Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 13
    i/e regjistruar Maska e Kosovari_78_Ca
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    257

Jemi dhe do te mbetemi Shqiptar

Edhe pse emri Kosovar eshte ne emrin time ketu, me pengon, por kur e kam marre kete emer ka qen shume kohe e gjate para disa viteve, dhe kur je i ri nuk i analizon te gjitha gjerat si duhet. Eshte desht te jete Dardani apo Shqptari

Mos e futni ne fjalorin tuaj te perditshem emrin KOSOVAR. NE JEMI SHQIPTAR

SHpresoj se SHqiptaret e Kosoves, kete here do te jete vigjilent para provokimeve te botes, dhe shpresoj se Shqiperia do ti rri perkrah ne qdo situat lidhur me qeshtjen kombetare Shqiptare. Nuk duhet te bijem ne grackat e pregaditura Sllavo-Evropiane. Nuk kemi me njerz te cilet japin vetem gishtin sikur nenshkrime.
    Shqiptaret jane SHqiptar, SHqperi, Kosove, Qameri, Maqedoni, Presheve, Bujanovc, Malsi etj etj dhe kudo qe jemi.
    Bile i bej apel te gjithe Shqiptarve te Kosoves qe qendrojn ne vende te ndryshme te botes, qe kur Kosova te pranohet dhe konfirmohet si shtet, mos lejoni te shkruehni sikur Kosovar neper pasaporte apo dokumenta te ndryshem. Duhet te qendrojm ashtu siq jemi UNIK si qdo here as me pak as me shumeS H Q I P T A R
    Ne jemi me te miret, vetem se Bota dhe Evropa qe jane munduar te na shkatrrojn ne qdo menyr qe gjete rastin dhe mundesin.

Ju pershendes dhe ju deshiroj qdo te mire dhe me shpres se Dardania(Kosova) te behet e pamvarur shume shpejt.

Sinqerisht
    Miresia civilizon inteligjencen
    PUNEN E SOTME MOS E LE PER NESER

“Po iu jap njė porosi,
    Kėmba e huaj keq iu rri,
    Nuk durohet gjithė vaji i fėmisė, Ēonu tė gjithė nė shėrbim Shqiperis”

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Ne qofte se shumica do te pranojne te deklarohen si kosovare ne dokumente ne te ardhmen raporti Shqiperi- Kosove do te jete si ai midis Gjermanise dhe Austrise,ndoshta edhe si ai i Bullgarise me Maqedonine.Ne qofte se kjo ndodh shqiptaret nga shumice ne Kosove do te ktheheshin ne pakice shqiptare ne mes te "kosovareve".Pra ate qe nuk e bene dot armiqte(te na ndajne ne shiptari e albanci) duke na vrare e na prere,do ta bejne vete shqiptaret(kosovaret) ne kohe paqe e lirie.Thirini mendjes vellezer shqiptare,apo do te duhet te shprehesha "kusherinj kosovare" ?

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga Kosovari_78_Ca
    Edhe pse emri Kosovar eshte ne emrin time ketu, me pengon, por kur e kam marre kete emer ka qen shume kohe e gjate para disa viteve, dhe kur je i ri nuk i analizon te gjitha gjerat si duhet. Eshte desht te jete Dardani apo Shqptari

SHpresoj se SHqiptaret e Kosoves, kete here do te jete vigjilent para provokimeve te botes, dhe shpresoj se Shqiperia do ti rri perkrah ne qdo situat lidhur me qeshtjen kombetare Shqiptare. Nuk duhet te bijem ne grackat e pregaditura Sllavo-Evropiane. Nuk kemi me njerz te cilet japin vetem gishtin sikur nenshkrime.
    Shqiptaret jane SHqiptar, SHqperi, Kosove, Qameri, Maqedoni, Presheve, Bujanovc, Malsi etj etj dhe kudo qe jemi.
    Bile i bej apel te gjithe Shqiptarve te Kosoves qe qendrojn ne vende te ndryshme te botes, qe kur Kosova te pranohet dhe konfirmohet si shtet, mos lejoni te shkruehni sikur Kosovar neper pasaporte apo dokumenta te ndryshem. Duhet te qendrojm ashtu siq jemi UNIK si qdo here as me pak as me shumeS H Q I P T A R
    Ne jemi me te miret, vetem se Bota dhe Evropa qe jane munduar te na shkatrrojn ne qdo menyr qe gjete rastin dhe mundesin.

Ju pershendes dhe ju deshiroj qdo te mire dhe me shpres se Dardania(Kosova) te behet e pamvarur shume shpejt.

Sinqerisht
    Ti ske bere gabim qe e ke venduar kosovar , ajo sduhet te na pengoj askujt secili e ka emrin e shtetit te vet , mirepo te gjith jemi shqiptare pa dallim krahine apo feje, une personalisht jam nga Maqedonia dhe asnjeher nuk i ndaj shqiptaret dhe kur sdo ta bej ate , sepse te gjith jemi shqiptare pa mar parasysh ndarjet krahinore....Me Respekt RaPSoul
    Sui generis

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Citim Postuar mė parė nga RaPSouL
    Ti ske bere gabim qe e ke venduar kosovar , ajo sduhet te na pengoj askujt secili e ka emrin e shtetit te vet , mirepo te gjith jemi shqiptare pa dallim krahine apo feje, une personalisht jam nga Maqedonia dhe asnjeher nuk i ndaj shqiptaret dhe kur sdo ta bej ate , sepse te gjith jemi shqiptare pa mar parasysh ndarjet krahinore....Me Respekt RaPSoul
    Shteti yt eshte Maqedonia,por ti i thua vetes shqiptar dhe perdor flamurin e Shqiperise,ndersa ne Kosove do ti shkruajne ne pasaporte "kosovar"dhe do te kene nje flamur tjeter.A e kupton ndryshimin midis teje dhe tyre.

Evidenca Maska e RaPSouL
    Anėtarėsuar
    09-03-2006
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    17,464
    Citim Postuar mė parė nga murik
    Shteti yt eshte Maqedonia,por ti i thua vetes shqiptar dhe perdor flamurin e Shqiperise,ndersa ne Kosove do ti shkruajne ne pasaporte "kosovar"dhe do te kene nje flamur tjeter.A e kupton ndryshimin midis teje dhe tyre.

E kuptoj shume mire , mirepo te gjith jemi shqiptar nuk duhet ta harojme se jemi vellezer pa mar parasysh ne cfar shteti banojme, per kete skam dyshim sot edhe 100 vjet , edhe pse jetoj ne maqedoni une jam shqiptar , edhe po te jetoja ne kosove une jam kosovar, une thash thjesht se nuk eshte gabim i madh te quash veten ne baze te shtetit ku banon , sepse te gjith shqiptaret nuk banojne ne shqiperin memdheun e cdo shqiptari, psh ktu tek ne ne Maqedoni , shtetet tjera nuk na njohin neve shqiptareve si shqiptar po Maqedon pasi kemi nenshtetesin e tyre skem cte bejme dhe sdo mund te ndryshojme asgje deri sa te jemi nje shtet i perzier..
    Sui generis

Peace and love
    Anėtarėsuar
    16-06-2006
    Vendndodhja
    usa
    Postime
    1,897
    Po mer vlla i dashur, por shqiptaret ne Maqedoni jan 25% e popullsise,ndersa ne Kosove jane 95%.Pse duhet te pranojne shqiptaret ti ndryshohet emri,hymni e flamuri?
    Sipas kesaj logjike edhe Serbia dhe shume shtete te tjera qe kane shume me teper minoritete se Kosova duhet te ndryshojne flamujt e tyre.Kosova flamur ka,jane minoritetet qe duhet te kene te drejten e simboleve te tyre(serbet kane flamur,keshtu edhe turqit).Idea eshte kjo: shume leshime kane bere shqiptaret deri sot,shume te dobet jemi per te mbrojtur interesat tona kombetare,shume shpejt pranojme imponimet,kenaqemi gjithmone me pak,i shtyjme problemet per me vone.

i/e regjistruar Maska e Kosovari_78_Ca
    Anėtarėsuar
    24-12-2003
    Vendndodhja
    Kanada
    Postime
    257

Pershendetje

Po ta kishume ndryshuar, flamurin, himin, kulturen, Serbia sigurisht se do te na kishte plotsuar te gjitha kushtet dhe deshirat vetem te mbesim ashtu siq ka deshire ajo.

Shpresoj qe lideret kosovare nuk jane aq mendje lehet me pranu
    Nese lideret Shqiptar te Dardanis(Kosoves) pranojn manipuliment e BE per flamurin se cilin duhet te kete Dardania(Kosova) eshte tmerr dhe katastrof per disa lider serioz per qeshtje shqiptare. E gjithe ajo qe u shkri per kete populle e per kete vend vetem pse nuk pranoheni ne BE duhet ta nderrojm flamurin. Ah pune e madhe e nuk hym ne Be, pse a nuk po mund te jetojm pa Evrop. Qysh na ka shkel perpara mundohet te na shkel tashe e 100 vjet, sepse Evropes nuk i konvenon te kete nje populle te fort dhe te paster si Shqiptaret, sepse frigsohet se nje dite do te kerkojm dal nga dal tokat shqiptare te grabitura me shekuj me pare. Te na pranon Amerika mjafton, edhe ashtu spo me duhet Evropa dinake. E duam flamurin kuq me dy krenaren ne mes. Nese Dardania(Kosova) me te vertet e nderron flamurin dhe nuk ka kurfar simboli SHqiptare, atehere une i pari do te jeme qe do te kerkoj shtetsi ne Shqiperi dhe do ti largoj te gjitha dokumentat nga Dardania(Kosova)
    Miresia civilizon inteligjencen
    PUNEN E SOTME MOS E LE PER NESER

“Po iu jap njė porosi,
    Kėmba e huaj keq iu rri,
    Nuk durohet gjithė vaji i fėmisė, Ēonu tė gjithė nė shėrbim Shqiperis”

Feniks. Maska e niktironci
    Anėtarėsuar
    25-03-2007
    Vendndodhja
    Aty ku jetohet.
    Postime
    337
    Kur une them,Kosovar, une nenkuptoj Shqipetar.
    Nuk ka asnje lloj ndryshimi ndermjet ,Kosovarit dhe Shqiptarit.
    Te thuash Kosovar, per mua eshte njesoj si te thuash. Dibran, Shkodran ose Vlonjat. Keshtu qe ju nuk keni perse, ta merrni per keq. Une nuk di , ose nuk e kuptoj qe po te thuash Kosovar do te thote,serb ose nuk di c`te them.
    Kosovar do te thote Shqipetar, lum miku.

i/e regjistruar Maska e terili1
    Anėtarėsuar
    05-03-2007
    Postime
    124
    Citim Postuar mė parė nga Kosovari_78_Ca

Sinqerisht
    mos i ngatero gjerat patriot kur te thone kosovar nuk ka ndonje te keqe . je nga kosova , quhesh kosovar . je nga mirdita , quhesh mirditor, je nga dibra do te quhesh dibran ..... pra ketu nuk ka ndonje gje per tu habitur . kur themi kosove nuk percaktojm ndonje shtet tjeter por krahinen shqiptare te mbetur jashte kufirit. KOSOVE ose DARDANI nje gje kuptojme. eshte si te thuash ILIRIA ose SHQIPERIA.

TE RROJE SHQIPERIA

Manitu Maska e kiniku
    Anėtarėsuar
    08-07-2005
    Vendndodhja
    Mos tė na vijė cudi se cdo frymor nga vete natyra priret tė kerkoj ushqim; Lukreci
    Postime
    869
    Citim Postuar mė parė nga murik
    Ne qofte se shumica do te pranojne te deklarohen si kosovare ne dokumente ne te ardhmen raporti Shqiperi- Kosove do te jete si ai midis Gjermanise dhe Austrise,ndoshta edhe si ai i Bullgarise me Maqedonine

Jo; kjo ndodh vetem tek psedo patriotet te cilet patriotizmin e lidhin me emra e flamur. Ndjenja etnike nuk duhet te shtrihet ekskulzivisht vetem tek gjerat teknike te cilat jane imponuar nga stihia si pasoje e mosaftesise sone te i zgjidhim paralel me popujt tjere.

Kjo eshte nje gje qe Shqipet e Kosoves nuk e kuptojne. Kosova nuk ka nevoje per 'zhurme kaotike' patriotike por ka nevoje per pune, per Mjek, per krijues, etj etj.
    Where have all the good men gone
    & where are all the gods?

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Diaspora shqiptare nė mbrojtje tė ēėshtjes sonė kombėtare
    Nga altin55 nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 09-10-2012, 09:20
  2. Paketa e propozuar nga Ahtisari pėr statusin final tė Kosovės
    Nga Nice_Boy nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 451
    Postimi i Fundit: 21-10-2007, 12:59

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •