Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 52
    i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899

Pse nuk rebelohet femra shqiptare kur eshte ne krize personaliteti?!

rrebelimi eshte e drejte qe duhet ta kete cdo njeri, te nuk rebelohet sepse te ne femra nuk ak te drejte te rebelohet, ajo ka te drejte te nenshtrohet, por rrebelimi eshte luks. Aty ku tolerohet rrebelimi i femres, aty ka nena te perparuara, djem te edukuar, dhe keta djem nuk shtypin me dhune rebelizmin sic bente komunizmi me disidentet. E drejta e rrebelimit pra ehste e mire demokratike, por kjo nuk mund te kerkohet nga cdo familje, sepse perfundohet ne spitale.....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Postime
    184

ne nje kohe kur

femrat amerikane synojne postin e presidentit, femra shqiptare eshte...atje ku eshte.
    une per vete rebelohem sa tundet shtepia.

o shen alban: provoje te thuash se dita eshte me drite dhe do e shohesh qe ornamenti do te kete dhe nje mendim edhe mbi kete. dhe cfare mendimi thua ti!!! e patjeter kundershtues dhe "novator"

buna, qe gjithsesi, eshte kunder murmuritjeve ne dhomen e gjumit.akoma dhe kuzhine.

Perjashtuar
    Anėtarėsuar
    15-09-2002
    Postime
    126
    *
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga lulja_e_dimrit : 07-11-2002 mė 04:11

alvi
    i/e ftuar
    postuar me pare nga Shen_Albani
    Me mire do te deshiroja nje femre qe ka pasur disa dashnor, se sa nje e cila vjen e virgjer. Pse ? Sepse e pare ka pervoje dhe ka arsye te medha pse rrin me mua, dmth. une isha me i mire se ata qe ishin para meje. E virgjera, nese nuk eshte e lumtur me mua, tere jeten do te imagjinoje te tjeret, pikerisht sepse nuk kishte pervoje

A je i sigurt qe te njejten gje nuk e kane menduar dhe ata te cilet kane ardhur para teje?
    Je i sigurt qe ke ti dicka te veccante, dhe qe nuk je ai i rradhes?
    Une nuk them qe duhet te jete patjeter e virgjer, po sa te arrij te them se me mire se e virgjer, me duket pak si ekzagjerim.
    Ketu shume njerez kane permendur pervojen. Po c'te keqe ka ta fitoni ate pervoje bashke?
    Mua me duket me mire se sa nje pervoje qe ajo e ka fituar me dike tjeter, dhe ti nuk je i pari po i shtatedhjetepari.
    Sic e thash, nuk kam asgje kunder jo te virgjerave, se jam realist, por qe do preferoja nje te virgjer, hell yeah!

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Alvi dhe Lulja e dimrit,

ne kemi akoma paragjykime ndaj seksit dhe dashurise. Te ne ende konsiderohet dashuria turp dhe seksi devijim dhe i ndyte. Pervoja seksuale e nje cifti eshte shume e rendesishme per t“i sqaruar shume probleme qe lindin ne bashkeshortesi. Bashkeshortesia nuk eshte vend ku plotesohen deshirat, por vend ku bashkejtohet dhe nese kjo bashkejetese nuk behet nen komandimin e njerit, nuk eshte edhe lehte. Pra bashkeshortesia ideale eshte kompromisi; dy njerze te barabarte mund te kene jete ideale, por jo nje diskrimnator dhe nje e diskriminuar.
    Deshira per virgjinet, eshte sa e gabueshme, aq edhe dezeorientuese.
    Nese qe te dy jane te virgjer, atehere futen ne jeten seksuale si dy kafshe. Ne psikologji ka shume raste kur te martuarit pa pervoje, jo qe nuk kenaqen, por ndodh qe njeri prej tyre te cmendet.
    Ne vendet orientale, edhe te ne ka keso rastesh. TE ne i quajne magji, na e beri filan e fisteku. E ne fakt keto ndodhin per arsye se nje njeri i moshes madhore duhet te beje dicka dhe te gjendet lakuriq para nje femre/ mashkulli per here te pare ne jeten e vet. Ajo/Ajo nuk ka pasur pervoje ne bisede me meshkuj/VAJZA, por sot duhet te kete raport seksual. Ky eshte kulmi i barbarizmit ne intimitetin e nje njeriu.
    Kjo shkaton nje shok dhe nje kaos shpirteror , terheqja ne vete, permbyllja dhe urrjetja e seksit. Sepse seksi duhet te perjetohet ne pubertet, e jo ne moshen 22 e me vone, sepse shpirti i njeriut ne pubertet reagon ndryshe, me vone ndryshe.

Cvirgjerimi deshmon se nje vajze ishte dashuruar nje here apo disa here dhe ajo ishte kenaqur me dikend, pra me dikend para neve, por ne ne ate moment nuk ekzistonim ne nė jeten e saj, dhe ne si meshkuj nuk guxojme kurre ta marrim te kaluaren si shembull per ta ndertuar te ardhmen.
    Nese mashkulli duhet te kete pervoje, kete duhet ta kete edhe femra. Nese perkrahim teorite shoviniste mashkullore, atehere duhet te themi mashkulli duhet te kete pervoje, femra jo. KEshtu ruhet statusin i shtypjes ku njeri din dhe mundet me shume se tjetri! Epersia eshte vrasese e dashurise. Nuk ehste mire te sundohet e shtypet njeriu me te cilin deshirojme te kenaqemi!

Djemt primitiv, me komplekse dhe te prapambetur nese e marrin nje te cvirgjeruar, atehere ate do ta denojne dhe do ta shtypin. Keta meshkuj e bejne kete, se nuk jane te sigurte se a jane te mire, sepse edhe ky eshte i papervoje.
    Dashuria ideale nuk eshte vetem seksi i mire: Dashuri ideale eshte malli per te: shikimi me plot dashuri, shetitja se bashku, berja e puneve ne shtepi se bashku, mbrojtja e nuses nga sulmet e prokurorit ( vjehrres ), mbrojtja e te dashures nga polici ( kunatat), mbrojtja e se dashures nga gjykatesi ( vjehrri ) etj.et. qe nuk dua tani te“i permend.
    Dashuria eshte vendstrehim i dy vetave, simbolikisht eshte nje tendė ku mund te futetn vetem dy veta. Pa shikuar se cka kishte ndodhur dje, por te motivuar si ta ndertojne jeten e lumtur se bashku, nesra. Kush do qe synon te futet ne ate tende, e helmon atmosferen dhe ngrit tensioni saqe pefundon me debimin e nje personi nga ky vendstrehim. Apo qe te tre dalin nga tenda!
    Kur ngulim kembe ne virgjinet, atehere i tille duhet te jemi edhe vet. Nese kemi pasur shume dashnore dhe vete kerkojme te virgjer, atehere kemi shume probleme intime qe nuk i kemi perpunuar dhe sqaruar deri ne fund. ATEHERE NUK E KUPTOJME DASHURINE, POR VETEM SEKSIN, ashtu si e kuptojne edhe kafshet. Atehere jemi Armik i dashurise, rrjedhimisht i seksit.Dhe ne per dallim nga keto te fundit posedojme tru analizues.

Per t“iu kthyer nje reagimi tend se cdo njeri mendon se ishte me i mire; nuk eshte e vertete. Varet se cka kuptojme me te miren. Une ketu nuk nenkuptoj vetem seksin, por teresine e perjetimeve te nje cift. Stacioni i fundit eshte martesa dhe nuk eshte fare me rendesi sa dashnore kishte njeri, sa tjetri. Ata qe futen ne martese, dmth. se ishin me te mire se sa ata qe ishin para si ure kaluese deri ne kete moment!
    Virgjiniteti i nje femre dokumenton diksriminimin e saj si qenie njerzore. Femart i kane poato deshira sic i kemi edhe ne meshkujt, po ata enderra, e po ato perversione. Perendia edhe femres i ka dhuruar pubertetin sepse ka dashur qe mashkulli dhe femra t“i afrohen njeri tjetrit dhe te plotesojne njeri tjetrin, te jene kompatibel!
    Femra perjeton pubertetin , por asaj kjo dhunti i mohohet dhe kerkohet prej saj te sillet si frigjide, zaten shume here femrat e shtypura edhe behen frigjide sepse jane mbushur deri ne fyt me paragjykime kunder seksit. Ky eshte qendrimi armiqesor qe kemi ne ndaj seksit.
    Pra i mohohet deshira seksuale kur lindet, por kerkohet prej saj te beje seks, pasi qe me vite te kene edukuar se seksi eshte i keq. Per fat te keq njeriu shume here mbetet me ate edukate qe ka amrre sepse kercimi dhe salto mortalet nuk jane te mundshme shpirterisht, jo ashtu si mendojne pleqt!

Dashuria ideale ekziston vetem ne mes dy personave te sqaruar mire dhe te pakomplekse, vetem ne mes dy qenieve te barabarta.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Shėn Albani : 26-10-2002 mė 07:55

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Shen Albani, "neqofte se grate tona i kontrollojme........." tregojme se ato na tejkalojne si dhe ne jemi te pafuqishem ne epersine mbi to, por kryesorja eshte se ato I DUAM me fort se NA DUAN.
    Ti kontrollosh "duke besuar se ATO JANE LAVIRE", kjo nuk MUND TE NDODHE, ngaqe ketu ka nje keqkuptim. Ti konsiderosh Grate Lavire tregon EPERSI, PAVARESI (absolute mendimi), MONUMENTALITET, ket vetem pak BURRA e kane, nje nder ta qe dhe Bonaparti. Pra kjo nuk eshte nje deshire komune, popullore.
    Kontrollon ai qe DYSHON, jo ai qe BESON. Por ai qe DYSHON eshte njekohesisht ai qe DO, DASHURON (rasti jone).
    Prandaj dhe burri o eshte;
    1) Napoleon, mendon qe te gjitha femrat jane njesoj, kjo e ben indiferent.
    2) Dashuron nje tjeter, pra i ka te ndara jete familje dhe jete emocionale, kjo gjithashtu e ben indiferent.
    3) Pergjon, kontrollon, qan, dashuron ne te njejten kohe dhe VUAN, tmeresisht vuan duke leshuar pe gjithnje e me shume nga frika e HUMBJES, kjo eshte dhe situata me komune.
    Do te isha kurioz cilin nga keto raste zgjedhin femrat tona, prandaj dhe shtrova ate pyetjen aspak diskrete.

Administratore Maska e Fiori
    Anėtarėsuar
    27-03-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    3,016
    I bini shume gjate ketij problemi dhe e dikskutoni sikur te kishte qene sci-fi. Cka qene e kemi pare te tere - edhe cdo te behet qe "njeriu do haje njeriun " e imagjinojme dot. Cjemi...?

Femra nuk ka si te kerkoje barazi dhe identitet me fjale kur keto nuk i kerkon vete nga ana e saj me vepra. Me aq sa kam pare do thoja femra shqiptare eshte shume here me e forte se mashkulli shqiptar.
    1. Mashkulli lind dhe mbetet femije - edhe atehere kur i duhet nje seks i dobet si femra te cilen mund ta rrahe e abuzoje si ti doje qejfi, eshte perseri femije, dhe si i tille i varur tek femra.
    2. Ate qe deri dje e bente vetem mashkulli - pra te siguronte per te ardhmen e familjes, femra e ben shume mire dhe vete ne kohet kur jetojme.
    3. Nq se mashkulli nuk eshte ne gjendje te jape me shume se sigurim te ardhurash, pra te dije te mbaje familje jo vetem fizikisht dhe ekonomikisht por edhe moralisht atehere ska perse nje femer te fute te dy kembet ne lidhje te tille.

(te gjitha femrat e kane mundesine e nje zgjedhjeje te tille)

Por nq se nje femer e shikon veten si te paafte ne bote, dhe i vjen mire kur vete rri gatuan per burrin nga mengjesi ne darke e keqtrajtohet nga ai vetem sepse ai i jep "siguri" (se po te ishte vete do vdiste urie pff) atehere nuk ka goje kjo femer te kerkoje per identitet se ne fund te fundit ka qene ajo e cila e ka kerkuar kete identitet.

Nuk e pranoj dot idene (nga eksperienca) se asnjeri nuk e kerkon me zor te abuzohet - te gjithe e kemi nje rruge shpetimi varet sa te forte jemi ta ndjekim e perballojme kete rruge. Vetem atehere kur vete femra ta shikoje veten si te barabarte do kete mundesine te kerkoje kete barazi edhe nga mashkulli.

Mina

Femra shqiptare ka qenė dhe do jetė nė krizė personaliteti pėr shumė arsye dhe disa nga kėto arsye janė si mė poshtė:

Ne jemi rritur nė njė mentalitet ku femra duhet tė bėj gjithēka , duhet tė jetė e pafjalė , punėtore , gojėėmbėl, tė udhėhiqet nga bashkėshorti etj, etj, pra imazhi qė kemi dhe nga nėnat tona tė shkretat qė punonin nga 8 orė nė ditė nė punė tė shtetit dhe i ktheheshin shtėpisė e mikpritjes pasditeve pandalur. ( tė paktėn unė kėshtu kam parė nėnėn time qe kur vinte nė tre pasdite nga puna gjente nja tre a katėr mysafirė pėr drekė si dhe fillonin pastaja vizitat pa pushim, sa nganjėherė mė mėrzitej shpirti nga filxhanėt e kafesė nė lavamanin e kuzhinės, qe i kalonin tė njėzetat, dhe kjo ėshtė nuk ėshtė pėrrallė, por e jetuar). Pas gjithė kėtyre duhej tė merreshin edhe me fėmijėt , mėsimet e edukimin, duhej qė tė mos ankoheshin pėr pakėnaqėsitė , etj. Nga sa hapnim sytė nė mėngjes e deri sa i mbyllnim nė mbrėmje na ushqenin atė qė jo kėshtu se tek burri s'tė duron njeri kėshtu, jo ashtu se burri nuk do ashtu etj, etj. Pra na ushqyhen sė bashku mė ushqimin e pėrditshėm edhe ndjenjėn e mvarjes dhe pamundėsine"qe"ne si femra tė mund tė vendosnim.
    I shtohen kėtyre arsyeve edhe kushtet e vėshtira ekonomike nė tė cilat asnjėra palė djalė apo vajzė tė mund tė jetojė vetėm nė banesėn e saj dhe e vetmja zhgjidhje qė mbetet ėshtė nėnshtrimi, ndrydhja e dėshirės pėr tė thėnė realisht atė qė mendondhe ja kjo ėshtė kriza, ajo krizė qė nuk tė lėshon falė atij edukimi tė shėmtuar qė na kanė dhėnė duke qenė femra, sespe personalisht edhe pse fatmirėsisht kam mundėsinė tė pėrballoj jetesėn time vetėm me tim bir , dhe ti bėj ballė asaj shumė mė mirė se mė parė kur isha e martuar , pėrsėri jam nė luftė me vetveten , se nga njėra anė ndihem shumė mirė kėshtu vetėm me tim bir , por mė mbysin shikimet e prindėrve tė mi sa herė qė i ndesh tė cilėve u duket fundi i botės vetmia ime. Pra , unė cdo ditė luftoj nė mua idenė se po bėj tė vuajnė prinderit e mi dhe se jam kam dalė nga rutina jonė tradicionale. Po sa femra janė vallė nė gjėndje tė bejnė njė luftė tė tillė me vetveten nė kushte tė ndryshme e rrrethana tė ndryshme, dhe vallė a dalin nga kjo krizė personaliteti , apo bien nė njė tjetėr??????

Shėnim pėr Ornament

Nuk di pse ti je kaq i frustruar ndaj femrave ???
    C'tė pabėrė tė kanė bėrė ato qė i godet me kaq nėnēmin , gjė qė e vura edhe tek tema : poezi per potencen e mashkullit????

http://www.forumishqiptar.com/showth...&threadid=7368

Pėrshėndetje nga Elna.

E gjifa Maska e Henri
    Anėtarėsuar
    14-04-2002
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    1,086
    Ornament, e vetmja gje qe me bie ne sy ketu eshte "perpjekia" jote per t'i pare gjerat gjithmone ne ane te kundert me rrymen - gje qe me pelqen ne PARIM, pasi sjell nje fryme te re "inovuese" ne cdo bisede. Me kujton Sartre, ose me sakte "The age of Reason" . (Me kupto, pa perdorur ate krahasimin tim qe permbledh rrafshin e shtriqur )

Ato c'ka jane jashte teme ketu u fshine. Perfshi dhe komentet mbi jetet personale. Ca dhe u pershtaten, per hir te temes kryesore.

Persa i perket temes, verej se ka dy mendime qe troshiten midis njera tjetres. Te parat vijne nga femra shqiptare qe pas 15 vjec u rrit jashte atdheut (ose ne atdhe po ne nje familje si e imja) dhe ne me te shumten e rasteve nuk e pati problem "veteqeverrisjen" dhe femra qe u rrit me 3 a 4 meshkuj ne shtepi, buze ares a maje malit, dhe qe nje nga meshkujt e shtepise, ne nje moment te caktuar i tha: Me mire te te perqit une, sesa mashkulli i botes. Me te tjera fjale, femra qe kishte zgjedhje ose te rrinte ne nje mjedis te atille, ose te perqafte te parin mashkull qe do t'i trokiste tek porta apo do t'i dhkelte syrin udhes per ne lėmė vetem e vetem me shpresen se mund t'i dilte ndryshe, mund te mos haste ne po te njejten shtrese mashkullore si ajo qe po linte pas.
    Ekonomia ne Shqiperi per mua percakton faktorin kryesor te mosbarazise.

Personalisht, me kete mendje qe kam sot, per gjerat qe i dua, nuk i le veshtiresite e tipit "jam femer" te me dalin perpara.

_____________ Maska e ornament
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    Henri, une nuk bej asnje PERPJEKJE aq me teper per te kenaqur PARIMET e tua/tjereve. Gjithashtu kur diskutoj nuk marr shembull natyren dhe kushtet e shtepise sate, ose ato maje malit te dajtit. Neqofte se kjo te duket RRYME E KUNDERT, kjo nuk eshte perpjekja ime, as efekti im, as deshira per inovim, por atje qendron SUBJEKTI.
    Sartrin nuk e kam lexuar, ngaqe ai nuk me eshte IMPONUAR, prandaj nuk e kam per model. Ndersa ti mund te pershtatesh ēfare te duash, ēuditem si s'te lodh kjo. Nuk di a njeh ate qe quhet "bon sens" dhe ju femrave ju mungon.
    Sidoqofte pas leximit mund ta pershtatesh dhe kete.

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Theofan Stilian Noli: Jeta dhe veprat e tij
    Nga ILovePejaa nė forumin Elita kombėtare
    Pėrgjigje: 85
    Postimi i Fundit: 15-11-2022, 22:39
  2. Sulė Hotla (1875-1947), Njė Jetė Pėr Shqipėrinė
    Nga strong_07 nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 29-04-2019, 16:32
  3. Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 24-11-2016, 09:56
  4. Kristo Frashėri: Dilema pėr Himarėn
    Nga Qafir Arnaut nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 28-02-2006, 13:56
  5. Letėrsia Shqiptare
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Enciklopedia letrare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-10-2005, 14:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •