Close
Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 54
    i/e regjistruar Maska e Floriani
    Anėtarėsuar
    08-11-2002
    Postime
    91
    mbase ke te drejte po nuk eshte fai vetem i qeverise as greke as shqiptare.fai kemi edhe ne si shqiptar vete.psh.nuk guxon te futesh ne atobuze ketu ne athine
    po nuk ta vuri doren shqiptari ne cande per te vjedhur.

he ca te bejme
    keshtu na dele e mri te gjithve
    ngjitur me te thatat digjen edhe te njomat i thone asaj...

""""""""""""""""""""""""roeli""""""""""""""""""""""""""
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    Aty ke te drejt lal.... eshte e vertet ne shqiptaret ne emigrim nuk i lem vend vetes qe tna duan te tjeret sidomos ne greqi kam degjuar shume historira po nejse lal do shkelqej edhe per neve nje dit dielli sjan te gjithe njesoj po te huajte e kujtojne sikur shqiptaret jane te gjithe njesoj sic thua ti me ata qe vjedhin neper autobuse greket kujtojne se te gjithe shqiptaret jane ashtu me kupton lal.. Roeli ketu ne Usa lal eshte me ndryshe te hidhen gocat ne qaf kur i thua je nga Europa - Shqiperia lal po ketu nuk te shikon njeri shtremt se je shqiptar... Edhe ne qoftese jane raste shume te rralla sme ka nodhur nodnjeher po edhe te ndodhi srri gjall ai me kupton qe po hoqe njerin qafe meosjne te tjeret edhe ste ben njeri gje... nejse lal do behet ca eshte shkruajtur skemi cti bejme...edhe do vuajme ndonjeher edhe do qajme..
    Ne Qoftese e ke zemren e paster
    Mos prit te tjeret per te ndihmuar
    Duhet te perpiqesh vet per te fituar
    Se sa me shume ke per te ndihmuar
    Aq me shume kane per te tradhetuar
    Se shqiptaret e sotem
    Pas interesit kane shkuar
    (`-Florjan Furxhiu ````n.n.s Fixhu-`)
    .................................................. ..........
    Una qe po flas keto fjal nuk jam as Filozof as Politikan thjesht nje 18-vjecar qe shume gjera kisha por tani cfar kam.......

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    11-08-2002
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    3
    Lidhur me faktin se shqiptaret keqtrajtohen dhe shperdorohen nga greket, do te thoja per mendimin tim se ne jemi jetim, ne jemi pa komb pa fe pa qeveri.Te ne qeverisin krimbat komuniste,proletaret shurdhjesat e grekut.Te keqen ja kemi bere vete vetes dashur pa dashur ne shqiptaret,panvaresisht se jemi njerez sa te bute aq edhe te eger,mesuam te votojme mbas kaq e kaq vjetesh komunizem roberim mjerim. Une jetoj dhe punoj ne greqi,dhe e di mire se cdo te thote te flasesh greqisht te kesh te besh me grek, te punosh te gerku, me pak fjale ne jemi skllever edhe pse nuk na pelqen dhe nuk duam ta pranojme.Realitet i hidhur ee?? Duron lekura jone, jemi mesuar me jeten e skllavit 50 vjet, dhe fatkeqesisht po e trashegojme kete zanat te paster dhe te qelbur sa vete ne shqiptaret me komunistat ne krye, me me nder FATOS NANON NE KRYE, KRYEKRIMBIN E SHQIPTAREVE. Do te me falin simpatizantet e tij dhe te gjithe ata qe nuk ju pelqejne keto qe shpreha une, por me besoni kam nje urrejtje te pafund dhe hakmarrje te pangopur per komunistat,proletaret dhe te gjithe shqiptaret duke filluar qe nga vetja ime.Mu dha rasti ti shpreh ne kete teme. Edhe njehere ju kerkoj te falur te gjithe ju qe e lexoni dhe shtremberoni turinjte.

Fierak Ne Gjak Maska e rolua
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto - Canada
    Postime
    630
    mbase shtremerojne turinjte nja dy veta por ky eshte realiteti edhe nuk duhet te mohoet nga askush...

