Close
Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 93
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    A po e shihni o shqiptare, se t.a.q. musliman nuk ia kane as idene cka eshte musilimanizmi
    po jane hipokrite e rrenezane, pra tradhetare qe nuk besojne asgje perpos shpreblimit te ndyer per tradhetine e tyre kombetare ne kete bote me pak te holla te felliqta qe ju vijne prej organizatave te pista prej arabije permes bankes se Beogradit ?

A po e shihni se asnjeri nuk di te pergjegjet cka eshte "musliman"? Ne cka mendon ai, se ckafit i takon kur thote une jam musliman?
    A po e shihni se te gjithe jane laike e sharllatane te mykur fetar qe vetem bejne propagande e nuk dijne asgje per ate qe propagoojne ne emer te shtisave te tyre qe kan per qellim ta asimilojne kombin shqiptar?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    A po e shihni o shqiptare, se t.a.q. musliman nuk ia kane as idene cka eshte musilimanizmi
    po jane hipokrite e rrenezane, pra tradhetare qe nuk besojne asgje perpos shpreblimit te ndyer per tradhetine e tyre kombetare ne kete bote me pak te holla te felliqta qe ju vijne prej organizatave te pista prej arabije permes bankes se Beogradit ?

A po e shihni se asnjeri nuk di te pergjegjet cka eshte "musliman"? Ne cka mendon ai, se ckafit i takon kur thote une jam musliman?
    A po e shihni se te gjithe jane laike e sharllatane te mykur fetar qe vetem bejne propagande e nuk dijne asgje per ate qe propagoojne ne emer te shtisave te tyre qe kan per qellim ta asimilojne kombin shqiptar?
    Feja si besim quhet ISLAM ndersa pjestaret qe i takojne atij besimi quhen MUSLIMAN. Nese do, quaj Islamista e nese do Musliman, te njejtin kuptim e kane, jo buke po kulaq i bie kjo pune.
    Why do people with closed minds always open their mouths?

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    jo buke po kulaq
    Buka me kulaēin kane ndryshim sa kali me gomarin. Kush jeni ju tani?

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    Buka me kulaēin kane ndryshim sa kali me gomarin. Kush jeni ju tani?
    Po pse themi pra nje kulaq buke?

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Knej se kam degjuar ndonjehere ket shprehje... po buka me kulacin jane gjera te ndryshme... prandaj ka edhe fjale te ndryshme.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga alko71 Lexo Postimin
    Feja si besim quhet ISLAM ndersa pjestaret qe i takojne atij besimi quhen MUSLIMAN. Nese do, quaj Islamista e nese do Musliman, te njejtin kuptim e kane, jo buke po kulaq i bie kjo pune.
    E po, nuk eshte aspak ashtu. Xhanem ti Alko(ol)71(%), nuk eshte e njejta gje muslimanizmi e islamizmi.

Islamizmi nuk bazohet ne Musaf bile e anashkalon pothuaj fare Musafin. Po ti a je shiit, a sunite?

A kane dallim keto skizma dhe ne cka dallojne?

Perrallat me bukura jane kur i sajon vet si te pelqejne ty, por shko njehere ne vend atje ku jetohet sipas islamit dhe shihi dallimet qe nuk t'i kape as imagjinata.

Une nuk kam nevoje te jem properendimor sepse jam shqiptar.

Po ta shohesh traditen dhe kulturen shqiptare drejte; -perendimi i bie te jete proshqiptar, me pare se e anasjelltas! E drejta per te besuar ne cfaredo qe te deshiroje njeriu eshte trashegimi e Ligjit te Shenjte Shqiptar, sepse ky Ligj i garanton cdokujte lirine e mendimit madje edhe besimin e kote, por ne asnje menyre nuk lejon qe besimi i kote ta diktoje ligjin. Sepse nje veprim si ky, para nje ligji te tille divin eshte qesharak dhe turperues. -Askush nuk do te guxoje, per kete arsye, te denoncoje dike ne emer te besimeve te tija te kota, sepse me kete rrezikon te behet objekt i talljes per gjenerata e gjenerata.

Prandaj harroje ti orientimin tim, sepse une nuk ndiej nevoje te orientohem as nga kibla as nga perendimi. -Sepse shqiptari eshte ai te cilit i takon te ndermjetesoje keto dyja dhe te sherbej si "tampon-zone", e jo si "ure" e propagimit te njeres pale ne dem te tjetres.

Prandaj
    Ky eshte qellimi i ekzistimit tone te shenjte, si komb ne kete planet te percar, e jo animi!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Baptist : 24-12-2007 mė 07:06
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Nallban Maska e alko71
    Anėtarėsuar
    24-03-2006
    Vendndodhja
    Tokė
    Postime
    707
    Kush foli per orientimin tend o Baptist? Mos e ke ndonje Alko(ol) 71% tjeter ne koke qe te pyeti per orientimin se une me sa e di, as me te voglen pyetje nuk ta kam bere ne ate drejtim?!

Burimi i Islamit eshte Kur'ani. Une mendoj qe me 'Mus'haf' permblidhen te gjithe librat e shpallur qe nga fletushkat e Ibrahimit, Zeburi i Davudit, Tewrati i Musa-se, Inxhili i Isa-se, dhe Kur'ani. Ky eshte mendimi im. Pra mus'hafe=libra.

Muslimanet besojne qe te gjithe ata libra jane shpallur nga Zoti dhe se ne origjinalin e tyre fillestare nuk kane kunderthenje me Kur'anin fare.

Te pershendes.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga alko71 : 24-12-2007 mė 07:19

Besimtar Musliman Maska e eldonel
    Anėtarėsuar
    07-09-2007
    Vendndodhja
    Prishtina
    Postime
    1,219
    me sa kam njohuri une fjala Mus'haf rrjedh nga arabishtja qe do te thot permbledhje ose i mbledhur ose i tubuar kaq kam njohuri dhe kaq kam marr informata

فقيـــر إلـى الله Maska e rapsod
    Anėtarėsuar
    04-08-2002
    Vendndodhja
    Mbi libra
    Postime
    796
    O babziu (bptist)
    Une nuk do shoh se ēshkruajne te tjeret apo se ēke shkruar ti qe e ke zakon ta besh lemsh temen, por po te kthej perseri ne origjine.
    Nese muslimanet bejne be per Mus'hafin, ata bejne be per Kur'anin, bejne be per Fjalen e Zotit.
    Fjala Mus'haf eshte ne arabisht dhe eshte e prejardhur prej Suhuf dhe ky eshte shumesi i Sef'ha qe do te thote leter ose flete.
    Kur Profeti Muhamed vdiq, Kur'ani ishte i shkruar ne gjethe palme, eshtra kafshesh, pllaka guri etj. Ebu Bekri, mekembesi i pare, u detyruar per rrethana te nje vdekje te shume hafizave (ata qe mbajne mend Kur'anin) te detyrohej ta tubonte. Tubimi u krye dhe libri i Kur'anit u quajt Mus'haf nda arabet per shkak te fleteve, me ardhjen e mekembesit te trete, Othmanit, ai e beri ne shume kopje dhe e shperndau ne te qytetet me te medha te shtetit islam prandaj quhet edhe Mus'haf Othman.
    Me nej fjale Mus'haf perdoret tek arabet por edhe tek muslimanet per Kur'anin ne rastin fetar, por perdoret edhe per ēdo lloj shkrimi jo fetar per te nje dokumenti psh. i cili shkruhet neper flete.
    Nese do me shume informacion kerko ne google dhe do gjesh.
    Tani mbylle se po ja fut kot gjerave qe s'kane lidhje me temen dhe nuk po te pergjigjem per te tjera gjera.
    "Allahu ka ekzistuar dhe s'kish vėnd, Ai ėshtė ashtu siē ka qėnė" Hzr. Aliu r.a.

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    kurkund s'je rapsod -kurkund as thembres nuk i ke rene.

Nder tjera asnje lidhje te vogel me flete nuk e ka, Musafi nuk ka qene kurre i shkruar ne flete.
    Aeneas Dardanus

Faqja 5 prej 10 FillimFillim ... 34567 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  2. Kërkohet xhihad në rrugët e Shkupit dhe Tetovës
    Nga Shkupi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 24-02-2006, 18:05
  3. Shteti dhe Individi ne Islam.
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-12-2005, 08:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •