Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20
    Erga omnes Maska e fisniku-student
    Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408

Turku dikur e kishte Evropën te nenshtruar,tash po i nënshtrohet Evropës!!!

Eshte interesante nje fakt se dikur Turqia me forcat e tyre ushtarake e kishte nenshtruar gati gjysmen e evropes ,mirpo tash ajo forc qe kishte qen dikur po i nenshtrohet evropes qe te futet ne BE dhe po ben perpjekje te vazhdueshme qe ta bind evropen qe ta pranojë si shtet te BE_se...

Ne nje diskutim qe kisha me Prof.Dr Fatmir Sejdiun at kohe ishte profesor ne U.P(univerzitetin e prishtines) dhe ligjeronte : Historia e shtetit te se drejtes...

Dhe aktualisht president i Kosoves...

F.sejdiu Thonte: P.osmane dikur ia kishin friken e gjith evropa ,besa edhe Bota dhe gjatë pushtimit te territoreve ,shtetet tjera ia leshonin rrugen dhe krijuan bindjen se vertetë kesaj ushtrie po i ndihmon Zoti dhe se Zoti eshte me ta...dhe keshtu qdo qellimi ia arrinte dhe kend do territor e pushtonte...

Mirpo zbehja e kesaj dinastie filloi te merrë per masa te medha dhe te dobesohet ...kur qdo Sultan apo mbret qe deri ateher e kishte nganje keshilltar dhe filluan te i likuidonin qdo herë e me shumë keshilltaret e tyre...

Keshilltaret e sultaneve ishin njerez qe dinin per fe dhe vazhdimisht i keshilloni me keshilla Kuranore ne qdo luftë qe benin ...

Kur qdo sulltan ia kepuste koken keshilltareve te tyre ,sepse ata keshilltar shpesh bienin ne kundershtim me qellimet e sultaneve ,keshtu qe i likuidonin nese i kundershtonte keshiltari e sultani ia kepuste koken atij...

Dhe keshtu dinastia e kesaj perandorie filloi te zhduket dhe ne vazhdimsi territorete qe i kishte okupuar i leshonte...

Dhe tash kjo perandori eshte izoluar ne nje shtet te vogel ,ky i sotmi turqia...

D.m.th esenca e krejt kesaj eshte se qelsi i suksesit te kesaj perandorie ishte praktikimi i keshillave kuranore ...dhe me braktisjen e tyre ,kjo perandori humbi fuqin e saj qe kishte...

Kjo ne teologji shpjegohet si ndeshkim nga Zoti ...
    "Idea është Këshilltari më i mirë i Veprës"

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    Kjo eshte ti thuash mendjes rahmet paste...

Po perandoria Romake qe nenshtroi gjithe evropen, gjithe afriken veriore, gjithe lindjen e mesme dhe tokat e profeteve ne baze te besimit ne shume zota valle kujt ja falenderon ato suksese?

Shoku student ik e hudhi i sy librave te historise se cfare ndodhi gjate kryqezatave me ndjekesit e Allahut, pastaj ik e hidhi dhe nje here syte hartave te perandorise otomane para dhe pasi se te kape me austriaket. Kur te kesh mbaruar keto studime hudhi nje sy hartave romake, Bizantine, Franceze gjate bonopartit, Gjermane gjate luftes se dyte boterore e pastaj hec e na fol per allahun.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    o fisnik te kam than ti cdo gjo mund te jesh vec student jo l
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    o dashamir te sportit kjo qfar ehste shkruar eshte thene nga Fatmir sejdiu...

tash po ta shikojm kualifkimin ai eshte prof.Dr i historis dhe shtetit te se drejtes dhe aktualisht president i kosoves ndersa ketu ne forum ka baraba qe kontestojn dijenin e tij...

gjithmon ketu qendron problemi ...mosrrespektimi i hiriarkis se intelegjences...

Hyllin Maska e Hyj-Njeriu
    Anëtarësuar
    22-07-2007
    Vendndodhja
    Fatkeqesisht mes ndergjinoresh
    Postime
    2,945
    Citim Postuar më parë nga derjansi
    o fisnik te kam than ti cdo gjo mund te jesh vec student jo l
    Kurse une mendoj se ky nuk eshte as fisnik e as student

Turku nenshtroi cdo shtet mesatar apo te vogel ne rrugen e tij,sapo hasi ne Vjene theu nockat apo ne Poloni e Persi... Allahu thote..thirri mendjes djalo
    Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anëtarësuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar më parë nga fisniku-student
    o dashamir te sportit kjo qfar ehste shkruar eshte thene nga Fatmir sejdiu...

tash po ta shikojm kualifkimin ai eshte prof.Dr i historis dhe shtetit te se drejtes dhe aktualisht president i kosoves ndersa ketu ne forum ka baraba qe kontestojn dijenin e tij...

gjithmon ketu qendron problemi ...mosrrespektimi i hiriarkis se intelegjences...

athere mjer kosova per presidentin qe paska.
    JO NEGOCIATA VETËVENDOSJE

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    hyj njeriu-Kurse une mendoj se ky nuk eshte as fisnik e as student

derjansi-o fisnik te kam than ti cdo gjo mund te jesh vec student jo l
    kjo i bie sikur qobani ta sygjeroj veterinarin se qfar ka lopa...

realisht sa her qe degjoj moqale te tilla ia fus gjobë vetes sime (nuk hyj ne forum) sepse shpesh mendoj se gabova dhe hyra ne nje Pub ...

e pse bre "njerez" nuk filloni ta ndryshoni kete karakter qe e gjith bota na njef si njerez te tillë (shqiptaret) mendoj se me arsyeje eshte kjo bindje nga bota per ne ...
    Ku ka shkel kemba e shqiptarit (jo te gjithë) nuk ka lene mbresa te mira dhe te tjeret gjithmon kan perqesh karakterin tonë...

pse ????

sepse sa te ka kesi tipa si keta ...kjo ideologji do zhvillohet gjithnje e me teper...

sa i perket kesaj pyetje/dyshimi se a jam student apo jo ...(vertet pyetje e lodhet)

edhe fundi fundit nuk me jeni ju dekanë apo rektorë qe te pergjigjem para jush ...per kesi fore te lodhta ...

fillimi i gjithckaje Maska e JestersWorld
    Anëtarësuar
    23-01-2006
    Vendndodhja
    ata ketu ne qiell ne toke
    Postime
    684
    7 here e lexova kete postimin dhe akoma nuk e morra vesh se ku do te dalesh. Per cilin tipar te karakterit po flet ? Per cilet Shqiptar e paske llafin qe nuk paskan lene mbresa te mira tek te huajt?

Meso Shqipen nje here para se te fillosh te mbash ligjerata mbi karakterin e Shqiptareve.

Ti ke thene qe kete e paska thene nje profesor historie. Une kete nuk e besoj sepse vetem nese Ky profesor do te kishte dale nga Medreset dhe jo nga universiteti do te qe e pranueshme nje shprehje e tille. Une them se ate shprehje e ka thene truri yt i vockel pas nje nate endrrash prane allahut, disa ndertues bombash dhe kurvave te xhehnetit.

Ndaj para se te hapesh tema te tilla te pakten na sill ndonje burim informacioni me te besueshem se ti.
    Cdo pergjithsim eshte i gabuar, ky gjithashtu!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    26-10-2006
    Postime
    992
    Prap eshte e fort Turqia, sun ja prish qefin gjithkush.
    Boll qe po i rrin gati Greqis.
    Urrejtja ndaj armikut, dyfishon forcën e një populli

Anëtarësuar
    11-10-2006
    Vendndodhja
    Nën hijen e Diellit
    Postime
    4,408
    =JestersWorld]7 here e lexova kete postimin dhe akoma nuk e morra vesh se ku do te dalesh. Per cilin tipar te karakterit po flet ? Per cilet Shqiptar e paske llafin qe nuk paskan lene mbresa te mira tek te huajt?
    shumë thjesht deri tash shqiptaret jan te njohur per rrjetet mafioze me famë sa qe renditen prej rrjeteve me fam siq jan tirada kineze apo kazanostra apo jakuza japoneze...(te cilet organizojn trifikime qenjesh njerzore dhe trafikim drogash)
    me ka rasti shum here qe te sulmohem nga te huajt vetem pse i kam thene se jam albanian ...menjeher fillonin te ruhenin me kujdes nga unë ,mirpo e pash reputacionin e keq qe ka ky emer ne shtetet evropjane ...kur i thash Im from kosovo-unmik ateher qetesoheshin ...sa qe njeriu ne at moment ia vlente te thuhej "sa turp eshte te jesh shqiptar" sepse ndikojn dosa individ dhe njollosin nje komb te terin ...

E kam nje shok ne Itali dhe ai si refugjat lufte shkoi atje ,dhe deshironte te mirrej me aktivitete sportive gjegjesisht me basketboll dhe kur shkoi tek nje klub qe te konkuronte per ta shprehur talentin e tij ,kur e pyeten se nga je ai iu pergjigj se eshte shqiptar ,ata menjeher nderruan qendrim nga une dhe gati sa me debuan mirpo kur i thash se eshte nga kosova i cili gjendet ne Yugoslavi pernjeher nderruan qendrim dhe e pranuan dhe sot ai ka sukses ne at klub italian dhe luan per mrekulli dhe i rrespektuar ...falë pse ishte nga kosova ,e jo nga shqipria...

kjo eshte per te ardhur keq se qfar influence te dobet ka populli shqiptar ne evropë dhe gjetiu...
    krejt falë "Trimave shqiptar" apo"rojave te adriatikut"

Me sa e kam parë edhe ne kete forum vazhdon nje mentalitet i tillë i merituar per tu urrejtur...
    Meso Shqipen nje here para se te fillosh te mbash ligjerata mbi karakterin e Shqiptareve.
    shqipen e di mirpo kur e shof se kujt i shkruaj po pritoj edhe te shtypi pika dhe presje ne postimet e mia...
    Ti ke thene qe kete e paska thene nje profesor historie. Une kete nuk e besoj sepse vetem nese Ky profesor do te kishte dale nga Medreset dhe jo nga universiteti do te qe e pranueshme nje shprehje e tille.
    Po po profesor I Historis se shtetit te se drejtes...ne U.P -Juridik dhe njekohesisht President I kosves...dhe kete diskutim e ka nda me mua personalisht ...

Dhe si njohes i mire i rrjedhave te historis si kombetare ,poashtu edhe nderkombetare ...dhe ndoshta ti historin e ke mesuar nga ky ...

kete gje ma ka thene ne ligjeraten -kapitullin ku flitej per perandorin osmane dhe e pyeta dhe keshtu me eshte pergjigjur...

edhe ai nuk e dha mendimin e tij personal mirpo edhe ai permendi se shumë historian nje gje te till e mendojnë...

dhe disa forumist me hsperndajn pallavra ketu ,libri i historis shkruhet nga kush do mirpo realiteti historik eshte ndryshe ,se po ti shikosh librat e historis qe zakonisht lexohen nga lexuesi shqiptar jan ato me 90% permbajte bizantine apo romake dhe kryesishte flitet per keto dy perandori(normal librat e historis nderkombetare)

ja disa shembuj se si ne librat e sotit ne kosove qe lexohen nga nexenesit e shkollave te mesme dhe fillore nuk eshte paraqitur historia reale mirpo ka ndikuar politika e partive dhe eshte paraqitur vetem kontributi i pozites ne pushtet...

kjo qfar dua te them eshte se me ato libra qfar me keni lexuar ju ...mos u mundoni ta kritikoni dikend qe i di ndryshe nga ato qe keni lexuar...

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Cilat jane meritat kombetare te Nene Terezes?
    Nga altruisti_ek84 në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 106
    Postimi i Fundit: 26-12-2010, 15:49
  2. Gjëja - © Dorian Kulla
    Nga Fiori në forumin Shkrimtarë shqiptarë
    Përgjigje: 18
    Postimi i Fundit: 16-01-2010, 22:06
  3. Ilirët - diskutimi mbi ta
    Nga Leonard Alili në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 111
    Postimi i Fundit: 10-10-2006, 16:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •