Postuar mė parė nga
selina_21
ps;Shume e vertet eshte vetem < punohet > ne amerik ...mgjt ka dicka shume te vecante nga vendet e tjera qe dil ne c'fare ore te duash dhe nuk ke frike...dmth je shume e lire persa i perket vendeve te tjera ne europ...nuk mund te dalesh vetem....mendoi se dhe Shqipera te rregullohet nuk mund te kthehesh dote sepse nese ke nje kohe shume te gjate ne usa...nuk mendoi se do te pelqei te jetosh ne Shqiperi ....po bej gati 8_Vjet ne usa dhe me mendimin qe te shkoi te jetoi atje..por eshte shume e veshtire te vendosesh te jetosh ne shqiperi..sepse nuk te njef njeri...e fundit do te duket sikur ke shkuar ne nje vend te huaj ..ky eshte mendimi im nuk e di c'mendim ke ti...
Selina ke nje fare te drejte per cfare the por am mos harro se ne moshen 10-11 vjece qe ke ikur ti nga shqiperia, ishe akoma teper e vogel ta shikoje shqiperine si nje perspektive per te vazhduar jeten.
Un kam nje vella qe erdhi ne amerike ne te njeten moshe si ty dhe per disa vjet nuk shkuam ne Shqiperi dhe atij sikur ju ftoh pak ...megjithese ne familjet tona (timen) gjithmone mbahet dhe jetohet ajo ndjenje dhe menyre jetese. Pas reth 3 vjet e gjysem vajti ne Shqiperi per rreth 4 muaj, dhe kur une vajta atje muajin e fundit vura re nje ndryshim te cuditshem. Nuk di si ta pershkruaj por ama ai ishte me adoleshent atje sec ishte ketu. Ishte me i dale me shoqerine, me i afruar me ne(familjen) jo se ketu ne amerike nuk ishte por ama eshte gjithmone ajo "ego" qe edukohet edhe mesohet ketu...Dmth jam rritur tani, kam te drejtat e mija, dua qetesine time, etc...etc.
Por te dish dicka qe ate ndjenje qe ndjen ne Shqiperi kur je duke hecur ne bulevard, dhe majtas e djathtas degjon njerez qe flasin gjuhen tende, te ben te ndjehesh pjese e tyre, e ndjen qe je i/e pranuar pa paragjykime (te pakten ato qe te bejne te ndjehesh i perjashtuar nga rrethi, her per mire dhe her per keq)
Pastaj pa diskutuar qendron edhe fakti qe mudesite per te perparuar ketu ne amerike jane te pa diskutuara
Krijoni Kontakt