Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 52 prej 52
    i/e regjistruar Maska e extreme
    Anėtarėsuar
    29-04-2005
    Postime
    1,272
    pershendetje only_truth

edhe nje pyetje ndoshta mud te te duket palidhje por ja qe qendron ne koken time

a thua sikur djalli ti perkulej njeriut a do te egzistonte e keqja ??
    We are all Aliens

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Citim Postuar mė parė nga extreme Lexo Postimin
    pershendetje only_truth

edhe nje pyetje ndoshta mud te te duket palidhje por ja qe qendron ne koken time

a thua sikur djalli ti perkulej njeriut a do te egzistonte e keqja ??
    Jo jo nuk eshte pyetje palidhje hiē por eshte shume me vend.

Une po flas nga ato ēka i kam lexuar dhe kuptuar se as une nuk i di te gjitha.

E keqja do te kishte existuar edhe pa djallin , nuk eshte se djalli gjithmon e simbolizon te keqen.

Eshte nje vers ne Kuran surja Bekara ajeti 30 deri ne ajetin 35 flitet per kto ēeshtje ; Perkujto Muhamed kur Zoti ju tha engjujve Une po krijoj (po percaktoj) ne toke nje zevendes . Ata thane a do te vesh ne ate ate qe ben ērregullime dhe derdh gjaqet e ne te madherojm Ty me lavderimin Tend dhe plotesisht te adhurojm Ai tha Une di ate qe ju nuk e dini.

Edhe pa ndodh incidenti me djallin engjujt e kane ditur se njeriu do te ben ēregullime dhe gjakderdhje ne tok.
    Kam degjuar nje version (nuk e di sa eshte e vertet) se engjujt e kane ditur per njeriun se do te ben te keqija sepse paska existuar edhe nje gjenerat e njerzve para ketij krijimi , ka edhe versione tjera per diturine e engjujve per kete rast.

Ne shume vende ne shume libra fetar thuhet shume mire se djalli nuk ka force mbi besimtaret perveēse ne qofte mashtrohemi ne vete apo pranojm vete.

Ne diten e gjykimit djalli do ta kete avokatin e tij se shume njerez do te mundohen t'ja lejn krejt fajet atij . Shumica e atyre qe kane shkuar pas djallit kane shkuar me deshire dhe nuk kane qene te influencuar direkt si do te mundohen te paraqiten.

Nuk eshte se djalli dhe njeriu jane personazhet kryesore ne fe dhe gjithēka sillet rreth tyre , une mendoj me ēka kam lexuar se njerezit dhe besimet e tyre jane personazhet kryesore ne fe , djalli eshte nje nga figurat qe mundohet ta shkaterroj njeriun dhe besimin e tij
    SE KENDUAM "LET IT BE"

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema tė Ngjashme

1. Perse Zoti na krijoi?
    Nga buja_20 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 13-11-2014, 07:56
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. Krijimi i Njeriut
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 11:19
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •