IL__SANTO;]Femra shume te "Evoluara" paska.
Injoranca eshte dhunti nga perendia.
Nuk do te thosha se jam kunder ketij mendimi. Ndoshta rastesi, por jam duke lexuar per TALENTIN (si dukuri) kete kohe.
IL__SANTO;]Femra shume te "Evoluara" paska.
Injoranca eshte dhunti nga perendia.
Nuk do te thosha se jam kunder ketij mendimi. Ndoshta rastesi, por jam duke lexuar per TALENTIN (si dukuri) kete kohe.
Apollyon ti ke trajtuar vec anen "tjeter" te medaljes, ate anen e erret qe fatkeqesisht kohet e fundit ka dal shum ne drite me pasoja habitese, ne sensin negativ te termit.
Nuk jan te gjitha vajzat shqiptare ato qe ti ke perkufizuar me siper, perkundrazi kto jan nje minoranc e vogel fare e pergjithesime te tilla lart e posht me duken totalisht pa kuptim. Ky esht nje fenomen qe shoqeria shqiptare do kalonte medoemos me kulturen e manget qe ka. E pjese e ksaj shoqerie jemi dhe ne, un qe po te kritikoj ty, dhe ti qe ke sulmuar femrat e "gjenerates se shthurjes".
Shoqeria esht e perber nga meshkuj dhe femra. Esht absurde te analizosh ne kte prizem femrat, duke e lidh kulturen dhe edukaten e nje brezi me takat e larta, me Mos-veshjen e disave, me venjen ne dukje te nje pal brekve qe rrezik jan bler me list.
Nese ti mer ne analiz nje pjes te shoqeris duhet ta vesh ne krahasim me pjesen tjeter, sepse kto fenomene jan dy madhesi qe nuk mund te vleresohen te ndara. Ti me thua per femrat qe i etiketojn robt direkt si, katunar, idjot, debil, malok etj etj, por cme thua per ata meshkuj qe si kafsh pylli, sapo te zbrit nga pema apo te arratis nga shpella sa shofin nje femer, dhe te vesh normale e komentojn me 500 te zeza, me shprehje banale te tipit te heksha kte e ate, sa te mir ma paske kte a ta kafshoj nje her etj etj te po ktij repertori!
Me duket e leht te gjykosh, por e veshtir esht te tentosh te besh dicka, ose te pakten te kuptosh cfar fshihet mbas ktyre sjelljeve. Aty ku nuk shifet azgje pervec se nje femer gjysem e zhveshur mund ndodhet nje nevoje aprovimi, nje deshir per liri qe demostrohet ne mnyra alternative kur nuk ke dike qe te tregoj ato me normale (ne fund te fundit edhe prinderve dicka e till fillon ti duket normale, kjo ndodh kur liria vjen shpejt dhe ne doza teper te medha per tu perballuar pa u dehur), nje femer qe nuk ka karakter te mjaftueshem te ndjeki rrugen e vet por preferon te omologohet me femren "in" te shoqeris, te pakten per sa ka degjuar ne "grupin" qe frekuenton. Per Kto e shum arsye te tjera do te keshilloja te mos e gjykoje femren shqiptare nga ato pak elemente qe hallakaten dite e nate nga blloku.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga no_name87 : 28-04-2008 mė 16:57
ajo: yo dude what's up?!
zezaku: heyyy heyy (dhe po afrohej nga ne)
ajo: just kidding....go away ur too ugly for me!
cdo cun qe kalonte e shikonte ne sy dhe i qeshte dhe kur gjendej ndo nje mexikan apo zezak qe i afrohej bente sikur ata po e bezdisnin dhe tregonte bezdin esaj me gjeste te tepruara te fytyres dhe trupit! Filloj me tregonte per te gjitha kepucet e shtrenjta dhe cantat e dores qe ka bler kohet e fundit. me tregoj gjithashtu sa mire i shet produktet tek puna e re...sidomos tek meshkujt sepse ata i afrohen nga qe eshte e bukur (mesa thot ajo lol)
Kjo eshte nje vajz qe eshte rritur ne fshat, ka jetuar 5 vjet ne Tirane dhe ka 2 vjet tani ne Amerike. E njof nga qe shume pak jan femrat shqiptare ktu tek un, dhe e kam ne shkolle. Die me erdhi te puna dhe ndejti nja 30 min aty nuk shkulej. Po me vinte turp nga koleget e punes se kur iku ajo te gjith po me pyesnin "shoqa jote ajo?? eshte gje e droguar?" SKANDAL po me vinte mua turp per te me ate sjellje e ka. Ne shkolle i flas nje hi/bye...e dija qe eshte pak fyryfyck () po te ishte kaq skandaloze nuk e dija!
me keq se ajo nuk besoj te jen ato te shqipris, se po te jen me keq eshte fatkeqesi!
Me fal por ketu me duket se turp duhet te vije ty qe turperohesh perpara amerikaneve me bashkeatdhetaren tende.
Mbase ajo akoma nuk eshte integruar tamam sic ke bere ti, por kjo nuk te jep te drejten te flasesh keshtu....
Nuk ka as kuptim ky postimi yt ne kete teme, ku po flitet per femrat e tiranes.
Ca do na thuash, qe ti je bere amerikane tashme dhe kjo shqiptarja tjeter qenka akoma mbrapa???
La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento
Jo mi zemer, njeriu influencohet ne zgjedhjen e veshjes nga perceptimi i tije i realitetit, grupi shoqeror ne te cilin eshte etj. E te ishte qe njeiru vishet vetem per qejf te tije, njoh shume njerez qe po jetonin ne nje bote te vetmuar s'do donin te visheshin fare. Kjo per te thene qe jane ca norma sociale qe iu nenshtrohet dhe veshja.
Funksioni primar i veshjes eshte per te te mbrojtur nga elementet e ndryshem atmosferike, pastaj kemi elemente sekondare si psh. ngaqe e sheh veten si pjese e nje grupi njerezish dhe ke qejf te japesh nje pershtypje specifike. Nese x-femer vishet si femrat e rrugeve atehere me siguri qe je eshte e interesuar ne meshkuj qe pelqejne femra te tilla, ndryshe s'do e katandisje veten ashtu. Une vishem ne nje forme tjeter ngaqe my target group eshte tjeter. Mese normale kjo pune. Veshja rrezaton ate qe jam dhe ate qe kerkoj ne jete.
Une arrij te shoh direkt ne nje njeri sa bagazh intelektual ka dhe cfare niveli partneri ka ne jete, mjafton te shoh si ka zgjedhur rrobat.
Ah, dhe lerini ato perrallat se s'paskan mundesi ekonomike etj. se te nxjerrin prapanice e gjoks jashte kane para.
Ku qenkan xhanem ato vajzat e mira e te urta qe u vishkan si pula? Une s'kam pare gje, perkundrazi, ajo qe kam pare ka qene lakuriqesi demek per te treguar modernitet.
Faza me e bukur eshte kur vijne ketu dhe ne fillim prape shkarraviten e bytheperdridhen si ne Shqiperi por e shohin qe s'ju ecen.
Fierakja, dhe ti paske te tilla? Aman, njoh nja dy te tilla dhe kur me flasin ne rruge(mbasi me shohin aksidentalisht) vallai turp me vjen te me shohe kush ne pranine e tyre. Mendojne akoma qe jane ne xhunglen e Shqiperise.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 29-04-2008 mė 09:49
Kam vetem nje limit: qiellin!
BLUE_SKY"""""Une arrij te shoh direkt ne nje njeri sa bagazh intelektual ka dhe cfare niveli partneri ka ne jete, mjafton te shoh si ka zgjedhur rrobat.""""
Ktu tregohesh shume paragjykuese,dhe shume e nxituar.
Ti mund te krijosh nje ide te pergjithshme,po nuk do te thote qe i korrespondon realitetit.
Nuk esht e nevojshme te kesh para per te nxjer prapanica e gjoks ne dukje. Mjafton te shkosh ke gabi dhe gjen cdo gje qe te duhet, edhe nese je tip qe preferon zhveshjen por ske mundesi ekonomike.
Qe nga shprehja qe perdor ti "vajzat e urta qe u vishkan si pula" tregon nje mangesi ne vleresim. Te vishesh "serioze" nuk do te thot medoemos te vishesh "si pulat", dhe se nuk mendoj se kto te fundit kan nevoj per veshje. Ka nje kode veshje qe njeriu duhet te respektoj ne nje shoqeri te nderthurur nga elemente te ndryshme. E vura ne thonjza fjalen "serioze" sepse perceptimi i seriozitetit varet nga karakteri secilit, ne fund te fundit bota esht e bukur sepse esht e ndryshme.
Esht e vertet ajo qe thua ti, qe konteksti social e influencon relativisht shum veshjen, por, esht grada e influencimit qe ben diferencen. Persa personi te omologehoet me shoqerin prap se prap duhet te ruaj nje nivel autonomie, se perndryshe do behej thjesht si ato delet qe ndjekin tufen deri ne gremin.
Vajza "te urta", sic i quan ti, ka kudo. Mjafton te hedhesh syt rotull. Por ama te jet nje sy qe do te shofi realisht, jo nje sy gjykues i tipit "iii memi shife si osh vesh ajo katunarja miii". Un se di ku jeton ti, por dhe ne Tiran, qe perfolet kaq shum per veshjen, shof perdita vajza "serioze", te thjeshta, qe per te dal per te pi i kafe skan nevoj te veshin fustan apo te nxjerin gjys gjoksi jasht thjesht per te pas nje veshje apo sjellje "fashion" a "trendy".
...E ardhmja e ka zemren e Lashte...
Deri tani s'kam gabuar, mgjth duhet te kemi perhere parasysh marzhin e gabimit. Perjashtime ka perhere.
Noname, ajo qe me duket shume hilarike mua dhe njekohesisht shqetesuese eshte grada qe ato femra shpenzojne para pasqyres. Kane jete ato njerez? Kane gje tjeter per te ofruar pervec se ate ane estetike e cila vetem estetike ne shume raste nuk eshte? Per mua, shoqeria shqiptare eshte shoqeri shume siperfaqesore. Nuk me rastisi deri tani t'i flas nje femre shqiptare ne Shqiperi qe vishet thjeshte, pa deshire per te rene ne sy dhe qe eshte e fokusuar ne pune/studime, ne nje jete te thjeshte dhe e pasuruar nga brenda dhe jo totalisht e fokusuar ne fasade. Thellesia mungon. Tralala tere kohes, qejfi i tyre me i madh t'ju ikin familjes me dashnoret ne plazh ose te rropaten kafeve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Blue_sky : 29-04-2008 mė 10:06
Kam vetem nje limit: qiellin!
Jam pjeserisht dakort!Eshte krijuar pak ajo qe italianet quajne "luogo comune",por nuk i ka prekur te gjithe.Nese siperfaqesia e veshjeve i perket femrave,dhe ajo e makinave te bukura meshkujve,keto kategori perballen dhe me paragjykimin tjeter...qe femrat jane te perdala,dhe meshkujt debila.
Ata dhe ato qe duan t'i evitojne keto "kategori" per mendimin tim me pak kujdes ja dalin,dhe diferencohen ne kategorine e njerzve te ekuilibruar.
Fakti qe ana siperfaqesore duket me shume,nuk dmth qe ata jane me shume si numer.
Mbase eksperienca jote esht ndryshe nga e imja. Por, personalisht si per shoqeri, po ashtu dhe kushurira nuk me ka rastis shpesh te perballem me femra te tilla, ose thjesht i kam evituar. Nese dicka ste pelqen ske perse duhet ta kuptosh, vleresosh, apo gjykosh medoemos.
Ato femra shqiptare qe ti i shef aq te ceketa, aq siperfaqesore, totalisht te fokusuara tek pamja, mund te ken histori te ndryshme nga pas. Ne shqiperi vetem kto 15 vitet e fundit femra ka filluar te kuptoj trupin e vet, te mari konfidenc me te lirshem, te ket vet krenari (ne disa raste te tepruar), ka kuptuar vec hershem qe trupin mund ta perdori dhe si arm. Normalisht kur nuk te mesojn si ta perdoresh, mund te vritesh dhe me nje loder.
Gjithsesi mbetem e ides qe kto lloj sjelljesh siperfaqesore vijn si nje munges kulture, edukate dhe ne radh te pare nga liria e tepert, e ardh ne doza teper te medha e pernjeher. Cdo shtet nese i mer me radh kan kaluar faza te tilla. Disa akoma e me shum "tragjike" Nuk e di nese ke degjuar per "ishujt e shthurjes" ne te cilet rinia amerikane dhe ajo angleze kryesisht e viteve 70-80 shkonin per te ber orgji e seks me partner te shumfisht, ne epoken kjo, kur ndodhi "liberalizimi" i seksit. Kur seksi filloi te mos ish me tabł, filluan te shfaqeshin fenomet me ekstreme. Cdo shoqeri, sic e shef, ka kaluar, po kalon ose do kaloj raste te tilla, por te pergjithesosh te gjitha femrat shqiptare ne prototipin e femres se zhvesh, pa tru, totalisht te fokusuar tek pamja, mua me duket absurde. Mbase ti nuk jeton ne shqiperi dhe e analizon fenomenin nga nje dimension i mbrojtur, ku nuk ke kontakt real me kte realitet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga no_name87 : 29-04-2008 mė 10:27
...E ardhmja e ka zemren e Lashte...
Krijoni Kontakt