Ja qka mund te them ne lidhje me mikrostrukturen ne atome. Ndoshta eshte nje shkrim i shkurtet mirpo vazhdimisht do t'a freskoj kete teme me postime te reja.
Pozitroni eshte grimce e kundert apo material e kundert e elektronit. Pozitron ka nje ngaarkese elektrike 1+ ,spine ½ dhe te njejten mas sikur te elektronit. Kur nje positron me energji te ulet perplaset me nje elektron me energji te ulet, paraqitet annihilation(paraqet shkaterrimin total te nje objekti. Eshte e kunderta e exnihilation e cila do te thote te krijosh diqka nga asgjeja)
Eshte i quditshem fakti qe pozistronet jane zbuluar ne vitin 1928 nga Paul Dirac. Ndersa ka kaluar me shume se nje gjysem shekulli dhe per to ne dijme shume shume pak. Madje neper libra te Kimis apo te Fizikes nuk flitet fare per keto grimca shume te vogla. Ne nuk dijme fare per kete mikrostrukture brenda grimces se atomit. Ne jemi te informuar vetem per protonet, neutronet dhe elektronet. Kjo eshte me te vertet per te ardhur qudi se si nuk diskutohet fare neper libra shkollore per keto grimca.
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
Goldi se e shikoj qe po ben monolog prape dhe po nxitohesh duke folur ne menyre te ceket per gjera qe nuk i di sic duhet apo i di gabim.
Si fillim nuk kuptoj pse i hyn bisedash te tilla kur mendja jote eshte e "mbyllur". Dhe me e "mbyllur" nuk nenkuptoj ofendim por idete e tua mbi kuantiken ne pergjithesi. NQS nuk e mbaj mend gabim ti thoshe "qe atomi eshte i supozuar" si fillim. Keshtu qe kete teme nuk mund ta shoh me sy tjeter pervec atij te provokacionit. Sidoqofte...
Te korrigjoj ne fillim per pozitronin : Nuk eshte ZBULUAR ne 1928 nga Paul Dirac por TEORIZUAR. I pari qe vertetoi ekzistencen e gjurmeve te pozitronit ishte Carl D. Anderson me 1932. Rrjedhimisht zbuluesi eshte ky i fundit. Ndryshimi eshte si ai i Mendelejevit dhe personaliteteve te ndryshem qe zbuluan elementet. Qarte?
Tani duke qene se pozitroni eshte praktikisht antilenda e elektronit, perplasja midis tyre cliron energji.
"...exnihilation e cila do te thote te krijosh diqka nga asgjeja" Sa per kete : asgje nuk mund te krijohet nga asgjeja.... Ka shume spekullime per eksperimente me pershpetjues grimcash etj per te krijuar materien nga energjia (por jo nga hici), por edhe nqs jane te verteta keto mbeten teknologji te perparuara dhe rrjedhimisht sekrete per publikun. Shkurt nuk behen publike.
Pra nuk mund te krijosh dicka nga asgjeja.... edhe sipas besimit tend fetar madje, universi nuk u krijua nga asgjeja por nga Allahu, keshtu mund ta mendosh Zotin si energjine fillestare te gjithshkaje nqs deshiron (te tjere e quajne Big Bang...ku di une).
Sa per mos-dijen qe reklamon per grimcat subatomike... une nuk e di cfare shkolle ke mbaruar ti. Por per ne shkolle fillore dhe gjimnaz mendoj se dijet qe jepen jane mese te mjaftueshme per te plotesuar nevojat qe ka lenda e kimise konvencionale organike dhe jo organike qe studiohet ne keto nivele.
Ne nivele akademike atomi nuk studiohet me sipas modelit te Bohr por sipas teorise kuantike. Keshtu preken pozitronet, neutrinet etj etj. Natyrisht qe implikon edhe shkallen perkatese te njohurive matematikore, keshtu qe nuk ke si ja meson nje nxenesi te fillores apo gjimnazit si "njohuri e pergjithshme".
Qarte? Nqs dikush eshte i interesuar personalisht te mesoje me shume mbi keto gjera, atehere i drejtohet biblotekes dhe fillon lexon libra qe nuk i ka shkruajtur Adnan Oktar (Harun Yahya). Ky i fundit nqs nuk gaboj ka bere edhe ca kohe burg pasi e kruajti me Masonet![]()
Po edhe keshtu ende them. Keto te gjitha jane te supozuara. Shiqo se si i ka zbuluar Raterfordi elektronet, protonet.... ai nuk i ka pare ato mirpo ne baze te eksperimenteve e ka mundur te konstatoje. Une prap po them se atomet jane te supozuara. Ne nuk mund te diskutojme ne kete menyre. Po te hyni ne google jam i sigurt se do te del se eshte zbuluar edhe ilaqi i AIDS-it, dhe shume gjera te tjera.
Une materialet i kam marre nga wikipedia dhe nuk e di se sa jane te bazuara keto, a jane te verteta a jo. Une nuk pohova gjekundi se materia mund te krijohet nga asgjeja. As nuk thash se energjia shendrrohet ne materie. Pastaj une e permenda e exnihilation vetem pe te kuptuar sado pak demethenien e fjales annihilation. Lexoni mire se qka kam postuar dhe mos nxirrni konkludimi te pasakta. Me lejo te them se mendja jote eshte e kufizuar ne nje perqindje me te ulet se normalja, kur nuk e lexon shkrimin me vemendje. Lexo dhe me pas komento o atomist apo qka te them tjeter ty. Shiqo njehere se qka je duke folur. Nese une e permendi "fjalen materia krijohet nga asgjeja" ti nderhyn menjehere per tu treguar kinse i ditur dhe per te treguar se materia nuk krijohet nga energjia. Po qka thua ti per E=m*c^2. Hyn ne google dhe shiqo. Me ju nuk mund te debaton njeriu. Bazohu edhe ne imagjinaten tende jo vetem ne ate se qka thote interneti. Po te mundim te benim nje debat do te shihnim kush ka te drejt. Mirpo une e them nje gje ju hyni ne wikipedia dhe thoni ja fotot e atomit. Po une kam pyetur shume kimist dhe ata me kane thene se atomi nuk ka gjasa per t'u pare. Sa here duhet te zmadhoje gjerat mikroskopi elektronik per te pare atomin. Kur dihet se nese fillojme se ekzistojne 2 x 10^23 atome oksigjeni ne nje pike uji. Mikroskopet elektroni modern i zmadhojne gjerat deri ne 2 milion here e me shume. E si mund ta shohin atomin edhe sikur ti zmadhojne gjerat per shume me shume here. Paramendo nese do te mundeni ta shihni vetem nje atom prej te gjitha ketyre. Nuk ka shanc.
Po te mundenim te debatonim ne nje vend ku do te na shikonin disa persona per te na vleresuar do te shihnin se kush ka te drejte. Atehere ti nuk e ki google afer. Nuk e di se si po debatoj me ju une. Si ju mund te behet edhe nje 10 vjeqar forumist shume i zgjuar. Kush e kundershton hyn ne google dhe i thot ja shiqo kete kete ... Nuk po bazoheni fare ne libra por vetem ne wikipedia dhe google. Une jam konsultuar me disa persona te tjere per atomin dhe prap po e them se nuk mund te shihet. Shiqo njehere Raterfordin dhe eksperimentin e tij dhe kupto me shume per atomin.
Per sa i perket prap po them se pozitronet ekzistojne. Vertet si mund te kalojne sa e sa dekada dhe ne ende nuk jemi te informuar per ekzistencen e pozitroneve dhe grimcave te tjera.
Imagjinata eshte me e rendesishme se dija sepse dija ka limit ndersa imagjinata perfshin tere boten
E ēa gallate,ēa shkrime koti qe te shofin syte ketu.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Allahu eshte nje supozim. Askush nuk e ka pare. Kerkova ne google per te po nuk pashe ndonje foto apo te ngjashme. Pyeta nja 300 veta po asnje nuk e kishte pa.
Ky ishte rezultat llogjik.
po une edhe te bera ftese zyrtare qe te te njof personalisht me atomet mo,Po une kam pyetur shume kimist dhe ata me kane thene se atomi nuk ka gjasa per t'u pare. Sa here duhet te zmadhoje gjerat mikroskopi elektronik per te pare atomin
prap ti me keto... hhahahah
ca kimistesh ke pyt ti se po na habit tashi, ato qe japin kimi ne tetevjecare
ja pra po ta them une qe kam pa (dhe shof) sepse te thashe kam AFM ne laboratorin ku punoj
kuptoni njehere konceptet per vete dhe pastaj hapni diskutime shkencore per to, se na vdiqet, jo per gej po sic ti perdore vetem wik-in edhe googl-in per njohuri te thella shkencore, ka mbase dhe njdonje adoleshent qe per kollajllik merr informacionet nga forumi
Kush jeni ju qe po deshironi te dini se kush eshte Allahu. A nuk e kupton se ju jeni nje sherbetor i perulur i tij?! Dhe ju po deshironi ta shifni ate. Shiqo se qka ke thene. Po kerkon t'a shohesh pamjen a Allahut. Pra ju po thuani se Allahu eshte i misheruar-ju nuk po besoni ne zot. Dhe nese nuk besoni ne zot, lexoni Kur'anin dhe do te shifni se kush dhe qka ka te drejte. Pra a jeni ju ai qe thate se asgje nuk krijohet nga asgjeja?! Pra si mund te krijohen gjerat nga asgjeja pa qene nje krijues aty.
LoL.... Ja kaq e pati tenxherja me presion.... i plasi valvola. Me ate qe thashe nenkuptoj te njejtin arsyetim me ate te tendin.
Kush je ti ne fund te fundit qe me 5 gjera qe lexon dhe me 3 "shkencetare" qe pyet vjen e ve ne dyshim gjera qe ekzistojne???
Tjetri te thote qe ka AFM ne laboratorin e tij.... ti prape s'do te kuptosh. Ty nuk ka pse te te jepet shansi te shikosh atomin... apo pozitrnin...lol... e kupton kete apo jo?
Eshte shume e thjeshte :
- Ti thua nuk ka atome / Une them qe nuk ka Zot
- (Avantazhi im se ekzistojne mjete per ta pare atomin kurse ti nuk si te shikosh Zotin)
- Ti thua nuk ka pozitrone / Une them nuk ka gure qe pluskon ne Meke
- (Avantazhi im eshte qe une kam pamje te gjurmeve te pozitronit)
- Ti thua e krijoi Zoti universin / Une them qe ka ekzistuar gjithmone
- (Une bazohem ne faktin qe energjia as nuk krijohet dhe as nuk zhduket... ti je shume i vogel per te besuar dicka te tille sepse mendja jote nuk mund ta konceptoje dicka qe nuk ka nje fillim e nje fund.)
Sic e shikon kjo eshte nje loje qe nuk ka fund dhe ti ke shume pak shanse te fitosh...
Ky eshte nje nenforum shkencoooooooooooooooooooooooooooooooooooor ketu nuk je ne medrese,e kupton!!!!!!!!!!!!!!!!!!eshte fare e lehte per ta kuptuar........eshte nenforum shkencoooooooooooooooooooooooooooooooooor ta perserita perseri.Eshte kulmi i injorances te besh propagande islamike ketu.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Krijoni Kontakt