Nuk di por kur flitet per art une kuptoje aftesine e fjales dhe veprimit per te perjellur tek njerezit fantazite e nje autori apo nje tjetri, te trasmetuara me aftesi ose pa aftesi nga aktoret, se jo te gjithe aktoret jane te afte per te interpretuar ate qe u kerkohet. Kur flitet per auditor une kuptoj ata njerez qe arrijne te kuptojne se ēfare duan te percjellin autoret me veprat e tyre dhe aktoret me lojen e tyre, se jo te gjithe ata qe e shohin nje teater apo diēka tjeter e kuptojne drejt ate qe autori kerkon te percjelle.
Me falni qe u zgjata me gjera fiozofike pa buke por mua me duket se ne nuk e kemi ate shkalle emancipimi sa te dalim fare lakuriq ne sy te te tjereve dhe te mos na gjykoje opinioni, i mire apo i keq qofte ai. Pra kush do ta marri guximin te beje filma nudo dhe te dali ne shesh se po e quajme nje veprim te guximshem dhe emancipim te artit shqipetar. Besoj Altin Basha i pari ( Le te dali njehere nudo ai vete) dhe do ta shohi se sa i emancipuar eshte ai vete dhe ata 3 mije sipas tij. Kam frike se ēmendina e Elbasanit do te filloje pune prape. Them se ka dhe nga ata njerez qe shkojne per te pare ate pjese, vetem per ate frazen vagine, per te xhveshur nga karakteri dhe nga ndroja femren qe kane ne krah, (pra e perdorin ne vend te droges) sepse jam i sigurte qe pjesen tjeter edukative qe ajo percjell ata as e kuptojne fare.
Une per vete nuk jam kundra ēfaredolloj arti por jam per nje auditor te kufizuar dhe se keto ēfaqje duhet te jepen ne salla teatri me bileta dhe jo falas,(Aty duket se sa force percjellese ka tek auditori)dhe jo ne pijetore ku vjen dhe nje auditor i papregatitur per te pare nje gje te tille dhe ndodhet i shokuar nga ēfar ai sheh. ( E kam fjalen dhe per femije qe shkojne per te ngrene nje akullore apo per te ngrene nje pice) se thone gjella me kripe por kripa me karar.
Krijoni Kontakt