""""""""""""""""""""""""roeli"""""""""""""""""""""""'
    Fieri eshte qyteti endrrave te mia
    Fieri qyteti ku kaloj femirija
    Fieri qyteti ku jam ritur me mundime
    Fieri qyteti ku kam folur gjuhen time
    Fieri qyteti ku kam thurrur endrren time

......................^_R_o_L_u_A_^

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anėtarėsuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609

VĖSHTRIM I SHKURTĖR MBI PSEUDO-DEMOKRACINĖ GREKE

Edhe pse Greqia ka nėnshkruar Deklaratėn e Pėrgjithshme mbi tė Drejtat e Njeriut, ajo nuk i pėrmbahet asajė. Kushti mė elementar qė njė shtet tė konsiderohet demokratik ėshtė respektimi dhe mbrojtja e tė drejtave tė pakicave kombėtare. Kusht, i cili jo vetėm qė nuk ėshtė pėrmbushur nga Greqia "demokratike" por nė tė kundėrtėn ėshtė shkelur me tė dyja kėmbėt.

Emigrantėt shqiptarėt qė janė tė punėsuar nė Greqi janė duke u keqtrajtuar nė mėnyrėn mė ē'njerzore. Nė disa raste, keqtrajtimi pėr emigrantėt shqiptarė fillon ende pa kaluar kufirin, sikur mė 21.2.2000, kur shovinistėt grekė hynė 500 metra nė teritorin shqiptar, ku morrėn pesė shqiptarė dhe i masakruan nė teritorin grek. Shumica e emigrantėve nuk shprehen se janė shqiptar nė biseda, pėr t'i ikur racizmit grek. Disa prej tyre edhe ndėrrojnė emrin dhe mbiemrin, vetėm dhe vetėm t'i ikin diskriminimit grek. Shqiptarėt nė Greqi diskriminohen nė tė gjitha aspektet e jetės dhe punės. Racizmi kundėr shqiptarve nga zyrtarėt grekė, bije ndesh me Deklaratėn e Pėrgjithshme mbi tė Drejtat e Njeriut, Neni 23, pika 1, thekson se "Gjithkush ka tė drejtėn pėr punė, tė zgjedhė lirisht profesionin, tė ketė kushte tė favorshme pune dhe tė jetė i mbrojtur nga papunėsia". Kurse poashtu, Neni 23, pika 2, citon: "Gjithėkush, pa kurrfarė diskriminimi, ka tė drejtė qė pėr punė tė njėjtė tė marrė rrogė tė njėjtė". Prandaj edhe racizmi grek nuk ėshtė i drejtė; sepse, kur njė emigrant shqiptar bėnė njė punė tė njejtė me atė grekė por shqiptari paguhet shumė mė pak se ai grekė, ky ėshtė diskriminim dhe bie nė kundėrshtim me Nenin 23, pikėn 2, tė Deklaratės sė Pėrgjithėshme mbi tė Drejtat e Njeriut.

Ēdo akt jonjerėzor i ushtruar nga grekėt kundėr shqiptarve duhet dėnohet nga Ministria e Jashtme e Republikės sė Shqipėrisė; kurse, sa i pėrket Ministrisė sė Mbrojtjės, ajo duhet qė kufirin me Greqinė duhet qė ta pėrforcojė dhe nė rast se shteti grek; vend i cili ende mban nė fuqi "Ligjin e luftės me Shqipėrinė", i keqtrajton shqiptarėt mbrenda apo edhe jashtė teritorit shqiptar tė sulmohet ashpėr. Qendrimi i Qeverisė Shqiptare ndaj Greqisė duhet tė jetė i njėjtė, nė qoftė se jo mė i ashpėr.
    Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

I DASHURUAR PAS DETIT Maska e FJORIN
    Anėtarėsuar
    26-02-2003
    Vendndodhja
    E.U.** SHQIPTAR DHE JO FETAR
    Postime
    432
    Pershendetje te gjithve .Dua te them se ne kur ne nuk na mbron shteti yne cfare te presim nga greqia qendrimi racis ndaj SHqiperise ka qene i dukshem gjithemone por shpresoj se bota eshte e rrubullaket
    1. ARSYEJA E GRUAS QENDRON NE BUKURINE E SAJ ,BUKURIA E BURIT NE QENDRON NE ARSYEN E TIJ
    2.ESHTE E LEHTE TE BEHESH HOXHE APO PRIFT, POR ESHTE E VESHTIRE TE BEHESH NJERI
    WEN MY LOVE SWEARS THAT SHE IS MADE OF TRUTH, I DO BELIVE HER,THOUGH I KNOW SHE LIES....(W.Shekspire)

:( Vdekje Ringjallje :) Maska e Petro_Nini_Luar
    Anėtarėsuar
    10-06-2002
    Vendndodhja
    Mes ferrit dhe Parajses
    Postime
    161
    Une nuk besoj se e ka fajin shteti Shqipetare ose shteti Grek. Une them se e kane fajin vete shqipetaret se nuk sillen mire “dhe bejne vetem gjera brutale. Po te silleshin me mire ndoshta do ndryshonin edhe greket opinjionin rreth Shqipetareve.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Petro_Nini_Luar : 22-04-2003 mė 06:52
    Ky koni ko o kon e ko si ky koni ko!

Shnet e jete se te tjerat vijne vete!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    20-05-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    8
    Mendoj se se ka ardhur koha qe te gjithe shqiptaret te mundohen te perkthejne te gjitha ato fjale te per te cilat ka nevoje fjalori yne.P.sh.ne rastin e diskutimit per"keqperdorim"apo "keqtrajtim"une do te thoja"keqsjellje"
    Persa i perket pra keqsjelljes se autoriteteve Greke ndaj shqiptareve do te doja t'ju kujtoja turpin e disa viteve me pare kur i ngujuan shqiptaret neper stadiumet e Athines per te vetmin faj qe ata kishin bere;qe ishin emigrant.Me duket se atehere neper ato stadiume nuk paten futur emigrante te kombesive te tjera.

i/e regjistruar Maska e DON-KISHOTI
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    greece patra
    Postime
    72
    kam 7 vjet ne patra dhe skam ndier keqtrajtim ose keq perdorim nuk e di se si ju ka ndodhur juve une per vete skam asnje ankes dhe s'ma ha mendja te kem ne te ardhmen sa per radhet ne GREQI jan te perditshme ne cdo vend qe te shkosh i gjen si per refugjatet si dhe per vendasit nuk eshte vetem per ne kjoi gje prandaj mos i ekzagjeroni gjerat se nuk do njeri te merret me ne por keto kushte ka GREQIA mos shikoni se si veprohet ne shtetet e tjera te evropes nuk ka ate nivel te larte greqia sa te arij te krijoj kushte si emigrantet tan shqipetar si p.sh ne usa ne itali ne gjermani etj .Prandaj behuni me pozitiv mos ja futni kot ola kala tha perasoume

Fierak Ne Gjak Maska e rolua
    Anėtarėsuar
    25-04-2002
    Vendndodhja
    Toronto - Canada
    Postime
    630
    NUK ESHTE PUNA TJA FUTESH KOTE!
    ti ne patra mbase ja ke kaluar mire 7 vjet!
    edhe une ne athine 11 vjet po thuajse mire ja kam kaluar!por shoket e kushurijnet e mije nuk ja kane kaluar mire!
    nuk ke ardhur nje here tek ambasada shqiptare nga jashte ta shikosh si eshte te presesh nga ora 3 e nates edhe te nesmen mos te arish te futesh !e te zihesh me polica e security e mos theme me!

""""""""""""""""""""""""""roeli""""""""""""""""""""""""""""
    Fieri eshte qyteti endrrave te mia
    Fieri qyteti ku kaloj femirija
    Fieri qyteti ku jam ritur me mundime
    Fieri qyteti ku kam folur gjuhen time
    Fieri qyteti ku kam thurrur endrren time

......................^_R_o_L_u_A_^

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    12-05-2003
    Vendndodhja
    athine
    Postime
    4
    MIRE E KA BEBA.KETU SHKON KE AMBASADA SHQIPTARE DHE MEZI TE JEP PERGJIGJE AI QE ESHTE KE DERA,PALE QE TE FUTESH NE AMBASADE BRENDA PER NDONJE GJE DUHET TE LESH RRADHEN NJE NATE PERPARA.TE SHKRETET ATA QE VIJN NGA QYTETET E TJERA.PALE TANI ME DUKET SE POLICIA DO QE CETIFIKATAT TE KENE VULEN E AMBASADES E PAGUAJ LEKE SA ANDEJ NE AMBASADA E SA KETEJ PER TE BERE NGA 2FOTOKOPJE PER DHE NGA POLICIA.PO BEJM 3 VJET QE KEMI FUTUR LETRAT DHE AKOMA 6MUJORSHE KEMI.KUR TE MBAROJ DHE OLIMBIADA E 2008 MUND TI MARRIM.KUR SHKON TE PYSESH NE QOFTESE KA DALE LETRA ATY TE DEGJOSH SI GERTHET SDO TA DI,UNE JAM SIPER TEJE.NATEN!

Faqja 3 prej 6 FillimFillim 12345 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 20-12-2008, 03:29
  2. A e ruajti feja islame popullin shqiptar nga asimilimi?
    Nga imaas nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 166
    Postimi i Fundit: 30-10-2005, 09:27
  3. Historia kombtare
    Nga llokumi nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 14-02-2003, 20:51
  4. Gjergj Kastrioti-Skenderbeu
    Nga Kallmeti nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 17-08-2002, 14:58

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •