Close
Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 60
    me 40 hajdutë Maska e alibaba
    Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671

Qëndrimi i Lëvizjes "Vetëvendosje!" rreth shpalljes së pavarësisë

8 pikat e varësisë

1. Deklarata e shpalljes nuk u parapri nga referendumi i cili e fuqizon atë, duke e bërë deklaratën formalizim të vullnetit të popullit dhe si të tillë të pakthyeshëm. Deklarata e tillë ia lë derën hapur kompromiseve të ardhshme, p.sh. Konfederatës.

2. Deklarata nuk e mohoi Rezolutën 1244 e cila ia njeh sovranitetin dhe integritetin territorial Jugosllavisë (tash Serbisë) mbi Kosovën.

3. Deklarata do të përcillet menjëherë me zbatimin e Marrëveshjes së Ahtisarit dhe me ftesën për BE-në që ta qeverisë Kosovën me pushtet ekzekutiv. Pra, do të kushtëzohet së brendshmi me konfirmimin e varësisë sonë.

4. Deklarata do të njihet ndërkombtarisht vetëm nëse zbatohet Marrëveshja e Ahtisarit dhe nëse nëse ftohet misioni i BE-së (EULEX) për ta qeverisur Kosovën. Pra do të kushtëzohet së jashtmi me vazhdimin e varësisë sonë.

5. Deklarata do të na dërgojë drejt zbatimit të Marrëveshjes së Ahtisarit e cila e ndanë Kosovën në baza etnike e fetare. Ajo e bën rolin e Serbisë brenda Kosovës të përhershëm duke i legalizuar strukturat paralele në enklava dhe duke krijuar lidhjet vertikale mes komunave dhe Serbisë, si dhe lidhjet horizontale të komunave mes vete. Ajo i krijon Serbisë mekanizëm për ta bllokuar funksionimin e institucioneve të pakicave të drejtën për ta vënë veton në miratimin e ligjeve në kuvend përmes ushtrimit të sistemit të votës së dyfishtë. Kjo Marrëveshje do ta cenojë sovranitetin dhe integritetin territorial të Kosovës.

6. Deklarata u shoqërua me ftesën për misionin e BE-së (EULEX) për ta qeverisur Kosovën, duke ia mohuar kështu popullit të Kosovës sovranitetin dhe demokracinë. Misioni do të ketë pushtet ekzekutiv dhe do ta ketë pushtetin t'i shkarkojë zyrtarët e zgjedhur të cilët e kundërshtojnë Marrëveshjen e Ahtisarit, si dhe t'i ndryshojë e anulojë ligjet që nuk janë në frymën e kësaj marrëveshjeje. Prandaj, kjo Deklaratë do të jetë e kushtëzuar me të mbeturit jodemokratik!

7. Deklarata nuk do të rezultojë me një Kosovë me ulëse në OKB, me Ministri të Punëve të Jashtme, dhe më me rëndësi me një Kosovë me ushtri të veten. Pa këto Kosova nuk do të jetë shtet; nuk do të ketë mundësi ta mbrojë veten; dhe nuk do të ketë përfaqësim të jashtëm.

8. Pa mekanizëm të mirëfilltë të mbrojtjes së integritetit territorial dhe shtrirjes së sovranitetit, Deklarata ia hap dyert Serbisë për t'i nxitur enklavat ta refuzojnë njohjen e pavarësisë dhe të deklraohen pjesë e Serbisë, duke e zgjeruar kështu ndarjen jozyrtare të veriut të Kosovës edhe në lindje. Kjo do ta shtrojë rrugën për negociata të mëtejme, fillimisht me serbët e vendit, pastaj edhe me Serbinë.

Kjo deklaratë nuk do ta krijojë një Kosovë me pavarësi të plotë, sovrane dhe demokratike. Ajo është vetëm afirmim i varësisë sonë të vazhdueshme: pengesë e sovranitetit, integritetit territorial dhe demokracisë.

Marrë nga: http://www.vetevendosje.org/ gazeta nr. 126

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Per te vazhduar deklaraten e Albinit

Pika 9. Deklarata e Pavaresise nuk e ka falenderuar Albinin per protestat qe ka bere dhe per grafitet qe ka shkruar ne muret e Kosoves, dhe si e tille pavaresia eshte gjsmake dhe jo e vlefshme.

Ej po i forte eshte Albini. Pse s'behet avokat i Serbise sepse i ka argumentat me te forta se te Vojo Kostunices.

Dhe ec e mbushe shqiptarin me mend...
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Dhe ec e mbushe shqiptarin me mend...
    Nuk është se dëshiron dikush t'a hedhë poshtë pavarësinë, por kur e sheh që nuk është pavarësi por vetëm e emrin e ka, nuk mund të mashtrohesh me dy fjalë që i flet hashimi.

...beyond Maska e Alienated
    Anëtarësuar
    19-09-2005
    Vendndodhja
    Cassiopeia Constellation
    Postime
    3,139
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    Nuk është se dëshiron dikush t'a hedhë poshtë pavarësinë, por kur e sheh që nuk është pavarësi por vetëm e emrin e ka, nuk mund të mashtrohesh me dy fjalë që i flet hashimi.
    Ju o vella jeni shume te cuditshem.
    Kur solli draftin e pare Ahtisaari ankoheshit se s'e ka perfshire fjalen PAVARESI aty, edhe pse sipas gjitha ligjeve qe parashikonte te vinte ne zbatim drafti i pare i Ahtisaarit Kosova pavaresohej totalisht nga Serbia dhe ndikimi i saj.Tani s'ju mjaftoka Pavaresia, hajde do shesim mend. Lereni njehere aman.

Thoni atij Albinit njehere ne jeten e tij te behet i dobishem dhe te ndihmoje vendin e vet, ne vend qe t'i shkaktoje vetem humbje, probleme e dhimbje.

Meqe eshte aq i mencur ta pyes une ate, a ka dorezuar ndonje propozim ne Kushtetuten e Kosoves, e cila ka qene gjate gjithe kohes e hapur qe qytetaret te kerkojne ligje e te propozojne ndryshime?!
    Koha është e maskarenjëve
    Por atdheu i Shqiptarëve

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Kur solli draftin e pare Ahtisaari ankoheshit se s'e ka perfshire fjalen PAVARESI aty, edhe pse sipas gjitha ligjeve qe parashikonte te vinte ne zbatim drafti i pare i Ahtisaarit Kosova pavaresohej totalisht nga Serbia dhe ndikimi i saj.Tani s'ju mjaftoka Pavaresia, hajde do shesim mend. Lereni njehere aman.
    Plani i Ahtisarit nuk ka të bëjë me përfshirjen e pavarësisë, por është komplet antishqiptar. Ky plan po zbatohet tash.
    Nuk ka kurrëfarë pavarësie, siç e sheh më lart, janë 8 pika të Varësisë.
    Pavarësia që ti e pretendon është vetëm një festë 3 ditshe që ke e shkoi, tash fillon zbatimi planit të Ahtisarit, që vetëm serbëve u konvenon.

Thoni atij Albinit njehere ne jeten e tij te behet i dobishem dhe te ndihmoje vendin e vet, ne vend qe t'i shkaktoje vetem humbje, probleme e dhimbje.
    Humbjen, problemet dhe dhimbjen ia kanë shkaktu së pari pazarllëqet e politikanëve, së dyti besimi tek këta politikanë (megjithëse janë ilegjitimë se nuk ka votu shumica).
    Çfarë t'a merr mendja ty, a janë çmendur ata që ta mashtrojnë popullin pa festë??
    JO
    Për ta mashtruar popullin në mënyrë efikase duhet festë e madhe, në mënyrë që njerëzit të mendojnë se me të vërtetë kanë fituar diçka.

Meqe eshte aq i mencur ta pyes une ate, a ka dorezuar ndonje propozim ne Kushtetuten e Kosoves, e cila ka qene gjate gjithe kohes e hapur qe qytetaret te kerkojne ligje e te propozojne ndryshime?!
    Sepse nuk ka vend për ndryshim, Kushtetuta e Kosovës ka për bazë Pakon e Ahtisarit, dhe çdo ndryshim mund të bëhet vetëm në ato suaza. Dmth ti mund të bësh ndryshim por jo në kundërshtim me Pakon.

Aneksi i Parë i Pakos së Ahtisarit, shkruhet në Kushtetutën e Kosovës ashtu siç është. A do t'a lexosh Aneksin e Parë të Pakos ???

Zoti është Dashuri! Maska e NoName
    Anëtarësuar
    01-03-2006
    Vendndodhja
    Doblibarë
    Postime
    2,192
    Citim Postuar më parë nga anthem Lexo Postimin
    te pakten ky eshte 100% kosovar,
    ndersa albini eshte nga sukobina e malit zi..
    pra per albinin dhe mbare kosoven do te ishte me mire
    qe te mirret me te shkretet shqiptare te malit te zi
    qe s'kane asnje te drejt ne shtetin malazez sesa me kosoven e pavarur.

ps. albin kurti ndjek rrugen e demaqit, gjithmone kane qene tipa konfuz dhe te pavendosur!

keshtu qe me mire ta bej i yti te keqen sesa i "huaji" gropen.

ju tjereve Gezuar Pavaresine!

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Hej a je në veti bre ti... këso përçarje po sjell këtu a??

Prej kur janë ba malsorët të huaj e kosovarët tanët. Ne të gjithë shqiptarë jemi.

i/e regjistruar Maska e altruisti_ek84
    Anëtarësuar
    18-07-2007
    Vendndodhja
    Prizren
    Postime
    1,151
    Mos u kenaqeni aq shum, per "Pavarsin" a jeni te vetdishem se pakoja i jep sovranitet te plot kishes dhe manastireve serbe dhe ajo do te quhet republika e kishes ortodokse asnje qasje nuk do te kan institucionet tona ne enklavat serbe ndersa beogradi ka lidhje vertikale me keto enklava. Cdo zyrtar serb mund te vij dhe shkoj pa e pyetur askend si ne territor te vet ndersa vllezrit tan nga shqiperia nuk mund te vijn pa pasosha. Mendoni pak dhe mos te ju relaksoj shum Hashimi

Eshte fakt se Pamvaresia ka mungesat e veta. Une e kam nje qendrim tjeter per gjithe situaten qe eshte krijuar. Evropa gjithmone pretendon per nje Bashkim dhe barazim nder njerezore, po me sa e shoh une ky barazim dhe bashkim eshte shume falls. Une jam nga maqedonia edhe nese te gjitha trevat e Shqiptarve futen ne BE ashtu sic jane tani une nuk shohe asnje barazi dhe bashkim, kjo ender e Evropes realizohet ne menyre shume fallse dhe nuk do te kete fund te mire, pse e them gjithe kete? Le te me tregon dikush si mund te jete nje shqiptar i barabart me nje Francez, Gjerman, Italian etj (barazim ky qe kerkohet nga Be) kur une si Shqiptar i Maqedonise nuk i kam te drejtat e barabarta me vellezerit e mi, me ata qe kam nje gjeneze, nje gjuhe, nje kuluture, nje ideologji. Kjo nuk ka asnje far llogjike dhe me te vertet nuk e shoh aspak te frytshme kete bashkim qe ben Evropa.
    Por me pamvaresine e Kosoves une mendoj se ka dicka ne prapa skene qe do te servohet me vone, se ne te kunderten nese ndjeket ajo ender e Evropes sic servohet sot nuk do te kete fund te mire. Nese jan aq te cekur dhe barazimin ndermjet kombeve, shteteve Evropa ta ben ne kete menyre do te deshtojne shume.

Anëtarësuar
    12-12-2005
    Vendndodhja
    Ne shpellen e pirateve
    Postime
    5,671
    Mos u kenaqeni aq shum, per "Pavarsin" a jeni te vetdishem se pakoja i jep sovranitet te plot kishes dhe manastireve serbe dhe ajo do te quhet republika e kishes ortodokse asnje qasje nuk do te kan institucionet tona ne enklavat serbe ndersa beogradi ka lidhje vertikale me keto enklava. Cdo zyrtar serb mund te vij dhe shkoj pa e pyetur askend si ne territor te vet ndersa vllezrit tan nga shqiperia nuk mund te vijn pa pasosha. Mendoni pak dhe mos te ju relaksoj shum Hashimi
    Nasht ebu le të bajnë sa të dojnë lidhje vertikale, le të lidhen sa të dojn me beogradin, le te djegin sa te dojn postat tona policore, le ta marrin gjysën e Kosovës, le ta zbatoj në tërësi pakon e ahtisarit, le ta bajn gjuhën serbe zyrtare, le te na konsiderojn ardhacakë, me rëndësi është se tash jemi juridikisht të ndarë nga Serbia, njëherë e përgjithmonë - Kjo është vula e pavarsis

Faqja 0 prej 6 FillimFillim 12 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 24
    Postimi i Fundit: 07-10-2018, 06:00
  2. Përgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 09-12-2009, 06:42
  3. Pse Deklarata e Shpalljes së Pavarësisë...
    Nga Sabriu në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 04-03-2009, 21:01
  4. Udhetimi i panjohur i flamurit
    Nga Albo në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-02-2004, 06:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •