Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 5
    CG Artist,Skenograf Maska e gerland
    Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    35

Shqipetar Zgjohu

Pershendetje njerez.
    Shof qe diskutojme e kritikojme si dhe japim variante zgjidhjeje te problematikave te ndryshme te vendit tone te dashur.
    po si me thene the gjitha keto fjale shkojne ne vend te shurdher, sespse asgje sndermeret me tej.
    A sjeni edhe ju te mendimit qe Szhqipetaret ne pergjithsei duhet te zgjohen nga ky gjum shekullor e te fillojne te luftojne e synojne per interesat e veta natyrisht me mjete demokratikesi psh protesta greva etj etj.
    Hedh syte nga bota Shoqata e drejtuesve te lokomotivave ne Gjermani donte rritje rroge.
    I luajti fen bllokuan te gjith gjermanin per gati nje muaj deri sa arriti qellimet e veta. Po ashtu edhe ne france itali etj etj.
    Po shqipetaret pse sdalin shesheve te synojne interesat e veta, sbesoj se do na zgjidhen problemet duke u qare mbi ato.
    G.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga gerland Lexo Postimin
    Pershendetje njerez.
    Shof qe diskutojme e kritikojme si dhe japim variante zgjidhjeje te problematikave te ndryshme te vendit tone te dashur.
    po si me thene the gjitha keto fjale shkojne ne vend te shurdher, sespse asgje sndermeret me tej.
    A sjeni edhe ju te mendimit qe Szhqipetaret ne pergjithsei duhet te zgjohen nga ky gjum shekullor e te fillojne te luftojne e synojne per interesat e veta natyrisht me mjete demokratikesi psh protesta greva etj etj.
    Hedh syte nga bota Shoqata e drejtuesve te lokomotivave ne Gjermani donte rritje rroge.
    I luajti fen bllokuan te gjith gjermanin per gati nje muaj deri sa arriti qellimet e veta. Po ashtu edhe ne france itali etj etj.
    Po shqipetaret pse sdalin shesheve te synojne interesat e veta, sbesoj se do na zgjidhen problemet duke u qare mbi ato.
    G.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Gjera te tilla nuk guxojne ne kete moment te ndodhin ne Shqiperi.Ti merr si shembull Gjermanine,Italin e Francen,por gjendja jone eshte krejt ndryshe.Jo se eshte e volitshme,por duke pase parasyshe aspektin gjithkombetare.Pra ne rend te pare eshte kombi.Dhe nuk eshte e vertete se shqiptaret kan rene ne gjume.Mirepo kemi probleme te grumbulluara tash e 60 vjet dhe te gjitha nuk mund te zgjidhen brenda nate.
    Se pari Kosova duhet bere shtet.Pastaj gjendja e shqiptareve te Maqedonise duhet permirsuar dukshem dhe keshtu me rradhe.

Edhe nje gje shume interesante mbase nuk e ke dite.
    Menagjeri i hekurudhave gjermane(DB) fiton 2 miljon euro ne muaj.Kurse puntoreve mezi u del te jetojne prej muajit ne muaj.Derisa diferencat tek ne nuk jan te tilla.
    Nuk them se eshte mire keshtu si eshte dhe se asgje nuk duhet ndryshuar por duhet hequr dore nga protestat grevat dhe demonstratat.Ne fund te fundit ne as qe dime te protestojme.Ne protesten menjehere e shendrrojme ne lufte.Kjo nuk na duhet.
    Une do kisha qene per protesta,por te tilla qe na shkojne per shtati.Psh.te drejtat e cameve,njohja e pamvaresise se Kosoves,te drejtat e emigranteve shqiptare ne Greqi,e keshtu me rradhe.

Mos ma trazoni Shqiperine!!!

Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    35
    Daja-GON miku im...
    Mesa shof nuk ma paske kuptuar mire thelbin e asaj cka doja te thoja por gjithsesi.
    Nuk arrij te kuptoj se ne c“realitet jeton ti vllai im...
    -Harron qe ske drita 7 der 14 ore ne dite.
    -Harron qe te vjen uji nje her ne 5 te mengjesit.
    -Harron qe ske rruge.
    -Harron qe shqiperine e ka zene der ne fyt "The brain drain syndrome" (Ikja e trurit) e ske me intelektuale per ta cuar pare kete vend.
    -Harron qe gati 99% te politikaneve gjyqtareve e te gjithe njerezve me pozit i ke der ne fyt te korruptuar.
    -Harron qe korrupsioni eshte bere institucion edhe "live style" te ne
    -Harron qe po udhehiqesh nga po te njejtet bijte te xhaxhit vetem se kane ndruar emrin e partise.
    -Harron qe gati 70% 80% te shqipetareve jetoj nen minimumin jetik e mezi nxjerrin buken e gojes.
    -Harron qe gremina ndermjet "Te pasurve" dhe "Te varferve" sa vjen e zmadhohet, e qe po shnerrohemi ne nje shoqeri me "2 shtresa" sepse "shtresa mesme" po shfarroset dita dites.
    ETJ ETJ ETJ
    Keto jane me shujme arsye sec duhen, per te nisur iniciativa demostrativeper secilin nga keto faktor.Pse kujtonti se nuk ben gje politka shqipetare per te permirsuar NEVOJAT ME THEMELORE le te themi , jam 100% nje vend si i yni me 3 milion banor seshte aq veshtir te cosh para nqs eshte vullneti politik per te permirsuar gjendjen.Por e verteta eshte qe Politika jone e Nderrruar GJEN E BEN.
    Ca te presesh ga nje tufe te korruptuarish tjeter...

-NQS asnjeri sthot gje per dritat, Ata te heqin dritat.
    -NQS asnjeri stot gje per ujin, Ata te heqin ujin, lekun, shkollimin etj etj etj

Ka ardhur koha qe shqipetari duhet te zgjohet e te shof cndodh rreth tije e te mos lejoj memen parti qe fatkeqsisht e kemi akoma ne parlament te shperndare ne parti te ndryshme, te shi lem mbi ne e duke vazhduar dhe varferuar ate vend aq te mrekullushem.
    Por kam frike se shqipetarit nuk i zien me gjaku e shofim politiken si ndeshje futbolli, duke harruar qe te gjithe ata politikane qe na e nxijne jeten aq bukur, duhet te ishin te zgjedhur NGA POPULLI PER POPULLIN e jo kundra tij.
    Me qeverine e fundit kemi rene nga shiu ne breshersa vjen e perkeqsohet gjendja e shqipetareve te gjore (DHE ATA NA FLASIN PER PROGRES, pa uje e pa drita).NQS SHQIPETARI NUK NGRIHET NE KEMBE E TE LUFTOJ PER KUSHTET DHE NEVOJAT E TIJE(natyrisht me mjete demoktratike), ME KEQARDHJE DO KONSTATOJME QE SA VJEN E DO PERKEQSOHET GJENDTJA E TIJE

E kuptoj qe ti o DAJA GONIT si kosovar qe je patjeter qe sdo te ishte favorizuese nqs shqiperi do te breheshin protesta e demostrata, prandaj shof te intereson me shume se cndodh rreth shqiperise se sa brensa SHQIPERISE.
    Por mua or vlla me intereson se cbehet brenda SHQIPERISE e i dua te miren ketij vendi prandoj DUHET TE ZGJOHEMI NGA KY GJUMqe na ka zene.

Me respekt
    G.

i/e regjistruar Maska e Daja-GONI
    Anėtarėsuar
    21-03-2006
    Postime
    1,546
    Citim Postuar mė parė nga gerland Lexo Postimin
    Daja-GON miku im...
    Mesa shof nuk ma paske kuptuar mire thelbin e asaj cka doja te thoja por gjithsesi.
    Nuk arrij te kuptoj se ne c“realitet jeton ti vllai im...
    -Harron qe ske drita 7 der 14 ore ne dite.
    -Harron qe te vjen uji nje her ne 5 te mengjesit.
    -Harron qe ske rruge.
    -Harron qe shqiperine e ka zene der ne fyt "The brain drain syndrome" (Ikja e trurit) e ske me intelektuale per ta cuar pare kete vend.
    -Harron qe gati 99% te politikaneve gjyqtareve e te gjithe njerezve me pozit i ke der ne fyt te korruptuar.
    -Harron qe korrupsioni eshte bere institucion edhe "live style" te ne
    -Harron qe po udhehiqesh nga po te njejtet bijte te xhaxhit vetem se kane ndruar emrin e partise.
    -Harron qe gati 70% 80% te shqipetareve jetoj nen minimumin jetik e mezi nxjerrin buken e gojes.
    -Harron qe gremina ndermjet "Te pasurve" dhe "Te varferve" sa vjen e zmadhohet, e qe po shnerrohemi ne nje shoqeri me "2 shtresa" sepse "shtresa mesme" po shfarroset dita dites.
    ETJ ETJ ETJ
    Keto jane me shujme arsye sec duhen, per te nisur iniciativa demostrativeper secilin nga keto faktor.Pse kujtonti se nuk ben gje politka shqipetare per te permirsuar NEVOJAT ME THEMELORE le te themi , jam 100% nje vend si i yni me 3 milion banor seshte aq veshtir te cosh para nqs eshte vullneti politik per te permirsuar gjendjen.Por e verteta eshte qe Politika jone e Nderrruar GJEN E BEN.
    Ca te presesh ga nje tufe te korruptuarish tjeter...

-NQS asnjeri sthot gje per dritat, Ata te heqin dritat.
    -NQS asnjeri stot gje per ujin, Ata te heqin ujin, lekun, shkollimin etj etj etj

Ka ardhur koha qe shqipetari duhet te zgjohet e te shof cndodh rreth tije e te mos lejoj memen parti qe fatkeqsisht e kemi akoma ne parlament te shperndare ne parti te ndryshme, te shi lem mbi ne e duke vazhduar dhe varferuar ate vend aq te mrekullushem.
    Por kam frike se shqipetarit nuk i zien me gjaku e shofim politiken si ndeshje futbolli, duke harruar qe te gjithe ata politikane qe na e nxijne jeten aq bukur, duhet te ishin te zgjedhur NGA POPULLI PER POPULLIN e jo kundra tij.
    Me qeverine e fundit kemi rene nga shiu ne breshersa vjen e perkeqsohet gjendja e shqipetareve te gjore (DHE ATA NA FLASIN PER PROGRES, pa uje e pa drita).NQS SHQIPETARI NUK NGRIHET NE KEMBE E TE LUFTOJ PER KUSHTET DHE NEVOJAT E TIJE(natyrisht me mjete demoktratike), ME KEQARDHJE DO KONSTATOJME QE SA VJEN E DO PERKEQSOHET GJENDTJA E TIJE

E kuptoj qe ti o DAJA GONIT si kosovar qe je patjeter qe sdo te ishte favorizuese nqs shqiperi do te breheshin protesta e demostrata, prandaj shof te intereson me shume se cndodh rreth shqiperise se sa brensa SHQIPERISE.
    Por mua or vlla me intereson se cbehet brenda SHQIPERISE e i dua te miren ketij vendi prandoj DUHET TE ZGJOHEMI NGA KY GJUMqe na ka zene.

Me respekt
    G.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plotesisht pajtohem me pjesen me te madhe te shkrimit tende.Me dhemb edhe mua shpirti kur shof Shqiperine te katandosur.Veshtersite neper te cilat kalon Shqiperia i kam fare mire te njoftura.Te njejtat jane edhe ne Kosove(nuk me pelqen kur duhet te flase ndaras per Shqiperine dhe Kosoven).Andaj e kuptoj edhe shqetesimin tend,se eshte edhe shqetesim i imi.Mirepo,duke u bazuar ne vitin 1997,kam frike te madhe se situata mund te askaloj.Edhe ato pak te arritura gjat ketyre viteve mund te shkaterrohen dhe ne prap te fillojm nga e para.Une e di se c“flas.Me beso.Kam pervoje shume te madhe me demonstrata.Ne te gjithe e dime se sa sherbime te huaja jan aktive ne Shqiperi,dhe e dime se ka edhe shume te tjere qe nuk jan te vetedijshem se punojne per sherbime te huaja.Nje situate kaotike te gjithe keta do ta shfrytezonin ne ate shkalle sa qe do te ishte nje KO shume e rende per ne.Mos te harrojme shtetin fqinje i cili mezi pret te na "futet ne bark".
    Pra edhe nje here.Jo dashuria ime ndaj nje politikani ose partie,por dashuria ndaj Shqiperise time te dashur,me bene qe iniciativa te tilla ti kundershtoje.
    Mendoj se ne keto momente jemi duke "mbledhur"veten si komb,andaj duhet pase shume kujdes se si veprojme.
    Edhe pak durim vella,se besoj shume qe ne nje te ardhme shume te afert Kosova dhe Shqiperia do ti dalin krah njera tjetres,dhe se bashku do ia dalim.

Dhe ne "cak" do dalim te shkrira ne nje trup te vetem dhe te forte.

Te pershendes
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Daja-GONI : 19-12-2007 mė 11:40

Anėtarėsuar
    14-08-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    35
    Edhe une jam dakort me ate qe thua.
    Te ishte per mua do te doja qe Shqiperia e Kosova te ishin nje, e ti kishim kufijte aty ku i kemi pasur ketu e 200-300 jet me pare, por ky vizion eshte shume utopist duke pare gjendjen aktuale.
    Ke te drejt qe thua pak nga pak do dalim qellimeve tona , PRA EDHE TI JE PER NDRYSHIM. Por une mendoj qe ndryshimi nuk arrihet dukendenje duarkryq e duke u qare per te keqija qe na bejen politikanet e te tjeret.
    Vllai im duhet te thellohesh e ta shohesh me nje sy me kritik shume me shume subjektin "Shqiperi" dhe problemet e saj, duke lene per nje moment menjane Kosoven (qe po Shqiperi eshte) qe te me kuptosh pse perfaqsoj kete qendrim timin.-
    -Sepse Veshtiresit qe ka Kosova dhe Shqiperia nuk mund te krahasohen absolutisht dhe patjeter qe smund te krahasosh nje demostrat normale qe x grup qytetaresh e bejne per te permirsuar kushtet e jeteses, me trazirat e 1997- tes.
    Evenimentet e asaj kohe nuk ishin as DEMOSTRAT e as PROTEST ajo ishte LUFT she une patjeter qe nuk jam per luft.
    Por jam qe Shqipetari te perdor te gjitha mjetet DEMOKRATIKE qe ka ne dore per te tentuar te ndryshoj gjendjen aktuale, sepse jam i sigurte nqs arrijme te veme nen presion skenen politike do arrijme edhe te arrijme ne mos te gjitha synimet te pakten nje pjes te tyre.
    (UJE E DRITA problem qe na shoqeron qe nga fillimi i te ashtuquajtures DEMOKRACI)
    Se mesa shoh Shqipetaret e Shqiperise kane rene ne nje gjendje aq te mjerushme e te pashprese sa kane hequr dore nga gjithshka me moton "TE BEHET CTE BEHET dhe UN SNDRYSHOJ DOT GJE".
    Dhe eshte pikerisht ky mentalitet qe ua lejon te nderuarve politikane tane te bejne cti doje kokrra e qejfit me politiken e per rrjedhoj ME NE POPULLIN. Duke ndenje duarkryq, duke mos ber hic gje, pa i bere te ditur te ashtuquajturve PERFAQSUESVE TE POPULLIT qe: "Po na merni frymen o plehra" ato vahdojne ndyrsirrlleqet sic i kane bere qe ne fillim te DEMOKRACĢSE.
    Sic e thashe edhe me pare ATA GJEJNE KU BEJNE prandaj edhe ne ne Shqiperi po shkojm NGA SHIU NE BRESHER.
    Prandaj jam i mendimit qe SHqipetari ka rene ne nje GJUM TE THELL dhe NUK I ZIEN ME GJAKU per te drejtat e tije. Sepse te ishte i zgjuar sma mer mendja te lejonte te neperkembej nga disa pseudo politikane qe smeritojne te jene ne ket bot e jo me ne parlament.
    Prandaj Pledoj per Demostrata e Protesta si mjete Demokratike ne dore te Popullit per tu munduar te ndryshoje sadopak Gjendjen e Mjerueshme qe ndodhet Memedheu.

Dhe ne "cak" do dalim te shkrira ne nje trup te vetem dhe te forte.
    Me beso o vlla sdo kisha deshir me te madhe se kjo po me duket shume larg per mos te thene e pamundur, prandaj mundohemi nje here te ndryshojme ato gjera qe jemi ne gjendje te ndryshojme... e me pas te gjemojme endrren e nje Shqiperie te madhe.

Me respekt
    G.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga gerland : 19-12-2007 mė 13:19

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 22-12-2008, 12:26
  2. Perse ?!? Ja pra ... realiteti Shqipetar dhe kinematografia Shqipetare ....
    Nga -ZeroCooL- nė forumin Kinematografia dhe televizioni
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 05-03-2005, 02:29
  3. "Nano Ik", protesta sėrrisht nė Bruksel
    Nga Asteroid nė forumin Tema e shtypit tė ditės
    Pėrgjigje: 500
    Postimi i Fundit: 02-05-2004, 12:07
  4. Nisma Per Krijimin e Komunitetit Shqipetar ne Britanine e Madhe
    Nga El_Dorado nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2004, 11:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •