevendesuar kete leng ne menyre periodike , do ti japim qelizes ate qe i duhet per ushqim , dhe per aq sa dime pulsi i jetes mund te vazhdoje pa mbarim.

2-Te gjitha vdekjet vijne si rezultat i nje rritje te aciditetit organik.

Keto 2 afirmime jane bere respektivisht nga dott. Alexis Carrel, cmimi nobel per mjeksi dhe filosofi ( e para )

dhe e dyta nga dott. dott Cee W. Crile M.D

Ja dhe burimi i atyre qe kam thene per qelizen nese ai nobeli gabon kur thote qe qeliza eshte teorikisht e pavdekshme, por e bejne kushtet ku jeton te vdekshme , ateher kam gabuar edhe une.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-04-2008
    Postime
    496
    Ka gabuar qe cke me te NOBELI dhe nuk i ve faj sepse i gjori nuk kishte ku te merrte vesh cfare ishte telomeraza. I gjori nuk dinte as cfare ishte gjeni. Pra duhet te dish qe shkenca ecen me ritme te shpejta. Carrel ka te drejte kur thote qe qeliza vdes nga mjedisi i jashtem dhe une kam permendur oksigjenin qe shkon duke e oksiduar. Edhe ari oksidohet edhe pse me vonese, apo jo. Une nuk e di si mund te thuash qe shkenca punon kunder njeriut. Megjithate kjo eshte mungese e thellimit fillozofik. Shkence dhe menazhues i produktit shkencor nuk eshte e njejta gje. Shkenca kurre nuk ka qene dhe nuk do te jete ne dem te njeriut. Konceptet qe ushqen ti , po te tregoj qe realisht te semurin. Jane pikerisht ilacet e farmacive qe kane permiresuar jeten e njeriut ne menyre esenciale.

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Sot lexova se nje doktor i diplomuar ne Harvard University pretendon me bindje te sigurt se ka gjetur menyren e tij qe te jetoj perjetsisht, por lexoni ne cfare forme mendon.

http://historiesofthingstocome.blogs...race-your.html
    http://chronicle.com/article/The-Str...nce-of/132819/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 19-07-2012 mė 21:16

i/e regjistruar Maska e Fishtani1
    Anėtarėsuar
    09-12-2009
    Postime
    1,334
    Viti 2045, njė rus do na e vėrė trurin nė punė edhe pasi tė vdesim

22.07.2012

Nė vitin 2045, truri njerėzor duket se do tė bėhet i pavdekshėm. E kjo falė idesė sė njė manjati rus, mjaft vizionar, i cili shpreson tė jetė nė gjendje pėr tė ofruar njė mendje “avatare”, e cila do na funksionojė edhe pasi tė vdesim.Kjo ėshtė “ēmenduria” mė e fundit qė mbėrrin nga bota e teknologjisė, e cila nėse realizohet, do tė pėrbėjė patjetėr edhe shpikjen mė revolucionare tė saj.Rusi nė fjalė mėsohet se ėshtė Itskov, i cili renditet nga Forbes pėrvit, nė listėn e njerėzve mė tė pasur nė planet.Ai ka paraqitur tashmė nė media, planin e tij pėr tė hequr kufizimet fizike tė mendjes njerėzore dhe instalimit nė tė, pas vdekjes, tė njė avatari tė vetė-vetėdijshėm./Noa

--------------------------
    --------------------------

Nje shpikje tjeter (ne formen e avatar) nga nje miliard tjeter rus.
    Me e shpjegueshme eshte ne kete artikullin/videon ne gjuhen angleze:
    http://www.inquisitr.com/279957/russ...to-robot-body/
    http://www.forbes.com/sites/katiedru...itskov-avatar/
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fishtani1 : 22-07-2012 mė 19:09

Pavdekshmerija nuk mendoj qe do arrihet ndonjehere me metoda te cfardo qofshin ato. Por zgjatja e jetes ne me shume se qindra vite edhe mundet , por pas shume kohe eksperimentesh te avancuara dhe jo primitivisht sic eshte mjeksia sot ne kete aspekt . Por edhe kjo ka pasojat e saja, sic eshte mbi popullimi i tokes. Mbi popullimi do sillte probleme qe dihen. Pra edhe ndonje far jete gjatesie kush e di se cfare edhe sikur ta arrinin nuk do ta aplikonin per kedo ose ndoshta per asnje
    Revolution 1848

Faqja 13 prej 13 FillimFillim ... 3111213

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •