Close
Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 60 prej 110
    OPENMINDED Maska e land
    Anëtarësuar
    12-12-2003
    Postime
    7,684
    Citim Postuar më parë nga xnjeri
    Keta jan qe nga koha e mesjetes e kenej. juve paskeni harrur se shkencat i kan rrenjet qysh heret, jo nga mesjeta
    Ore çfar i ngateron gjerat kot se koti ti,une ju pergjigja ati muslimanit ngaqe pretendonte se rilindja europiane ishte e ndikuar drejt persedrejti nga islamizmi,ndersa persa i perket qyteterimit perendimor ai i ka renjet tek qyteterim i greko-romak,shkencat kane lindur ne Europe dhe jane zhvilluar ne Europe dhe U.S.A.edhe diçka tjeter Shqiptaret deri para pushtimit turk,kane pasur nje nivel kulturor dhe ekonomik absolutisht te barabarte me kombet Europiane,Turqit na sollen prapambetje dhe nje fe intolerante qe per fat te mire Shqiptaret se vrasin mendjen shume per islamizem,piksynimi i shqiptareve eshte perendimi dhe jo Arabia,dhe ne fund fare, çfar do te thuash me ate qe po nuk i hipem trenit musliman perndryshe...ti kujton qe ne shqiptaret trembemi nga jevgjit e arabise,gabohesh rende,
    UNE JAM TI-TI JE UNE

E LA NOSTRA GIOIA CON NOI

Perjashtuar Maska e xnjeri
    Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga land
    edhe diçka tjeter Shqiptaret deri para pushtimit turk,kane pasur nje nivel kulturor dhe ekonomik absolutisht te barabarte me kombet Europiane,Turqit na sollen prapambetje dhe nje fe intolerante

Ku p jetoni ju zotri, neve me qindra vite kemi qen nen pushtimin Romako Bizantin, edhe pse kemi qenë te njejt ne fe, por vetem se kemi dalluar ne sekte, nuk kemi pas kurfar te drejtash.... erdhen Osmanlitë edhe na qliruan njeher e pergjithmon nga armiku edhe na sollen pakez drit qe kemi qenë te privuar ma qindra vite nga vet vllezrit tan Romako Bizantin. Libri i parë ne gjuhen shqipe doli ne shekullin e 16 zotrata juaj, nese nuk keni harruar, dmth, gjat periudhes Otomane. Po ne ket periudhë neve si shqiptar ishim 99 ministra neper vende te ndryshme, kurse turqeli ishin vetem 123. Cfar dallimi. Sa milion shqiptar jemi, e sa milion Otoman ishin prap se prap e kishim ket te drejt...Kush ta ofron tash ket te drejt?
    Sa milion shqiptar jan neper bot edhe sa prej tyre kan ndonje pozitë te lart ne shtet?
    Pergjigja eshte: asnje.
    Keta ishin vetem disa shembuj sa per ilustrim se perndryshe kjo tem dot na mirrte me orë të tëra, ndoshta edhe ni seri ligjeratash.

Mos u mundoni ta hidhni hi ne sy me kesi genjshtra te ketilla, kinse kemi qenë te barabart dhe i kemi gezuar te njejtat drejta

Citim Postuar më parë nga land
    dhe ne fund fare, çfar do te thuash me ate qe po nuk i hipem trenit musliman perndryshe...ti kujton qe ne shqiptaret trembemi nga jevgjit e arabise,gabohesh rende,

Jo nuk thash se i trembemi, skem nevoj t'i trembemi, bile as ata nuk ja nte intersuar qe t'i trembemi.
    Krejt qka desha te them ishte se , njeriu i menqur nuk i del Lokomotives para por e pret derisa te vij edhe hyp ne te per te vazhdura rrugen drejt qellimit te caktuar. Kjo ishte e tera.Capito cun
    Ndryshuar për herë të fundit nga xnjeri : 20-06-2007 më 11:48

Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga Zarathustra.
    Ore meshirimi i magjypeve te arabise.

C'na grise veshet me kete Xhabirin tend 1300 vjet me pare kur islami sa kishte dale dhe askush nuk mund te thote se ishte pikerisht islami promotori i dijes. Se dyti a s'na thua si i sherbeu kultures shqiptare Xhabiri yt xhahil.

Nuk thash se i ka sherby kultures shqiptare, por pasi keni studiuar neper keto vende kaq te perparuar eshte dashur ta gjeni edhe ket emer kaq te madh. Eshte turp per nje student te kimisë qe nuk e njeh "babajn e kimisë"

Shko o xnjeri futi i tas me hashure atje se s'je ti per debat.

Jo ju ishit per debat..... ju nuk ishit as per bari ore, juve me ju qu me nje lop, juve i hupni dy. Ju nuk kishit kurfar kulture, as te debatit as te studentit, perdorni fjal banale ndaj pales kundershtare, si xhahil magjyp etj sju vjen turp.

Me citon si papagall shkrimet e te tjereve per islamin.

Fjalet e mia nuk i moret, u detyrova t'iu sjell citate nga me te njohurit dijetar , te cilet vijnë nga vendet qe juve i admironi pa kufi.Nese edhe ketyre nuk ju besoni, cfar t'iu sjell tjeter. Megjithate mua me mjafton nje fjalë e urt e nje dijetari ku thot: "kam debatuar me 1000 dijetar, qe te gjith i kam mundur -i kam bindur-, debatova me nje injorat, dhe me mundi"
    Eshte e vertet qe injoranti gjithher ju mund ,sepse asnjeher nuk eshte objektiv.

por as emrin nuk ia thua dot Zotit ne shqip por ia thua ne gjuhen e magjypeve arabe..

Po fjala e juaj e qe e perdorni shum shpesh "xhahil" eshte shqipe. Sa i marrë qe jeni, nguleni me fjalt tua e nuk ndjeni fare.

Iu ka kthyer islami ne njerez koketrashe e injorante, te pakomb e pa-kulture te veten e keshtu ju i kendoni lavde kultures arabo-magjype. C'na ka gjetur me keta idiote. Nuk i ndahet shpirti prej arabise edhe pse jetojne ne mes te Europes. Duan te bejne jeten e arabit mu ne mes te perendimit. Duan te vuajne si arab, te gezojne si arab, te qajne si arab, te ndiejne si arab, te jetojne si arab, dhe keshtu te zhdukin cdo zakon shqiptar perfshire edhe gjuhen, per ta zevendesuar me arabishten. Cfare xhahilesh...

Fal Zotit, feja islame na ka shendrruar ne njerz me plot kuptimin e fjales. Njerëz me vizion te kjart. Njerz me kulturë dhe indentit njerz, njerz,njerz edhe njerz. Njerëz me dashuri te flakt per fe dhe atdhe. Kthehu pak historis edhe shikoj gjerat ashtu siq duhet, e jo bardh e zi siq e ke merak me i pa.....
    Zotrata e juaj a mund te me gjeni ndonje shkollë e cila i ka sherby keti kombi ma shum se "Medreseja e mesme Alaudin,Prishtinë"
    Vetem gjat luftes ka dhen mbi 123 deshmor. Ka ndonje shkollë tjeter qe ka dhen kaq deshmor? Me miliona marka ia ofroj ushtris son qlirimtare,ne momentet ma te veshtira ju shkonin shliperat me ushqim ushtris si dhenjerzve te pa kulm e shum e shum gjera tjera qe nuk mundemi m'i permbledh ketu. Kjo gjat luftes, kurse para luftes kishte hap dyert e saja per te gjith. Mbledhje te dryshme te nivelit shtetror jan mbajtur ne kompleksin e saj. Gjithashtu edhe per vet Universitetin e Prishtinesë ishte motra e saj e vogel e cila ia hapi dyert per cdo mbledhje si dhe studentet i mabanin provimet e tyre ne objektin e saj. Edhe pse kishte trysni te pa nderprera nga shkau prap se prap kishin nje vizion dhe nje qellim, "t'i sherbejn ketij kombi" Ju kisha kshilluar juve si dhe antarve tjer te ketij forumi qe ta shikoni filmin dukumentar " Medreseja, shtepi e Zotit dhe e kombit" dhe ta shihni realitetin .
    Gjithashtu edhe gjat gjith historisë kombtare, hogjollaret, hafizat etj ishin ata qe i sherbyen me se shumti kombit. ndoshta nuk e keni harruar Ymer Prizerenin e shum tjer si ai , te cilet e shkruan historin me veprat e tyre te amshuemshme.
    Ky eshte islame qe ka prodhuar keta kolos me plot kuptimin e fjales.

Shkoni ore mbytuni ne arabi, e na lini ne te tjereve te gezojme qenien tone si Europiane. ...

Si evropian?! o i gjorë o i gjorë, po ty evropa te ka coptuar o i shkret, po si nuk keni as nje grimc dashuri kombtare. Ti edhe shum njerz tjer si ju, i sherbeni ketij projekti "coptimmin e tokave shqiptare ndal nga dal" nga vet dora e evropes shtrigë
    Ndryshuar për herë të fundit nga xnjeri : 21-06-2007 më 20:26 Arsyeja: disa shtojca

heretic Crusoe Maska e darwin
    Anëtarësuar
    25-08-2004
    Vendndodhja
    under the microscope
    Postime
    1,918
    Islami është si nje lokomotivë....nuk i dilet para. Për derisa është keshtu marë e mirë është qe te pritet në stacion derisa te vij edhe te hypet ne te se per ndryshe.....
    ... se përndryshe?.. çfarë, p.sh..

Do shpalosësh karakterin - si e quani, paqësor? - të fesë tënde arabe?

Keta jan qe nga koha e mesjetes e kenej. juve paskeni harrur se shkencat i kan rrenjet qysh heret, jo nga mesjeta
    E saktë, rrënjët i kanë në kohët kur zoti "juaj" inatçor dhe psikopat judeo-arabik nuk ishte shpiku akoma si krijim letrar. Në kohën kur dihej se Toka ishte e rrumbullakët, në kohën e paganëve.

Fal Zotit, feja islame na ka shendrruar ne njerz me plot kuptimin e fjales. Njerëz me vizion te kjart. Njerz me kulturë dhe indentit njerz, njerz,njerz edhe njerz. Njerëz me dashuri te flakt per fe dhe atdhe. Kthehu pak historis edhe shikoj gjerat ashtu siq duhet, e jo bardh e zi siq e ke merak me i pa.....

Islami të ka shndërruar në njeri?!

Truri yt është i infektuar rrezikshëm nga gangrena e allah-inës. Serbët mundohen me çdo kusht që infeksioni islamik të përhapet në Kosovë sa më shumë të jetë e mundur, dhe të ushtrohet në format më psikopatike. Përse serbët janë munduar gjithmonë të mbyllin shkollat shqiptare, por jo ato islamike? Mundohu ta shtrydhësh pak atë që ke mbi supe, të cilën në këto momente e quan gabimisht kokë, dhe të kuptosh përse të gjitha lajmet serbe në anglisht paraqesin "Islamic (nuk e përdorin kurrsesi fjalën Ethnic!) albanians in Kosovo..."

hë, kupton ndopak?

..

Herë tjetër, mos kopjo pa lexuar as vetë se çfarë kupton. Se pastaj nuk di të gjesh përgjigje se si xupat islamikë arabë, zbuluan ujësjellsa e kanalizime..1000 vjet pas romakëve paganë (jo të krishterë). Apo do thuash rishtaz që - i zbuluan arabët?

Dhe mos i diskrimino kinezët, persianët dhe indianët, thjesht sepse nuk janë islamikë.
    Prektora

Perjashtuar
    Anëtarësuar
    11-04-2003
    Postime
    1,348
    Nuk thash se i ka sherby kultures shqiptare, por pasi keni studiuar neper keto vende kaq te perparuar eshte dashur ta gjeni edhe ket emer kaq te madh. Eshte turp per nje student te kimisë qe nuk e njeh "babajn e kimisë"

Jo ju ishit per debat..... ju nuk ishit as per bari ore, juve me ju qu me nje lop, juve i hupni dy. Ju nuk kishit kurfar kulture, as te debatit as te studentit, perdorni fjal banale ndaj pales kundershtare, si xhahil magjyp etj sju vjen turp.

Fjalet e mia nuk i moret, u detyrova t'iu sjell citate nga me te njohurit dijetar , te cilet vijnë nga vendet qe juve i admironi pa kufi.Nese edhe ketyre nuk ju besoni, cfar t'iu sjell tjeter. Megjithate mua me mjafton nje fjalë e urt e nje dijetari ku thot: "kam debatuar me 1000 dijetar, qe te gjith i kam mundur -i kam bindur-, debatova me nje injorat, dhe me mundi"
    Eshte e vertet qe injoranti gjithher ju mund ,sepse asnjeher nuk eshte objektiv.

Po fjala e juaj e qe e perdorni shum shpesh "xhahil" eshte shqipe. Sa i marrë qe jeni, nguleni me fjalt tua e nuk ndjeni fare.

Zotrata e juaj a mund te me gjeni ndonje shkollë e cila i ka sherby keti kombi ma shum se "Medreseja e mesme Alaudin,Prishtinë"
    Vetem gjat luftes ka dhen mbi 123 deshmor. Ka ndonje shkollë tjeter qe ka dhen kaq deshmor? Me miliona marka ia ofroj ushtris son qlirimtare,ne momentet ma te veshtira ju shkonin shliperat me ushqim ushtris si dhenjerzve te pa kulm e shum e shum gjera tjera qe nuk mundemi m'i permbledh ketu. Kjo gjat luftes, kurse para luftes kishte hap dyert e saja per te gjith. Mbledhje te dryshme te nivelit shtetror jan mbajtur ne kompleksin e saj. Gjithashtu edhe per vet Universitetin e Prishtinesë ishte motra e saj e vogel e cila ia hapi dyert per cdo mbledhje si dhe studentet i mabanin provimet e tyre ne objektin e saj. Edhe pse kishte trysni te pa nderprera nga shkau prap se prap kishin nje vizion dhe nje qellim, "t'i sherbejn ketij kombi" Ju kisha kshilluar juve si dhe antarve tjer te ketij forumi qe ta shikoni filmin dukumentar " Medreseja, shtepi e Zotit dhe e kombit" dhe ta shihni realitetin .
    Gjithashtu edhe gjat gjith historisë kombtare, hogjollaret, hafizat etj ishin ata qe i sherbyen me se shumti kombit. ndoshta nuk e keni harruar Ymer Prizerenin e shum tjer si ai , te cilet e shkruan historin me veprat e tyre te amshuemshme.
    Ky eshte islame qe ka prodhuar keta kolos me plot kuptimin e fjales.

Si evropian?! o i gjorë o i gjorë, po ty evropa te ka coptuar o i shkret, po si nuk keni as nje grimc dashuri kombtare. Ti edhe shum njerz tjer si ju, i sherbeni ketij projekti "coptimmin e tokave shqiptare ndal nga dal" nga vet dora e evropes shtrigë
    Po cfare thua ooo ti shoku arab. Cfare te dha ty lindja valle magjyperine? Pao faktin qe falesh 5 here ne dite sot, asnjhere ne shqip.

A nuk shikon se sa mbrapa eshte sot Shqiperia dhe shqiptaret, pikerisht sepse i qendruan larg dhe u bene te huaj per dhe nga kultura e zhvillimi europiano-perendimor? Europa te ndau sepse ishim ne ata qe e lame Europen dhe iu dedikuam arabise, ishim ne ata qe e humben identitetin dhe kulturen tone europiane.

A e ke te qarte se nuk kemi asgje per te qene krenar per historine tone nen myslimanizem? Cfare do ti themi femijeve dhe brezave tane qe duan te shkojne ne Europe? Cfare krenarie do ti tregojme, ate qe ishim nga kombet e paket europiane qe nderruam fene edhe pse kemi nje hero kombetar Skenderbeun dhe nje humaniste te shquar si Nene Tereza qe luftoi dhe iu dedikua pikerisht fese dhe kultures Europiane? Cfare do tu themi brezave kur te na pyesin pse ishim pikerisht ne shqiptaret, pasardhesit e Skenderbeut dhe princave krenare shqiptare, pikerisht ne pra te fundti qe krijuam shtet e komb?

A mos valle duhet te jemi krenare qe harruam komb, gjuhe, tradita e zakonet shqiptare per 500 vjet dhe iu perkushtuam atyre te arabeve injorante? A mos valle duhet te jemi krenare qe themeluam Egjyptin, qe qeverisem Libanin, dhe qe lame kockat dhe energjite shkretetirave te arabise dhe kombit shqiptar i dhame te fundit?? Cfare figure te shquar te kultures shqiptare ti zeme ne ne goje femijeve tane per ato 500 vjet? S'ka asnje figure myslimane te kultures shqiptare qe prej Skenderbeut e deri ne Rilindje. Cfare do tu themi femijeve tane kur ata te shikojne se interesi yne si komb eshte tek Amerika, Europa dhe kultura perendimore por ne nuk na iken shpirti prej magjypeve arabe.

Cfare do tu themi kur te shikojne se luften ne Kosove e fitoi Amerika per ne, por ne shpirtin dhe aleancen e kemi me arabet, pra armiqte me te eger te Amerikes?

Serbi ia arriti qellimit me ju. Iu ka kthyer ne popull qe iu tregon me gisht si jo-europiane dhe si popull me kulture anti-perendim. Por me e keqja eshte se iu ka lene nje kulture qe predikon injorance dhe mos-shkollim.

Islami eshte flame, kolere dhe shkaterrim per ne, dhe ashtu ka qene gjithmone. Pak muaj me pare 4 shqiptare islamike te arabizuar u kapen ne amerike ses kerkonin te sulmonin dhe vrisnin amerikane. A eshte ky patriotizem e shqiptarizem? Ja cfare te ben islami. Te ben te harrosh se cfare eshte interesi kombetar, te ben te harrosh zakonin shqiptar te burrerise dhe beses, e te kthen ne magjyp te pabese, ne alabak arabie, ne felliqesire.

Fara e keqe, e qelbur dhe piste e islamit duhet zhdukur nga shqiperia se na ka degjenruar si komb. Na ka bere si arabet njerez te eger, te varfer, injorante dhe me mentalitet primitiv, na ka izoluar nga perendimi dhe kultura e tij qe gjeneron dije dhe mireqenie, na ka degjeneruar shpirtin, zakonet, kulturen dhe qenien tone. Na ka kthyer pra ne magjype.

.... ...
    Anëtarësuar
    30-01-2005
    Postime
    4,049
    Sic jam shprehur mesiper, kjo teme nuk mund te trajtohet ne menyre historike sadopak asnjanese, pa u ndare ne dy kategori: cfare i solli Lindja Europes, dhe cfare i solli Shqiperise. Duhet pasur parasysh se Lindja dhe Perendimi "u ndeshen" apo u takuan ne kohen e zhvillimit te civilizimit arab (pre-otoman) dhe Shqiperia u "prezantua" me Lindjen gjate perandorise otomane dhe fillimit te renies te atij civilizimi. Patjeter qe eshte veshtire te qendrosh larg nuancave fetare, teologjike. Por duke u perqendruar me shume ne to, cungohet historia.

i/e regjistruar Maska e REFERI
    Anëtarësuar
    13-06-2007
    Vendndodhja
    ne arenat e ringut
    Postime
    25
    Zarathustra: [QUOTE] Islami eshte flame, kolere dhe shkaterrim per ne, dhe ashtu ka qene gjithmone. Pak muaj me pare 4 shqiptare islamike te arabizuar u kapen ne amerike ses kerkonin te sulmonin dhe vrisnin amerikane. A eshte ky patriotizem e shqiptarizem? [/QUOTE
    Ketu stop zaratustra se i ke kaluar te gjith limitet me genjeshtra.Keshtu nuk fitohet loja.E meriton kartonin e kuq.
    A ske marr vesh se ato kater shqiptar qe u zune ne amerik gjoja se do ta sulmojne nji baze ushtarake ????krejt kjo ishte "fake" mashtrim nga disa agjente rus.Tani ato te burgosurve u paguhet demshperblim vetem njerit ne shume prej 3 milion dollare.Ata i kane nxehur xhepat e ju shitni pallavra.
    E ti pse spo bene nji fake dhe do te shperblehesh me 4 milione dollare???hihihihi
    Jeta eshte gjyq kurse neve referojme(dhe na referojn (nji refer i famshem)

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-04-2006
    Postime
    560
    pershendetje,

Civilizimi i pare, po nga arabet, por jo nga myslimanet!!!

Prej se e kane marre arabin ne dore keta dreqnit e myslimanizmit, gjithmone vetem dhune dhe shkatrrime, gjeja se po e mbrojm islamin!!!E qka me keq ne emer te Zotiti[Allahut]

Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    267
    Citim Postuar më parë nga dardaniAU
    pershendetje,

Civilizimi i pare, po nga arabet, por jo nga myslimanet!!!

Prej se e kane marre arabin ne dore keta dreqnit e myslimanizmit, gjithmone vetem dhune dhe shkatrrime, gjeja se po e mbrojm islamin!!!E qka me keq ne emer te Zotiti[Allahut]

Po pse ore ja fut si kau peles.... po arabet para ardhjes se Muhamedit a.s. ishin populli ma i brisht ne rruzullin toksor.Njerz pa kurfar sistemi, por erdhi Muhammedi a.s. edhe i nxori nga ersira e paganizmit ne driten e islamit dhe i beri udhëheqsa te botes mbar. Per njek oh te shkurter formuan shtetin islam i cili shtrihej prej Kines ne lindje, deri ne Spanj ne perendim edhe ate per nje koh shujmte shkurter. Vetem spanjen e kemipas ne durt tona 5 shekuj , e prej qe na ka dal nga duart tona , ende nuk kan kaluar 5 shekuj, bile edhe nuk dot kalojn sepse do ta rikthejm perseri insha_Allah. edhe ate shum shpejt.

Anëtarësuar
    26-12-2006
    Postime
    267
    Po cfare thua ooo ti shoku arab. Cfare te dha ty lindja valle magjyperine? Aop faktin qe falesh 5 here ne dite sot, asnjhere ne shqip..

Mua per vete me ka sjell shum. Njeherit jam ne gjendje ta di qellimin tim final, qellimin e ardhjes sime ne ket botë si dhe cfar me pret mbas vdekjes. Po te ishte vetem kjo do te mjaftonte por ka edhe shum gjera tjera qe dot na merrte shum koh per t'i treguar por po mjaftojm vetem me kaq.

A nuk shikon se sa mbrapa eshte sot Shqiperia dhe shqiptaret, pikerisht sepse i qendruan larg dhe u bene te huaj per dhe nga kultura e zhvillimi europiano-perendimor? Europa te ndau sepse ishim ne ata qe e lame Europen dhe iu dedikuam arabise, ishim ne ata qe e humben identitetin dhe kulturen tone europiane dhe u beme te huaj per europianet.

Shqiptaret kan mbetur mbrapa se merren me budalleqe jo qe islami i ka len te prapambetuar, perkunder kur neve i qendruam besnik islamit, kishim pozita te larta edhe jasht shtetit tonë. Por kur u dham mbas evropes shtrig e cila eshte mesuar te jetoj vetm duke thithur gjakun e tjerve edhe duke coptur tokat e tjerve per qellimet e saja te flliqta.

Europa te ndau sepse ishim ne ata qe e lame Europen dhe iu dedikuam arabise, ishim ne ata qe e humben identitetin dhe kulturen tone europiane dhe u beme te huaj per europianet.

Perkunder ti misheruesi evropjan. Kur neve ishim nen sundimin serb erdhen Otomanet edhe na qliruan nga ato bisha, e kur evropa e pa se neve po i qelum syt erdhi me disa tipa dhe stereotipa si tipi i juaj edhe u mundua qe te na kthej prap nen kolonin serbosllave dhe te qendrojm nen kthetrat e tyre si robet e msjetes. Ku dita dites mundohen te na humbin identitetin ton duke paguar majum disa tipa si tipi i juaj per t'i sherbyer interesave te tyre, por per fat te mir njerzit po i shohin gjerat taman siq duhet shikuar e jo me, bardh e zi siq na ireferonin keta stereotipat si tipi i jauj. Neve nuk do t'ia harojm kurrë evropes shtrigë coptimin e tokave tona qe i kemi trashiguar me shekuj, ashtu siq nuk ka per t'ia harruar Japonia USA-së hudhjen e armes berthamore ne Hiroshima dhe Nagasaki

A e ke te qarte se nuk kemi asgje per te qene krenar per historine tone nen myslimanizem? Cfare do ti themi femijeve dhe brezave tane qe duan te shkojne ne Europe?
    Un kam cfar t'iu tregoj femijve te mi. Un i'u tregoj se kur neve i qendruam besnik islamit dhe muslimanve, ishim kolos dhe influeseus neper botë. Do t'iu tregoj se mbi 99 ministra ishim vetem gjat periudhes Otomane te shperndar neper bot. Do t'iu tregoj se neve ishim ata qe ua shkruanim alfabetin tjerve e shum e shum gjera tjera. Gjith kete krenari e kishim kur neve ishim musliman te devotshem.
    Do t'iu tregoj se para kesaj periudhe neve ishim te njejt me fe me romako bizantinet por vetem se ishim te nje sekti tjeter nuk gezonim kur far te drejte bile ishim te shtypur me shekuj, deri ne mas. Do t'iu tregoj se libri i parë ne gjuhen shqipe i qeli syt ne shekullin e 16 d.m.th gjat periudhes Otomane. Un vertet kam cfar t'iu tregoj femijve te mi.
    Por ti o i gjor cfar do t'iu thuash femijve tu kur t'i marrin vezh keto gjera e ti nuk do te kesh argumente bindese per t'iu pergjigjur. Eshte veshtirë kur femiu te thot pse na keni genjy baba. Mund ta paramendoj se si do ta ndjesh veten. Kesaj i thojn sjelli e bjeri vetes. Po mirë se vet po e kerkon

edhe pse kemi nje hero kombetar Skenderbeun dhe nje humaniste te shquar si Nene Tereza qe luftoi dhe iu dedikua pikerisht fese dhe kultures Europiane??
    Un nuk mund ta quaj hero nje person i cili u rrit ne oborrin e Romes e pastaj erdhi dhe u mundua te bej marrveshje me principaten serbe -armiku i mehershem- per ta luftuar perandorin OTOMANE, e cila na solli lirin dhe krenarinë
    Gjithashtu nuk mund ta quaj Humanitare nje grua e cila te varferve i'u afronte buken edhe kryqin. cka don te thot se: " o dyjat o asnjeren". Ketiji thojn kristianizem dhe katolicizem me zor. Kesai i thojn dhun ne fe. Neve ne Islam nuk kemi dhun dhe nuk e perdorum dhe as qe prodhojm dhun, as kunder armikut.
    Gjithashtu ajo nuk e ka shkel asnjeher token ton. Pse te krenohem me nje grua qe i'u perkushtua intersave kristiane te Romes, e jo intersave kombtare. Cfar i solli kombit tonë? Asgje.

Cfare do tu themi femijeve tane kur ata te shikojne se interesi yne si komb eshte tek Amerika, Europa dhe kultura perendimore por ne nuk na iken shpirti prej magjypeve arabe.

Un ua mesoj drejtesin e jo intersin personal. Un i keshilloj ne frymen e drejtsis dhe te pa ansisë -objektivitetit-.
    Kjo jep me kuptu se juve e shikoni intersin personal dhe jeni ne gendje te genjeni, shpifni dhete beni qmos per ta kamofllizhuar te verteten. Sa i marr qe jeni!!

Serbi ia arriti qellimit me ju. Iu ka kthyer ne popull qe iu tregon me gisht si jo-europiane dhe si popull me kulture anti-perendim. Por me e keqja eshte se iu ka lene nje kulture qe predikon injorance dhe mos-shkollim. .

Jo Serbia me juve po irealizon qellimete e veta. Qelli i saj eshte te na i hjek xhamiat te na i ndrroj emrat. Mundohet te na paraqes me identitet evrokristian. E ne fund del para botes dhe i thot ku qendron dallimi ne mes neve dhe shqiptarve askund as ne fe e as ne identitet e as ne kulturë -shkie me plotkumtimin e fjales, pse te ndahemi?
    E nese i'a arrijn qellimit dmth kemi mbet prap nen serbi. Ket e kandhurat prej juve.

Na ka kthyer pra ne magjype.
    Nese keni qenë magjyp -e mesa po duket magjyp qenkeni-, megjyp dot ngelni pergjithmon
    Ndryshuar për herë të fundit nga xnjeri : 28-06-2007 më 10:38

Faqja 6 prej 11 FillimFillim ... 45678 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Lindja
    Nga AsgjëSikurDielli në forumin Muzika shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-05-2010, 12:06
  2. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 12-12-2008, 19:56
  3. 150 vjet nga lindja e Frojdit
    Nga Kryeplaku në forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Përgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 22-07-2006, 13:04
  4. Kronikat e Derës: Lindja
    Nga Matrix në forumin Komuniteti protestant
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 30-11-2005, 07:46
  5. Lindja e femijes se pare "Djale"tradita shqiptare pse gezon familja?
    Nga Letersia 76 në forumin Tema shoqërore
    Përgjigje: 61
    Postimi i Fundit: 04-09-2002, 19:15

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •