Mendoj se ju nuk jeni i qarte ne nje pike, qe eshte shume fondamentale.
Ju e shihni kishen te barabarte ne autoritet me Perednine. pra ju ne shume mendime qe shprehni haroni gjene me kryesore: Eshte Perendia, pasatja kisha. Shkrimi u Fyrmezua prej Perendise, dhe jo prej kishes . Kisha nuk vetudhehiqet, por e udheheq Perendia. Kisha nuk u vetformua, por e formoi Perendia. Pra mbi te gjithe ne gjithshka eshte Perendia.
Le te vijem tek autoritei i kishes.
Jezusi tha: cfare te lidhni ju mbi dhe , do te jete e lidhur ne qiell.
Si mendon ti. Kisha mer vendime prej VETEVETES, apo nen udheheqjen e Frymes se Shenjte?
Une duhet tju sqaroj dicka, Sa here qe Kisha, apo individe te vecante te krishtere, marin VEDNDIME ose bejn VEPRA , te cilat jane brenda vullentit te Perendise, ato jane te "LIDHURA" ne QIEJ. Le te vijme ne nje moment konkret. JEzusi tha: cfaredo qe te kerkoni ne emerin tim do ta merni. Fjala CFAREDO , perfshin GJITHSHKA pa perjashtim. Lidhur me kete thenie te Jezusit, dikush me beri nje pyetje, duke me thene: Une si i krishtere mund te kerkoj GJITHSHKA dhe Krishtit te ma jape?. Pergjigja e pare e imja ishte: Si mendon ti: Jezusi nuk e mban ate qe premton? Por ne marim GJITHSHKA, qe e kerkojme brenda VULLNETIT te Perendise. Dhe Vullnetin e PErendise , naj Zbulon FRYMA e Perendise, i cili eshte Udheheqesi, Mesuesi, dhe mbrojtesi yne deri ne ardhje te Krishtit.
Une ta faktova me fakte biblike, rreth zbatimit te ligjit te Mojsiut qe kerkonin disa judenj per kishen e Antiokit. Dhe une te tregova me konkretisht se, marja e vendimit tek apostujt nuk ishte autoriteti VETIAK i tyre, por ishte Autoriteti i FYMES se Shenjte , e cila u ZBATUA nga apostujt , pra ketu kemi te bejem me nje BINDJE te apostujve ndaj AUTORITETIT dhe PUSHETEIT te Perndise. Sepse ai qe shkon ushtar , thote Pali, do te beje gjerat qe i pelqejne atij qe e Thiri ne arme.
Une ne asnje cast nuk e menjanoj autoritetin kishtar, Por Perendia "LIDH" ne qiej" vetem ato vendime te autoritetit te Kishes, te cilat jane Brenda vullentit te FRYMES.
Veshja e te krishterit me PUSHTE nga lart, tregon qarte se, ai eshte ne udheheqjen dhe autoritetin e Perendise. Pra i krishteri vepron brenda ketij pushteti, te cilit me se pari i bindet, dhe me se dyti e zbaton.
Me lejo qe tju bej nje pyejte miqesisht:
Ju e nxirni kishen si nje instituciuon te pagabueshem, dhe gjithshka qe ajo ben, eshte e pagabueshme. Pyejte ime eshte:
A kemi raste kur kisha ka gabuar , qysh prej momentint qe u formua dhe deri me sot?
Prej pergjigjes qe do te japesh, do te bindesh, se nese vendimet qe kisha "LIDH" , nuk jane nen FRYMEZIMIN dhe Vullnetin e Perendise, ato nuk mund te "LIDHEN" asnjehere ne qiej. Perendia i mban "veshet dhe syte mbyllur" , kur ne nuk ecim nen ne pushte te tij, kur ne nuk kerkojme brenda vullentit te tij, kur ne nuk bejme vullentin e tij, por kjo nuk do te thote se Ai na ka braktisur. Perendia i jep mundesine kishes ose individit, qe te shohe dretj ne se, ai ka bere nje veprim apo ka kerkaur dicka qe nuk eshte brenda mesimit te FRYMEs dhe vullentit te Perendise, dhe keshtu pasi i krishteri ndergjegjesohet prej Fryme dhe fjales se perendise, ai vjen ne pendese duke mare faljen .
NE Zbulesa , kapitujt 2 dhe 3, kemi nje mesim rreth ketyre gjerave qe po te them. Nese lexon vargjet :7, 11, 17,29. te kapitullit 2, do te shoshes se Perendia i tregon kishes se tij, momentet kur ajo nuk ka ecur pas vullnetit te Zotit, dhe kete gje kishes ja zbulon FRYMA e Perendise. Pra sa here qe kisha ka gabuar, Perendia i ka dhene mundesine qe ajo te vije ne PENDESE.
Keto shembuj i solla jo per te te kundershtuar ato gjera qe ti i shpjegon drejt , por se ke pak paqartesi dhe e vendos Kishen nje Autoritet me Perendine, duke mos e shpallur se Gjithshka eshte ne pushtet dhe autoritet te Perendse.
Pra nese u shkruajten Ungjijte, Letrat e apostujve si dhe gjithshka qe ka te beje me kishen e Krishtit, kjo vjen dhe i dedikohet Perendise, dhe eshte PRODUKT i Perendise, njeriu nuk eshte gje tjeter, vecse nje ENE ( instrument) te cilin Perendia nuk e ndau nga Plani i tij , sepse e krijoi ne te njejten imazh me vetveten.
Deshmeusi
Krijoni Kontakt