Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 14
    Djaloshi me top... Maska e Coli-i-vogėl
    Anėtarėsuar
    04-04-2006
    Vendndodhja
    Shkodėr
    Postime
    25

Frika nga suksesi

Pershendejte

Keni degjuar per friken nga suksesi eventual!? Si jeni ndjere kur ju eshte besuar nje detyre, qe e keni merituar, por keni pas frike se nuk do te jeni te suksesshem ne ate pozite?

Frika nga suksesi mund te manfistohet ne disa menyra. Frika nga suksesi mund te jete "mungese e besimit ne aftesite e tua, qe te perparosh me tej" ose "frika se nuk do te gjeshe lumturi ne arritjet/sukseset tua"

Forumiste te dashur, cka nenkuptoni ju me "FRIKE NGA SUKSESI"???
    V.F.L.P.

i/e regjistruar Maska e alda09
    Anėtarėsuar
    08-02-2008
    Vendndodhja
    a casa
    Postime
    1,327
    Personalisht e kam provuar,perjetuar dhe fituar.Kam perjetuar ate frik qe e ke permendur pak me larte"mungese e besimit ne aftesit e mia" sepse isha ne hapat e para te profesionit por me kohen dhe eksperiencen ajo zbehet dhe mbetet vetem nje kujtim.

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966
    Si fillim, te tilla ndjesi te frikes si; "frika nga suksesi" apo "frika nga deshtimi" do i kategorizoj si gjendje ankthi.

Shkrimtari francez Zhan Grenier ben nje krahasim interesant duke e krahasuar ankthin me nje udhetar i cili do te marre nje udhetim te gjate me tren per kenaqesi te tij personale dhe per t’u clodhur nga puna, por duke qene se ai ka para te mjaftueshme sa per te zgjedhur cdo lloj drejtimi, nuk di cilin te zgjedhe dhe perfundimisht ngelet ne toke i deshperuar qe pushimet e tij do te harxhoheshin kot.
    Keshtu edhe ne jete: mundesite jane te shumta, por cilen te zgjedhim?

Gjate harkut jetesor mund te shfaqen disa lloj ankthesh tek njeriu:

1. “Ankthi i asgjesimit” te cilen e provojme gjate lindjes dhe na shoqeron gjate gjithe jetes dhe qe ka te beje me friken e vdekjes.
    2. “Ankthi i braktisjes” te cilin e provojme gjate viteve te para te jetes kur shohim fytyren e nenes dhe na duket se ajo per nje cast zhduket, duke qene se ne nuk kemi akoma konsoliduar konceptin e vazhdimesise se objektit.
    3. “Ankthi i proves apo i shfaqjes”, tipike per adoleshencen(“A do t’ja dal”?, “A do te jem ne gjendje te bej kete gje”?)
    4. “Ankthi i deshtimit”, qe provohet ne moshen e pjekurise dhe qe ka te beje me friken e deshtimit ne ndermarrjet e ndryshme jetesore.
    5. “Ankthi i te mundshmes”, pak a shume i ngjashem me ankthin ekzistencial qe do te shohim me poshte.

I permenda keto pasi ne aspektin emocional njeriu ndjen te njejtin ankth kundrejt deshtimit dhe suksesit.
    Frika apo ankthi, vjen si pasoje e keqperceptimit te problemeve dhe ngritjes se skemave per veten dhe te tjeret mbi bazen e ketyre perceptimeve te shtremberuara. Me e rendesishme eshte menyra se si perceptohet problemi sesa vete problemi. Mbi bazen e ketij ndergjegjesimi ndertohen pastaj edhe sjelljet tona.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

Elbasanlli 4eve® Maska e AnGeL_DeViL
    Anėtarėsuar
    16-01-2008
    Vendndodhja
    As Ne Toke,As Ne Qiell
    Postime
    507
    Po eshte shum e vertete se te qellon kur arrin dicka qe e ke enderruar shume edhe ke frik se mos e humbet
    Trimi Mire Me Shoqe Shume

don't bother me Maska e Apollyon
    Anėtarėsuar
    07-11-2007
    Vendndodhja
    periferi
    Postime
    8,589
    Keni degjuar per friken nga suksesi eventual!? Si jeni ndjere kur ju eshte besuar nje detyre, qe e keni merituar, por keni pas frike se nuk do te jeni te suksesshem ne ate pozite?
    Ka pas raste qe me ka kap nje si "panik" i vogel, por prap se prap kam ber perpara.
    Mbaj mend njeher qe mu besuan shum detyra, edhe ne fakt asnjeren prej atyre se kisha bere me pare, por ja qe ai qe mi dha kto detyra, kishte besim te une, edhe ndaj sduhej te gaboja, ka qene e veshtire, kisha frike se mos e nxirrja bllof, edhe ka pas raste qe thoja, se pse dreqin i mora ato detyra siper vetes..
    Gjithsesi gjerat vazhdonin te ecnin mire (me pak fat sdiskutohet) arrita te beja ate qe se kisha provuar me pare, tani kam nje experience me shume ne zanatet e mia.. Mund te them qe gjer tani ne cdo pune me ka ec mire, kam pas fat por edhe aftesi.. Frika do egzistoje gjithmone, frika se mund te mos e besh punen sic duhet, frika se mos zhgenjen njerzit qe te moren ne pune (ose ato qe dolen garant per ty) etj etj.. pra kjo frike egzsiton tek te gjith ata qe e quajn veten pergjegjes ne dicka, nese je tip qe ste intereson shum ca behet, atehere normale qe ske frike, por nese ke pak seder ( nga frika se mos deshton ) atehere kjo frike ndaj suksesit do egzistoje, megjithse ti e di shum mire brenda vetes, se ate pune ti e ben shume mire.
    Kam mesuar se ne cdo pune duhet te keshe guxim, me guxim mund te arrish gjithcka, dikure kisha kte lloj frike, tani sme behet vone.. kam arritur te krijoj ate lloj besimi ne vete, edhe guxim per te perfunduar gjerat qe nis. Ndaj varet gjithcka tek ty, duhet te keshe me shum guxim ne vetvete, duhet ti thuash vetes, se ai qe ta besoi kte pune, nuk eshte budalla, per nje arsye ta ke dhen kte detyre, sepse ai i njeh aftesite e tua, kshu qe eleminojeni friken.
    There is no never ending banquet under the sun. All good things must come to an end.

i/e regjistruar Maska e suada dr
    Anėtarėsuar
    04-04-2008
    Postime
    652

Wink

[QUOTE=alda09;1878268]isha ne hapat e para te profesionit por me kohen dhe eksperiencen ajo zbehet dhe mbetet vetem nje kujtim.[/QUOTE

Jam sh dakort, frika ekziston ne hapat e para te profesionit, aq me teper kur behet fjal per ndonje profesion me shum pergjegjesi.pastaj ja mer doren,frika iken dhe mbetet vetem suksesi.

I uroj te gjith ata qe jan duke e perjetuar nje gje te till qe te ken sa me shum besim ne vetevete, guxim dhe pun.Vetem keshtu mund te arrini ate qe doni......suksese.......

Wilma Maska e xhuliana
    Anėtarėsuar
    15-12-2006
    Vendndodhja
    Emilia-Romagna
    Postime
    824
    Besoj se frika me e madhe eshte te humbesh vite te tera duke iu dedikuar nje objektivi dhe te mos arrish asgje!!!
    La Lussuria, La Superbia e L'Avarizia ostacolano il Pentimento

SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anėtarėsuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Citim Postuar mė parė nga xhuliana Lexo Postimin
    Besoj se frika me e madhe eshte te humbesh vite te tera duke iu dedikuar nje objektivi dhe te mos arrish asgje!!!
    Plotesisht e drejte Xhuliana.
    Hapu Shoqe Se Skom Frenaaa.

i/e regjistruar Maska e Barlet23
    Anėtarėsuar
    31-10-2005
    Vendndodhja
    ke Ura Tabakve
    Postime
    214
    Me kete rast po ju citoj nje thenje te famshme te Shekspirit:
    Asgje ne kete bote nuk eshte e mire ose e keqe, mendja i ben ato ashtu.

Ajo frika qe akumulohet per vite ke truri i njeriut nuk e le te performoje ne deshiren e madhe qe ka ai vete.

Ekziston nje metode shume efikase keto dite qe te ben te heqesh nga truri te gjitha negativitet qe ka mbledhur mendja jote per vite dhe te fusesh gjerat pozitive dhe ti do jesh i afte per te bere ate qe ke deshire pa asnje lloj ndrojtje.

Truri eshte si nje kompjuter qe rregjiston cdo moment te jetes panvarsisht se ne kujtojme se ai nuk e ben kete gje sepse stresohemi. Duke i thene vetes se : Ehe me duket se une tani nuk do ja dal dot, pikerisht keto ide truri i rregjistron dhe kudo qe ti te jesh duke bere te njejten gje truri automatikish do te perserisi ate fraze : Ehe nuk ja dale dot !!
    Por ne fakt ti ja del asaj sepse ka momente qe ti thua: Ore une e bej kete se nuk ka problem dhe ai eshte vetem nje fragment sepse pak perpara se te fillosh ate pune truri do bej ate ju thashe... automatikisht do ju replay frazen: Nuk ja dale dot dhe keshtu fillon ankthi dhe stresi qe ty nuk te le te jesh i sukseshem.

Ju do pyesni po kjo kalon? Sigurisht qe kalon, pa ilace dhe pa terapi.

Une personalisht kam pasur te njejtin problem dhe kam mbartur me vete nje ankth qe nuk lashe gje pa bere me ilace dhe konsulta ke shume psikologe. Por ato ma shtuan me shume ankthin !! Lexova shume, por lexova shume deri sa me ra ne dore metoda qe ka dale tani ne amerike nepermjet nje CDje dhe mbase ju nuk do ta besoni por une jam njeri tjeter mbas asaj dhe jo vetem qe me largoj ankthin por ne fushen time jam aq i sukseshem sa nuk me besohet qe nuk e paskam porositur kete cd perpara.

Per ata qe kane nevoj une do tju ndihmoj me shume duke ju dhene dhe disa leksione ketu ne forum sepse e di se cfare eshte ankthi dhe dua qe ata qe e mbartin te shpetojne sa me pare sa nuk eshte vone.

Ju pershendes

i/e regjistruar Maska e Barlet23
    Anėtarėsuar
    31-10-2005
    Vendndodhja
    ke Ura Tabakve
    Postime
    214

Thumbs up

ok, athere po flisnim per friken ..
    Do tju jap nje shembull me praktik qe te dal ke ajo qe dua te them.

Kur ju takoni dike ne rruge dhe filloni nje bashke- bisedim Psh. Tani dhe Beni takohen!

Beni - Tano home ca ke bo? Tani - Mire me mire ja keshtu!

Beni - Nga ishe kshu ? Tani - Ne pune me si gjithmone

Beni - Do vish sot nga ora 10
    ta pime i birre?

Tani - ( mendon per 2 sek dhe truri ben ate qe ju thashe me larte, i paraqet Tanit nje version ose disa versione negative per te thene , Jo lale se kom nje pune sot', Neser neser! ose Sot e ? ose Kom nje pune sot !! )
    Te nesermen Tani iken ne durres qe keshtu nga fundi mujit i bje me e pi nje birre me Benin

Pra duke e permbledhur pak Tani me sa duket paska pak ankth dhe stres dhe te te gjitha pyetjeve i pergjigjet me negativitet!! Nuk cuditem se dhe une kam qene si puna e Tanit njehere e nje kohe dhe do ti sygjeroja Tanit dicka :

Ke pyetja e pare qe ben Beni do te thoja - Nuk kam qene me mire se sot!! Iku e para

Ke e dyta do ti thoja - Do qeshja dhe do tja numroja te gjitha vendet qe kam qene.

Ke e treta do ti thoja - Ok me ne ven !! po ti po me thrret, ti do ti pagush dhe do qeshja.

Tani duke filluar ta ndryshoj bisedimin ne kete menyre mund te ndryshoj . Pse ? Sepse eshte normale gjithe jeten e vet truri ato fjale i ka fiksuar dhe ato fjale i komandon truri te thote.

Tani sikur keto qe i sygjerova une ti thote perdite ke njerzit qe takon, jam 100% i bindur qe mbas nje jave do ti thote Benit - O grupo ! hec ta jap i birre se me ka mor molli ) keshtu qe avash avash Tanit me duket se po i iken pak nga pak frika dhe ankthi.
    Pse pak nga pak ? Normale sepse atij i jane dashur shume vite ti akumuloj ke truri dhe nuk mund te dalin aq kollaj prej andej.Po per nje gje ju siguroj, DALIN!!!! dhe duke dale ato i mbush me shprehje pozitive. UNE E BEJ KETE !! SIGURISHT QE PO !!! Eshte njesoj sikur nje kompjuter te kete nje virus dhe ne fusim nje anti virus per te fshire dhe e lejme deri sa te skanoje.
    A ka njeri qe e kundershton ? Nuk e besoj !! Fillojeni dhe pastaj flasim prap.

Nese nuk e besoni athere une po ju them qe jo vetem qe ka funksionuar ke mua por ke te gjithe ke ata qe e kane bere kete metode.

ciao

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. ARSIMI !! Suksesi i dėshtimit...
    Nga Humdinger nė forumin Problematika shqiptare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-10-2006, 12:10
  2. Suksesi i nje studenteje shqiptare nė Amerikė
    Nga RTP nė forumin Mentori akademik
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 23-05-2005, 12:31
  3. Pėrgjigje: 39
    Postimi i Fundit: 23-11-2004, 17:51
  4. Suksesi i “dijes dhe lirisė sė kufizuar”
    Nga Arrnubi nė forumin Komuniteti musliman
    Postimi i Fundit: 12-04-2004, 07:00
  5. ē'eshte suksesi???
    Nga i krishteri nė forumin Toleranca fetare
    Postimi i Fundit: 23-08-2002, 14:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •