Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    i/e regjistruar Maska e Kreksi
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636

ATLLASI HISTORIKĖ, Iliria nder shekuj...

E shof te nevojshme se ne kete forum na duhet njė Atllas Historikė ku do ti mbledhim te gjitha hartat e vjetra dhe te rendesishme qe i perkasin trojeve iliro shqiptare qe nga me te vjetrat e deri me sot.
    Mirepo do ishte me interes qe te postohen hartat me te vjetra te antikitetitit se si dukej ballkani dhe trojet ilire ne kete periudh dhe keshtu do te krijonim se bashku nje Kronologji me ane te Hartave nga atllaset historikė apo harta te ndryshme te kolekcionerve.
    une keto harta qe po i postoj poshte ketu i kam skanue shumicen nga nje Atllas Historikė qe posedoj mirepo ata qe jane ne vende tjera kan mundesi ndoshta te na sjellin shikime tjera nga edicionet e vendeve te ndryshme keshtu qe ne kete menyre e pasurojmi edhe ne njohurine edhe me shume ne kete rubrike te historisė.

Po patet mundesi me rastin e postimit te japni edhe burimin e hartave dhe data e botimit e sidomos te pershkrueni me dy fjale periudhen se ciles kohe i perkete harta e postuar ne kete tem.

Ju falemnderit

Une po e filloj qe nga kohet me te vjetra por se pari ju propozoj qe te vizitoni ne kete faqe hartat te cilat juve ju pelqejne me shumė dhe pastaj mund ti hedhni edhe ketu qe t'iu shmangemi dyfishimeve dhe ngarkimit te forumit..

shendet

Iliret dhe dyndjet e tyre ne itali, azi te vogel...
    http://www.flickr.com/photos/11316804@N03/

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 31-03-2008 mė 18:10

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Keni edhe ketu Atllasin me Harta nga Antikiteti..

http://bbs.keyhole.com/ubb/favlinker...=1&postmarker=

i/e larguar Maska e GL_Branch
    Anėtarėsuar
    02-11-2003
    Vendndodhja
    Arbany
    Postime
    1,592
    edhe ketu jane disa qe i kam postuar me heret:
    http://forumishqiptar.com/showthread.php?t=59101&page=3

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Iliret ne apenine para rome

Imigrationet ilire

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 17-04-2008 mė 18:41

Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Jane materiale te korruptuara Kreksi.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    o kkreksi,nuk na the kush debil e ka perpiluar harten e pare!.........zone de la civilisation des champ d'urnes.

ke harta e dyte,nga kane erdhur peucetet,daunet,messapet????te gjithe bien dakord qe jane nga shqiperia jugore(vetem invazioni i fundit ka qene dardan,reth shekullit te IV p.k)

luftuan kunder tarantos greke dhe e thyen
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Nikandre tregon historin e Mezapeve dhe fiseve tjera qe vershuan siujdhesen apenine nga iliria ne nje kohe shume te moēme
    me siguri para luftes se Trojes do thote kah shek. XVI para krishti; kurse dardanet apo si te themi nje deg e ketij populli me emrin Galabret erdhen me vone, por jo kurrsesi ne shek. VI si epermende me siper. por sipas kronologjise eshte bere nje imigrim dardane ne keto vende teitalise se sotme ne te njejten kohe kur edhe Dardanusi emigroi ne Azi te vogėl, do thote se kah Sshek. XIV pra rrethe vitit 1450 dhe po e veshtrojmi mire kete kronologji te familjes se Priamit tek "iliada" kur homeri spjegon permes personazhve gjeaologjine e tyre del se kane kaluar 6 breza qe nga ardhja e dardanit ne Frigji e 6 breza kapercehen ne nje periudhe prej 150 vitesh, pra kjo eshet e vetmja mundesi.

Qe ketu poshte po japi ne fr. por e ke edhe ne greqishte kete tekst qe ndoshta e gjene edhe ne internet ne ang. por se shpejti do i perkthej edhe ne shqip, mvaret nga koha se kur do te gjej nje jav te lire per disa perkthime te nevojshme....

shendet

Ajo harta me siper eshte nxjerrur nga nje Atllas Historike gjarman i vitit 1964;

Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Kreksi : 18-04-2008 mė 01:11

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-12-2005
    Postime
    23
    Disa harta interesante

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Vendndodhja
    Francė
    Postime
    5,636
    Fushata e Aleksandrit deri ne Hindus.

i/e regjistruar Maska e Baraliris
    Anėtarėsuar
    18-05-2008
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    21
    Citim Postuar mė parė nga Kreksi Lexo Postimin
    E shof te nevojshme se ne kete forum na duhet njė Atllas Historikė ku do ti mbledhim te gjitha hartat e vjetra dhe te rendesishme qe i perkasin trojeve iliro shqiptare qe nga me te vjetrat e deri me sot.
    Mirepo do ishte me interes qe te postohen hartat me te vjetra te antikitetitit se si dukej ballkani dhe trojet ilire ne kete periudh dhe keshtu do te krijonim se bashku nje Kronologji me ane te Hartave nga atllaset historikė apo harta te ndryshme te kolekcionerve.
    une keto harta qe po i postoj poshte ketu i kam skanue shumicen nga nje Atllas Historikė qe posedoj mirepo ata qe jane ne vende tjera kan mundesi ndoshta te na sjellin shikime tjera nga edicionet e vendeve te ndryshme keshtu qe ne kete menyre e pasurojmi edhe ne njohurine edhe me shume ne kete rubrike te historisė.

Po patet mundesi me rastin e postimit te japni edhe burimin e hartave dhe data e botimit e sidomos te pershkrueni me dy fjale periudhen se ciles kohe i perkete harta e postuar ne kete tem.

Ju falemnderit

Une po e filloj qe nga kohet me te vjetra por se pari ju propozoj qe te vizitoni ne kete faqe hartat te cilat juve ju pelqejne me shumė dhe pastaj mund ti hedhni edhe ketu qe t'iu shmangemi dyfishimeve dhe ngarkimit te forumit..

shendet

Iliret dhe dyndjet e tyre ne itali, azi te vogel...
    http://www.flickr.com/photos/11316804@N03/

Epiri duket qartė pjesė e Ilirėve .

Para lirisė !

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Zgjidhni midis kėtyre personaliteteve historike
    Nga Kryeplaku nė forumin Votime dhe sondazhe
    Pėrgjigje: 116
    Postimi i Fundit: 26-09-2024, 09:40
  2. Pasqyra e temave historike
    Nga Fiori nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 31-05-2011, 15:43
  3. Logjika historike dhe pėrmasa tejhistorike
    Nga ORIONI nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-12-2004, 16:40
  4. Cili ėshtė synimi i AKSH-sė?
    Nga Faik nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •