Close
Faqja 8 prej 45 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 443
    Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    [QUOTE=beatles;1797942]
    Citim Postuar mė parė nga mesia4ever Lexo Postimin
    Sipas Kuranit bubrrecat (milingonat) flasin!?

jo vetem sipas kuranit ,por edhe shkenca e ka provuar komunikimin e kafsheve midis tyre.po te kerkosh me pak vemendje do te gjesh dicka te tille edhe ne bibel.dalngadale po me vjen keq per ty.dobet,shume dobet,mesia4ever.
    Une e di qe komunikojne por ne tjeter menyre dhe jo duke folur. Biblikisht, pra si e pame shembullin tek numrat 22:28 gomarica ka folur vetem per shkak te mrekullise.

http://www.bibla.net/?cid=1,193

28 Atėherė Zoti ia hapi gojėn gomaricės e ajo foli: “Ēka tė kam bėrė? Pėrse po sjell tash tri herė”? 29 Balaami iu pėrgjigj: “Pse luan me mua. Mjerisht s’mė ndodhi shpata se do tė tė vrisja”! 30 Gomarica i tha: “Po a s’jam unė shtaza jote qė tė kam mbartur gjithherė deri mė sot nė shpinė? Mė thuaj a tė kam bėrė ndonjė herė tjetėr njė gjė tė tillė”? Ai i tha: “Kurrė”!

Kurani dhe tradita islamike le te kuptoje se p.sh. bubrrecat flasin ne jeten e perditshme me gjuhe njerzore.

Respekt, flm per komplimentet, do mundohemi ta permirsojme ne te ardhmen.

Pershendetje

Intifada verzioni 4.0 Maska e mesia4ever
    Anėtarėsuar
    01-12-2006
    Vendndodhja
    Guinea
    Postime
    6,386
    Citim Postuar mė parė nga deshmuesi Lexo Postimin
    Rapsod!
    Nga i gjithe shkrimi yt, teper i corientuar, kjo qe thua me siper eshte fraze me e qarte. Ta them kete, sepse deri dje thoshit se besojme ne te njetin zot, por sot po e sheh me qarte se nuk besojme ne te njejtin Zot e Perendi. Mendoj se ato "bla bla blate" e mia, po te sjellin qarte ndryshimin krejt te kundert qe ka midis Besimit ne Jezus Krishtin, dhe besimin ne Allahun.
    Nuk eshte i njejti Zot. Perendia i Bibles e ka zbuluar veten ne personin e Jezu Krishtit, ndersa Allahu i Kuranit nuk e ka zbuluar veten, ose me mire te them se nuk ka nderhyre ne historine njerzore. Megjithate Kurani pretendon se eshte i njejti Zot dhe Muhamedi sipas nje hadithi ka thene '...besoj ne Zotin qe te ka zbuluar'.

Sunan Abu Dawud

Book 38, Number 4434

Narrated Abdullah Ibn Umar:

A group of Jews came and invited the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) to Quff. So he visited them in their school.

They said: AbulQasim, one of our men has committed fornication with a woman; so pronounce judgment upon them. They placed a cushion for the Apostle of Allah (peace_be_upon_him) who sat on it and said: Bring the Torah. It was then brought. He then withdrew the cushion from beneath him and placed the Torah on it saying: I believed in thee and in Him Who revealed thee.

He then said: Bring me one who is learned among you. Then a young man was brought. The transmitter then mentioned the rest of the tradition of stoning similar to the one transmitted by Malik from Nafi' (No. 4431).

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Vetem Jezusi eshte Shpetimtari i njeriut nga mekati dhe vdekja.
    Mendoj se kemi arritur ne nje moment teper te rendesishem te kesaj teme. Pasi pame ne thelb se cdo te thote mekat, si dhe cila eshte pozita e rene e njeriut perballe Perendise Jahve, mendoj se tani duhet te shohim Rrugen Shpetuese qe Perendia Jahve pergatiti per shpetimin e njeriut nga mekati dhe vdekja.

