Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 74
    Ato qė kanė ndodhur nė Amerikė dhe kudo tjetėr (madje edhe nė Greqi), tregojnė boshllėkun shpirtėror qė i karakterizon kėto kisha. Kjo tregon se nuk kanė arritur asnjėherė nė njohjen e vėrtetė tė Perėndisė dhe tė Jezu Krishtit. Tė krishterėt e vėrtetė nuk mund tė bėjnė gjėra tė tilla tė ndyra nė sytė e Perėndisė, sepse ata janė tė vdekur pėr mėkatin
    Keto kisha qe thua ti, edhe kto predikojne Biblen, edhe flasin ne emer te Jezu Krishtit si shpetimtari tyre..

te cila kishe iken ti qe beka dallim nga kto tjerat?

Ju po ulni nje kishe edhe po lartesoni nje tjeter, e shikoni cpo beni apo jo?

Nuk ka se ēfarė tė pėrēajė. Ndryshimet midis kishave tė krishtera nuk ėshtė diēka e fshehtė
    Fjalia me siper qe ke shkruar ti flet qarte per kte percarje, se ti po ul Kishat e tjera edhe po lavderon vetem ate ku shkon ti.. e habitshme.

Ti je futur nė kishė katolike. Mėso pra se pėrveē kishave katolike dhe ortodokse ka edhe kishė ungjillore dhe tė tilla ka mjaft nė Shqipėri. Shko njėherė atje dhe do tė kuptosh menjėherė ndryshimin midis tyre. Atje adhurohet Perėndia nė frymė dhe nė tė vėrtetė. Nuk ka as ikona, as statuja, as figura shenjtorėsh qė adhurohen etj etj. Atje predikohet Bibla dhe anėtarėt e asaj kishe jetojnė Krishtin nė jetėn e tyre
    Kishe quhen edhe kto.. ku di une sa prapashtesa ka, ungjillore apo ortodokse.. sdo rri te lexoj ne hyrje, kjo eshte kishe per ata qe tjeter flasin edhe tjeter bejn

kurse kjo tjetra eshte kishe qe eshte me ndryshe se ajo tjetra me siper.

Mos ja fusni kot.. sa lloj kishash paska kshu se qenkan shtuar shume!!

qenkan ber Kishat si lokalet, hajde ktu se sherbehet me mire..

ncncnc

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga Peniel
    land

Nuk ka se ēfarė tė pėrēajė. Ndryshimet midis kishave tė krishtera nuk ėshtė diēka e fshehtė.

Pastaj pse duhet ti trembemi njė njeriu?

A ėshtė mė i fuqishėm se Krishti? Jo.

A mund tė ketė frikė njė i krishterė i vėrtetė qė tek i cili jeton Krishti? Jo

Perėndia i ka dhėnė Frymėn e Shenjtė tė krishterit dhe i krishteri ka fuqi tė tillė sa mund tė nėnshtrojė edhe demonėt dhe ēdo gjė nė kėtė botė i bindet atij.

Nėn Hirin e Tij,

ns
    Peniel,nuk e di nese e ke kuptuar mete vertete kte teme,por morning star thote me te drejte qe ndryshe nga urdheresat qe shkruhen ne bibel dhe ndryshe ato zbatohen ne ambjentin e krishtere,une personalisht mendoj qe krishterimi eshte nje fe e paqes(kjo nuk vlen per mesjeten me inkuizicionin)por megjithate ai eshte i ndare ne qindra sekte,dhe ēdonjeri prej tyre pretendon se eshte e verteta dhe te gjithe te tjeret shkojne ne ferr,edhe ndermjet ju protestanteve ka lloj lloj grupesh,baptiste,evangjeliste,adventiste,campus crusade for christ,mormone,kisha anglikane,qe secili e interpreton biblen sipas menyres se vet,per te mos folur pastaj per katolike,ortodokse(ortodokset greke psh qe ngaterojne fene me kombesine).pra po te te pyes une ty peniel,se kush nga keto grupe zoteron te verteten,une i di qe me perpara ato pergjigjet standart qe jepni ju,dhe ti sigurisht do pretendosh qe vetem ju dini te verteten absolute,megjithese e verteta absolute as qe eksiston,edhe e verteta eshte relative,po deshe diskutojme dhe per kete,dhe mos me keqkupto, se une as qe e diskutoj qe si persona jeni me karakter human,sepse une kam njohur shume protestante qe jane njerez shume te mire.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Fine Wine Maska e ildushja
    Anėtarėsuar
    06-12-2002
    Vendndodhja
    Rr. A Kasemi, N'ajėr
    Postime
    832
    Ca qe kjo punas sigureses?
    "and..nothing makes us so lonely... as our own secrets..."-Nebelstern

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar mė parė nga ildushja
    Ca qe kjo punas sigureses?
    Ciao Ildushe come va,e regullove laptopin
    UNE JAM TI-TI JE UNE

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga Morning star
    Keto kisha qe thua ti, edhe kto predikojne Biblen, edhe flasin ne emer te Jezu Krishtit si shpetimtari tyre..

te cila kishe iken ti qe beka dallim nga kto tjerat?

Ju po ulni nje kishe edhe po lartesoni nje tjeter, e shikoni cpo beni apo jo?

Fjalia me siper qe ke shkruar ti flet qarte per kte percarje, se ti po ul Kishat e tjera edhe po lavderon vetem ate ku shkon ti.. e habitshme.

Nuk po ul asnjė kishė. E vėrteta (nuk do marr mundimin tė tė pėrgjigjem pėr tė tre postimet veē e veē) gjendet nė Bibėl dhe shpjegimin e saj e ka bėrė dhe e bėn Fryma e Shenjtė e Perėndisė dhe jo njeriu. Duke parė doktrinėn biblike, kupton se cila kisha ka tė Vėrtetėn pra, Krishtin. Pa ulur asnjė kishė nga tė tjerat, unė tė bėra njė ftesė tė thjeshtė. Vendimi ėshtė i yti.

Asnjė nuk predikon atė qė i teket pėrveē asaj qė thuhet nė Bibėl (tė paktėn nė kishat ungjillore).

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

...dhe jeta ime u fal Maska e Peniel
    Anėtarėsuar
    10-03-2003
    Vendndodhja
    -|- Atje ku njeriu takohet me Perėndinė
    Postime
    1,257
    Citim Postuar mė parė nga land
    Peniel,nuk e di nese e ke kuptuar mete vertete kte teme,por morning star thote me te drejte qe ndryshe nga urdheresat qe shkruhen ne bibel dhe ndryshe ato zbatohen ne ambjentin e krishtere,une personalisht mendoj qe krishterimi eshte nje fe e paqes(kjo nuk vlen per mesjeten me inkuizicionin)por megjithate ai eshte i ndare ne qindra sekte,dhe ēdonjeri prej tyre pretendon se eshte e verteta dhe te gjithe te tjeret shkojne ne ferr,edhe ndermjet ju protestanteve ka lloj lloj grupesh,baptiste,evangjeliste,adventiste,campus crusade for christ,mormone,kisha anglikane,qe secili e interpreton biblen sipas menyres se vet,per te mos folur pastaj per katolike,ortodokse(ortodokset greke psh qe ngaterojne fene me kombesine).pra po te te pyes une ty peniel,se kush nga keto grupe zoteron te verteten,une i di qe me perpara ato pergjigjet standart qe jepni ju,dhe ti sigurisht do pretendosh qe vetem ju dini te verteten absolute,megjithese e verteta absolute as qe eksiston,edhe e verteta eshte relative,po deshe diskutojme dhe per kete,dhe mos me keqkupto, se une as qe e diskutoj qe si persona jeni me karakter human,sepse une kam njohur shume protestante qe jane njerez shume te mire.

Pėrgjigjia ime pėr Morning Star lidhur me interpretimin e Biblės vlen edhe pėr ty. E Vėrteta ėshtė njė, Krishti. Tė vėrtetėn absolute nuk e dimė vetėm ne. Ka shumė tė krishterė brenda gjirit tė kishės katolike dhe asaj ortodokse qė e dinė dhe e njohin tė vėrtetėn dhe unė nuk pretendova se ne jemi tė vetmit qė dimė tė vėrtetėn.

Mua mė vjen ēudi me ju qė akuzoni tė krishterėt se nuk zbatojnė 10 urdhėrimet e Perėndisė. Ato urdhėrime vlejnė edhe pėr ju tė gjithė qė ngrini gishtin kundėr tė krishterėve.

Ju sa i zbatoni ato nė jetėn tuaj?

Nėn Hirin e Tij,

ns
    קָדֹושׁ קָדֹושׁ קָדֹושׁ יְהוָה צְבָאֹ

I Shenjtė I Shenjtė...

OPENMINDED Maska e land
    Anėtarėsuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Mire Peniel ma spjego kte kontradite"sy per sy e dhemb per dhemb"dhe"kur te qellojne ne faqen e majte ktheju te djathten"te dyja jane te shkruajtura ne bibel.
    UNE JAM TI-TI JE UNE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Morning star, ti ke pare gjendjen ne te cilen ndodhen kishat sot dhe me te drejte thua
    qenkan ber Kishat si lokalet, hajde ktu se sherbehet me mire..
    . Fatkeqesisht, kishat e sotme edhe pse pretendojne se bazohen vetem ne Bibel, kane futur shume gjera "te huaja", te cilat sigurisht ne nje fare menyre apo ne ne tjeter i mbeshtesin me vargje biblike, por ne te vertete nuk i perkasin asaj.

Nese do te shikosh se si ne te vertete duhej te ishin kishat sot, lexo Veprat e Apostujve dhe letrat e Palit. Po mos shko asgjekundi derisa te kesh mbaruar leximin.

P.S. land, une do te jap ate qe kam, pra, Krishtin, qofte kur flas me ty, me Morning star apo me kedo tjeter, qofte ai tregon interes per besimin tim qofte ben sikur tregon interes.
    Sarayu, the one who is streaming.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Duke shtegtuar ne Krishtin qe banon brenda meje
    Postime
    177
    Citim Postuar mė parė nga land
    Mire Peniel ma spjego kte kontradite"sy per sy e dhemb per dhemb"dhe"kur te qellojne ne faqen e majte ktheju te djathten"te dyja jane te shkruajtura ne bibel.
    Qe te mund ti kuptosh ato qe permend lart me mire, do te te duhej te lexoje te gjithe pasazhin ose edhe me shume, sepse duke i shkeputur nga konteksti ne te cilin do nxjerres perfundime te gabuar.
    Sarayu, the one who is streaming.

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  2. Bellucci, u shpjegon femrave bukurinė e saj !!
    Nga no name nė forumin Bukuri dhe estetikė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 25-03-2009, 14:05
  3. Nga Perandoria Osmane nė Shqipėri
    Nga celyy nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 28-11-2008, 09:03
  4. Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 30-07-2002, 19:10

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •