Ishte Musa a.s qe kerkoi (nga besimi/deshira i/e pafundshem qe kishte) ta shoh Krijuesin e Tij. Por nuk ja arriti sepse mbeti pa vetedije (u shemb kodra)....ata qe kane lexuar besoje e dine se per se e kame fjalen...
Ishte Musa a.s qe kerkoi (nga besimi/deshira i/e pafundshem qe kishte) ta shoh Krijuesin e Tij. Por nuk ja arriti sepse mbeti pa vetedije (u shemb kodra)....ata qe kane lexuar besoje e dine se per se e kame fjalen...
krishterimin po dehse praktikoe po deshe mos e praktiko, po me islamizmin mos u merr se islamizmi nuk esht fe esht kult.
Postuar mė parė nga Darzana
I pari sigurisht qė ka qenė Jezusi i cili e ka pėrmendur kėtė kur ka qenė nė Tokė. Ai ėshtė i pėrjetshėm ashtu Ati Perėndi. Ngatėrresa lidhur me lutjen ėshtė e kuptueshme. Pėr tė krishterėt Jezusi ėshtė Zot dhe Shpėtimtar. Zot, sepse Ai zotėron jetėn tonė vend tė cilin ne si tė krishterė ia kemi dorėzuar me dėshirėn tonė. Kur lutemi ne i lutemi Atit Perėndi, Perėndisė vetė dhe lutjen e bėjmė nė emėr tė Jezusit pasi Ai ėshtė ndėrmjetėsi ynė tek Perėndia tek Ati vetė. Prandaj ēdo lutje e ēdo tė krishteri tė vėrtetė mbaron: Nė emėr tė Jezu Krishtit.
Shpresoj tė jetė e qartė dhe e kuptueshme.
Nėn Hirin e Tij,
ns
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
korigjim gabimesh...
Kush ishte i pari e kush i mbrami ,siq thuhet ishin 27 profet te dergar te zotit, po pse vall i fundit ishte musliman ? ....sipas disa leximeve ne internet te disa njerz te shkolluar ,ne shek.06 ishte epoka e luksit ku pihej pa mas ven ku ne vend uji pihen vena ku amoraliteti dhe rregulli njerzor kishte humb kontrollin ,tani u ven disa rregulla te jetes ...islami ka disa rregulla qe ato pratikohen nga shum njerz shum shtete shum kontinente.
Po kso rregulla kan edhe tjerat religjione si krishteret si ortodokset bile bile ma ekstreme por me laisicitet asht zbutur deri ne refuzim psh ketu ne europ jan pak besimtar dhe pratikant .
keto dite degjova se belgjika do ta pranon edhe nji fe te re budizmin...
ne france kan problem me nji fe te re qe e qujn sekt te rrezikshem Sientollogjia...
------------------------
feja asht e mir per popull, shkenca asht kunder cdo feje...
sientollogjia aty marrin pjese apo jan viktima te pasurit e vetmuar apo te lig nga karakteri ku me doktrin ju merret krejt pasuria se kryesoret jan te shkolluar doktorr proff dhe psikolog.
------------------------
Mu me duket qe fen e mban populli, rinin e mban ministria e Kultures.
shkolla e para feja ....dy respekti per tjeret tre....koka fshi
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dorontina : 08-03-2008 mė 15:56
krishterimi apo islamizmi?????vet jam agnostik(pra nuk i takoj asnje feje)......por krishterimi pa diskutim,eshte fe paqesore.
pyetja e temes nuk me duket e goditur sepse nuk mund te krahasosh krishterimin paqesor te sotshem me islamin xhihadist
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Tani mendoj te ndalem tek nje ceshtje mjaft e rendesishme, pikerisht tek kryqezimi i Krishtit. Persa i perket kryqezimit te Krishtit, shohim se kurani jep nje deshmi krejt te reme dhe te pabazuar ne te Verteten. Por le te ndalemi tek deshmia e fjales se Perendise, e cila na jepet permes Shkrimit te shenjte, nen mesim dhe zbulese te Frymes se Perendise.
Fillimisht ngre pyetjen: Perse Jezusi shkoi ne kryq?
Kryqezimi i Jezusit nuk eshte nje shpikje apo nje manipulim doktrinor ku te krishteret besojne.
Kryqezimi i Krishtit eshte:
1- Permbushja e plote e PROFECIVE, qe goja profetike paratha qindra vjet perpara se Jezusi te vinte ne toke.
2- Eshte nje deshmim dhe vertetim i SHKRIMIT te Shenjte te Perendise.
3- Eshte Pagesa e BORXHIT te MEKATIT qe njeriu ka para Perendise.
4- Eshte Clirimi perfundimtar i njeriut nga mekati dhe vdekja.
5- Eshte vepra e Hirit , qe Perendia dha per Shpetimin e njeriut.
Populli i Izraelit ishte i vetmi popull i zgjedhur i Perendise, dhe cdo i derguar nga Perendia ne brezin e profetik, natyrisht qe duhej te permbushte profecite dhe shenjtat te cilat ishin parathene per te. Keshtu dhe Jezusi, duhej te deshmonte qe Ai ishte Mesia, duke permbushur kete rregull i cili vinte nga Perendia. Le te ndalemi tek ungjilli pas Lukes:4:16-21.
Kur Jezusi erdhi ne Nazaret, diten e shtune ashtu sic Ai e kishte zakon, hyri ne sinagoge dhe mori librin e profetit Isaia dhe gjeti vendin ku ishte shkruar: " Fryma e Zotit eshte mbi mua prandaj Ai me vajosi e me dergoi qe tju jap LAJMIN e MIRE te vobekteve, te sheroj zemerthyerit, tju shpall sklleverve ( mekatareve) LIRINE, dhe te verberve( mekatareve) tju hap syte, dhe te dergoj ata qe jane nen mundim ( nen mekat) ne LIRI; Te Shpall Vitin e pelqyer te Zotit."
Me pas Jezusi e mbylli Librin e Shenjte dhe u ul ne vendin e tij. Syte e te gjithve u kthyen drejt tij, dhe Ai ju tha: " Sot u PERMBUSH ky SHKRIM ne VESHET tuaj".
Shikoni se si e deshmon Jezusin vetveten e para popullit te Perendise. Ai duhej te permbushte cdo profeci qe ishte thene per te, si dhe Shkrimin e shenjte te Perendise, i cili ishte shkruajtur pikerisht per te. Asnje popull tjeter nuk kishte rregulla te tilla, per faktin se askush pervec Izraelit, nuk e njihte dhe besonte Perendine Jahve. Natyrisht qe kane dale dhe shume profete te tjere, te cilet kane pretenduar se vijne nga Perendia, por atyre ju mungon deshmimi profetik, ju mungon permbushja e Shkrimit dhe e Ligjit te Perendise Jahve. Te tille profete, thote Perendia ne fjalen profetike te bibles, jane te reme dhe nuk jane derguar prej meje.
Jezusi ju paratha apostujve se ne ditet ne vazhdim Ai do te merej prej prifterise se judenjve dhe do te dorezohej tek romaket, te cilet do ta kryqezonin. Diten e trete, tha Jezusi, une do te ngjallem dhe e gjitha kjo eshte me menyre qe une te permbush ate cka eshte shkrojtur per mua. Po ja u them te gjitha keto, qe kur te ndodhin te me besoni se une jam.
Myslimanet te cilet e kane krejt te pamundur qe ta njohin kete fakt, duke qene te mashtruar mashtrojne. Ja se cfare thote kurani ne nje version te tij. Po e sjell me pak fjale. Kurani thote se, kur Isaja u mor per tu kryqezuar, Allahu ja u mbylli syte njerzve dhe ne vend te tij ne kryq dergoi nje dash, dhe keshtu njerzit menduan se u kryqezua Isaja. Tani myslimanet e ken hedhur poshte kete version dhe thone: Ne vend te Isase ne kryq u dergua Jude Tradhetari, dhe njerzit menduan se ishte Isaja.
Ky mesim i reme dhe irrezikshem qe kurnai jep ne lidhje me Jezusin, nuk eshte thjesht nje kundershtim i kryqezimit te Krishtit. Ai eshte nje mesim qe i mban besimtaret myslimane ne verberi te plote, dhe si rjedhim i largon ata nga HIRI dhe DHURIATA e SHPETIMIT te cilen Perendia dha me ane te Krishtit. Gjithsesi nuk me duhet te gjykoj askend, por te shpall te verteten. Kush ka veshe le te digjoje.
Kryqezimi i Krishtit ishte nje PERMBUSHJE e PROFECISE dhe e SHKRIMIT te Perendise. Te krishteret besojne ne kryqezimin e Krishtit, jo thjesht nga deshmia e apostujve si njerz qe jetuan dhe pane gjithshka ne Krishtin. Besimi yne eshte ne te VERTETEN dhe nuk mbeshtetet tek njeriu. Besimi yne eshte ne Krishtin, per faktin se Ai eshte i Gjalle, dhe per te deshmon vete Zoti Krisht, deshmon Fryma e Shenjte, deshmojne Shkrimi i shenjte dhe apostujt e Shenjte te Perendise.
Kur Jezusi u ringjall prej vdekjes dhe hyri ne mes te apsotujve, ata pane dhe preken Zotin e tyre te ringjallur. Ata pane shenjat e gozhdeve duke u bindur ne te VERTETEN. Thomai i cili deshte te prekte plaget gozhdeve ne duart e Krishtit tha: Une dua te ve gishtin tim mbi plaget e gozhdeve ne duart e Jezusit qe te bindem per ringjalljen. Dhe Jezusi pasi ju shfaq i ringjallur duke i treguar duart e tij i tha: Ja ku jane shenjta e gozhdeve ne duart e mia, preki qe te bindesh. Dhe Thomai atere besoi plotsisht se Zoti i tij qe ringjallur . Por Jezusi i tha: Ti me besove o Thoma se pe shenjat e gozhdeve ne duart e mia, por te LUMTUR jane ata qe nuk ma pane dhe me BESUAN.
