Close
Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 93
    Restaurator Orbis Maska e Baptist
    Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Ti me dhe wikipedian. Une ate e kam para teje.
    Pergjegja jote ishte falso - nuk ishte pergjegje fare.
    Ne wikimiki ka nje hamendje -hamendje te kota qe nuk thone asgje qe pergjegj pyetjen. Pergjegje te ngjashme kishte dhene edhe fisniku - por ato mbeten hamendje, nuk jane pergjegje.

Pastaj ti edhe pse e kishe lexuar nuk e kishe kuptuar fare se aty shkruan mus'haf e jo mushaf bile e nenvizon rende se eshte fjale per mus' haf dhe qe nuk ben te lexohet mushaf!

Pjesa '(h)af, eshte vetem prapashtese e fjaleformimit qe ia jep kuptimin fjlaes baze.

Andaj, Mus'af dhe Mus'liman kane te njejten baze kuptimore; prapashtesat e fjaleformimit vetem sa e zgjerojne kuptimin e saj per te perfituar nje fjale te re; menyre krejtesisht analoge me atet qe bejme ne prej Liber -> Librari, nderkohe qe libri dhe libraria pavaresisht pse kane te njejten rrenje -nuk e kane edhe te njejtin kuptim; por, -fjala e formuar "Librari" eshte e qarte qe nuk rri as nuk guxon te rrije ne kundershtim me kuptimin "Liber" por eshte forme e zgjeruar e kuptimit te se njejtes baze.

Pra sic kisha nenvizuar:
    Mus'hafi eshte pjese integrale e librit (Kur'anit) por nuk eshte Kur'an.

La Lune po ku je mo-j/r moderator/e i/e komunitetit musliman?
    A di ti ndoj gje ne lidhje me kete qeshtje apo te kan vene andej vetem sa per te shlyer postimet e Borixit?
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga halil_gostivari Lexo Postimin
    po hajde o ti i dituri na shpjego pra se na nuk dime he mor se na lodhe, jam tu prit qe sa koh e sje tu na tregu a valle se din as ti . he pra se na cmende o galileo galilei.
    Po mire or taj Halil Gostivari a nuk eshte turp edhe per ty qe nuk di pyetjen me fundamentale te besimit, nje pyetje sikur te thuash a e di shkronjen e pare te Alfabetit; -kaq te thjeshte, por te ben zoti copa andej e kendej forumit duke vene fene perpara kombit e kambtarizmes e nuk di cka eshte ajo. Turp te te vije edhe ty, kur kerkon pergjegje nga nje shqiptar qe nuk i intereson fare cfare feje ke perderisa flet shqip.
    Aeneas Dardanus
    Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...

Larguar Maska e lone_star
    Anėtarėsuar
    13-08-2003
    Vendndodhja
    Houston, TX
    Postime
    222

Unhappy

Citim Postuar mė parė nga Baptist Lexo Postimin
    Ti me dhe wikipedian. Une ate e kam para teje.
    Pergjegja jote ishte falso - nuk ishte pergjegje fare.
    Ne wikimiki ka nje hamendje -hamendje te kota qe nuk thone asgje qe pergjegj pyetjen. Pergjegje te ngjashme kishte dhene edhe fisniku - por ato mbeten hamendje, nuk jane pergjegje.

Pastaj ti edhe pse e kishe lexuar nuk e kishe kuptuar fare se aty shkruan mus'haf e jo mushaf bile e nenvizon rende se eshte fjale per mus' haf dhe qe nuk ben te lexohet mushaf!

Pjesa '(h)af, eshte vetem prapashtese e fjaleformimit qe ia jep kuptimin fjlaes baze.

Andaj, Mus'af dhe Mus'liman kane te njejten baze kuptimore; prapashtesat e fjaleformimit vetem sa e zgjerojne kuptimin e saj per te perfituar nje fjale te re; menyre krejtesisht analoge me atet qe bejme ne prej Liber -> Librari, nderkohe qe libri dhe libraria pavaresisht pse kane te njejten rrenje -nuk e kane edhe te njejtin kuptim; por, -fjala e formuar "Librari" eshte e qarte qe nuk rri as nuk guxon te rrije ne kundershtim me kuptimin "Liber" por eshte forme e zgjeruar e kuptimit te se njejtes baze.

Pra sic kisha nenvizuar:
    Mus'hafi eshte pjese integrale e librit (Kur'anit) por nuk eshte Kur'an.

La Lune po ku je mo-j/r moderator/e i/e komunitetit musliman?
    A di ti ndoj gje ne lidhje me kete qeshtje apo te kan vene andej vetem sa per te shlyer postimet e Borixit?
    O Zot o Perendi!

Me kete Mus'af por sidomos me "Mus'liman" i ke vene kapak muhabetit dhe ky do te jete edhe postimi im i fundit ne kete teme.
    Hosh'af!

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Citim Postuar mė parė nga lone_star Lexo Postimin
    O Zot o Perendi!

Me kete Mus'af por sidomos me "Mus'liman" i ke vene kapak muhabetit dhe ky do te jete edhe postimi im i fundit ne kete teme.
    Hosh'af!
    Ti nuk qenke ne vete fare !!
    A e solle vet kete reference nga wikikiki lexoje vet se nuk paske lidhje me tru:
    A Mus'haf (Arabic: مصحف, pronounced "Mus-haf" not "Mu-sh-af")
    Hajt tash, e mos u praqit me se s'po dike asnje gje prej gjeje, aq me keq s'te merrka vesh kryet... pih
    Aeneas Dardanus

Po mire or taj Halil Gostivari a nuk eshte turp edhe per ty qe nuk di pyetjen me fundamentale te besimit, nje pyetje sikur te thuash a e di shkronjen e pare te Alfabetit; -kaq te thjeshte, por te ben zoti copa andej e kendej forumit duke vene fene perpara kombit e kambtarizmes e nuk di cka eshte ajo. Turp te te vije edhe ty, kur kerkon pergjegje nga nje shqiptar qe nuk i intereson fare cfare feje ke perderisa flet shqip.
    babtisto , te tegoj dicka une tye . per te qene nje besimtar i vertet musliman se pari duhet ta duash KOMBIN,ATEDHEUN , FAMILJEN , SHOQERIN , RETHIN . ekeshtu me radh, sa per KOBIN DHE ATEDHEUN te lutem mos vazhdojm me tutje ,BESOJ SE ME KUPTON CKA DUA TE TE THEM, gjithashtu te lus mos me prek AS NE FE , ok.

ndersa ajo pyetja qe e parashtron ti une me te vertete nuk e di cka ehste ajo fjal musaf a mushaf e ku ta di une , por une nje gje e di , se te na muslimanet eshte nje liber edhe ate shum shum i shejnte i cili e ka emrin K U R A N , sa u perket mushafa mustafa musafa as qe kam nder mend te lodhem per ate .

mua nuk me vjen turp se te thash hajde pra na trego se na lodhe , dhe prap ta them hajde pra na trego se na plase , se si duket kur e parashtron pyetjen e parashtron per krejt ata persona te cilet i perkasin muslimaneve (nese nuk gaboj) kurse nje nder ata jam edhe une .

prap edhe nje here ta them na trego se na plase , nese nuk e din edhe ti ok ska pr.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga halil_gostivari : 19-12-2007 mė 21:48
    I penduari nga gjynahu eshte si ai i cili nuk ka fare gjynah

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    MĖSO PREJ KĖTU DERI NĖ KINĖ MUHAMEDI a,s
    Kjo deshmon se ti shqiptar nuk je!
    Shqiptaret e besimit islam jane Mus-ulema-nė me shumice, (por jo te gjithe islamiket jane edhe muslimane) edhe vet Muhamedi ishte Mus-uleman, qe quante veten "besimtar i drejte" ose ortodoks i cili i bindej Mus'hafit e jo Kur'an-it sepse kurani eshte kategori pak me e lehte se Mus'hafi mes tjerash ai e shkroi vet kete te dytin. Musafi eshte baza e fese, Kur'ani eshte vetem spjegim i saj dhe plotesim.

Ti dhe cdo kush qe nuk e di kete:
    Nuk eshte as musliman, per ju mjafton t'u bindeni ca dokeve e zakoneve te nje riti qe te ju duket vetja se jeni dicka. Ne fakt ju jeni asgje, dhe asgje do te beheni posa ta keni leshuar frymen e fundit. Ju ne fakt, jetoni vetem sa per te na shpenzuar pak me teper oksigjen.
    Aeneas Dardanus

MĖSO PREJ KĖTU DERI NĖ KINĖ MUHAMEDI a,s
    Kjo deshmon se ti shqiptar nuk je!
    Shqiptaret e besimit islam jane Mus-ulema-nė me shumice, (por jo te gjithe islamiket jane edhe muslimane) edhe vet Muhamedi ishte Mus-uleman, qe quante veten "besimtar i drejte" ose ortodoks i cili i bindej Mus'hafit e jo Kur'an-it sepse kurani eshte kategori pak me e lehte se Mus'hafi mes tjerash ai e shkroi vet kete te dytin. Musafi eshte baza e fese, Kur'ani eshte vetem spjegim i saj dhe plotesim.

Ti dhe cdo kush qe nuk e di kete:
    Nuk eshte as musliman, per ju mjafton t'u bindeni ca dokeve e zakoneve te nje riti qe te ju duket vetja se jeni dicka. Ne fakt ju jeni asgje, dhe asgje do te beheni posa ta keni leshuar frymen e fundit. Ju ne fakt, jetoni vetem sa per te na shpenzuar pak me teper oksigjen.
    Me fal ti cuno , te pengon ti kjo thenia te cilen e ka thene MUHAMEDI a.s nese po nuk ke nevoj qe ta lexosh , dhe simbas teje kjo deshmon se une nuk jam shqipetar , po me duket se ende je ne moshen e adoleshences dhe si duket nuk mendon me mend por me dicka tjeter (mendon me byth e flet me goj).

sa per keto dokrat tjera qe ke shkruar ste komentoj dot se nuk ia vlen te merem me ty , sepse ke shkruar si nje femi 5 vjecar , paskemi mbet na ty te na shpjegosh per musafin e ku ta di une , o ti njeri po nuk i ke fajet ti fajet i ka dikush tjeter , pra cdo her ju dhem sepse dita dtes po dalin ne shesh fjalet e KURANIT famelarte , dhe per ju kjo eshte nje goditje shum shum e rende , por kot e keni sepse patjeter duhet te pajtoheni me te sepse kjo eshte edhe premtim nga ALL-LLAHU xh.sh. deshke apo sdeshe ti dhe ata si puna jote .

p.s mund te shkruash sa te duash por ta them edhe nje here se kot e ke se ende as vete nuk je pergjigjur se cka eshte MUSAF ? dhe prej tani nuk kam pse te diskutoj me ti sepse je shum i ri si duket , por mos u merzit se ke koh e ndoshta nje dite (do te mendosh me mend , e do te flasesh me goje )

e sikur ta dije se sa SHQIPĖTAR JAM UNĖ , POR SKA LIDHJE SEPSE E DIN ZOTI , skam nevoj qe ta dish ti ..

ALL-LLAHU EKBER = ZOTI ESHTE I MADH

shih cfar thenje e bukur !!!!!!!
    ================================================== ===

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    Allahu nuk ekziston! Njeriu eshte me i madhi prej me te medhenjeve,

-me zhukjen e njeriut zduket nje bote, me zhdukjen e njerezimit perfundimisht zhduket zoti, kurse universi bie ne kome serish
    .

Ti je nje krimb.

Zoti i botes dhe i boteve eshte shqiptar, allahu nuk ekziston.

Me fal a! grahju deveve...
    Aeneas Dardanus

Allahu nuk ekziston! Njeriu eshte me i madhi prej me te medhenjeve,

-me zhukjen e njeriut zduket nje bote, me zhdukjen e njerezimit perfundimisht zhduket zoti, kurse universi bie ne kome serish
    .

Ti je nje krimb.

Zoti i botes dhe i boteve eshte shqiptar, allahu nuk ekziston.

Me fal a! grahju deveve...
    mos ulurit ,ste kemi faj ne qe je injorant , sepse shihet qarte nga shkrimet tua se cfar njeri je , po ca te pengon ti feja , mua sme pengon ti qe nuk beson ne zot e drejta jote , edhe ti nuk duhet te te pengoj feja ima apo e dikujna tjeter.

une qe jam krimb po se po , por vetem para ALL-LLAHUT e askujna tjeter.

ke ndonje deve per ti grahur hajde ma sjell e takohena e bisedojm pak ma mir

P.S PSE TE DRIDHET ZEMRA KUR E NDEGJON FJALEN ALL-LLAH ???? te lutem pa ofendime..

Anėtarėsuar
    20-11-2004
    Postime
    8,690
    INJORANT UNE ZOTERI DEBILI?!!
    UNE QENKAM INJORANT?

A mos deklarova une ndonjehere se jam besimtar dhe musliman qe beson allaheve?
    Apo mos je ti ai qe shkruan me piskame 35pt te jeshilizmit propagandistike fetar.

INJORANT UNE?
    Une qe te bej nje ptyetje te thjeshte -cila eshte shkronja A e muslimanizmit?
    Kurse ti i gjithedijshmi ul-ema, mbi ul-ema, jo vetem qe nuk din por as qe kerkon te dish.
    Cope e mjere mishi te varur ne eshtera pa asnje dritene thellesi.

Ju jeni sektashe, ju jeni dora e shejtanit, ju jeni ne sherbim te tij. Ekziston vetem nje fe dhe ate e zhbete ne qindra shtremberime ne emer te dretimit e ndreqjes se ruges qe eshte e drjte per ta kthyer andej kah ju konvenoi sherbetoreve te pershpirtur te satanes. QE therrrasin me mburrje thuase kerkojne edhe shperblim, -cili besimtar i vertete ka kerkuar shpagim?!

Hehehehehe......

Te kthehemi te gerrvishtjet:
    Pse ti me shet mua fe, ne vend se shqiptarizme, kur shqiptarizmi eshte e vetmja gje deficite ne gjithe evropen, azine, afriken e boten mbare rreth e rrotul ? e?

I vetmi njeri qe po ulurine allah je ti dhe ai luani juaj nga tjetra dhome andej ne kafaz.

ti, dhe ata si ti, te ketij rangu te mosdijes, jeni surrogat, jeni ne verberi, jeni ata qe nuk di ne cfare besojne e mendojn se besojne dicka me vlere, kur nuk e kane as idene e besimit, -cka di ti cka eshte "allahu"? Ti njeri pa identitet, i paformuar emocionalisht, e shpirterisht, njeri i dobet e hilexhi, qe keto i kompenzon me stereotipe qe vjedh e kopjan sa ketu atje, qe kerkon identitet ne fe, duke menduar e keshtu formon identitet pa kujtuar asnjehere se keshtu shnderohesh ne bageti nen shkopin e nje cobani devesh te saharase, pa e kuptuar kurre se vetem ai qe ka identitet do te kete mundesi te njohe ...

dhe une po te therras ne mendje, mos ulero gjera qe ofendojne arsyen dhe mos shit mend per ato qe s'i ke se mesimet tua per allahun s'tu gjinkan as per fare.

Dhe pas nje sjelljeje te tille plote prepotence (qe sigurisht nuk i ka hije nje besimtari te vertete) por nje perfituesi bixhozgji te determinuar, nuk do te marresh udhezim ne pergjegje. Ti je i humbur.
    Aeneas Dardanus

Faqja 3 prej 10 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Protesta e botės islame ndaj karikaturave tė profetit
    Nga forum126 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 13-03-2006, 19:41
  2. Kërkohet xhihad në rrugët e Shkupit dhe Tetovës
    Nga Shkupi nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 132
    Postimi i Fundit: 24-02-2006, 18:05
  3. Shteti dhe Individi ne Islam.
    Nga Klevis2000 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 13
    Postimi i Fundit: 17-12-2005, 08:55

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •