Close
Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 130
    i/e regjistruar Maska e Endless
    Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Citim Postuar më parë nga ICE-BOY Lexo Postimin
    Ore atje po spunove te mori lumi, ngele te flesh posht urave,duke ngren buke te thare(po gjete) , ndersa ktu edhe po nuk punove e pi ate kafen , e gjen dhe nje shok te besh ca ore muabet.

Nuk foli njeri qe shqiptaret skan aftesi per pun e per gjera te tjera, ktu thjesht ka dicka qe e shtyn popullin te mos punoj.

Normalisht rroga eshte nje motivim i fort , po me qene se shum veta po kapen tek kjo puna e rroges , ather ju thoni qe shqiptaret O duan rroge te larte ose nuk punojn fare ?!
    Ai eshte menatilteti qe i le njerezit pa pune ne shqiperi,qe robi duhet te punoje per te ngrene buke!Po jo mo shoku se nuk eshte ashtu,robi punon(ose e nxjerr lekun ne menyre tjeter), per t'u ndjere mire me veten e tij,qe mo t'i behet parazit i shoqeris dhe jo per te mbajtur vetem frymen gjalle!

Dhe une po te vesh re te postimi im i pare,nuk kam kap vetem punen e rroges por jam munduar te sqaroj edhe pak ate fodulleken e shqiptareve!lexoje dhe njehere post tim te pare dhe atje e gjene.

p.s Une nuk po them qe duhet me sesben nje rroge e larte qe dikush te punoje,thjesht doja te thoja qe nese dikush punon te ter muajin dhe atij nuk i dalin ato te ardhura qe ai nxjerr as per te plotesuar nevojat me elementare te jeteses,ai person demoralizohet dhe shtysa qe ai te vazhdoje vetem ate pune sa vin e bie,dhe shume veta nga kjo e gjejne veten te alkooli per tu ngushulluar!

Nje fjale e urte e popull thote; Ne nje vend ku pleqeria nuk ka zili rinin,dicka ose shume gjera nuk funksionojne

tung
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e elen
    Anëtarësuar
    07-01-2005
    Vendndodhja
    United States of Albania
    Postime
    919
    Citim Postuar më parë nga Rudina_USA Lexo Postimin
    Citim:
    Postuar më parë nga elen
    e mja de mja..

Une nuk dua tja di per te demoralizuar qe nuk ja dalin dot dhe e gjejne veten te gota e alkolit..

ncncncncnc po me polacet e Shqiperise..pffffff skane te hane dhe ngelen kafeneve, duke komentuar emigrantet ....Nejse..

--------------------------------------------------------------
    Shume shume teme e bukur.
    --------------------------------------------------------------
    I lexova te gjitha pergjigjet dhe pak a shume me erdhi vertet per disa qe nuk dine te analizojne jeten e Shqiptarve.

Elen'
    Sinqerisht me erdhi shume keq qe shkruan ne kete menyre per ne Shqiptaret.
    Ndoshta ne emigrim jemi te gjithe dhe e shofim shume mire jeten Shqiptare'nese ti apo une tjetri-tjetra do kishim vendosur te qendronin te jetonim ne Shqiperi kjo gjendje do kishte ndryshuar shume.
    Ne fund te fundit cte bej nje djal apo burre do rri ne shtepi gjithe diten pas grus se vet'turp vertet qe shkrun keshtu 'pasi dhe vet je Shqiptare.

Albi!
    Ke shruajtur dicka me mend ne koke.urime

Dhe dicka.
    Per ne qe jetojme jasht Shqipris'po shkruaj per veten time.
    Ikem ne nje kohe shume shume te veshtire Dhe nese nje dite do vendosim te kthehemi ne shqiperi duhet ta fillojme nga 0.
    Do vije nje dite por se kur se dime as vet.

Miqsisht
    Shoqa juaj Rudina

Ske thene gje..nuk pyeti njeri si do fillojme po u kthyem,,,tjeter qe tema..
    Never take life seriously. Nobody gets out alive anyway

i/e regjistruar Maska e ICE-BOY
    Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Citim Postuar më parë nga Endless Lexo Postimin

p.s Une nuk po them qe duhet me sesben nje rroge e larte qe dikush te punoje,thjesht doja te thoja qe nese dikush punon te ter muajin dhe atij nuk i dalin ato te ardhura qe ai nxjerr as per te plotesuar nevojat me elementare te jeteses,ai person demoralizohet dhe shtysa qe ai te vazhdoje vetem ate pune sa vin e bie,dhe shume veta nga kjo e gjejne veten te alkooli per tu ngushulluar!

Nje fjale e urte e popull thote; Ne nje vend ku pleqeria nuk ka zili rinin,dicka ose shume gjera nuk funksionojne

tung
    Dhe kjo eshte shum e vertet , po ne kemi 18 vjet qe ngushellohemi !
    Life is too short to drink cheap wine !

Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Dhe kjo eshte shum e vertet , po ne kemi 18 vjet qe ngushellohemi !
    Dhe kjo pune do marri dhe goxha vite shoku,ai ishte vetem fillimi

i/e regjistruar Maska e ICE-BOY
    Anëtarësuar
    01-09-2004
    Postime
    51
    Nje gje eshte e sigurt ore , o bejm ne qef o sben njeri
    Life is too short to drink cheap wine !

Anëtarësuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    Nje gje eshte e sigurt ore , o bejm ne qef o sben njeri
    Tani po fillon edhe po arsyeton drejt^

Plako, ne leke ndoshta s'kemi por edhe nuk na mbarojne --> kjo shprehje na

pershtatet goxha neve shqiptareve qe jetojme ketu lol

*Antar i Rrespektuar* Maska e Albi
    Anëtarësuar
    18-05-2005
    Vendndodhja
    MiLaNo
    Postime
    591
    Citim Postuar më parë nga elen Lexo Postimin
    Albi ..
    Qe kam emigruar une mire e the..Duhet ta dish ama qe prinderit e mi kane qene dhe jane ne Shqiperi..Nuk ka patur nje dite te vetme qe te kene dale kafeneve...po punojne qe te dy..Punojne kur nuk kane nevoje per te punuar..se femijet i kane te pavarur dhe ne gjendje normale jetese..
    Dhe jane nga 60 vjec dhe kane akoma per te punuar..

Dhe ti me thua pse nuk dua tja dij per te tjeret????Jo nuk dua tja dij...Menyre per te jetuar dhe per te gjetur pune, per ata qe duan sigurisht qe ka..Ska rendesi me sa lek, fillimi dihet qe eshte me pak..
    Ate fjaline e fundit bere gabim qe e shkrove...bej kujdes here tjeter kur te karakterizosh njerezit qe nuk i njeh..

Elen.....

Me duket se ketu s'po flasim per prinderit tane por per rinin shqiptare Ok.Se sa per prinderit tane ata dihet qe me frymen e punes jane ritur dhe ''kalitur''.Ndersa per brezin e ri eshte shume shume e veshtir te gjesh nje pune te (hajrit) dhe jo te gjithe jane ke varianti qe eeeehhhh ku punohet me 200 mije lek te vjetra ka dhe nga ata qe nuk e kan fare mundsin ta gjejne ate roge.Por sic eshte ajo shprehja qe po i zuni dhembi mish shqiptarit nuk kujtohet me per Barkpangopurin.Dhe sa per karakterin tend duket njeriu qe mendon vetem per veten e vet dhe me shume te drejt te kam karakterizuar qe ti je ai tip qe kalova lumin te dh..... kalin ciao.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albi : 12-10-2008 më 16:44
    Duaje ate qe ke dhe jo ate qe do kesh

Albi

WoRkInG Maska e [Neo]
    Anëtarësuar
    05-10-2008
    Vendndodhja
    A man can be happy with any woman, as long as he does not love her.
    Postime
    247
    Te gjith ankohen qe ska pun jo ktej po andej varferi e madhe etje , po kur vjen puna kafenet i gjen plot e perplot (je me fat po pe ndonje femer) edhe jo ralle i gjen kta individ duke pir pije te shtrenjta. Edhe jo se nuk ka pune se pune ka plot. ose me sakt ka aq sa per te jetuar mre! Pse ndodh keshtu ?
    une te them nje dicka shume jane pertace dhe pelqejne lekun e fituar lehte pa shume mundim
    por nuk mund ti fusesh te gjithe ne nje thes
    Always forgive your enemies, nothing annoys them so much.

Oscar Wilde.

Skandinavien Maska e TetovaMas
    Anëtarësuar
    20-03-2008
    Vendndodhja
    Te vendi i xhenetit
    Postime
    2,664
    Rinia shqipetare ne pergjithesi eshte rini e perparuare s'i nga shkollimi gjithashtu edhe ne pune,ne krahasim me rinine e evropes perendimore qe perafersishte s,ju mungon asgje .

Kalimi i kohes neper kaffeteri eshte tradite ballkanike.

Ne Shqiperi nuk ka shume aktivitete te tjera neper qytete prandaj kalimi i kohes ne kafene eshte i vetmi argetim. Eshte edhe me i pershtatshmi nga ana ekonomike pasi aktivitetet e tijera, si kinemaja, teatri, diskotekat, etj, kane çmime te larta dhe nuk mund te frekuentohen ne çdo moment kur te rinjte shqiptare kane kohe te lire. Them çmime te larta sepse bej krahasimin me te ardhurat qe mund te kete nje i ri nga puna qe ben. Ne pergjithsi pagesat per punen e te rinjve jane mjaft te ulta ne krahasim me vendet Europiane, kurse çmimet per aktivitetet e kohes se lire jane te njejta per te mos thene me te shtrenjta se neper vendet Europiane. Dhe i vetmi vend ku mund te kalojne kohen e lire eshte kafeneja.

Faqja 7 prej 13 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Gjergj Kastriot Skënderbeu
    Nga Arbushi në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 434
    Postimi i Fundit: 18-09-2022, 06:57
  2. Identiteti evropian i shqiptarëve
    Nga Iliriani në forumin Portali i forumit
    Përgjigje: 572
    Postimi i Fundit: 02-05-2012, 15:45
  3. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  4. Si lindi harmonia fetare në Shqipëri?
    Nga Albo në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 127
    Postimi i Fundit: 27-10-2010, 08:41
  5. Rrymat politike katolike shqiptare
    Nga ~Geri~ në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 74
    Postimi i Fundit: 30-04-2006, 04:33

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •