Aulona KADILLARI, Etleva DELIA
Nuk janë banda muzikore, por ngjasojnë me to vetëm nga emri, sepse në vend të veglave muzikore pjesëtarët e saj vënë në përdorim armët. E nëse do t'i nisim t'i numërojmë, do të shohim se rrugës do të dalin banda kriminale të pa njohura, por që në agjendën e tyre kanë një numër të madh krimesh. Disa nga anëtarët e këtyre bandave janë të arrestuar dhe kanë marrë dënimin përkatës nga gjykata, ndërkohë të tjerë janë të arrestuar, por ndodhen në burgjet e huaja dhe disa janë në kërkim nga policia shqiptare. Por nuk mund të harrojmë se pjesëtarë të bandave janë ekzekutuar nga kundërshtarët e tyre. Gazeta "Tirana Observer" boton sot emrat e 50 bandave më famëkeqe në Shqipëri.
Bandat
Një nga bandat kriminale më të lashta, ndoshta mund të jetë "Hakmarrja për Drejtësi", e cila mban vendin e parë për nga numri i madh i seancave gjyqësore në gjykatë. "Hakmarrja..." numëronte në fillimin e krijimit të saj 11 pjesëtarë, por njëri prej tyre është vrarë. Ndërsa të tjerë anëtarë të saj ndodhen jashtë Shqipërisë. Kjo organizatë ka një numër të madh akuzash, duke filluar nga vjedhja e duke përfunduar në vrasje, rrëmbime e vendosje bombe. Edhe banda e Lushnjës nuk mund të lihet mbrapa nga krimet që ka bërë. Disa nga anëtarët e saj ndodhen në bankën e të akuzuarve, ndërsa një nga pjesëtarët kryesorë të saj, Leonard Prifti është vrarë këtë vit në qytetin e Lushnjës. Ndërkohë, nëse do të pyesësh në qytetin e Korçës, për "bandën e Çobanëve", ata fare mirë mund të identifikohen me vrasjen më të freskët, atë të basketbollistit Klajdi Jaho, si dhe shokëve të tij. Dy nga anëtarët e kësaj bande janë arrestuar nga policia e qytetit të serenatave, ndërsa njëri prej tyre, Damiano Toshi është shpallur në kërkim dhe ndodhet në Greqi.
Bandat e Tiranës
Banda e Rrugës së Kavajës, dhe ajo e "Myslym Shyrit" kanë bërë emër në fushën e krimit në kryeqytet. Pjesëtarët e Rrugës së Kavajës numëron rreth 20, ku mbi 10 janë vrarë mes tyre. Madje nëse do të bësh një studim, vrasjet e kësaj bande janë edhe më të bujshme. Mjafton të përmendësh vrasjen me antitank të dy pjesëtarëve të saj, si dhe vrasjen po të pjesëtarit të kësaj bande me snajper në burgun 313. Të gjitha këto krime kanë ndodhur pas ndarjes së grupit në dy grupe kundërshtare. Ndërsa banda e rrugës "Myslym Shyri" është bërë e njohur në rrugën e krimit me pengmarrjen e Fatjon Demrilikës në vitin 2004, si dhe për vrasjen e pengut Klajdi Prenga në muajin gusht.
TIRANA OBSERVER
Krijoni Kontakt