Une per veta shkova dhe votova per bukuroshen shqipetare. Fola me nje te njohurin e saj dhe nga c'fare me tregoi me la te kuptoj se Anjeza eshte nje vajze inteligjente.
Une per veta shkova dhe votova per bukuroshen shqipetare. Fola me nje te njohurin e saj dhe nga c'fare me tregoi me la te kuptoj se Anjeza eshte nje vajze inteligjente.
U ka zhvilluar sot ne Londer 7 dhjetor 2002 ne sallen e Alexandra Palace, konkursi Miss World 2002.Miss bota u zgjodh Miss Turqija.
Per here te pare ne kete konkurs fale perpjekjeve te se mirnjohures Vera Grabocka mori pjese dhe Shqiperija e perfaqesuar nga Miss Albania 2001 Anjeza Majo.
Anjeza e veshur me nje fustan te kuq, me flutura te zeza siper, e prezantoi veten dhe vendin tone me dinjitet pamvaresisht se ajo nuk mund te vazhdoje konkurimin ne turin gjysem final.
Por ajo e kreu me sukses misionin e saj perfaqesimin e shqiperise me dinjitet ne konkursin me te rendeshishem te bukurise femerore, missWorld.Ne salle ishin dhe zonja Vera Grabocka me ndihmesen e saj Valbona Selimllari, missi i pare shqiptare.
Ne salle pati dhe disa shqiptare, dhe ne momentin qe u be prezantimi i Anjezes njeri nga ta u cua ne kembe duke valevitur flamurin kombetare.Sinqerisht u ndjeva i emocinuar ate moment per dy gjera se pari nga ngritja e flamurit, nga nje i ri shqiptare, dhe se dyti sepse i treguam botes se ne Shqiperija ka vajza te bukura qe nuk i trembet syri te perfaqesojne vendin e tyre me dinjitet krahas vajzave te tjera te botes.
Pas shfaqjes si perfaqesuesi i vetem i shtypit shqiptar ne kete veprimtari, une u takova me Anjezen dhe ne nje interviste te shkurter ku une filloj duke e pyetur .Anjeza ju jeni e para shqiptare qe merrni pjese ne Miss Bota, tani qe shfaqja ka mbaruar si ndjeheni?Ajo pergjigjet.
Anjeza:Ndjehem shume mire rendesi ka qe,morem pjese perfaqesova vendin tim shume mire,dhe denjesisht dhe per kete jam shume e lumtur.
A u ndjete e emocionuar kur prezanuesja tha Miss Albania?
Sigurisht u ndjeva e emocionuar se per here te pare,ne konkursin e miss Botes permendej fjala Albania.
Ne salle ishin dhe disa shqiptare te tjere duke brohoritur dhye duke ngritur flamurin shqiptare, a i pe ata?
Po i pashe dhe i pershendeta nga skena.
Cli do te jete mesazhi juaj per te gjithe shqiptaret ane e mbane botes si perfaqesuaesja e tyre ne skenen me te rendeshishme te bukurise femerore?
Shqiperija eshte nje vend i vogel por zemera jone eshte e madhe,
dhe se njerezit qe jetojne ne shqiperi kane nje zemer te madhe i pershendes te gjithe.
Do te jete nje kujtim i bukur per te gjithe jetem time te isha ne salle dhe te ndiqja LIVE Miss World 2002, aq me teper qe ne te per here te pare merrte pjese Shqiperija.
Pra ne kete shfaqje madheshtore, Anjeza nuk ishte e vetme shqiptaret ne salle u perpoqen ta tregonin prezencen e tyre, dhe ja arriten
Nga FORUMI SHQIPTARE isha une dhe Jola nese do te keni ndonje pyetje rreth konkursit, une jam gati ti pergjigjem ma don mendja se dhe Jola po ashtu do jete gati ti pergjigjet pyetjevet.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Letersia 76 : 08-12-2002 mė 15:32
Sot u zhvillua konkursi i bukurise boterore 07.12.2002
Mgjth I urojme suksese Miss Shqiperise po per fat te keq
Miss world shpallet Miss turqia .....
Pershendetje nga Oxford!
Prį, mallkue njaj bir Shqyptari,
Qi ketė gjuhė tė Perendķs,
Trashigim, qi na la i Pari,
Trashigim s'i a lźn ai fmķs;
Edhč atij i u thaftė, po, goja,
Qi e perbuzė ketė gjuhė hyjnore;
Qi n'gjuhė t'huej, kśr s'āsht nevoja,
Flet e t'veten lźn mbas dore.
AT Gjergj Fishta
Miss World 2002
Azra Akin
Turkey
Shoqeruesja e pare
Natalia Peralta
Colombia
Shoqeruesja e dyte
Marina Mora
Peru
Shoqeruesja e trete
Katrine Sorland
Norway
Dhe shoqeruesja e katert
Wu Ying-Na
China
Finalistet: Australia, China, Nigeria (Queen of Africa), Norway, Philippines, USA and Venezuela
Gjysem Finalistet: Holland, Puerto Rico, Yugoslavia, Russia, Vietnam, India, Curacao, Aruba, Bosnia, Italy.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Estella : 07-12-2002 mė 21:50
Eshte hera e pare qe nje vajze Shqipetare mer pjese tek "Miss World".
Ja edhe disa statistika te Miss world.
Bukuroshja e pare qe u kurorzua si Miss World ishte Kiki Haakonson e Suedise ne vitin 1951.
Brazili, Colombia, Franca, Gjermania, Finlanda, India, Izraeli, Jamaica, Suedia, United States dhe Venezuela kane pasur me shume finaliste qe nga hera e pare qe Miss World eshte zhvilluar.
India dhe Venezuela Kryesojne listen e fitueseve qe te dyja me nga 5 fituese te kurores "Miss World"
Po shqiperia kur e ka radhen?
me vjen shume keq qe ketu nuk e dhane miss world live , por vetem dha qe miss Turqia eshte miss world
doja te pyesja ishte shqiperia te 10?
thanks shijakso
**Gezimi , lumturia, deshperimi dhe loti im varet nga ti.
Nuk e pash dot konkursin,sepse fatkeqsisht nuk kapa kohen,por u gezova qe e mori Turkja,sepse pak a shume kurora ne Mesdhe mbeti.Jam 100 here me i gezuar qe s'e mori ndonje Kolumbiane apo Peruviane,ose mbi te gjitha Jugosllavja qe ishte si shtrig.Shyqyr Zotit.
I"M A PLAYA!
Fatekeqesisht Malli Miss Shqiperija nuk u kualifikua per turin e pare gjysem final ku u zgjodhen 20 mise.
megjithate ajo doli dhe shqiperija dolen te fituar nga ai konkurs, sepse na u permend emri.
Misset
L'amore e' come la febbre, si guarisce a letto.
Miss world , Miss Turqia
L'amore e' come la febbre, si guarisce a letto.
Krijoni Kontakt