Kush janë ata që "i thojn" ???ps.alibaba hape nji teme :i thojn pasul apo fasul?????
Kush janë ata që "i thojn" ???ps.alibaba hape nji teme :i thojn pasul apo fasul?????
Nuk e dija se edhe tek "Pasuli" eshte futur Politika!!,tash e tutje Pasulin dota konsideroj si "Specialitet i Politizuar"
U mundova te i lexoj shkrimet dhe verejta kogja mendime te ndryshme dhe poashtu kontraverze sa qe edhe Pasulin e lidhen me qeshtje Kombetare dhe "Emancipim Kulturor"!!
Edhe njeher potencoj se Pasuli apo Fasulja sido qe i thoni,eshte nje "Specilialitet" (edhe pse dikush e kontestoj qeshtjen e specialitetit) mjaft i nderlikuar dhe besa jam i bindur qe per shkak te nderlikueshmeris qe paraqet ne Kohe apo shtrejteshmeri ne Kohe per ta pergaditur,tek dembelë/let parqet nje specialitet te neveritshem,sepse tek dembelet ne kete Kohe eshte ne modë FastFood dhe SlowFood (qe hyn Pasuli ne kete rend) eshte nje gje primitive pamarrë paraysh kualitetin e nje gjellre .
D.m.th Duke llogaritur Kohen rreth 5 ore qe shpenzon pergaditja e nje gjellere te tille ,per shume kë eshte BigFood sepse tere keto Ore (5 ore) qe hargjohen per pergaditje te nje gjellere ,paraqesin nje diferenc te madhe ,sepse per ta pergaditur nje dembel nje Pizzë mund i nevoiten rreth 10-15 minuta dhe duke marr per konsiderat kete diferenc kohore qe shpenzohen per pergaditje te ketyre dy specialiteteve ,sigurisht se rezultati eshte ne favor te Pizzes ,normal duke lene anash qeshtjen e Kualitetit!!
Keshtu qe une mendoj se ky lloj faktori "Kohor" eshte nje faktor qe ndikon dukshem ne "shijen dhe zgjedhjet" e personave qe pergadisin..te mos harroj edhe "Dembelin" si faktor
Poashtu mendoj se ky lloj fakti deshmon kunder disave qe mendojn se Pergaditja e ketij Ushqimi eshte per te varfer apo per Fukara ,sepse vetem te varferit apo fukarat e hajn nje gje te tille...mendoj se nje pohim i tille eshte absurd ,pershkak te shume arsyeve ,njera nder to eshte : po bazohem ne vete ,Nuk jam i varfer,sepse shume lloj specialitetesh i kam ne dispozicion ,mirpo Pasuli eshte ajo qe gjithmon gjendet ne podium ne zgjedhjet e mia dhe nese shkon java pa ngrene pasul ,diqka nuk eshte ne rregull!!!
Keshtu qe perfundimisht po terhiqi fjalet qe thash me heret se qeshtja e Pasulit nuk eshte Filozofi ne vete ,sepse rreth 70 postimet e deri tanishme e demantojn kete,sepse qeshtja e pasulit nuk qenka vetem shije nervore por edhe ........
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
a tu zençin pasulet ne gryke ty mer zorethare,shi ça ka shkrujt pinku,njiher ne vit dhe jane teper,aq me keq per ju qe jeni myslo,sa here shkoni ne xhami qe e ngrini mythen perpjete mban era pordh,te qelb.si e duron ti iher eren e keqe qe leshon ai qe ka ngrit mythen,e ka cu ke fytyra jote!!!!!!!
ps.pasuli,gjelle varfanjakesh.
Nese pasula qenka mishi i fukarait perse atehere e ziejm me mish t'pas-termes?
Kushedi ndoshta i thoni 'mishi i fukarait' sepse sipas zakonit e leni mishin per fund por nderkohe vjen ndoj fukara ne dere dhe i bje ti ipni atij mishin.
As nuk thuhet 'pasul' as 'fasul' por 'pf-asul'. Por njera pale e ka leshuar 'f' e tjetra 'p' dhe na dolen keto dallime.
Rrenja e emrit te pasules apo fasules, pra eshte: pëf~dhe dini persene.
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Pfe-in e largon dule derdhur ujin e vales (zierjes) se pare. Po -sul/ja cfare eshte?
E kam degjua edhe une kete te mishit te fukarase. Arsyeja jepet se fasulja qe me e lire se sa mishi, por jo pak e shijshme. Besoj qe kjo nuk kishte te bente me blegtoret, perdorej me shume ne qytete/zejtaret.
MISH I FUKARAIT ? Ndoshta ka ngel qe nga koha e tallonit...
"Specialiteti i pasulit"- une kam degjuar te paret... qe ka stilin e saj, vihet te zieje ne poçe balte ne vater per nje kohe te gjate me ngadale, vetem keshtu arrihet shija e vertete qe duhet te kete.
Po rrofte kusia me presion ....
Epiri është dhe do të mbetet gjithmonë shqiptar ashtu si e krijoi natyra dhe historia - A. Frasheri
Une per vete kur pertoj te gatuaj hedh fasule.Behet shume kollaj dhe del gjithmone e shijshme.Me tenxhere me presion per gjysme ore e ke gati.Ne shtepi e hame te gjithe.
Po,Baptist
Rrenja e emrit te pasules apo fasules, pra eshte: pëf~dhe dini persene.
-se pej: pëf, behet phhëëëfaaaaa,
sul-ja
And my soul from out that shadow that lies floating on the floor, Shall be lifted -- Nevermore!
Kete e ke nga provoja si Viktimë e ketyre Gazrave apo thjesht je bere nje Profesionist ne kete lami dhe madje qendron tek B-ythet e tjereve dhe shikon pozicionet se si prodhohen Pordhat ,duke menduar se keto b-ythe jan ndonje Centralë Berthamore
Ps : te tjeret te me falni per kete nderhyrje te nevojshme//
Ne qfar fakti mbeshtetet kjo Teoria e Rrugaqeve ne Korelacionin Gazra-Pasul??Tema
Nuk kam ndegjuar ndonje te dhene shkencore nga fusha Mjeksore qe Pasuli te jete ai shkaktar Potencial qe njeriu te prodhoj Gazra . Keshtu qe po e lë kete pohim ne rangun e thashethemeve Rrugë-Kafe.
"Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"
Krijoni Kontakt