Close
Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 54
    Volter.... Maska e Goldanitus
    Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Citim Postuar mė parė nga Force-Intruder Lexo Postimin
    E shikon pra qe erdhem ne nje rreth vicioz. Une mund te them identikisht te njetat gjera per universin pse nuk kupton? Mund te them edhe qe truri jone eshte shume i vogel per te kuptuar universin...etj etj...
    Nejse nuk ka rendesi... sepse une nuk marr persiper ti bej propagande te tjereve dhe tu mbush mendjen... per mua njerezit duhet te jene te lire edhe te gabojne.... edhe te mendojne gabim.
    Por ama edhe me fjalime si ky i profetit te madh me poshte nuk mund te pajtohem :

"Largpamesi me ka caktuar mua per te qene cliruesi me i madh i njerezimit. Une po i cliroj njerezit nga kufizimet e nje dije qe e ka zanafillen nga papastertia dhe turpi i vetvetes nga nje vizion falls i quajtur ndergjegjie dhe moral, dhe nga kerkesa per liri dhe pamvaresi te cilet vetem pak mund ti gezojne.
    Beteja per zoterimin e botes do te luftohet krejtesisht midis nesh dhe jahudijve (cifuteve). Cdo gje tjeter eshte fasade dhe iluzion. Pas shume popujsh qendron Israeli. Edhe pas clirimit tone prej tyre, ai do te mbetet armiku yne boteror..."

Dhe as ti besoj se nuk i jep te drejte fjalesh te tilla apo jo Goldanitus ?
    Force-intruder me lejo te them edhe diqka. Eshte me te vertet je fakt interesant-shume filozof vitet e fundit te jetes se tyre i kane kaluar ne qmendine pra jane qmendur.Imanuel Kanti- nder filozofet me te medhenj te te gjitha koherave, madje shume kush mendon se eshte me i madh se Aristoteli. Ai vitet e fundii te jetes se tij i ka kaluar ne qmendine. Pse pra ai dhe disa filozof te tjere po perundojne keshtu? Per shkak se filozofia paraqet nje mendim te thelle, nje largpamesi. Nje mendim me i thelle per qeshtjet qe kane te bejne me njeriun, boten, hapesiren, kohen etj. Pra filzofet jane munduar qe te kapercejne kufirin e shfrytezimit te trurit. Ata jane munduar te kapercejne kufirin misterioz te te menduarit. Ata jane munduar te shpjegojne diqka qe nuk ju perket atyre, diqka qe dikush permbi ne ju ka caktuar kufinjt dhe ata kufinje nuk mund te kalohen. Po sikur ata po te kishin vazhduar ashtu do te "zbulonin" shume gjera te cilat kur ne fillojme ti mendojme .... dalim te trullosur p.sh. Kush e krijoi universin? Qka eshte Zoti? Qeshte njeriu? etj. Pra eshte dikush permbi filozofet dhe qdo gje tjeter, edhe dikush qe i ka caktuar disa kufinj, disa kufinj misterioz. Eshte dikush mbi ne qe nuk na lejon te mendojme ne pafundesi. Pra eshte nje Zot i cili nuk na lejon neve qe t'i shkelim parimet e tij, qe te zbulojme gjerat rreth tij. Ne nuk mund perkufizojme kurre se q'eshte njeriu etj. sepse posa i afrohemi asaj .... perdundojme ne nje vend ku me se paku deshirojme. Pra nese ne insistojme duke u munduar t'i kalojme keta kufinj mund te perfundojme si Kanti dhe filozofet e tjere(ky eshte vetem mendimi im personal)
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Heavily Equipped Maska e Force-Intruder
    Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    "Largpamesi me ka caktuar mua per te qene cliruesi me i madh i njerezimit. Une po i cliroj njerezit nga kufizimet e nje dije qe e ka zanafillen nga papastertia dhe turpi i vetvetes nga nje vizion falls i quajtur ndergjegjie dhe moral, dhe nga kerkesa per liri dhe pamvaresi te cilet vetem pak mund ti gezojne.
    Beteja per zoterimin e botes do te luftohet krejtesisht midis nesh dhe jahudijve (cifuteve). Cdo gje tjeter eshte fasade dhe iluzion. Pas shume popujsh qendron Israeli. Edhe pas clirimit tone prej tyre, ai do te mbetet armiku yne boteror..."
    Akoma nuk me dhe nje pergjigje se cfare mendon per fjalet e mesiperme.

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Mendoj se kjo qe ka postuar trimi nuk e meriton te fshihet pasi qe ishte nje material mjaft interesant. Megjithate kjo nuk e ka vendin ketu. Mirpo mos ta fshijme kete dhe le ta lejojme kete teme. Kisha dashur t'i kerkoj falje forumistit e emrin "xhamia" qe e hapi kete teme per mikrostrukture brenda atomit dhe ja shiqoni se qka po flitet tani ne kete teme.
    Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Ore une jam dakord me xhamine per sa i perket konceptit subatomik.
    Ti me thuaj cfare mendon per fjalet e mia... jo te trimit

Te duken te drejta apo jo ?

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    O Goldanitus... pse nuk jep pergjigje per pyetjen time te fundit. Ke frike mos shkelesh ne derrase te kalbur. Po thuaj njehere mendimin tend o burre i dheut...

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    Ore une jam dakord me xhamine per sa i perket konceptit subatomik.
    Ti me thuaj cfare mendon per fjalet e mia... jo te trimit

Te duken te drejta apo jo ?
    Une te thash njehere diqka per filozofet(shiqo pak me larte qfare kam postuar) dhe ne njefare menyre mund te krahasohet me ate. Nuk eshte se po frikohem nese po bie ne derrase te kalbur, mirpo une mendova se e ke lexuar ate postimin tim. Lexoje dhe me thuaj mendimin tend se qka mendon per ate postim.

Une nuk po e di se pari kush i ka thene keto fjale-cili profet. Ndoshta ka te drejt mirpo ajo qka une nuk pajtohem eshte "largepamesi". Ky siq duket Zotin e e quan largepames apo jo? Nese eshte keshtu une nuk pajtohem. Zoti nuk eshte largepames. Ti thuash Zotit largepames i bie sikur Zoti te jete nje qenie. Mirpo Zoti nuk eshte nje qenie. Zoti eshte perfekt. Eshte krijuesi yne dhe sunduesi yne. Ai mund te na e kontrolloje mendjen tone(ne qfare menyre dhe si te gjitha i kam postuar me larte) Lexoje se qka kam postuar me pare sepse siq duket nuk e paske pare postimin tim dhe me thuaj se qka mendon per postimin.

100 % shqiptar Maska e Milkway
    Anėtarėsuar
    08-01-2007
    Vendndodhja
    In the land of eagles
    Postime
    7,375
    goldanius dhe force-intruder ka plot tema ku flitet per kesi gjera ne lidhje me zotin jan 5 nenforume te tilla . ky eshte nje nenforum per shkenc dhe duhen te flitet per shkenc e jo te dalim prej nje kodre ne tjeter
    nuk kam kohe shum per te shkruar po ju kisha lut nese ka njeri prej juve material me fakte te sjell e nese dikush tjeter eshte kunder te bjer proven .
    kalofshi mir

Anėtarėsuar
    04-11-2002
    Postime
    4,910
    Citim Postuar mė parė nga xhamia Lexo Postimin
    goldanius dhe force-intruder ka plot tema ku flitet per kesi gjera ne lidhje me zotin jan 5 nenforume te tilla . ky eshte nje nenforum per shkenc dhe duhen te flitet per shkenc e jo te dalim prej nje kodre ne tjeter
    nuk kam kohe shum per te shkruar po ju kisha lut nese ka njeri prej juve material me fakte te sjell e nese dikush tjeter eshte kunder te bjer proven .
    kalofshi mir
    Personalisht jam dakord me ate qe sugjeron ti xhamia. Dmth edhe per mendimin tim struktura subatomike vazhdojne e vazhdojne deri ne pafundesi brenda njera tjetres...
    Dmth eshte si te kete universe brenda universeve brenda universeve e me rradhe. Keshtu kjo teme per mua konsiderohe e konsumuar. Mendimin brilant te goldanitus presim tani.

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Goldanitus Lexo Postimin
    Une nuk po them se nuk ka atome. Nuk e di se ku e keni pare postimin tim ku thashe se nuk ka atome. Pra ju as nuk jeni duke pohuar se ka zot as nuk jeni duke e mohuar ate. Percaktohuni per nje gje se a ka zot apo nuk ka zot sipas teje. Zoti e ka krijuar universin. Zoti e ka krijuar hapesiren dhe kohen. Zoti ka krijuar qdo gje. Po shiqoni njehere se qka keni thene: Une them qe ka ekzistuar gjithmone. Per te qeshur ishte ky pohim apo jo? Si mund te ekzistoje universi pa pasur nje krijues. Po si mundet truri juaj te konkludoje se universi ka ekzistuar gjithmone? Une kete nuk mund t'a kuptoj. Vetem mendoni mire njehere se qka keni thene. Pra nuk ekziston koha. Universi ka ekzistuar por kush e ka krijuar ate. Por ka ekzistuar para se te krijohet?!!! apo qka deshironi te thuani me kete. Po si eshte formuar big bang. Si eshte mbledhur. Kush e ka mbledhur-nese e sakte teoria e Big bang. Koha eshte ajo qe ndryshon qdo gje, mirpo nese universi ka ekzistuar-fjale plotesisht, abosolutikisht e pakuptimt, pra ne fakt si ka mundur te jete universi. Apo ndoshta edhe universin e ka krijuar dikush. Kush e ka krijuar hapesiren dhe kohen pra. Nese universi ka ekzistuar dhe nuk eshte krijuar(fjala me e pakuptimt qe e kam ndegjuar ndonjehere ne jeten time, as parashkolloret nuk e kane thene kete) atehere koha nuk ka ekzistuar. Po mendoni more njehere para se te postoni. I bie se koha eshte formuar nga universi!!!!. Nuk di se ne baze te qkafit tha se universi ka ekzistuar "gjithmone". Sqaroma qka do te thote "gjithmone". Pra i bie se koha nuk matet-qka i bie se nuk ekziston fare.

Ju lutem mos flisni gjera te cilat nuk i njihni.
    Po lene Zotin mer jahu se ky esht nenforum shkencor,mos u bej qesharak komplet.......ik e fol ane nga feja se ke tema sa t'dush per Zot e per allah,e bot mizerabel forumin gjithanej,fe,fe,fe,propagand fetare,ene ke temat e romances fusni fe.......ēa bohet kshu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Anėtarėsuar
    24-09-2007
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    328
    universi nuk u krijua nga asgjeja por nga Allahu, keshtu mund ta mendosh Zotin si energjine fillestare te gjithshkaje nqs deshiron (te tjere e quajne Big Bang...ku di une).
    Citim Postuar mė parė nga land Lexo Postimin
    Po lene Zotin mer jahu se ky esht nenforum shkencor,mos u bej qesharak komplet.......ik e fol ane nga feja se ke tema sa t'dush per Zot e per allah,e bot mizerabel forumin gjithanej,fe,fe,fe,propagand fetare,ene ke temat e romances fusni fe.......ēa bohet kshu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ah more Land a eshte i domosdoshem ky komenti yt. Po lexo more njehere se qka kane postuar te tjeret dhe me pas fillo te flasesh. Pse po poston pa e pare se pari se si ka rrjedhur tema?!!!! Po me humb deshira per te postuar kur po lexoj komentet si keto tuajat. Lexo kush filloi i pari te flas per Zotin dhe me pas fillo te postosh dhe te thuash mendimin tend.

Faqja 4 prej 6 FillimFillim ... 23456 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Sukses historik: Marrėveshje atomike SHBA - Indi
    Nga Davius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 03-03-2006, 20:39
  2. Jacques Chirac, kėrcėnon me armė atomike!
    Nga Davius nė forumin Problemet ndėrkombėtare
    Pėrgjigje: 28
    Postimi i Fundit: 12-02-2006, 14:55
  3. Lumi fle Hasmi nuk fle.
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 22-06-2002, 03:37

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •