Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464

E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja?

Te gjithe jetojme jeten, mirepo jo te gjith ne te njejten menyre. Secili persona dallon ne menyren e jeteses se tij.

E hapa kete teme pasi me intereson shume te dij nga anetaret e forumit tone se cila eshte menyra ose me saktesisht per cka jetojne ata.

E kaluara: Disa njerez e jetojne jeten e tyre per te kaluaren, duke car kryt per dicka qe i ka ndodhur ne te kaluaren dhe nuk sheh me te tashmen ose te ardhmen ne jeten e tij, e rendesishmja per individa te tille eshte ajo qe ka ndodhur ne te kaluaren, ka anetare ne forumin tone qe jetojne jeten ne menyren e tille, pra jetojne per te kaluaren, duke u ngjitur per dicka qe ka ndodhur ne ndonje periudhe te kaluar dhe duke haruar se jeta vazhdon...

E tashmja: Njerez te tjere e jetojne jeten e tyre ne menyre krejtesisht ndryshe nga llojet e individeve lart, ata jetojne jeten per momentin dhe nuk mendojn aspak per te kaluaren por as edhe per te ardhmen e tyre, keta persona jetojne jete duket jetuar ose perjetuar vetem momentin ku ata gjinden,veprojn apo ndjejne dicka, karakteristik e personave te tille eshte se jane persona me baraspeshe te ndjenjave, pra ata e perjetojne te mire dhe te keqen ne te njejten menyre pa mos kujtuar per pasojat ne te ardhmen apo pasojat e te kaluares per te ardhmen, ka anetare ne forumin tone qe vezhgojne kete menyre te jetes.

E ardhmja: Individet qe jetojne jeten e tyre vetem me nje qellim, e ardhmja?, cdo te ndodh ne te ardhmen, cdo te behemi deri ateher, cdo te ndodh me mua, keto jane pyetjet rutinore qe i bejne keta lloj individesh. Keta persona jetojne jeten e tyre vetem per nje qellim, qe veprimet e tyre te bera ne te kaluaren ose te tashmen te jene ne dobi pozitive per ata ne te ardhmen, pra jane njerez qe mendojne shume per te ardhmen, ka edhe te tille anetar forumi jone qe jetene tyre e jetojne ne ate menyre te bazuar ne te ardhmen e tyre, pra nuk shikojne te kaluaren dhe te tashmen e tyre, por vetem mendojne per te ardhmen si do te jete valle..

Te tre menyrat: Ka edhe njerez qe jeten e tyre e jetojne ne ate menyre qe jetojne per te tri periudhat e jetes, per te kaluaren, te tashmen dhe te ardhmen e tyre, keta persona jane teper te obliguar ne jeten e tyre ne aspektin mendor, ka edhe anetare te forumit tone qe ne jeten e tyre kane rendesi te gjitha periudhat e jetes, qe nuk dallojne ose ndajne te kaluaren nga e tashmja dhe te ardhmen nga e kaluara etj, pra ne kete rubrik perfshihen te gjith ata individ qe jeten e tyre e jetojne edhe per te kaluaren edhe per te tashmen mirepo edhe per te ardhmen e tyre, pra persona qe kujtojne per te gjitha periudhat e jetes tyre..

Deshiroj qe secili te shpreh mendimet e tij dhe te shoh se cfar menyre per ta eshte me e pershtatshme dhe qe aplikohet edhe ne jeten e tyre.

PS: Temen e hapa pasi me interesonte mua personalisht dicka e tille pasi jam ne nje gjendje nga e cila mund te dal vetem nese lexoj parafytyrimet e shumices se anetareve tone.

Gjith te mirat!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga RaPSouL : 08-01-2008 mė 14:01
    Sui generis

Te treja kohet jane pjese e jetes, nuk mund ti ndash dhe te thuash se une jetoj vetem per te kaluaren, te tashmen apo te ardhmen. E kaluara te ka skalitur si njeri, eshte si te thuash ndryshe themeli jone, pasi cdo gje qe na ka ndodhur ne te kaluaren na ka bere keta qe jemi tani. E tashmja eshte momenti qe ne marrim fryme, eshte "tani" qe ti po shef TV, po lexon nje liber, po mendon per "ate" ... ku eshte, ca po ben, me ke po rri. Tani ti po punon, se neser te duhet te blesh dicka, te ndertosh dicka, te jesh dikush ... po neser ama ... pra ne te ardhmen.

Dje ti bere nje gabim, qe sot po e mendon aq shume, qe te mos ta perserisesh neser.

In GoD We TrUsT !!! Maska e SaS
    Anėtarėsuar
    28-11-2005
    Postime
    2,792
    e kaluara mesim per te tashmen qe te jesh mire ne te ardhmen !!!
    YoUr DrEaM Is YoUr DeStInY...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-11-2005
    Postime
    8,691
    une jam me shume tipi i pare, dmth mendoj shume per te kaluaren, nostalgjik i semure kronik, sa me shume kalon koha, aq me shume i rritet vlera kujtimeve. jetoj pak per te tashmen, dhe pak per te ardhmen.

Behind these Hazel Eyes Maska e Lule_Bora
    Anėtarėsuar
    30-07-2007
    Postime
    107
    Te treja kane nje vlere te vecante ne jeten e cdo njerit, une personalisht nuk mund te jetoj pa te kaluaren..vuaj dhe une nga nostalgjija pak si shume..po dhe te tashmen e shijoj dhe gjithashtu mendoj dhe per te ardhmen qe te vije sa me mire. Keshtu qe jetojme me te gjitha se bashku...!
    For all my love and hate, for all my sorrow's sake, neither today or tomorrow, i shall never break!.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-06-2007
    Postime
    173
    Jam fale asaj qe isha, e do te jem fale asaj qe jam.

Nuk mund t'i perkasim vec nje kohe.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga Lady Oscar Lexo Postimin
    Jam fale asaj qe isha, e do te jem fale asaj qe jam.

Nuk mund t'i perkasim vec nje kohe.
    Si nuk mundet?

Shoh qe disa persona me saktesisht shoke te mi e jetojne jeten tyre ne ate menyre qe nuk mendojne as per te kaluaren dhe as per te ardhmen qe i pret, ata e jetojne jeten e tyre per momentin qe jan duke jetuar dhe sju intereson asgje tjeter, shof qe kjo menyre e jeteses i ben njerezit me te lumtur dhe me optimist ne jete, si eshte e mundur kjo pse ndodh kjo?

Kjo mendoj se ndodh si shkak i optimizmit te madh qe kan keta lloj individeshe qe jeten e tyre e ecin ne menyren e tille edhe une vet e preferoj kete lloj menyre por ende sjam i sigurt se si do i cohet me tutje i frigohem te ardhmes se per te kaluaren skemi c'te bejme.
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-06-2007
    Postime
    173
    Citim Postuar mė parė nga RaPSouL Lexo Postimin
    Si nuk mundet?
    Me shembullin qe solle, jane faktore te se shkuares nese shoket e tu jane te tille (pra qe shohin vec te tashmen), dhe sado te mos mendojne per te nesermen, e sotmja do te lere gjurme se s'ben ne te ardhmen e tyre, eshte e paevitueshme.

Koha eshte nje elemnet qe s'mund ta lidhesh e as t'i lidhesh me zinxhir.
    Projektimi yne drejt nje kohe te perzjedhur (psh. e shkuara per melankoliket, e tashmja per moskokecaresit dhe e ardhmja per ambiciozet) ndikon thjesht ne cilesine e jetes sone, por nuk na ben qe t'i perkasim asaj (kohes se perzjedhur).

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga Lady Oscar Lexo Postimin
    Me shembullin qe solle, jane faktore te se shkuares nese shoket e tu jane te tille (pra qe shohin vec te tashmen), dhe sado te mos mendojne per te nesermen, e sotmja do te lere gjurme se s'ben ne te ardhmen e tyre, eshte e paevitueshme.

Koha eshte nje elemnet qe s'mund ta lidhesh e as t'i lidhesh me zinxhir.
    Projektimi yne drejt nje kohe te perzjedhur (psh. e shkuara per melankoliket, e tashmja per moskokecaresit dhe e ardhmja per ambiciozet) ndikon thjesht ne cilesine e jetes sone, por nuk na ben qe t'i perkasim asaj (kohes se perzjedhur).
    Ke te drejt, por edhe mua vet fakti i tille me habit se si ata arrine te shmangin cdo pesimizem ne jete, cdo gjurme nga e perditshmja me nje fjale ata "Take it easy" i kan te gjitha gjerat, mua me habit ky fakt dhe jam ne dyshim se cilen menyre te ndjek edhe pse me shume anohem nga menyra e shoqerise time me te cilet cdo dite jam ne kontakt.
    Sui generis

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-06-2007
    Postime
    173
    Citim Postuar mė parė nga RaPSouL Lexo Postimin
    Ke te drejt, por edhe mua vet fakti i tille me habit se si ata arrine te shmangin cdo pesimizem ne jete, cdo gjurme nga e perditshmja me nje fjale ata "Take it easy" i kan te gjitha gjerat, mua me habit ky fakt dhe jam ne dyshim se cilen menyre te ndjek edhe pse me shume anohem nga menyra e shoqerise time me te cilet cdo dite jam ne kontakt.
    Varet cfare cilesie do qe t'i japesh jetes tende... por mos u be rob i kohes.

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. A ju intereson e kaluara e personit qė doni?
    Nga ersjada nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 225
    Postimi i Fundit: 25-06-2009, 08:02
  2. E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja
    Nga strange nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 18:57
  3. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  5. Amerika, kjo shoqėri qė sheh nga e ardhmja
    Nga Brari nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 06:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •