Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 25 prej 25
    Carpe Vinum Maska e Zombi
    Anėtarėsuar
    27-08-2007
    Vendndodhja
    Postime
    1,035
    E kaluara jane kujtimet
    E ardhmja jane enderrat
    Egziston vetem ky ēast (e tashmja)
    • The rest is silence.

Moderator Maska e Pratolini
    Anėtarėsuar
    10-01-2007
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    724
    Rapsoul nuk e di se sa mund te te vleje pergjigja ime sepse une me shume se sa pragmatik, jam pak teorik ne mendimet e mia ( por meqe jemi ne nje teme qe ka edhe karakter filozofik besoj se kjo eshte e pranueshme )

Per sa i perket temes qe ti shtron, duhet te them se ka qene ne menyre te vazhdueshme e shtruar ne bisedat e mija me intelektuale dhe miq qe me rrethojne. Pasi kam bere nje rezyme, pasi i kam shtuar perbrenda edhe menyren se si une e konceptoj, kam dale ne nje konkluzion :

Jane te treja nje : rrethi

Personalisht e konceptoj kohen shume me ndryshe se sa perceptimi i pergjithshem. Nuk e mendoj si nje vije drejtevizore ku fillon me te shkuaren, jetohet ne te tashmen dhe shkon drejt se ardhmes. Une e mendoj si nje rreth te mbyllur, ku gjithcka riciklohet dhe rifillon. E kur ky rrotullim behet per disa here, koncepti i kohes mbetet vetem si i tille pa percaktime eskplicite nese eshte e shkuar, e tashme apo e ardhme. Kjo mund te shpjegoje dejavu, por jo vetem. Shpeshhere na duket sikur perjetojme ( apo ka ngjashmeri te persosura ) me nje ngjarje qe kemi perjetuar dikur ne te shkuaren, ashtu sikurse shpeshhere na dalin ne te ardhmen pikerisht ato qe mendojme ne te tashmen. Realisht kjo ndodh sepse ne vertete e kemi perjetuar ate ndodhi ne nje apo disa rrotullime me pare te kohes.

Eshte pak e komplikuar dhe ekscentrike por ne te tille teme jane normale keto :P

Si perfundim keshilla ime : Vepro dhe jeto duke mos pasur parasysh kohen, thjesht vepro si ta ndjesh !

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga Pratolini Lexo Postimin
    Rapsoul nuk e di se sa mund te te vleje pergjigja ime sepse une me shume se sa pragmatik, jam pak teorik ne mendimet e mia ( por meqe jemi ne nje teme qe ka edhe karakter filozofik besoj se kjo eshte e pranueshme )

Per sa i perket temes qe ti shtron, duhet te them se ka qene ne menyre te vazhdueshme e shtruar ne bisedat e mija me intelektuale dhe miq qe me rrethojne. Pasi kam bere nje rezyme, pasi i kam shtuar perbrenda edhe menyren se si une e konceptoj, kam dale ne nje konkluzion :

Jane te treja nje : rrethi

Personalisht e konceptoj kohen shume me ndryshe se sa perceptimi i pergjithshem. Nuk e mendoj si nje vije drejtevizore ku fillon me te shkuaren, jetohet ne te tashmen dhe shkon drejt se ardhmes. Une e mendoj si nje rreth te mbyllur, ku gjithcka riciklohet dhe rifillon. E kur ky rrotullim behet per disa here, koncepti i kohes mbetet vetem si i tille pa percaktime eskplicite nese eshte e shkuar, e tashme apo e ardhme. Kjo mund te shpjegoje dejavu, por jo vetem. Shpeshhere na duket sikur perjetojme ( apo ka ngjashmeri te persosura ) me nje ngjarje qe kemi perjetuar dikur ne te shkuaren, ashtu sikurse shpeshhere na dalin ne te ardhmen pikerisht ato qe mendojme ne te tashmen. Realisht kjo ndodh sepse ne vertete e kemi perjetuar ate ndodhi ne nje apo disa rrotullime me pare te kohes.

Eshte pak e komplikuar dhe ekscentrike por ne te tille teme jane normale keto :P

Si perfundim keshilla ime : Vepro dhe jeto duke mos pasur parasysh kohen, thjesht vepro si ta ndjesh !
    Pershendetje,

nuk me pengon fare menyra e pergjigjes tende pasi jam person qe i pranoj te gjitha pikpamjet nga cdokush dhe nga cfardo menyre qoft edhe negative, keshtu qe rehat.

Shkrim i bukur te te them te drejten edhe une mendoj ne ate drejtim dhe me fjalin tende te fundit jam plotesisht dakord dhe ashtu jam duke vepruar ose me saktesisht duke jetuar

Respekte!
    Sui generis

@hermes Maska e Avduli
    Anėtarėsuar
    16-08-2006
    Vendndodhja
    shqiperi
    Postime
    132
    Pratolini - Eshte shume e vertete ajo qe shkruan ti por, Ndodh vetem nje here ne jete ngjarjet dhe rrethanat nuk perseriten pavarsisht se ato ne na duken ashtu, Ne jetojme te tashmen , po nuk do thote kemi harru te shkuaren , apo qe nuk kemi nje vizjon per te ardhmen .

Dija eshte Pushtet

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-11-2007
    Postime
    33
    mos harro te shkuaren...jeto te tashmen...mendo per te ardhmen...

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema tė Ngjashme

1. A ju intereson e kaluara e personit qė doni?
    Nga ersjada nė forumin Nė kėrkim tė romancės
    Pėrgjigje: 225
    Postimi i Fundit: 25-06-2009, 08:02
  2. E kaluara, e tashmja dhe e ardhmja
    Nga strange nė forumin Grupmoshat e komunitetit
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-06-2009, 18:57
  3. Evropa dhe Islami: pėrvojat e pėrbashkėta dhe e ardhmja
    Nga Sabriu nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 17-04-2009, 03:45
  4. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-03-2007, 09:06
  5. Amerika, kjo shoqėri qė sheh nga e ardhmja
    Nga Brari nė forumin Kulturė demokratike
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 21-05-2006, 06:09

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •