Duke marre ne konsiderate propozimiin e Lioness per ta levizur kete teme ne nje nenforum me te pershtatshem pasi duke trajtuar momente historike nuk i perket me nenforumit te Problemeve Nderkombetare por mendoj se mund te jete me mire tek Historia Boterore, dua ti jap nje pergjigje personit te meposhtem. Dua te theksoj me force qe po bej nje perpjekje mbinjerezore qe te ruaj normat e miresjelljes, etikes dhe sidomos perpjekje per te respektuar pozicionin tim si smod dhe Forumin Shqiptar;
Nuk ka me keq sesa injoranca e fermentuar. Po spaska me keq sesa klithjet injorante qe te shiten per dije sidomos kur shtrembrohen dhe masakrohen ne kete fare feje. E para e punes kur permend fakte historike ose shkruaji ato te qarta ose te pakten kopjoi qarte nga ata qe kane shpenzuar kohe per te transmetuar nje informacion qe jo gjithmone e gjen ne shqip. E dyta kur trajton dicka ne aspektin historik ose trajtoje te plote sic eshte perndryshe nese fut vetem nje pjese te shkeputur (lexo ate qe te intereson ty) atehere ky eshte dobicllek dhe spekullim qesharak qe vetem te bie ne fytyre si puna e peshtymes qe do ta hedhesh ne tavan. Adam Wishaupt dhe filozofia e Illuminatit jane te mbeshtetur dhe bazuar ne Roshaniyan e famshme evgjito-arabe sebashku me Hashishin qe me vone u transformua ne Assassins dhe qe e kane origjinen qe mijera vjet me heret qe ne Babiloni me Nebuchadnezzarin madje dhe pertej tij.Postuar më parë nga muslim_965
Te derdellitesh per gjera qe nuk ja ke idene sikur je duke pertypur thashetheme ne cajtoren e lagjes eshte nje psikoze qe i shkon per shtat nje mentaliteti arabo-evgjit por jo nje vendi europian dhe kulture europiane.
Turpi me i madh ne kete teme eshte kur diskutohet si shqiptare midis shqiptareve per te mirat apo te keqijat qe na ka sjelle Lindja (Arabia dmth) dhe tema nga te perveluarit e Allahut kalon ne jahudi, allah, syre, kuran, hadithe etj qe te vjen per te vjelle. Lexoj dike qe thote "kur ne pushtonim Spanjen..." ose "Kur ne hapnim shkollat e para ne Europe..." duke ju referuar me NE islamit dhe botes arabe... dhe me vjen te ve duart ne koke dhe te ulerij me kete injorance dhe verberi totale. E kam te veshtire te besoj qe keto fjale dalin nga goja e nje shqiptari. Se perceptoj dot sesi nje shqiptar mund te thote NE duke ju referuar botes arabe por ja qe ndodhka dhe qenka realitet. Dmth duam sduam sado te perpiqemi ta trajtojme nje teme ne aspektin historik gjuha do shkoje aty ku dhemb dhembi. Po u permend islami do filloje kundersulmi ndaj krishterimit dhe do dalim tek cifutet dhe te kontrolli i tyre dhe tek degjenerimi i botes perendimore dhe....Ca turpi o zot.
Vetem nga elemente te tille degjon piskama qe duan te kthejne vleren ne antivlere, injorancen ne kulture, shkaterrimin ne produktivitet. Lavazhi i trurit qenka shume i thelle dhe me duket pa shpetim per keta lloj njerezish. Jam i lumtur qe brenda kufijeve te Shqiperise nuk ka nje idiotllik te tille. Jam i lumtur qe keto gjera nuk perbejne realitet ne ato 28.000 km katrore se perndryshe do na merrte lumi.
Krijoni Kontakt