Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
bye bye have a good luck.......shpresoj te mos grindesh me,se dhe me leckat e trupit grindesh besoj,çudi si nuk ke thyer ekranin e kompjuterit.
Shendet
A e kupton mire se çfare ke thene ketu,per te bere deklarata te tilla duhet te sjellesh dhe prova te forta..............te duken te zgjuara keto deklarime!!!!!!!
ps.Shumica e shqiptareve e do europen dhe synon ate,ne nuk jemi lindje,ne jemi perendim,ndersa ti çfare ju jep te hane!!!nuk jam mesuar ta prish gojen.ndoshta eshte hera e pare .....nuk i dihet.per cdo gje ekziston edhe hera e pare...shpresoj edhe e fundit.
Ndryshuar për herë të fundit nga augusta b : 08-12-2007 më 16:57
"Dashnia intelektuale" e disa postimeve me pare po kalon ne sherr.
Beni dashni pipell, dhe boll "i qate hallin" Italise. Kur te futemi ne G7, apo cfaredo G-je atehere nisjani sherrit prape.
Kam pershtypjen se ishe ti ajo qe nuk kuptoi fare ate qe kam thene une aty.
Po tallesh ti - Ne vet jemi djepi i evropes, ne jemi qendra e evropes.
Evrop'e sotme s'eshte asgje me teper se hiperborea e dikurshme nje vend i skajshem pertej "puplave te bardha" nje vend i eger dhe i prapambetur fisesh primitive,
egersirave qe shfrytezuan rastin te ngriten mbi supet e luftes sone kunder perandorise osmane.
-Nuk jane shqiptaret ata qe kerkuan te hyjne ne evrope; per kete s'i pyeti askush as qe do t'i pyes!
-E keni pyetur veten ndonjehere cfare fituan ata qe hyne ne evrope apo cfare do te fitojne shqiptaret kur te hyjne ne te, -perpos rrenimit ekonomik?
-I keni pyetur gjermanet perse rinija e tyre qe do te fitoje po iken ne afrike qe kur hyri euro?
-I keni pyetur kosovaret ('shtetin' e pare ne evrope qe aplikoi Euron - pa na pyetur fare!) sa kushton litri i qumeshtit, prej se u beme pjese e sistemit monetar europian (ishte 0,60DM u be 0,80 Eu nderkohe qe 2DM kinse 1Eu sipas hajnave te BE, kurse vlera faktike e 1DM sot do te ishte: ~1,33Eu) Ky eshte fitimi???
Kete deshiruan shqiptaret?
BE eshte nje darke (si do ta thoshte Shakespeare ne Hamlet) nje vend ku nuk ha - por ku te hane.
Vendi ku jemi darka, e jo darkuesit! (Si gjithmone...)
p.s.: shumica e shqiptareve as mendon se duhet ta doje evropen - perkundrazi shumica e shqiptareve mendon se duhet ta forcoje shtetin e vet dhe te shikoje interesat e veta nacionale shume perpara se te hyje ne sistemin mafioz me emrin BE.
Ndryshuar për herë të fundit nga Baptist : 08-12-2007 më 17:42
Aeneas Dardanus
Lavdi, pasthirrme fosilesh, germadhash e rrenojash vershelluese. -Eja pas meje!...
Me e dashura Lionesse,
te lutem, -a ke ndonje perfytyrim te perafert bile, ashtu, se paku fantast, ta ndash me mua ne lidhje me ate se cfare do te perfitoje shteti a populli shqiptar me hyrjen e tij ne qoshen, kendin apo kthesen G-7? -Sepse une s'kam pare, as kam degjuar se evropa (ky koncept metafizik) do te na c'shperbleje venien ne dispozicion te tokave e resureve tona ne shfrytezimin e tyre, as na eshet thene me cka? Apo mos ne serish do te fitojme leter-falenderimin, krenarine boshe si gjithmone, kurse ata pasurine?
Aeneas Dardanus
G7 jane grup pasanikesh lol, jo organizate ndershteterore. Ta kisha llafin, qe ata talanot qe po ua lakoni rracen jane aty e jo ne. Ta kisha llafin terthorazi, se kur te ardhurat ne Shqiperi t'i afrohen ketyre kombeve per nga GDP per capita, atehere u qajme hallin e rraces, apo % e arabeve apo negroideve ne shoqerine e tyre.
Retorika te tilla si rraca me e paster, qendra e Evropes, me duket humor i hidhur kur po radhitemi me Kamboxhen neper statistika te ndryshme.
Persa i perket anetaresimit ne BE, une personalisht jam pro, dhe "pro"-ja ime nuk eshte per diskutim ne kete teme. Ketu po flitet per tjeter gje.
Miqesisht,
Me i dashuri Baptist.
Krijoni Kontakt