Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 11
    Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549

Windows lajmëron për konflikt në adresën IP

E shoqërur me tabelën e rrezikut. Nuk di se pse e nxjerr, as çar pasojash ka në PC, dmth çar do të thotë? Si mund ta ndreq se del vazhdimisht?

Flm shumë.
    Life's too short to remove USB safely.

i/e regjistruar Maska e nince_tutes
    Anëtarësuar
    17-12-2007
    Postime
    216
    Citim Postuar më parë nga Jack Watson Lexo Postimin
    E shoqërur me tabelën e rrezikut. Nuk di se pse e nxjerr, as çar pasojash ka në PC, dmth çar do të thotë? Si mund ta ndreq se del vazhdimisht?

Flm shumë.

Te del ky problem sepse ti i ke dhene PC tend 1 IP qe eshte duke u perdorur nga nje PC tjeter ne rrjetin tend, pra, ajo qe te mbete per te bere eshte qe ti vendosesh nje IP pc tend tjeter, por te jete e tille qe te mos te jete dikush tjeter ne rrjet, kupton

provoje dhe do jesh ne rregull

Emathia Maska e MaDaBeR
    Anëtarësuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    Në çdo vend ku ka jetë
    Postime
    5,321
    Jacko, kjo do te thote se te njejten IP po e perdor edhe dikush tjeter ne rrjetin lokal. Ajo qe ti duhet te besh eshte.

Click Start->My Network Places->View network connections.

Pastaj, Dowble Click tek Local Area Connection->Click Properties->Dowble Click Internet Protocol (TCP/IP).

Pastaj, aty ku thote IP adress:, mbas pikes se fundit, psh 128.162.154.18, pra do ndryshosh ate numrin qe ndodhet te ajo 18 qe kam vene une. Ky numer duhet te jete gjithmone i ndryshem ne kompjuterat qe jane ne LAN dhe lidhen me te njejten linje interneti.

Shpresoj te kem qene i qarte dhe te te kem ndihmuar.
    Për inad të Djallit dhe Shqyptarëvet, Zoti ka me mbajtë Shqypninë më kambë me nder e me lumni

Hands up! Maska e Jack Watson
    Anëtarësuar
    30-04-2007
    Vendndodhja
    Tiron'
    Postime
    4,549
    Mad, nuk kam ndonjë IP adresë atje ku thua ti që ta ndryshoj. E kam "obtain an IP address automatically". Ato subnet mask, default gateway janë bosh.

Ndoshta më duhet të kontaktoj Abissnetin, po duan 10 mij lek ata, prandaj thashë mos e zgjidh "vetë".
    Life's too short to remove USB safely.

start run cmd

> ipconfig
    > ipconfig /all
    > ipconfig /renew
    > ipconfig /renew EL*

> ipconfig /release *Con*
    Keyboard not found .... press any key to continue!

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955

Edhe mua më del njëjtë, dhe nuk ka ndonjë efekt pozitiv apo negativ, sepse gjatë tërë kohës kam lidhje super të shpejtë. Tash problemi është se më acaron nervat, kur del se!

Ka ndonjë zgjidhje?
    My silence doesn't mean I am gone!

DuRrEsAk&MoDeRaToR Maska e Bledari
    Anëtarësuar
    22-04-2002
    Vendndodhja
    Durres - Shqiperi
    Postime
    2,071
    Citim Postuar më parë nga Davius Lexo Postimin

Edhe mua më del njëjtë, dhe nuk ka ndonjë efekt pozitiv apo negativ, sepse gjatë tërë kohës kam lidhje super të shpejtë. Tash problemi është se më acaron nervat, kur del se!

Ka ndonjë zgjidhje?
    Davius ajo ndodh kur dikush nga nje Kompjuter tjeter tenton te lidhet me IP tende qe ke ti ne IP Adrress ke Internet Protocols dhe kompjuteri ty te njofton qe dikush tenton te lidhet me IP tende dhe bejne konflikt se dy PC kane nje IP kshu qe kontakto kompanin ku ti mer linjen dhe ato do meren me ket problem.

Rising Star and Legend Maska e Davius
    Anëtarësuar
    20-04-2003
    Vendndodhja
    Underground
    Postime
    11,955
    Unë kam IP dinamike dhe IP-ja ime ndërron çdo herë kur rifilloj lidhjen e internetit. Kjo më bën të kuptoj se është dobësi e ISP (Internet service provider) tim, sepse për gjersa unë jam i lidhur në internet, dikush tjetër dëshiron po ashtu të lidhet në internet dhe tenton të shfrytëzoj një IP sikur timen. Këtu nuk mendoj se faji është i shfrytëzuesit, por i ISP kompanisë. Ndoshta edhe unë kur tentoj të lidhem në internet, dikujt tjetër i del i njëjti problem! Bledo, mos të del ty?
    My silence doesn't mean I am gone!

i/e regjistruar Maska e OO7
    Anëtarësuar
    07-12-2004
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    3,823
    Shoku Davius ska te beje IP e Internetit fare sepse ajo eshte IP e brendshme. Ky problem zakonisht ndodh tek PC-te qe kane opsionin Obtain IP Address Automatically tek TCP/IP mire eshte te beni ate qe ka then ditmiri ose te klikni me te djathte tek dy kompjuterat e vegjel qe sinjalizojne lidhjen me rrjetin dhe ti jepni Repair

Moderator Maska e benseven11
    Anëtarësuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,821
    Dy kompjutera nuk mund te kene numer IP te njejte.Kur dy kompjutera kane te njejten Ip,identike,kjo eshte shkaku,origjina e difektit dhe mesazhi i gabimit qe del.Ke nje artikull ketu se si rregullohet.http://technet2.microsoft.com/window....mspx?mfr=true

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Si krijohet një 'CD Boot' i Windows XP me SP2 të integruar
    Nga benseven11 në forumin Trajnim & leksione
    Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 02-03-2010, 20:01
  2. Windows Vista në shqip
    Nga PcCrack3r në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 16-11-2006, 14:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •