Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 34
    Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Faleminderit Pelin(lol)E kemi kte materializmin dhe fatalizmin dhurate nga Historia e M-L dhe PPSh.
    Sa shkolle fantastike qe kena pas, te mesote 2+2=4 dhe maroi filmi, as pse, as si, as si pozicionohet ky perfundim ne raport me ndjenjat e individit, as me te drejtat e njeriut, thjesht 2+2=4, pra te rrime shtrember e te flasim drejt.
    Po jo po ktu kur flitet te jetosh ne Amerike, gjykohen Amerikanet dhe Evropianet, per jeten e tyre.
    Ata me ate jete kane arritur dicka, ne qe ngreme tonen ne qiell, jemi duke trokitur ke dera e tyre per i cope buke, po ama, bishtin perpjete e kena.

i pavarur
    Anėtarėsuar
    03-07-2002
    Vendndodhja
    EU
    Postime
    513
    Ketu me sa di une qellimi eshte qe ēdokush te shprehi mendimin e vet mbi temen qe flitet e jo te ndjeki masen duke aprovuar ēdo gje, as publicitetet e kanaleve televizive...
    Per tju rikthyer temes varet se ē'fare sejcili prej nesh pretendon te beje ne jete dhe ē'fare quan jete te mire. Nqs flasim per te emigruar e te fituar para sa me shume e ne kohe sa me te shpejte e duke punuar nga dy apo tre pune te ndryshme ne dite, asnje te mos nguroje po te iki ne Amerike. Nqs krahas punes pretendoni dhe te jetoni ndopak zgjidhni Evropen se deri me sot nuk kam degjuar asnje qe jeton ne USA qe te me flasi per jeten e bukur qe ben atje, po me qan hallin se si i ikin ditet ne pune e si del koha per asgje tjeter, se si i ze gjumi me birrre ne dore perpara televizorit pas 14 ore pune ne dite.
    Just God Can Judge Me

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    O Vinny, ata qe nuk cajne dot, prej gjuhes, apo mungeses se kualifikimit, njesoj do ishin ne gjithe boten.
    Vllai jot ktu puno 8 ore ne dite, sic e shef gjithe diten ne forum, 8-4:30, dal nga puna dhe shkoj e bej c'te dua une, dac shof TV, dac i hypi makines e shkoj ne kino, apo restorant me shoket e mi, te cilet punojne afersisht te njejtat orare.
    Tashi po punove ne restorant(ku punon 90% e shqiptareve ne Evrope) do lash pjata 14 ore ne dite dhe nuk te del koha per gje tjeter.
    Per mendimin tim personal, pasi kam jetaur ne RFGJ dhe ne USA, e vetmja e mire e Evropes, eshte fakti qe mund te tregohesh dembel dhe te paguan shteti keshtu qe natyrisht do kesh kohe te lire, dhe e dyta, afersia me Shqiperine, pra mund te vish me shpesh ne Shqiperi dhe afersia me vendet e tjera evropiane, pra per sa kohe me duhet mua per te shkuar ne Vegas, po te isha ne Evrope me makine kisha shkuar neper gjysmen e Evropes perendimore.
    Po ta marresh e ta krahasosh pune vs pune, USa eshte me e persosur, pasi mundesite qe te jep jane me te medha, nese e merrr demel vs demel, te keqen e Evropes.
    Ky eshte mendimi im personal.

Ushtari i mire
    i/e ftuar
    Just me, une shkoj ne shkolle, dhe punoj, dhe nuk kam as prinderit dhe asken d ketu, jam vetem fare.
    Ne Siberi te shkosh, po te duash e gjen kohen per gjithshka.
    Asnje lek nuk kam marre nga qeveria, as kur kam ardh (llotaria) as keto 6 vitet e fundit.
    A e quaj une sakrifice ?
    PO!
    Ne Evrope, kete punen qe kam une, ta shifja me dylbi, si dhe shume pune qe kane shume njerez ne USA, ne Evrope nuk te qasin.
    Disa nga forumistat me te cilet kam komunikuar ketu ne USA, punojne jo Travel agents, jo insurance, jo Tech, jo PC etj.
    Pa krahasoje me Evropen?
    Pjatalares, pizzeria, azile pleqsh etj.
    Pra ne fund te fundit(se president nuk te ben njeri jo) nuk ka si USA, per te punuar me ndershmeri.
    Per te tjerat Evropes i heq kapelen.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    15-01-2003
    Vendndodhja
    Massachus...USA
    Postime
    27
    Per mendimin tim Amerika eshte armiku numer 1 i dembelit.Per dembelet eshte e mire Franca e cila i ofron mbeshtetje sociale.Ndersa njeriu qe kerkon nga vetja ketu ne USA qe punon jeton mire.Akoma me mire jeton ai qe kapet ne nje biznes te vetin.Per sa i perket shoqerise eshte e lidhur ne marredhenie materiale por kete e ka cituar edhe Marksi ku ka thene "Marredheniet midis njerezve jane ne rradhe te pare marredhenie materiale"por ketu ne USA keto marredhenie kane kapur piken ekstreme te kesaj thenie.Ketu bota materialiste sundon fuqishem mbi ate shpirterore dhe kjo ka bere qe njerezit te jene mjaft individualist.Njeriu ne fund te fundit i pershtatet menyres se jeteses te rendit shoqeror.Persa i perket mentalitetit shqipetar ai eshte mjaft larg atij amerikan.Une per vete e vleresoj shume mentalitetin tone dhe nuk mund te jetoj i shkeputur nga ai jo ne Amerike te jem por edhe ne nje planet ku te kete jete akoma me te zhvilluar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    16-10-2003
    Vendndodhja
    Boston, MA
    Postime
    13
    Ne Amerike jeten e mire e bejne ata qe i kane te qarta jo vetem synimet e tyre, por edhe faktin qe duhet punuar me durim per ti arritur. Persa i perket mundesive qe ofron, si Amerika s'ka. Vetem duhen shfrytezuar. Per shume emigrante nga Shqiperia, dhe vende te tjera, kjo eshte e veshtire, sepse nuk arrijne te ambjentohen me Ameriken.
    Jeta Evropiane mund te duket me e ekuilibruar, por emigranti i thjeshte e ka te veshtire per ta arritur. Pastaj si mund te jete nje emigrant me te vertete i lumtur ne Evrope kur perbuzet nga te gjitha anet?

P.S. Vinny_T, te sygjeroj ta studiosh me mire politiken e jashtme Amerikane, duke konsideruar faktin qe nje shtet nuk mund te behet superfuqi e botes dhe te kenaqi te gjithe ne te njejten kohe, para se te arrish perfundimin e mesiperm qe n.q.s. Amerika do te ishte vend demokratik nuk do te kishin ndodhur ngjarjet e 11 shtatorit.
    "Greatness can't be rushed"

~*SoMeOne's LiL SuGar*~ Maska e sweet_babe
    Anėtarėsuar
    09-08-2004
    Vendndodhja
    ~*Ne endrrat e Mia dhe te Tuat...*~
    Postime
    503
    Ehhhhh Amerika... Ka te mirat e te keqijat e saja. Te gjithe e mendonim Ameriken fushe me lule po eshte nje vend ku vetem "Punohet." Shume shqiptare e shajne por aman ne atdheun e tyre skthehen, jo se skane deshire se gurri peshon ne vendin e vete po ku te vesh atje... Po te rregullohet Shqiperia me siguri qe shumica do kthehen ne vendlindje.
    ~* After the baby talk the Gu Gu Ga Ga, you ask me can you be my Bi Ej Bi Y*~

i/e larguar Maska e selina_21
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    ≈ღ≈United States!ωho thє Hєll ωants to livє Hєяє Foяєvєя!!=Iм α cгαzу вαву...Hαte IT OR LOVE IT.ღ
    Postime
    1,099
    Citim Postuar mė parė nga sweet_babe
    Ehhhhh Amerika... Ka te mirat e te keqijat e saja. Te gjithe e mendonim Ameriken fushe me lule po eshte nje vend ku vetem "Punohet." Shume shqiptare e shajne por aman ne atdheun e tyre skthehen, jo se skane deshire se gurri peshon ne vendin e vete po ku te vesh atje... Po te rregullohet Shqiperia me siguri qe shumica do kthehen ne vendlindje.

ps;Shume e vertet eshte vetem < punohet > ne amerik ...mgjt ka dicka shume te vecante nga vendet e tjera qe dil ne c'fare ore te duash dhe nuk ke frike...dmth je shume e lire persa i perket vendeve te tjera ne europ...nuk mund te dalesh vetem....mendoi se dhe Shqipera te rregullohet nuk mund te kthehesh dote sepse nese ke nje kohe shume te gjate ne usa...nuk mendoi se do te pelqei te jetosh ne Shqiperi ....po bej gati 8_Vjet ne usa dhe me mendimin qe te shkoi te jetoi atje..por eshte shume e veshtire te vendosesh te jetosh ne shqiperi..sepse nuk te njef njeri...e fundit do te duket sikur ke shkuar ne nje vend te huaj ..ky eshte mendimi im nuk e di c'mendim ke ti...

Reality_Bites Maska e aceofhearts
    Anėtarėsuar
    13-11-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    12
    Citim Postuar mė parė nga selina_21
    ps;Shume e vertet eshte vetem < punohet > ne amerik ...mgjt ka dicka shume te vecante nga vendet e tjera qe dil ne c'fare ore te duash dhe nuk ke frike...dmth je shume e lire persa i perket vendeve te tjera ne europ...nuk mund te dalesh vetem....mendoi se dhe Shqipera te rregullohet nuk mund te kthehesh dote sepse nese ke nje kohe shume te gjate ne usa...nuk mendoi se do te pelqei te jetosh ne Shqiperi ....po bej gati 8_Vjet ne usa dhe me mendimin qe te shkoi te jetoi atje..por eshte shume e veshtire te vendosesh te jetosh ne shqiperi..sepse nuk te njef njeri...e fundit do te duket sikur ke shkuar ne nje vend te huaj ..ky eshte mendimi im nuk e di c'mendim ke ti...
    Selina ke nje fare te drejte per cfare the por am mos harro se ne moshen 10-11 vjece qe ke ikur ti nga shqiperia, ishe akoma teper e vogel ta shikoje shqiperine si nje perspektive per te vazhduar jeten.
    Un kam nje vella qe erdhi ne amerike ne te njeten moshe si ty dhe per disa vjet nuk shkuam ne Shqiperi dhe atij sikur ju ftoh pak ...megjithese ne familjet tona (timen) gjithmone mbahet dhe jetohet ajo ndjenje dhe menyre jetese. Pas reth 3 vjet e gjysem vajti ne Shqiperi per rreth 4 muaj, dhe kur une vajta atje muajin e fundit vura re nje ndryshim te cuditshem. Nuk di si ta pershkruaj por ama ai ishte me adoleshent atje sec ishte ketu. Ishte me i dale me shoqerine, me i afruar me ne(familjen) jo se ketu ne amerike nuk ishte por ama eshte gjithmone ajo "ego" qe edukohet edhe mesohet ketu...Dmth jam rritur tani, kam te drejtat e mija, dua qetesine time, etc...etc.
    Por te dish dicka qe ate ndjenje qe ndjen ne Shqiperi kur je duke hecur ne bulevard, dhe majtas e djathtas degjon njerez qe flasin gjuhen tende, te ben te ndjehesh pjese e tyre, e ndjen qe je i/e pranuar pa paragjykime (te pakten ato qe te bejne te ndjehesh i perjashtuar nga rrethi, her per mire dhe her per keq)
    Pastaj pa diskutuar qendron edhe fakti qe mudesite per te perparuar ketu ne amerike jane te pa diskutuara
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga aceofhearts : 13-08-2004 mė 05:30
    It's not the fall that hurts, it's the stop at the end!

e kithtė Maska e Rebele
    Anėtarėsuar
    22-07-2004
    Vendndodhja
    kulpėr
    Postime
    1,088
    Citim Postuar mė parė nga matilda
    Secili nga ne i ben pershtypje ne njefare menyre jetese americane,jo menyra dhe kushtet ne te cilat jetoj ,por pikepamjet se si e shikojne ata jeten,te ardhmen ,familjen.
    A mendoni se eshte kjo menyre ndertimi e jetes me e mire sesa menyra Europiane?
    Nqs po perse dhe ansjelltas.
    Flm Matilda!!!
    Duke jetuar aktualisht ne Amerike them se dyert jane me te hapura per te huajt te arrijne qellimet e tyre. Ne shqiptaret nuk jemi aq te pelqyeshem ne Europen perendimore per shkak te paragjykimeve etnike. Ndersa Amerika eshte mozaik nacionalitetesh keshtuqe prejardhja nuk ndikon ne te ardhmen e dikujt. Ka me shume tolerance dhe detyrimisht me shume oportunitete ne Amerike.

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Muslimanėt nė Amerikė para Kristofor Kolombos!
    Nga Florim07 nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 16-04-2009, 17:25
  2. JONUZ NDREU - shqiptare nė Amerikė, nė rrjedhėn e viteve
    Nga CEZARND nė forumin Bashkėpatriotėt e mi nė botė
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 19-04-2008, 17:34
  3. Amerike yll i Lirise! (A literary declaration of love to the US)
    Nga wittstar nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 32
    Postimi i Fundit: 15-05-2004, 04:48
  4. Ortodoksia dhe Shqipėria
    Nga shendelli nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 258
    Postimi i Fundit: 07-04-2004, 18:16
  5. A ja vlen te jetosh ne Amerike ?!!
    Nga Marin23 nė forumin Emigracioni
    Pėrgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 08-06-2003, 00:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •