Close
Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 52
    OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga augusta b Lexo Postimin
    shenja yin yang te thote gje?e mira?e keqja?te futura njera brenda tjetres......cdo e bardhe,ka brenda te zeze dhe e anasjellta.satani sa i keq qenka per njerezimin?nese egziston ky satani!!!
    Po me thote,koncepti i yin dhe yang eshte ne filozofine kineze antike,ka shume te ngjare nga vezhgimi i nates qe kthehet ne dite dhe anasjelltas.te dyja religjionet e kane, taoizmi dhe konfucianizmi.
    yin.....................................yang
    hena.................................dielli
    nata..................................dita
    erresire.............................drite
    ftohte................................ngrohte
    pushim..............................aktivitet
    femerore...........................mashkullore
    veri...................................jug
    perendim..........................lindje
    dimer................................vere
    vjeshte.............................pranvere
    e djathta...........................e majta
    introversion......................ekstroversion
    toka..................................qielli
    E KEQJA(negativitet)..........E MIRA(pozitivitet)
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    Citim Postuar mė parė nga diocleziano Lexo Postimin
    Po me thote,koncepti i yin dhe yang eshte ne filozofine kineze antike,ka shume te ngjare nga vezhgimi i nates qe kthehet ne dite dhe anasjelltas.te dyja religjionet e kane, taoizmi dhe konfucianizmi.
    yin.....................................yang
    hena.................................dielli
    nata..................................dita
    erresire.............................drite
    ftohte................................ngrohte
    pushim..............................aktivitet
    femerore...........................mashkullore
    veri...................................jug
    perendim..........................lindje
    dimer................................vere
    vjeshte.............................pranvere
    e djathta...........................e majta
    introversion......................ekstroversion
    toka..................................qielli
    E KEQJA(negativitet)..........E MIRA(pozitivitet)
    po pra.me sa me kujtohet,e kemi bere nje here kete bisede.cdo gje pozitive ka dhe negativen brenda.pra,te nxjerresh rezultat per nje fakt,eshte thjesht teme shijeje dhe mentaliteti.
    ps.kush eshte i kunderti i satanit???apo nuk eshte thjesht i kundert?cudi!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    po pra.me sa me kujtohet,e kemi bere nje here kete bisede.cdo gje pozitive ka dhe negativen brenda.pra,te nxjerresh rezultat per nje fakt,eshte thjesht teme shijeje dhe mentaliteti.
    ps.kush eshte i kunderti i satanit???apo nuk eshte thjesht i kundert?cudi!!!
    yin dhe yang jane interdipendente,asgje nuk mund te egzistoje pa te kunderten e saj(sic thote hyllin njeriu)cdo gje ka nje te kundert te saj,jo absolute,por ne terma krahasues.asnjegje nuk mund te jete krejtesisht yin apo yang...........psh i ftohti mund te shnderrohet ngadale ne te ngrohte.

gjithashtu yin dhe yang jane dhe plotesues me njeritjetrin,konsumohen dhe zevendesohen me radhe,por mund te jene dhe sbilancime qe krijojne probleme.

ps.me ben shume pershtypje.filozofia antike kineze eshte shume me teper afer te vertetes...................spjegimet e religjioneve monoteiste,mediorientale,me zot dhe satan jane teper kontradiktore
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga land : 17-03-2008 mė 14:58
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    ne syte e tu qe adhurojne syte e mi.ne buzet e tua,qe puthin te miat cdo cast.ne frymen tende,se eshte dhe imja.ne gjakun tend,qe vlon per mua.zemra ime,Land.
    Postime
    783
    yin dhe yang jane inerdipendente,asgje nuk mund te egzistoje pa te kunderten e saj(sic thote hyllin njeriu)cdo gje ka nje te kundert te saj,jo absolute,por ne terma krahasues.asnjegje nuk mund te jete krejtesisht yin apo yang...........psh i ftohti mund te shnderrohet ngadale ne te ngrohte.

gjithashtu yin dhe yang jane dhe plotesues me njeritjetrin,konsumohen dhe zevendesohen me radhe,por mund te jene dhe sbilancime qe krijojne probleme.
    po pra prandaj u krijua ai satani,qe te jete plotesuesi i nje dickaje tjeter.tani,sa problem krijoi tek ajo dickaja tjeter,kjo eshte nje teme tjeter bisede.

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anėtarėsuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    po pra prandaj u krijua ai satani,qe te jete plotesuesi i nje dickaje tjeter.
    Dreqi u krijua per te bere Zotin si thelbi i se mires... Tamam kete koncept e krijuan hebrejte pas kthimit nga Babilonia...Perpara Zoti hebre i afrohej shume Zotit pagan dhe si kundershtare nuk kishte Dreqin por Baal-in apo vicin e arte,pra hyjni te tjera...

Pastaj u kthye ne art ngadale deri ne kohen e Jezusit,keshtu qe pas 5 shekuj shtatzanie cifute ,doli koncepti i Dreqit qe njohim sot...

Shkeputja e njeriut prej hyjnores u pa nga kleriket hebrej,si e vetmja mundesi ruajteje te Zotit dhe normalisht pushtetit te tyre...
    Po ashtu Zoti si njesi e e vetme,ishte me i fuqishem dhe me i ruajtshem sesa nje mori Hyjnish,sepse Hyjnite pagane vdesin...Zoti hebre duhet te ishte i pavdekshem,keshtu edhe populli hebre do ishte i pavdekshem....

Pra Dreqi u krijua per ti dhene pavdeksine Zotit... Nje Zot qe eshte vetem perfaqesuesi i se mires eshte Zot shume i fuqishem,sepse njeriu eshte i prirur te dashuroje c'eshte e mire,te luftoje e derdhe gjak per te....

Krishti e coi ne ekstrem dashurine e zotit per njeriun,zoti ishte gati te sakrifikonte birin e vet,nda dashuria per njeriun..Sakrifica pagane u perdor me sukses,gjaku per dashurine,gjaku ky ngjizes i tmerrshem njerezish e idesh....
    Pini nga Gjaku im u tha krishti per pashke,e hani nga mishi im....

Hebrejte kane bere spektakel te papare....Hallall ua befte zoti pavdeksine cifuteve,e meritojne... Shpirtin e Kombit e kane mbajtur gjalle me cdo kusht,duke rrenuar miliona njerez me idete e tyre ,qe i kane perhapur neper bote si semundjet ngjitese....Vete jane te vaksinuar,cu behet vone....

Te vetmit qe u afrohen ne mesdhe jane vetem shqiptaret,qe ne raste krizash mbijetese,kapen pas Gjakut shqiptar,se na ngjiz gjaku.... Shpikem ne momentin e krizes edhe konceptin e shqiptarise si fe....
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    yin dhe jang te kunderta te ndervarura me njera tjetren,plotesim i njeratjetres,asnje nuk e ka krijuar njera tjetren,kane egzistuar gjithmone
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    UNE JAM TI-TI JE UNE

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    Postime
    783
    Citim Postuar mė parė nga Hyj-Njeriu Lexo Postimin
    Dreqi u krijua per te bere Zotin si thelbi i se mires... Tamam kete koncept e krijuan hebrejte pas kthimit nga Babilonia...Perpara Zoti hebre i afrohej shume Zotit pagan dhe si kundershtare nuk kishte Dreqin por Baal-in apo vicin e arte,pra hyjni te tjera...

Pastaj u kthye ne art ngadale deri ne kohen e Jezusit,keshtu qe pas 5 shekuj shtatzanie cifute ,doli koncepti i Dreqit qe njohim sot...

Shkeputja e njeriut prej hyjnores u pa nga kleriket hebrej,si e vetmja mundesi ruajteje te Zotit dhe normalisht pushtetit te tyre...
    Po ashtu Zoti si njesi e e vetme,ishte me i fuqishem dhe me i ruajtshem sesa nje mori Hyjnish,sepse Hyjnite pagane vdesin...Zoti hebre duhet te ishte i pavdekshem,keshtu edhe populli hebre do ishte i pavdekshem....

Pra Dreqi u krijua per ti dhene pavdeksine Zotit... Nje Zot qe eshte vetem perfaqesuesi i se mires eshte Zot shume i fuqishem,sepse njeriu eshte i prirur te dashuroje c'eshte e mire,te luftoje e derdhe gjak per te....

Krishti e coi ne ekstrem dashurine e zotit per njeriun,zoti ishte gati te sakrifikonte birin e vet,nda dashuria per njeriun..Sakrifica pagane u perdor me sukses,gjaku per dashurine,gjaku ky ngjizes i tmerrshem njerezish e idesh....

Hebrejte kane bere spektakel te papare....Hallall ua befte zoti pavdeksine cifuteve,e meritojne... Shpirtin e Kombit e kane mbajtur gjalle me cdo kusht,duke rrenuar miliona njerez me idete e tyre ,qe i kane perhapur neper bote si semundjet ngjitese....Vete jane te vaksinuar,cu behet vone....

Te vetmit qe u afrohen ne mesdhe jane vetem shqiptaret,qe ne raste krizash mbijetese,kapen pas Gjakut shqiptar,se na ngjiz gjaku.... Shpikem ne momentin e krizes edhe konceptin e shqiptarise si fe....
    pra ai mallkimi qe thone"shkofsh ne djall",nuk na prek ne.ufff!me iku nje ankth qe kisha.
    respektet e mia.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    07-10-2007
    Vendndodhja
    Postime
    783
    yin dhe jang te kunderta te ndervarura me njera tjetren,plotesim i njeratjetres,asnje nuk e ka krijuar njera tjetren,kane egzistuar gjithmone
    that's right!!!

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684

po,hyj,dhe koncepti i shqiptarise eshte shume me teper i fuqishem,se fluksi indoktrinues medioriental i religjioneve monoteiste,
    tek ne mbijeton paganizmi i lashte shqiptar,vihet re ke festat pagane qe i festojme te gjithe.
    paganizmi jone shume me antik se monoteizmi i shkretetirave,eshte dhe shume me bindes dhe i vertete..................shqiptaret adhuronin di-ell-in------hyllin----yllin----ylliret---adhuruesit e diellit
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    05-10-2004
    Vendndodhja
    Nganjehere hyj ne (nenforumet) Boten (pa)Shpirterore te disa "fetarve"
    Postime
    700
    Zoti krijoi te miren dhe te keqen,kete e thote edhe bibla...Fruti i pemes qe te bente te shikoje te miren dhe te keqen,nuk duhet te haej,nga njerezit,pra kjo nenkupton ekzistencen e se keqes para krijimit te njeriut...

Zoti nuk mund te jete e mira dhe djalli e keqja,per nje arsye....Perpara se te krijohej e keqja ekzistonte vetem Zoti dhe duke qene se nuk ekzistonte e keqja nuk ekzistonte as e mira,por ekzistonte vetem Zoti....Zoti eshte gjithcka qe ekzistonte para se mires dhe te keqes...

Djalli mund te jete e keqja ,por ishte Zoti qe e deshi te tille,sepse Zoti i gjithefuqishem e ka mundesine ta zhduke te keqen,pra djallin,por nuk e beri e nuk po e ben...Kjo tregon qe lindja e se keqes qe perpara njeriut ishte nje deshire e Zotit dhe fakti qe e keqja ekziston tregon qe Zoti ende ka deshire te ekzistoje e keqja...

Kur Zoti te vendose qe e keqja nuk duhet te jete me pjese e vullnetit te tij,atehere nuk do ekzistoje me e keqja dhe vetvetiu as e mira,por do ekzistoje Vullneti i Zotit,i cili ka ekzistuar para ndarjes ne te mire e te keq,atehere kur e mira nuk duhet te ekzistonte sepse nuk kishte arsye te ekzistonte,pasi nuk ekzistonte e keqja....

Ti thuash dickaje e mire,nenkupton edhe qe nuk eshte keq,pra e keqja eshte e domosdoshme qe dicka te quhet e mire....
    Po te citoj ty hyj e ndoshta merr nje pergjegje edhe dioclezano.

Nuk flitet edhe aē shume ne fe per kete ēeshtje ,apo nuk e shpjegojn si duhet.
    Eshte shume ma e komplikuar se qe mendohet ketu te shpjegohet e mira dhe e keqja.
    Ja mendimi im qe kam fituar nga besimi per kete ēeshtje.

E keqja eshte edhe semundja ,ndonjehere smuhemi por me kete te keqe te vogel organizmi jone behet me i forte ,me imun per ne te ardhmen .Trupi i jone rigjenerohet dhe behet me i forte duke i pare dhe perballuar rreziqet e semundjeve.Edhe njeriu kur ka ethe apo zjarrmi mendon se e ka nje te keqe por organizmi i tij veēse po rregullohet . Askush nuk e ka qejf teshmen apo kollin por trupi yne nuk na pyet neve pronarve se ēka duhet te bej se ne me siguri do te thonim nuk duam te kollitemi apo te kemi teshme.

Ishin disa shembuj te thjesht qe une i shikoj ne jeten e perditshme.

Kur vjen puna te e keqja duhet te kujtojm se mundimet me te medha i kane pasur te dashurit e Zotit pejgamberet me familjar dhe shoqeri te tyre, njerezit e shenjte (evliate) njerezit e devotshem .
    Asnjehere nuk jane ankuar (sidomos ankuar sikur ne) per ndodhite e keqija qe ju kane ndodhur.
    Shume nga te dashurit e Zotit i jane falenderuar Krijuesit dhe i kane konsideruar ato te keqija si nder per ta . Pejgamberet dhe ata qe jane afer Zotit e kane ditur se dhimbjet e tyre dhe fatkeqsite jane mesim per brezat e ardhshem qe ata te gjejn mesim se si duhet te durohet .

Edhe fatkeqiste edhe te keqijat qe na vijn jane per tna forcuar me shume, do te ishte nje bote e pakuptimte per ne ne qofte se nuk do te provohemi me lloj lloj situatash dhe problemesh.
    Kur i kapercejm problemet dhe situatat e veshtira ne duket na duket se kemi bere diēka te madhe dhe kemi arritur ne nje shkalle me lart.

Mos te harrojm se Zoti ka nje plan te shkelqyer per gjithēka , tek Zoti edhe e keqja tek disa krijesa dhe disa ēeshtje eshte e planifikuar shume mire.
    Nje shembull shiqoj krimbat per ta eshte parajse te jetojn ne wc apo fliqsira , edhe ato krijesat e tjera qe jane te keqija satana (dreqi ,shejtani) per ta eshte parajse qe te jetojn ne fliqsite e tyre .

Ma ne fund Zoti nuk i ben askujt keq por ne jete duhet te existojn keto gjera .

Ne youtube eshte nje poezi shume e mire nga Rumi http://www.youtube.com/watch?v=gaLz3SvksDA
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga albprofiler : 17-03-2008 mė 15:57

Faqja 2 prej 6 FillimFillim 1234 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Perse Zoti na krijoi?
    Nga buja_20 nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 67
    Postimi i Fundit: 13-11-2014, 07:56
  2. Ēfarė ju mėsoi shpirti i shenjtė?
    Nga buja_20 nė forumin Komuniteti protestant
    Pėrgjigje: 78
    Postimi i Fundit: 10-04-2009, 16:43
  3. Krijimi i Njeriut
    Nga ardi_pr nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-09-2005, 11:19
  4. Feja Islame
    Nga Muslimane nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 28-07-2005, 21:23
  5. Merjemja a.s, Nėna e Isait (Jezusit)
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 30-03-2005, 08:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •