Close
Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 16 prej 16

Tema: Kleptomania

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    25-07-2006
    Postime
    8
    di njer rast per ket semundje...kur nje i pasur ne qytetin e Zvicrres hyn cdo dit ne supermarket dhe ben harxhime te medha aty.Te gjitha i paguan,pervec se nje pako te camcakezit ce e fut ne xhepin e tji edhe nuk e paguan...
    Punojsit e shihnin cdo dit se ai nuk ben pagesen e pakos te camcakezit,por asnjer nuk e kishin ndaluar...kjo ndodhi deri sa nje dit ishte punsuar nje puntore e re dhe e veren se nuk paguan,dhe e therret sigurimin...sigurimi e kap dhe e dergon te shefi dhe i shpjegon rastin e tij...por shefi ishte njeri qe e kuptonte cka esht kleptomania dhe nuk e denoncoi ne polici dhe as nuk i tha naj gjo te keqe...por vetem buzqeshi...

The World Is Yours Maska e J@mes
    Anėtarėsuar
    27-05-2002
    Vendndodhja
    Tiranė
    Postime
    1,966

Ngjarje e vėrtetė nė Durrės viti 2001

(Per shkak te ndryshimit te serverit te forumit disa nga postimet e fundit te anetareve nuk jane ruajtur ne forum).

Shkruar nga salihaj

Paraprakisht kisha lexuar Novela-tė e Zvajg-ut, qė mė lanė pėrshtypje jashtėzakonisht tė madhe. Aty lexova dhe pėr kleptomanėt dhe kleptomaninė. Hipa nė autobusin urban lagja e trembėdhjetė. Po sa u futa nė tė hyrė tė qytetit, njė grup ēunash prej pesė vetash, u futėn nė autobusė duke bėrė rrėmujė nė hyrje pėr tė ēorientuar udhėtarėt dhe pėr tė vjedhė lekė. Unė menjėherė u pėrgatita qė tė mos me vjedhin. Kisha treqind euro nė xhepin e thellė tė pantallonave, ndėrsa lekėt tjerė nė ēantė. Asaj tollovie ju kundėrvu njė kosovarė me dy goca, duke ju bėrtitur: “kadal bre ēuna se mi ndrydhet ēikat”. Nė momentin kur unė fola kėto fjalė: “jo xhaxhi, nuk janė ne pyetje gocat, por lekėt!” Nė atė moment hetova dorėn e kleptomanit qė duel nga xhepi me lek, sikur qė ti kishte vu ai nė xhep. Unė me nxitim kapa ēunin e ri pėr krahu ashtu siē ishte lakuriq nė pjesėn e epėrm ndrydha fortė nervat e krahut dhe bėrtita me sa kisha forcė: “lekėt derr!!!”. Kleptomani shikoi udhėheqėsin e tij, goxha burrė i pashėm, me rroba kat mu drejtua: “Ja xhaxhi, ky ti vodhi lekėt!” Edhe unė isha kosovar, por kam eksperiencė tė madhe me mentalitetin Durrsak, se bukur do kohė e kam kaluar aty, dhe pėr ēdo vit minimumin e pushimeve e kaloi njė muaj nė vit. Mirėpo kleptomani mendoi se jam durrsak dhe mi kthej lekėt. Kosovari tani mu drejtuar: “paraqiti nė polici!” Jo i thash, po sikur tė kishin dalė me lek nga autobusi, lekėt kishin ik dhe policia mė kishin rrahė, pėr arsye se bezdisja bashkėpunėtoret e tyre.
    »« ¤ »«Ź£ŠŲ®ĀŠŲ»« ¤ »«

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005
    [QUOTE=J@mes_Douglas;2134332](Per shkak te ndryshimit te serverit te forumit disa nga postimet e fundit te anetareve nuk jane ruajtur ne forum).Quote)

Shkruar nga salihaj

Ju falėnderio shumė J@mes_Douglas pėr shpjegimin dhe Ju pėrshėndes me respekt tė lartė.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Kleptomania

--------------------------------------------------------------------------------

Ēfare dini per Kleptomanine?
    Ēfare eshte per ju Kleptomania?
    Mund te tregoni ndonje rast te Kleptomanise?
    kleptomania asht "semundje " e te pasurve, te varfurit i qujn HAJNA..........
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

i/e regjistruar Maska e salihaj
    Anėtarėsuar
    21-10-2008
    Vendndodhja
    Nė Pejė
    Postime
    1,005

Dėshira ime ėshtė pikėrisht kjo...!

Citim Postuar mė parė nga Dorontina Lexo Postimin
    kleptomania asht "semundje " e te pasurve, te varfurit i qujn HAJNA..........
    Dėshira ime ėshtė pikrisht kjo se si mė ėshtė drejtura zonja Dorontia. Vetėm e vetėm tė kthjellėn gjėrat. Besoni, dy rastėt e vjedhjes qė kamė pėrjetuar unė dhe njė lexim i "Novelave tė Zvajgut" pėr vjedhje. me njerėz intelektual dhe shumė tė ngritur kėtė dukuri e kemi trajtuar si "Kleptomani". Si mos tė ishte reagimi i qėlluar i Zonjės Dorontin, me siguri kisha shkuar nė atė botė me atė botėkuptim, sepse nė kėtė botė nė fjalorėt e gjuhės shqipe nuk gjendet ky term. Tė lumtė zonjė e nderuar.
    Ja se ēfar shkruan nė tė dhėnat e universitetit tė Beogradit:
    KLEPTOMAIA
    Kleptomania parqet shtytje tė dhunshme opsesive pėr tė vjedhė. Paraqitėt diē mė shpesh tė gratė. Nuk ėshtė e shkaktuar nga gjendja ekonomike ose shkaqe tjera racionale dhe nuk ėshtė e varur nga vlera e plaēkės.
    Shkaktari i paraqitjes
    Kleptomania nuk shkaktohet nga “varfėria”, por, rėndomtė paraqitėt tė njerėzit me gjendje tė mirė ekonomike, qė nuk kanė nevojėn e plotėsuar pėr tu ngazėlluar nė mėnyrėn adekuate. Shkaqet pėr kėtė ērregullim mund tė jenė raporte tė papėrgjegjshme ndaj prindėrve, mungesa e ngrohtėsisė gjatė fėmijėrisė duke mos ja plotėsuar nevojat e dėshiruara materiale, mungesa e dėshirės sė fėmijės pėr lėvdata tė ndryshme nga ana e njerėzve me autoritet tė lartė, humbja e besimit nė vete, mos plotėsimi i dėshirave pėr seks.
    Pamja klinike
    Kleptomania ėshtė ērregullim i shtytjeve tė pa kontrolluara. Kjo bėhet pėr shkak tė pa aftėsisė sė pėrmbajtjes pėr realizimin e ngazėllimit apo shtytjes qė ėshtė e rrezikshme pėr tė tjerėt, qė rėndomtė ėshtė i kurorėzuar me kėnaqėsi, pasi qė kjo kryhet. Rėndomtė personat e tillė vjedhin gjėra qė nuk i nevojitėn pėr nevoja personale dhe nuk kanė vlerė tė madhe. Para vjedhjes, rritet njė ndjenjė subjektive tensioni, ndėrsa gjatė kohės sė vjedhjes paraqitet kėnaqėsia dhe lehtėsimi. Kleptomani nė mėnyrė tė vėshtirė pėrjeton gjendjen e vet tė rėndomtė, pėrvojat e tij janė tė kufizuara me frik ndėrsa vjedhja e ti pėrcjellėt me sukses eventual, me ndjenja kundėrthėnėse, lehtėsim dhe fajėsi.
    Kleptomania nuk ėshtė pjesė personazhi, Personi qė vjedh ėshtė i vetėdijshėm qė kjo dukuri ėshtė poshtėruese ajo qė benė dhe ėshtė rrezik nė atė qė ėshtė implikuar. Disa persona pas vjedhjes hetojnė fajėsinė, pėr tė mos rėnė nė depresion, atėherė fillojnė tė grumbullonin gjėrat e vjedhura dhe tua kthejnė pronarėve tė gjėrave. Kleptomanėt nuk planifikojnė vjedhjen dhe shpesh herė nė momentin e caktuar nuk mendonin mbi rrezikun tė cilit i nėnshtrohet pėr tė plotėsuar shtytjen e vet. Nuk mendonin mbi atė qė do tė jenė tė vėrejtur, nė raste tė shumta vjedhin kur gjenden nė vetmi. Kleptomania paraqitet edhe si ērregullim i veēantė , mund tė paraqitėt edhe si pamje apo dukuri klinike si dhe shoqėrive tjera tė ērregulluara.
    Kurimi
    Shėrimi bėhet me anė tė psikoterapi e kthyer nė kahen e personit qė mund tė kuptohet motivimi se si duhet kontrolluar shtytjen e kėsaj dukurie. Nė kėtė rast pėrdoret terapia qė ndihmon pėr tė mėsuar se si tė mėsohen modelet e reja tė sjelljes, ( terapia kognitive –bihevoriale), depresioni qė mbėshtetėt nė bazėn e ērregullimit reagon nė mjete anti depresive. Gjasat pėr kurim janė tė mėdha, mirėpo personi duhet tė vendosė vet pėr kurim. Ka nevojė pėr vullnet tė lartė pėr kurim pėr ēdo rast pėrveē psikoterapisė edhe ilaēet po ashtu edhe ndihma dhe pėrkrahja nga ana e rrethit intim qė dinė pėr kėtė problem.

i/e regjistruar Maska e Dorontina
    Anėtarėsuar
    22-09-2006
    Vendndodhja
    "In your dreams making you happy"Nese e ke humb dashurin e ke humb aryen e jetes, nese ende se ke gjet ke arsye te jetojsh "
    Postime
    3,488
    Shkaktari i paraqitjes
    Kleptomania nuk shkaktohet nga “varfėria”, por, rėndomtė paraqitėt tė njerėzit me gjendje tė mirė ekonomike, qė nuk kanė nevojėn e plotėsuar pėr tu ngazėlluar nė mėnyrėn adekuate. Shkaqet pėr kėtė ērregullim mund tė jenė raporte tė papėrgjegjshme ndaj prindėrve, mungesa e ngrohtėsisė gjatė fėmijėrisė duke mos ja plotėsuar nevojat e dėshiruara materiale, mungesa e dėshirės sė fėmijės pėr lėvdata tė ndryshme nga ana e njerėzve me autoritet tė lartė, humbja e besimit nė vete, mos plotėsimi i dėshirave pėr seks.
    Po kjo asht nji nga keto, por une mendoj qe te pasurit Klepto me duar se man i thojn dores.
    Kjo qe pershkruve me teper i kap ato femra qe jan ne munges te resektit dhe perkledhjes e ato femra bjeln bjel bjejn te gjitha parat i qojn duke ble gjera te bukra dhe me ngjyra te bukra qe paraqet bukuri ne shsirt.
    Kleptomania siq ben psh Barbara stersand ajo ka milion pare e ka jeten luksoze e pse merr pallton e disa mij dollarve e vesh dhe del ? pershkrimi im asht syri i unt dhe i fort, une jam une dhe mund te bej qka te du jam mbi te gjith , nese i vjen gjoba ka para te mbrohet nese si vjen ka fitu.......te ketij stili dhe tipi ke mjaft.
    bile ne nji emision kam ndegju qe te pasurit jan aq te poshter nuk pagujn tatime shtetrore si qdo qytetar ....keta njerz jan te rrezikshem se shkelin njeriun si bubrrecin.!
    merre me mend naomi kampbel e ka rraf pastrusen e saj ....e disa te arrijtur ne fortun marin pastruse nga vendet aziatike i mbyllin ne podrume....keto kan ndodh i kemi pa ne lajme por edhe heshten..........
    "Msyja Henes po smujte me u ndal ne Hene,mbi yje ateron gjitsesi" ....

Faqja 2 prej 2 FillimFillim 12

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •