mushafi dmth libri i genjeshtrave
ndersa kurani pralla shpellash
ky eshte kuptimi
ndersa Muhamedi Babai i genjeshtrave dhe prallave te shpellave
ndersa ato qe bejne be per musaf dmth i besojne librit te genjeshtrave dhe bejne be te ate liber
e ata qe perbejne kuranin per librin e shpellave ne ate liber flitet per nje njeri i cili e kishte emrin Amin dhe pasi e shpalli librin e prallave ia vuren emrin dmth titullin Muhamed
e shum kush kuranit i thot Musaf e disa edhe kitab qe dmth liber i prallave dhe genjeshtrave per fat te keq shume njerez i besojne prallave dhe genjeshtrave ne kete bote nuk e dije por me duket se i pershtatet pasi jane njerez genjeshtare edhe per genjeshtaret pershtatet ky liber i cili me vjen keqe qe nxit edhe dhune
Zoti ėshtė dashuri
O kadale bre nale turrin se marove , kush ta shtini gjithe kete urrejtje , e vetmja me duket qe ju mban ju mos ta lexoni eshte kjo urrejtja , tek ne lejohet edhe leximi i Bibles , por tek ju siq duket as i Bibles as i Kuranit po fjalt e priftit , qka ju thot ai se s keni nevoj ti lexoni .
hahahah po bre
me shtine per te qesh me te vertete po te theme
une e kam kete liber te genjeshtrave doniher e lexoj per kureshtje edhe ke ne lejohet more me lexu kuranin shume te krishtere e lexojne por sa di une nga ju nuk lejohet te lexohet bibla seriozisht e kam se mendone se po ju mbush mendjen keshtu i pat thene babait tim nje hoxhe mos e le djalin tan me lexu edhe kuran edhe bibel se ja mbushen mendjen hahahah
eshte per te qeshur me te veretete ma ka mbushur mendjen por kush lexon kuran nuk ja mbushen mendjen mos harro lexo ti biblen edhe kupton shum sene se eshti liber i frymezuar nga perendia e jo nga genjeshtrat
Zoti ėshtė dashuri
Tullusum.
Shko meso per besimin tend si e kane formuar. Shiqoi te 10 pjeset nese nuk perton.
http://<iframe class="restrain" titl...="0"></iframe>
Si dhe shiqo nga kush u frymezua o injorant.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 23-04-2008 mė 06:41
Why do people with closed minds always open their mouths?
I nderuar Baptist
Spo i bie shume gjata, por dua te te them se kjo llogjike qe perdor ti, nuk eshte nje realitet qe nuk e dime ne, po nje iluzion qe gjindet ne mendjen tende dhe asgje me shume...!
Persa i perket ndryshimit te postit tim, e bera pasi te kisha dhene sqarime per kuptimin e fjales mushaf, pastaj pashe se dikudh kishte dhene te njejtin sqarim, e u detyrova te them se ju, nuk keni per qellim mus'hafin, por qe te diskutoni kot pa kuptim.
Pastaj ju dukeni qarte se nuk ja keni idene arabishtes e as shqipes mire biles.
Mus'haf perdoret per pjese/flete/permbajtje te grumbulluara ne nje liber te vetem. Kjo lloj permbleshje quhet mus'haf.
Ndersa Mus'hafi i muses eshte i njejti term qe perdoret per grumbullime te tilla.
Ne kuran permenden e thuhet se muses i kishin zbrit Suhufe e jo mus'haf.
Gjithashtu thuhet dhe per ibrahimin e njejta thenje. Por kjo nuk nenkupton idete tuaja qe shprehe me siper qe per fat te keq eshte mekat ti komentosh apo replikosh.
Muses i kishte Zbrit nje liber qe quhej Teurate
Muhamedit i ka zbritur nje liber Qe quhet Kur'an
Dhe keta dy libra me keta te dy emrat po te thirren ne kuptimin e fizik te tyre quhen Mus'haf.
Ndersa persa i perket emrit te Muhamedit apo islamit dhe muslimanizmit. Keto jane te dala nga tema per te cilen po bisedojme, pra per mus'hafin e kishim llafin...apo jo ....?(!)
Me t'mira BE LK
/* SA E EMBEL ESHTE TOKA E SHQIPTARIT */
ke njerez qe besojne ne shume genjeshtare a e din ti se sa bani per vete buda a din ti se ne bote ka me shume budiste por megjithate buda ishte nje genjeshtar pas budes a e din ti se cili genjeshtare e ze vendin e dyte po nje njeri i cili e kishte emrin Amin e si titull per genjeshtrat i a vune emrin Muhamed qe Zoti e bekoi shume me shume djem dhe vajza qe edhe sote ka pasardhes te shumte ne arabi dmth pasardhes te muhamedit
eshte interesante se sa mrekulli te medha kishte ba Muhamedi
sa mrekulli kishte ba muhamedi krejt u quditshin se si i ngjallke te vdekurit e u jepke jete sa te verber i sheroi
edhe ti mos je bere i mysliman nga qefi por nga zori se te paret tan e kishin shpaten ne qef per 500 vjet
per mua mus'hafi eshte liber i genjeshtrave me te medha te botes dhe i prallava te shpelles por sa keq qe edhe une i kam besuar atij libri por shyqyr zotit mo sjam ka i besoj
haleluja - lavdi zotit
Zoti ėshtė dashuri
Me fal qe nuk te jam pergjigjur me kohė(nuk e kam verejtur pyetjen,tash po e verej qe me ke pyetur)
Se pari dua te te japi nje kritike meritore ,sepse je hapes i temes dhe ne fund ke bere nje pikėpyetje(?) qe nenkupton se ke bere pyetje,dhe kjo deshmon se duhet ta rrespektosh mendimin e te tjereve pavaresisht se a e kan te sakt apo gabim...e jo ta bejsh lamsh dhe te i ofendosh rend radhazi,vetem pse nuk te kan dhene pergjigjen qe deshrion ti..nuk eshte ne rregull kjo...meqens se je hapes dhe pyetes ne kete temė ateher faktikisht je edhe mikprites ndaj pergjigeve te anetereve..
Ndersa Pyetjes: Dallimi ndermjet Islamit dhe Muslimanizmi???
Nuk ka kurfar peshe kjo ne jeten e muslimaneve,thjeshte kjo eshte nje shtremberim termesh,nga qarqe dhe per qellime te caktuara...
keto terme jan shpifur nga jo muslimanet dhe aq jan aktualizuar sa qe edhe ne gojet e muslimaneve jan futur dhe perdoren tash si diqka autoktone Islame...Por realiteti eshte se ata jomusliman qe deshirojn te ju drejtohen Islamit (shpesh here nga Urrejtja) i drejtohen me terme te ndryshme,nganjeher me qellim ofendues dhe etiketues...ku deshirojn qe Islamin ta perkufizojn dhe ta rendisin me bashke me ideologjit tjera qe mbarojn me -Izma (Komunizmi dhe Atezimi)...
Musliman (shqip - Besimtar) dhe Muslimanizmi (shqip - Besimtarizmi)...ndersa..
Islami (shqip - fe,paqe etj)...
Mirembetshi...dhe mundohu qe te jesh me konstruktiv dhe komunikues sepse per komnikum dhe bashkediskutim ke hapur kete temė,e jo Fontan Ofendimesh...
"Idea ėshtė Kėshilltari mė i mirė i Veprės"
Krijoni Kontakt