Kryqi dhe Krishti.
    Shpetimi dhe jeta e perjetshme e njeriut fillon nga Kryqi i Krishtit. Vdekja e Jezusit ne kryq, nuk eshte nje mit apo nje legjende, ku disa te "mare" e besojne dhe e pranojne me vertetesi. Islamizmi eshte nje nder religjionet qe e kundershton fuqishem kryqin dhe vepren e Jezusit ne kryq. Islami eshte ai qe jep deshmi fallc, rreth kryqezimit te Krishtit, duke ju mesuar te humburve se, ne kryq nuk shkoi Jezusi, por nje dash, dhe tashme se fundi kurani e ka ndryshuar ginjeshtren e tij, duke thene se ne kryq shkoi Juda skariot. Qe Jezusi u kryqezua, ky eshte nje fakt i vertetuar historikisht. Ne shkrimet ligjeslative romake, eshte i plote vendimi i gjykatores se Ponc Pilatit, per ekzekutimin e njeriut Jezus ne kryq. Pra teoria islame bije fare lehte, mjafton vetem para konfirmimit te dokumenteve zyrtare te asaj kohe. Asnjehere Judenjt dhe mbare Izraeli nuk e vuri ne dyshim kryqezimin e Jezusit. Po keshtu dhe vete historianet bashkekohes e deshmuan historikisht kete ngjarje te asaj kohe. Por a eshte kjo prova qe i bind te krishteret per te besuar dhe pranuar kryqezimin e Krishtit? Nese te krishteret do te kishin si argument mbi vertetesine e kryqezimit te Jezusit, vetem keto lloj dokumentesh , atehere nuk mendoj se kryqezimi i Krishtit do te kishte ndonje vlere te madhe per te krishteret dhe boten mbare. Pali thote se Kryqi i Krishtit ka nje MESAZH, qe per ata qe HUMBIN eshte MAREZI, por per ata qe SHPETOHEN deshmon FUQNIE e Perendsie. Mbase per dike duket pak si e pakuptimte, se, si nje kryq mund te kete nje vlere kaq te madhe, sa qe ne te, te DESHMOHET FUQIA e Perendise. Le te ndalemi me konrektisht ne kryqezimin e Jezus Krishtit.

Kryqezimi i Krishtit, eshte nje kryqezim permes te cilit Perendia derdhi tere meshiren dhe Hirin e tij clirues, per mbare njerzimin. Kryqezimi i Krishtit nuk eshte nje veper qe i perket vetem nje pjese te races njerzore. Kryqezimi i Krishtit eshte e vetmja VEPER e Hirit dhe Dashurise se Perendise, permes se ciles Perendia Jahve dha Clirim dhe Shpetim te njeriut nga mekati dhe vdekja. Por si e sheh dhe e pranon bota kete Miresi te Perendise?
    Do te perpiqem ta sjell kryqezimin e Krishtit, jo thejsht si nje ngjarje historike, por si nje zbulese te Hirit te Perendise, dhe kete do ta bej permes nje ngjarje e cila ndodhi shume kohe me pare se Jezusi te vinte ne Izrael.

Le te rikthehemi per nje cast tek Ligji qe Perendia i dha popullit te tij te zgjedhur Izrael. Perendia Jahve i dha popullit te tij Izrael, ligjin e tij te shenjte, i cili kishte nje sere qellimesh te rendesishme. Ja disa qellime kryesore te lgijit:

Izraeli duhej te jetonte jo si kombet e tjera mbi dhe, duke u udhehequr nga parimet e botes. Ai duhej te ecte simbas standartit te Perendsie. Ligji qe Perendia i dha Izraelit kishte si qellim, te mesonte dhe te bindte izralein, qe te ecte ne statutet dhe regullat e Perendise. Izraeli permes Ligjit arrit te mesoje dhe te njohe MEKATIN. Po keshtu ai permes Ligjit, pa dobesine totale te njeriut per ta mbajtur te pashkelur ligjin e Perendise. Permes Ligjit Izraeli arrit te ece dhe te jetoje simbs vullnetit te Zotit, ku baza ishte Drejtesia e Perendise. Gjithshtu Ligji i mesoi dhe e bindi Izraelin se dobesia njerzore, nuk mund te permbushe kurre vullnetin e Perendise. Duhet thene se, Perendia permes Ligjit i mesoi Izraelit se si ata mund te PASTROHESHIN nga mekati, dhe kjo behej permes kurbanit te nje kafshe te paster dhe te patemete, ku baza e shlyerjes ishte GJAKU i kafshes. Pra Izraelit permes zbatimit te regullave te percaktuar ne LGIJIN e Mojsiut, i jepej mundesia qe ai te qendronte gjithmone ne prani Perendise, dhe keshtu ai te permbushte planin madhor te Perendise. Le te ndalemi konkretisht tek nje nga pikat me te rendesishme te ligjit, tek ajo e shlyerjes se mekatit.
    Permes Ligjit te Perendise mesojme se, nuk ka SHLYERJE te MEKATIT, pa GJAK. Tek letra e hebrenjve thuhet se, kryeprifti hynte ne tabernakullin e dyte, ku ishte dhe vendi shume i shenjte, per te bere aktin e pastrimit te mekateve te bera ne padie, fillimisht per mekatet e tij, dhe me pas per ato te popullit. Kryeprifit hynte atje me gjakun e flise, sepse pa GJAK, simbas ligjit te Perendise, nuk ka PASTRIM te mekatit. Pra MEKATI i kryer nga padia, per te mos u llogaritur ne dem te atij qe e kishte kryer, permes GJAKUT te sakrifices, mekatuesi merte pastrim nga ky mekat. Kjo ishte menyra qe Perendia i kishte dhene Izraelit per te mare PASTRIMIN prej mekateve te kryera nga padia. Por dikush mund te thote: Perse duhej GJAKU i nje flije dhe jo dicka tjeter? Perendia permes fjales se tij profetike ne bibel na zbulon se, JETA qendron ne GJAK. Mos haroni se cfare thote Pali tek romaket per mekatin:

" Paga e MEKATIT eshte VDEKJA".

Tek letra e drejtuar hebrenjve, Pali na deshmon gjithashtu se, GJAKU i demave apo i cjepeve dhe hiri i nje meshqere te sperkatur mbi te ndoturit( dmth mekataret), ben nje PASTRIM ne MISH. Pra gjakui flive te kafsheve nuk mund te HEQE definitivisht mekatin, pasi njeriu eshte totalisht i dobet per te mbajtur Ligjin e Perendise te pashkelur. Permes sakrifices se flise, izrailietet mund te marnin PASTRIM ne MISH, por perfundimisht njeriu do FALJE te mekateve, e cila ne thelb do te thote: PAGIM te BORXHIT qe njeriu ka para Perendsie, dhe gjaku i demave dhe i cjepeve nuk e bente dot kete pagese. Por une kam dhe nje pytetje tjeter, qe mendoj se eshte mjafte rendesishme. Vertet qe populli i Izraelit, i cili ishte nen LIGJ, kishte kete mundesi, po kombet e botes, te cilat nuk e njihnin Perendine e vertet Jahve dhe nuk jetonin nen ligj?? Si mund te pastroheshin kombet joizrailet nga mekatet e tyre? Duhet thene se, permes popullit te izraelit, Perendia kishte nje plan shpetimi per te gjithe njerzimin mbare, qysh nga Adami dhe deri tek i fundit qe ende nuk ka lindur. Po keshtu ne si joizrailite nuk jemi ftuar te jtojme nen lijg, por ama permes ketij kombi Perendia Jahve na njeh me Qellimin e Ligit, i cili na meson se, pa GJAK nuk ka pastrim dhe shlyerje te mekatit. Pra ky mesim i cili vjen permes ligjit te Perendise, me jep njohurine e plote, qe te kuptoj se perse Jezusi shkoi ne kryq, pse ai u sakrifikua per mekatet e njeriut ne kryq, dhe pse vetem Gjaku i Krishtit shlyen dhe pastron njeriun nga cdo mekat.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga deshmuesi : 21-01-2008 mė 01:33

i/e regjistruar Maska e Musa`
    Anėtarėsuar
    05-01-2008
    Postime
    117
    ketu tema eshte Krishterimi Apo ISLAMIZMI. sa per korrigjim mund te sugjeroj qe me drejt mund te shpreheshe Krishterizmi apo Islamizmi ose korrektesisht: Krishterimi apo Islami.

Dhe per temen: Nuk ka sqarim per pyetjet tona???? s'ka asnje pergjigje per gabimet ne postimet tuaja persa i perket; mekatit, pohimit se Zoti e sjell njeriun ne jete si mekatar (gje qe eshte padrejtesi e shpifur e pavertete) dhe per me teper, nqs ka mundesi, a mund te na tregoni cili eshte shpjegimi juaj per ato thenie "standarte" te cilat padyshim kane sqarim ne fene tuaj persa i perket perendise, mekatit, birit te Zotit (Zoti n'a falte per citimin e shpifjes suaj ndaj Tij). Nqs keni sqarime tjera pasi keto qe shkruani jane komplet kontradiktore ndermjet asajt qe deklarohet me ate qe eshte shpjegim per "deklaratat".

Qe te ndihmoj pak ne temen dhe t'ju bej sa me objektiv e t'ju nxjerr nga "guaska" e imagjinates suaj e cila ju ben ju te mendoni se te gjithe jane ne te njejten gucke e i kuptojne theniet e juja ashtu si i kuptoni ju,
    jeni shume thelle ne keto thenie saqe ju vete nuk keni te qarte dhe te bazuar ne argumente bindese edhe fillesat e filozofive tuaja e per fat te keq kaloni ne detaje te cilat jane edhe me te paqarta pasi bazohen ne theniet fillastare te paqarta gjithashtu ose te shpjeguara nga thenie kontradiktore me vete ceshtjen, apo idete qe mundoheni te shpjegoni. pra shpjegimi eshte kontradikte e asajt qe shpjegon!
    kjo nuk mund te kete as efektin e brainwash-jes pasi s'ka as kronologji shpjeguese e vazhdueshme por shkepuetet ne ide kontradiktore sic e thash me siper.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    Musa te pershendes per diskutimin tuaj.
    Menyra se si ju diskutoni eshte plotesisht jashte mendimit me te cilen fjala profetike e Perendise Jahve, na paraqet ne biblen e shenjte. Shkrimet qe une kam sjelle jane te mbeshtetura plotesisht ne mesimin qe fjala profetike e Perendise i meson dhe zbulon te krishterit. Llogjika me te cilien ti diskuton rreth besimit ne Krisht, si dhe Personit Jezus Krisht, eshte jashte mesimit te vertete Kristian. Une nuk te gjykoj aspak per kete, sepse cdo kush eshte i lire te mendoje dhe besoje si te doje. Por me duhe te them se, je plotesisht jashte teme. Kendveshtrimi dhe gjykimi me te cilen ti i ben besimit ne Krisht, eshte rezultat i doktrines islame, mbi paaftsine se si ajo e sheh dhe e gjykon Krishtin.
    Rrefimi i ungjillit te Krishti eshte nje rrefim i frymezuar nga Fryma e shenjte e Perendise, ku deshmitare te cilet jetuan, pane dhe mesuan konrektisht prej Jezusit, shpallen Lajmin e Shpetimit ne mbare boten, ne te gjithe brezat e kesaj bote. Kurani i cili nuk ka vetem trifaqe libri reth ISAIt, dhe keto jo prej deshmitare okulare, nuk mudn te jete kursesi ne gjendje te gjykoje Ungjillin dhe te gjithe fjalen profetike te Perndise Jahve ne biblen e shenjte, dhe aq me pak besimin ne Krisht.
    Une ju them me bindje se, besimi yne eshte krejt i ndryshem nga besimi dhe doktrina ne te cilen ju besoni; se Perendia Jahve, Perendia i Abrahamit, Isakut dhe Jakobit, nuk eshte Allahu , te cilin ju besoni. Gjithmone dua te me kuptosh se, nuk jam duke bere nje gjykim mbi besimin tuaj. Ju jeni te lire te besoni si te doni dhe ku te doni, ashtu sic jam edhe une, por per nje te Krishtere, i cili ka Frymen e Perendise e di plotesisht se kush eshte Perendia i plotfuqishem Jahve. Ti do te thuash se ku e mbeshtet kete siguri. Sigurine nuk e mbeshtet ne llogjikne time apo ne religjionin tim. Vete Jezusi tha: Kush nuk ka Brin nuk ka as Atin. Dhe Islami thote: Allahu nuk eshte ATE, dhe si i tille nuk ka BIR. Ja pra, ju jeni plotesisht kunder kesaj deshmie te then nga vete Zoti Krisht. Pra sic e sheh kete perfundim nuk e mar nga vetja, por nga Krishti. Ashtu si dhe ju, qe nuk besoni ate cka thote Jezusi ne bible, por besoni ate qe thote Muhameti ne kuran, vetem me trifaqe libri. Ateher cfare do te thote kjo per besimtaret e te dy kraheve? Kjo do te thote se, gjithsecili do te besoje dhe pranoje si te vertete vetem ate qe dokrtina e tij i meson.
    Gjithashtu dua tju them dhe dicka tjeter. Nese ju deshironi te diskutoni me nje te krishter, duhet te pranoni argumentin qe jepet nga i krishteri. Gabimi juaj dhe arsyeja se perse ne mjaft raste bisedat nuk jane konstruktive dhe perfundojne edhe ne konflikt, eshte se, argumentin qe sjellin te krishteret nga doktrina ku ata besojne, ju e sherpfillni duke then se kjo bibel eshte e ndryshuar. Pra me nje mendesi te tille nuk mund te diskutohet. Ju duhet te jeni te bindur per nje gje: Bibla per ne te krishteret eshte Fjala e Frymezuar e Perendise Jahve. Nese ju nuk e pranoni kete fakt, dhe perpiqeni ta quani te pavertete, per ne kjo nuk ndryshon gje. Ju duhet te mesoni se, perpara se te diskutoni me nje te krishtere rreth besmit te tij, duhet te dini se, baza ku ai mbeshtetet nuk eshte kurani, nuk eshte llogjika dhe filozofia e njeriut, por eshte Fjala e shenjte e Perendsie, e cila eshte e shkrojtur ne bibel.
    Ne kete teme une kam sjelle plot mendime te kuranit, dhe i kam sjelle ato shtu sic jane, pa i ndryshuar. Pra kjo gje ka rendesi shume te madhe ne nje diskutim. Mendoje veten tende se si do te ndjeheshit pergjate diskutimit, ku per vargjet qe ju sillni nga kurani une tju thoja: sjan aspak te verteta, se ky kuran eshte i ndryshuar. Natyrisht qe ti do te reagoje ne mbrojte te kuranit, dhe keshtu ne nuk do te mund te diskutonim. Nese pranon te disktuosh, do te pranosh dhe dokerinen ku une besoj. Nuk ta imponoj besimin dhe doktrinen time, por gabon kur e quan biblen ku une besoj, te ndryshuar. Qe te vertetosh se bibla eshte e ndryshuar, natyrisht qe duhet te kesh origjinalin, dhe nuk kam pare qe islami te kete ndonje bibel "origjinale", edhe pse besimi juaj eshte shume i mevonshem .
    Ajo qe ne duhet te kemi parasysh eshte, qe te diskutojme pa e fyer dhe pa e shperfillur njeritjetin. Aspak nuk kam ne qellimin tim qe te bej sa me shume te krishtere religjionoze. Qellimi im final eshte, te sjell njerzit ne Krishtin, dhe Jezusi do ti shpetoje.
    Te uroj shendet.

Anėtarėsuar
    05-01-2008
    Postime
    117
    deshmuesi ti je shume gabim dhe sinqerisht me habit ky fakt qe je qartesisht gabim ne ato qe thua dhe sesi i pranon per te verteta ne nje kohe qe pervec fakteve historike qe na vijne nga cdo Liber i Shenjte nuk kane as vijueshmeri llogjike as faktike.
    nuk di ca te te them por me duhet te pranoj ashtu sic edhe e kam thene edhe ti e perserit qe ti ke besimin tend une besimin tim. arsyej, llogjika dhe e verteta eshte ne keto qe u thane te Jezusi ne Islam jo se jam une ai qe postoj materialin ne fjale te marre nga nje ish i ditur persa i perket fese tuaj por sepse ai ka bere krahasimin mes dy dekalrimeve te ndryshme per te njejten ceshtje qe llogjikisht njera del e pavertet dhe e ka analizuar e shpjeguar pse doktrina juaj bie.
    Nuk besoj te ket ansje ofendim ne postimin rreth Jezusit (Isait a.s.). dhe nuk ka.
    Nuk fyej asnjehere ato qe shprehen si njerez normal.

Ndersa per Librin e Ndryshuar nuk eshte se thjesht themi eshte ndryshuar por nga nje analize e detajuar dhe krahasimisht me gjithcka reale dhe historike etj etj arrihet ne perfundim te argumentuar qe disa pjese te Librit te Shenjte qe ju keni jane ndryshuar.
    Edhe ne menyren se si shprehesh ke shume gabime ne terma gje qe perseris i ben njerezit e besimit tuaj shume konfuz.
    por ti beson ate qe do. eshte problem tjeter ky. Une nuk marr persiper te te bind ty dhe asnje tjeter qe ne ato qe thu ti ka edhe gabime ne te shumten e rasteve. Por nqs e kupton drejt une te sjell variantin tjeter pasi tema eshte 50% me 50%. pra eshte e drejte dhe me vend qe te pasqyrohet pse Islami eshte e Verteta ndersa tema thote: Krishterimi apo Islami.
    Tashi e ke te qarte besoj dhe nuk do e VETPOZICIONOSH veten apo postimet tua si "tabele qitje" por thjesht si objekt te temes qe analizohet dhe per te cilin jepen argumente qe e kundershtojne pjesen ku ka te paverteta.
    Lus Zotin te te drejtoje nqs je nga ato qe vertet s'e kupton qe je ne rruge te humbur.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    28-04-2002
    Postime
    2,281
    I nderuar Musa, te pershendes.
    Bibla nuk eshte si librat e tjere, ku llogjika e njeriut mbisundon. Bibla eshte liber i cili ne brendesi te vet ka fjalen e Perendise. Pra per te hulumtuar dhe kuptuar biblen e shenjte, duhet llogjika dhe mendimi qe ky liber permban. Nese ne do te ecim me llogjikne dhe gjykimin e njeriut, athere bibla eshte e pakutpueshme, jo ne historite e saj, por ne MESAZHIN dhe MENDIMIN qe bibla ka ne thelb te vet. Mendoj se nuk mund ta hedhesh poshte biblen dhe ta quash te pavertete, per faktin se ti nuk je ne gjendje ta ekspolrosh dhe kuptosh. Moskuptimi i fjales profetike ne bibel ndodh tek ty dhe te gjithe myslimanet mbare, per faktin se ju mungon llogjika me te cilen bibla zbulon dhe percjell mesazhin. Jezusi e deshmoi hapur kete fakt kur ju tha apsotujve: juve ju eshte dhene te KUPTONI dhe te njihni fjalen e Perendise, ndersa atyre (farisjeve) nuk ju eshte dhene. Pyetja eshte: Perse Farisenjte dhe gjithe prifteria e IZraelit nuk e kuptonte FJALNE e Jezusit? Po keshtu kjo pyetje eshte dhe per ju, edhe per te gjithe ata qe nuk e kuptojne fjalen e Krishtit, qofte e folur apo e shkrojtur. Bibla nuk eshte aspak e ndryshuar, jeni ju ta paafte per ta kuptuar mesizhin dhe mendimin e fjales profetike, qe ky liber permban. Kjo ndodh tek ju, sepse, JUVE nuk ju eshte dhene prej Perendsie Jahve MENDJA e Krishtit, per te kuptuar dhe njohur fjalen dhe vullnetin e Tij.
    Kur une them se, bibla nuk eshte si kurani, bile asnje liber tjeter i cfardo lloi dhe permase qofte, nuk mund te vihet ne ballance me biblen. Kjo per faktin se bibla ka Fjalen e Perendise Jahve (jo Allah), ku asnje llogjike dhe kapacitet njerzor nuk mund ta eksplorje dhe kuptoje ate. Po te sjell nje pasazh tjeter ku apsotulli Pal e tregon edhe me qarte kete fakt. Tek letra e pare e Krointhasve:2:1-16.

Pali thote:
    "fjala dhe predikimi im, nuk u bene me FJALE nga DITURIA njerzore, por nga rrefimi i Frymes dhe Fuqise, qe BESIMI juaj te mos qendroje ne DITURINE ( llogjiken) e Njerzve por mbi FUQINE e Perendise Jahve."

Pali na tregon se fjala e Perendise ka llogjiken e Perendise, dhe jo llogjiken e njeriut. Ky fakt ka rendesi te kuptohet drejt. Arsyeja se perse ti nuk arin te kuptosh asgje rreth besimit ne Krisht dhe rreth zbuleses se fjales profetike ne bibel, ndodh sepse te mungon llogjika e duhur per ta hulumtuar fjalen e Perendise. Une nuk them se, une jam me i zgjuar se ty apo te krishteret jane me te zgjuar se myslimanet. . Fakti eshte se ne (te krishteret) e hulumtojme shkrimin e Shenjte jo me llogjiken e njeriut, pasi fjal profetike vjen nga Krijuesi, dhe natyrisht qe duhet Krijuesi te ta zbuloje ate. Qe te jem me i kuptueshme po sjell nje shembull. Cila eshte detyra e mesuesit perkundrejt nxenesit? Nxenesi shkon ne shkolle qe te MARE nje DIJE te caktuar, sepse nuk e ka. Ndersa mesuesi shkon ne shkolle qe ti JAPE nxenesit DIJEN e caktuar. Nese do te shohim dy pozicionet midis njeritjetirt, ato nuk qendrojne ne te njetin nivel te diturise. Nxenesi eshte ne nje nivel zero krahasuar me mesuesin, pasi atij i MUNGON DIJA e lendes. Krejt ndryshe eshte mesuesi. AI e ka DITURINE (njohurine e lendes), dhe i duhet tja jape nxenesit te tij. Tani si mund te realizohet kjo gje? Mesuesi duke qene ne poziten me te larte, i cili disponon dijen, ka aftesi per te percjelle tek nxenesi, dijen, dhe kjo kryhet permes LOGJIKES qe ai i jep nxenesit te tij, duke sjelle ne nivelin e tij te dijes. Nese nje mesues nuk arin ti jape nxenesit LLOGJIKEN e duhur te lendes qe ai meson, atehere nxenesi e ka te veshtire te mare dijen e lendes. Jezusit apsotujt i therisnin MESUES dhe Zot. Pra Vetem Jezusi kishte AFTESINE e Perendise, per te na Zbuluar Perendine. Nikodema, i cili ishte krer i farisenjve dhe mesues ne Izrael, i tha Jezusit:

" ...MESUES, ne e dime se ti je nje MESUES i ardhur nga Perendia, sepse askush nuk mund te beje SHENJAT qe ben ti, nese Perendia nuk eshte me te."

Tani cfare ndodh me ju myslimanet dhe te gjithe ata qe nuk e besojne Jezusin. Ju nuk e pranoni MESIMIN e Jezusit, dhe kjo ju mban JASHTE mundesise epr te mare DIJEN e duhur te Perendise. Askush tjeter, pervec Jezusi, nuk ka AFTESI dhe FUQI te na mesoje dhe te na zbuloje Perendine Jahve perems vetes se tij. Ju ne Krishtin shikoni NJERIUN, PROFETIN dhe gjithshka tjeter njerzore. Po cfar ju mohoni ne Krishtin? Ju mohoni qe Ai eshte ZOt, qe Ai eshte Fjala Perendi, Personi i dyte i Trinise se Shenjte, qe Ai eshte Biri i vetemlindur i Atit Perendi. Qe Ai vdiq dhe i ringjall per mekatet tona, dhe qe sot eshte ne te djathte te Atit Perendi. PRa ju mohoni plotesisht Perendine, dhe kjo per faktin se, nuk besoni ne ate qe Jezusi thote dhe deshmon per veten e tij. Pyetja eshte: A mundet nje nxenes te mare dijen e "lendes", nese e kundershton dhe nuk e pranon mesimin e mesuesit te tij e tij?? Ajo cka na ndan se bashku ne lidhje me Krishtin eshte se, une e pranoj MESUESIN dhe Mesimin e Krishtit, ndersa ju jo. Duke e pranuar Krishtin dhe mesimin e tij, mua me jepet mundesia (prej Perendise), qe te shoh dhe te mar plotesisht DHURATEN e Hirit, pikerisht ate qe nuk kam mundesi dhe aftesi ta fitoj me kapacitetet dhe fuqite e miaj njerezore.
    Une do tju ftoja per nje cast, qe ju te mos e paragjykonit biblen duke u mbeshtetur ne njohurite dhe mesimet e njeriut. "xhvishu" vetem per nje cast nga cdo indoktrinim dhe ulu me gjunje para Krishtit, dhe lutju atij me gjith zemer, dhe JEzusi thote: Kush me kerkon me zemer do te me gjeje. Une, dhe cdo njeri tjeter kudo ne bote, e kemi te pamundur qe te te japim mundesi apo aftesi per te besuar ne Krisht, si dhe per te njohur dhe kuptuar fjalen dhe mesimin e Zotit. Kjo AFTESI jepet nga Perendia. Ajo qe mund te bej per ju eshte: te te shpall drejt fjalen e Perendise dhe ungjillin e Krishtit.

" Jezusi vdiq ne kryq per mekatet e gjithe botes, dhe kushdo qe beson ne te, ka jete te perejtshme. ai u ringjall per drejtesimin tone, qe keshtu te dalim te drejte para Perendise ne diten e fundit."

Me teper se kaq nuk kam se cfare te te them. Gjithashtu nuk kam aspak qellim qe te te ndryshoj besimin tend apo te bej politike fetare . Qellimi im eshte: te gjithe te shpetohemi, dhe shpetim ka vetem ne emer te Krishtit. Amin.
    Zoti na do, sa qe e dha Birin e tij te vetmelindur qe te vdese ne kryq per mekatet tona, dhe keshtu permes ringjalljes se tij te marim jeten e perjetshme.
    ps. cdo kush eshte i lire te besoje si te doje dhe ku te doje, gjykimi vjen nga Zoti.
    Te peshendes.

Anėtarėsuar
    05-01-2008
    Postime
    117
    prap e njejta gje eshte me ty.
    shume fjali mund te te citoja por vetem nje vendosa te te citoj. kete
    DESHMUESI THOTE:
    ..........Zoti na do, sa qe e dha Birin e tij te vetmelindur qe te vdese ne kryq per mekatet tona, dhe keshtu permes ringjalljes se tij te marim jeten e perjetshme......

s'shpjegohet dot. mundohu dit nate, po nuk ia nderove disa fjale kjo thenie eshte e gabuar. Zoti me falte QE E CITOVA PASI AJO ESHTE GABIM NE ATE MENYRE SEPSE ZOTI JEZUSIN E KRIJOI NE BARKUN E NENES SE VET MERJEMES SE SHENJTE DHE AI ESHTE VETEM SE NJERI I LINDUR MREKULLISHT NGA URDHERI I ZOTIT E JO BIR I ZOTIT. I DERGUAR ME SHPALLJE.

NEJSE E LE SE TI TE NJEJTEN GJE THU KSHUQE S'KA VLERE TE DISKUTOJME.

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anėtarėsuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Pse ishte postimi im jashte teme?

A) sepse thote qe te gjitha fete jane marrezira

B) sepse eshte i pakundershtueshem dhe si i tille duhet zhdukur para se dynjase ti hapen syte.

Mua nuk me vjen aspak keq nese shuhet nje postim. Mua me vjen keq per injorancen e perorur ne llogjikim duke arriturr ne perfundimin se postimi im paska qene jashte teme

Tema eshte kush eshte me mire kristianizmi apo islamizmi

Une kam then: AS NJERA AS TJETRA

Kjo pergjigje i dashur moderator dhe pse jashte botes tende eshte brenda temes.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2007
    Postime
    192
    [QUOTE=deshmuesi;1806494]Vetem Jezusi eshte Shpetimtari i njeriut nga mekati dhe vdekja.
    sigurisht qe jezusi eshte nje nder figurat me te rendesishme dhe domethenese ne kulturen dhe zhvillimet e historise njerzore,por le te marrim momentin e kryqezimit te tij (qe sipas teje eshte momenti ku i gjithe njerezimi u clirua nga mekatet).sa per dijeni kryqezimi i krishtit eshte vetem nje akt kriminal,por njerezimi nuk ka ndryshuar asnje gram nga kjo pike. njerezit kane kryer,kryejne dhe do te kryejne vazhdimisht akte te tilla kriminale.po perqendrohem vetem ne historine e kristianizimit evropian .sa miljona te krishtere kane vrare miljona ,po te krishtere ne nje sere luftrash(te ashtuquajtura boterore por qe ne te vertete jane luftra evropiane)vetem inkuizicioni i "shenjte"e ka treguar "dashurine" e tij me gati rreth 1 milion viktima.pa permendur ketu luftat e protestanteve kunder katolikeve.ne ate kohe (mesjetare) nuk thuhej qe krishti eshte shpetimtari,por kisha dhe vetem kisha eshte shpetimi i njeriut(absurde kjo, apo jo,por e vertete).pa permendur me tutje luften e pare dhe te dyte(me miljona viktima).tani lind pyetja -ku e sheh ti clirimin e njerzimit nga mekatet?ku i sheh ti njerezit e shpetuar nga kryqezimi i krishtit.?une kam pershtypjen qe shume te krishtere e kane shume te veshtire ta kuptojne jezusin,dhe jo me ta besojne.

Faqja 8 prej 45 FillimFillim ... 67891018 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Islamizmi i vėrtetė?
    Nga Iliri88 nė forumin Agnosticizėm dhe ateizėm
    Pėrgjigje: 197
    Postimi i Fundit: 22-02-2010, 16:50
  2. Pse Islamizmi dėmton Shqipėrinė
    Nga holy diver nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 107
    Postimi i Fundit: 16-12-2006, 19:23
  3. Krishterimi apo Islamizmi per ne shqiptaret..?
    Nga NoName nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 12:40
  4. Krishterimi dhe Islamizmi - pėrputhjet dhe shpėrputhjet!
    Nga toni77_toni nė forumin Komuniteti katolik
    Pėrgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 07-02-2006, 11:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •