Modemi eshte i konfiguruar.Po patet mundesi mund te me gjeni driver per modemin.Modemi eshte NORTEK JET ADSL
Modemi eshte i konfiguruar.Po patet mundesi mund te me gjeni driver per modemin.Modemi eshte NORTEK JET ADSL
Per te shkarkuar drejtuesit nga faqja e prodhuesit duhet regjistruar se pari. Faqja e prodhuesit
\http://www.nortekonline.com/EMEA/EN/...r_Registration
Ketu jane driverat e xp dhe jo te vistes.
Hidhi nje sy kesaj faqeje http://www.hwupgrade.it/forum/showth...1050062&page=2.
Forum italian, nese e kupton gjuhen, pasi te arrish ne faqen e trete do ta nxjerresh vete konkluzionin.
Mgjth ne nje faqe tjeter pashe qe nese shkarkon update te windows vista, do te instaloje dhe driverat e ri per nortekun tend (drivera conexant adsl wan) por problemi eshte si mund te marresh update nese nuk hyn dot ne internet![]()
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Xemlo : 10-10-2007 mė 18:31
Sipas atij forumi une duhet te blej modem tjeter.Ka ndonje menyre qe update e windows vista t'i shkarkoj nga xp dhe t'i instaloj te vista?
SP1 per Vista do te publikohet se shpejti, kjo do te ishte menyra me e lehte
Shiko. Ka edhe njė problem me modem ADSL. Ka shumė modem ADSL qė nuk e njohin Internet Explorer 7 dhe keshtu nuk mund tė bėsh rregullimet e duhura. Firefox ėshtė njė program qė tė lejon futjen nė modem ADSL dhe tė bėsh lidhjen e duhur. Unė pėrdor Vista dhe nuk kam pasur problem me futjen nė Internet dhe bile nga Vista por duke pėrdorur Firefox kam mundur tė bėj rregullimet nė modem-router dhe tė shpėrndaj nė pc tjetėr Internet.
Ipv6 nuk ka tė bėjė me Internetin sepse mua ma nxjerr tė limituar lidhjen nė v6 dhe e kam sjellė nė kėtė Forum. Unė do tė tė kėshilloja tė ndėrroje modem. Modem qė ka lidhje vetėm USB nuk ėshtė edhe nga mė tė mirėt. Bli njė modem - router qė ka lidhje LAN.
Shiko librin e modemit pėr mė tepėr.
ns
קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ
I Shenjtė I Shenjtė...
Problemi eshte qe edhe ipv4 dhe ipv6 ma nxjerr te limituar.
Se paku ne dy postime te mehershme shihet konfuzioni ne lidhje me tcp/ip protokolin. Per ta evituar kete konfuzion ju lutem te keni parasyshe se :
-Ne Windows XP ekziston vetem nje implementim i TCP/IP protokolit prandaj nuk shenohet numri i versionit, perndryshe ky version eshte v4
-Ne Windows Vista jane implementuar dy versione te TCP/IP protokolit, prandaj denotohen me versionin perkates v4 dhe v6. Nga shum ekspert te cilet kan analizuar perfomancat e Vistes eshte verejtur se implementimi i v6 eshte paksa i manget e poashtu edhe kalimi automatik nga v6 ne v4 eshte paksa i ngadalshem
Pra nuk ka dallim mes IP v4 ne Vista dhe TCP/IP ne XP.
Shokut tane po i mungojne drejtuesit per ADSL modem per Vista. Fatkeqesisht ne nuk mund te ndihmojme nese prodhuesi i modemit nuk i ka krijuar keta drejtues. Une te kisha propozuar te kontaktosh prodhuesin dhe te pyesish se kure do ti publikojne drejtuesit per Vista ose si zgjidhje alternative kerko ndonje modem qe i ka drejtuesit per Vista
Krijoni Kontakt