Fjalet e fundit te Jezuist kane nje FAKT dhe deshmi te forte per cdo te krishtere. Jezusi na tregon se, Faktori vendimtar per te BESUAR ne Krishtin nuk eshte shikimi vizual, cka tregon se nuk jane shqisat tona njerzore, ato te cilat na bejne te besojme tek Krishti. Besa e Perendise ne zemren e te krishterit vjen prej Frymes se Shenjte, dhe qendron fuqishem ne ZBULESE te Frymes, Shkrimit dhe deshmise apsotolike.
Une personalisht nuk renda azgjekundi qe te kerkoj Jezusin, per te pare plaget ne duart e tij, dhe keshtu te besoj ne te. Jezusi me quan te LUMTUR qe une BESOJ ne te, pa e pare ate fizikisht . Perse? Sepse deshmia dhe zbulesa qe Ai jep ne zemren time eshte e njejta deshmi qe dha tek apostujt e tij. Sepse Fryma qe Ai dha ne zemren time, eshte i njejt Fryme qe dha tek apostujt e tij. Sepse Besimi qe ai dha ne zemren time, eshte i njejti Besim qe dha tek apsotujt e tij. Sepse fjala qe ai dha ne zemren time eshte e njejta Fjale qe dha tek apostujt e tij. Sepse Shpetimi qe ai dha tek une eshte i njejti Shpetim qe dha tek apostujt e tij.
Nese i rikthehemi profecise qe Jezusi lexoi nga profeti Isai, shohim se Perendia permes gojes profetike na zbulon te gjithe thelbin e misionit te Krishtit ne kete bote. Le te shohim me radhe se cfar thote goja profetike, ne lidhje me misionin e Krishtit ne toke.
(vazhdon)
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 09-03-2008 mė 23:26
Gostivari_usa.
Lėre mėnjanė politikėn sepse nuk je tek forumi i politikės. Po tė kalojmė tek politika ti nuk duhet tė flasėsh fare dhe aq mė tepėr tė shkruash kėtu duke u munduar tė bėsh njė pėrzierje tė politikės me fenė, nė kėtė rast me komunitetin evangjelist.
Tema ka tjetėr qėllim i cili nuk ėshtė politik. Nėse mendimi i dikujt nuk tė pėlqeu, mund ti jepje pėrgjigje nė privat. Kjo ėshtė hera e fundit qė bėn postime tė kėtij lloji.
Nėn Hirin e Tij,
ns
I Shenjtė I Shenjtė...
Gostivari.......nuk ja mbush mendjen askujt me broēkullat qe shkruan,te thashe dhe me siper,une nuk jam i krishtere,dhe i shikoj gjerat nga jashte,
nuk ka diskutim qe krishterimi eshte fe e dashurise dhe e paqes,te krishteret kete predikojne dhe une i respektoj pa mase,megjithese per 1000 arsye une nuk jam besimtar por kaq jam ne gjendje ta dalloj.
po islami!!??islami eshte dhune,eshte xhihad,eshte intolerance,eshte prapambetje,eshte murtaje qe kercenon boten.
prandaj mua nuk me pelqeu emertimi i temes,sepse nuk mu duk e drejte te krahasosh krishterimin,fe e dashurise,me islamin e erret .
krishti tha.....fali o zot se nuk dine se cbejne,pra ishte dashuri....kete predikojne te krishteret.
muhameti ishte nje killer i pameshirshem,nje intolerant,qe donte lufte,vdekje kender infedeleve,qafirave(i ke dhe ne kuron kto gjona).
pra ceshtja eshte shume e thjeshte....krishterim apo islam?krishterim gjithmone........islami kjo kolere duhet zhdukur nga faqja e dheut,qe te gjeje njerezimi pak paqe.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Nuk kam se c“fare te shtoj se i ka thėne me lart Diocleziani,por do te jap nje shembull nga familja ime.Nena ime eshte katolike(dmth e krishtere)kure nuk na e ka imponuar besimin e saj.Mua nuk me pengon qe ajo beson,derisa ajo nuk prek lirinė time .A nqs.do ishte e fese islame motrat e mia do te mbanin ferexhe dhe mua do me merrte frymen dhe lirine e motrave te mia dhe etj..........i dini ju.
Postuar mė parė nga Gostivari_usa
E para e punės fol drejt dhe jo siē te vjen pėr mbarė. Nuk kam kėrcėnuar asnjė dhe aq mė tepėr ty. Tė kam kėrkuar tė mos politizosh temėn dhe kėtė do ta bėsh nėse do qė tė jesh brenda temės. Kėtė ta them edhe ty edhe kujtdo tjetėr qė ka tendenca tė tilla. Se ēfarė bėjnė evangjelistėt dhe ēifutėt kjo ėshtė temė e tyre. Kjo temė ėshtė pėr tjetėr diskutim. Nėse ke dėshirė politikėn, shko tek forumi pėrkatės dhe fol sa tė duash.
ns
I Shenjtė I Shenjtė...
Krijoni Kontakt