Postuar më parë nga
xnjeri
Nuk thash se i ka sherby kultures shqiptare, por pasi keni studiuar neper keto vende kaq te perparuar eshte dashur ta gjeni edhe ket emer kaq te madh. Eshte turp per nje student te kimisë qe nuk e njeh "babajn e kimisë"
Jo ju ishit per debat..... ju nuk ishit as per bari ore, juve me ju qu me nje lop, juve i hupni dy. Ju nuk kishit kurfar kulture, as te debatit as te studentit, perdorni fjal banale ndaj pales kundershtare, si xhahil magjyp etj sju vjen turp.
Fjalet e mia nuk i moret, u detyrova t'iu sjell citate nga me te njohurit dijetar , te cilet vijnë nga vendet qe juve i admironi pa kufi.Nese edhe ketyre nuk ju besoni, cfar t'iu sjell tjeter. Megjithate mua me mjafton nje fjalë e urt e nje dijetari ku thot: "kam debatuar me 1000 dijetar, qe te gjith i kam mundur -i kam bindur-, debatova me nje injorat, dhe me mundi"
Eshte e vertet qe injoranti gjithher ju mund ,sepse asnjeher nuk eshte objektiv.
Po fjala e juaj e qe e perdorni shum shpesh "xhahil" eshte shqipe. Sa i marrë qe jeni, nguleni me fjalt tua e nuk ndjeni fare.
Fal Zotit, feja islame na ka shendrruar ne njerz me plot kuptimin e fjales. Njerëz me vizion te kjart. Njerz me kulturë dhe indentit njerz, njerz,njerz edhe njerz. Njerëz me dashuri te flakt per fe dhe atdhe. Kthehu pak historis edhe shikoj gjerat ashtu siq duhet, e jo bardh e zi siq e ke merak me i pa.....
Zotrata e juaj a mund te me gjeni ndonje shkollë e cila i ka sherby keti kombi ma shum se "Medreseja e mesme Alaudin,Prishtinë"
Vetem gjat luftes ka dhen mbi 123 deshmor. Ka ndonje shkollë tjeter qe ka dhen kaq deshmor? Me miliona marka ia ofroj ushtris son qlirimtare,ne momentet ma te veshtira ju shkonin shliperat me ushqim ushtris si dhenjerzve te pa kulm e shum e shum gjera tjera qe nuk mundemi m'i permbledh ketu. Kjo gjat luftes, kurse para luftes kishte hap dyert e saja per te gjith. Mbledhje te dryshme te nivelit shtetror jan mbajtur ne kompleksin e saj. Gjithashtu edhe per vet Universitetin e Prishtinesë ishte motra e saj e vogel e cila ia hapi dyert per cdo mbledhje si dhe studentet i mabanin provimet e tyre ne objektin e saj. Edhe pse kishte trysni te pa nderprera nga shkau prap se prap kishin nje vizion dhe nje qellim, "t'i sherbejn ketij kombi" Ju kisha kshilluar juve si dhe antarve tjer te ketij forumi qe ta shikoni filmin dukumentar " Medreseja, shtepi e Zotit dhe e kombit" dhe ta shihni realitetin .
Gjithashtu edhe gjat gjith historisë kombtare, hogjollaret, hafizat etj ishin ata qe i sherbyen me se shumti kombit. ndoshta nuk e keni harruar Ymer Prizerenin e shum tjer si ai , te cilet e shkruan historin me veprat e tyre te amshuemshme.
Ky eshte islame qe ka prodhuar keta kolos me plot kuptimin e fjales.
Si evropian?! o i gjorë o i gjorë, po ty evropa te ka coptuar o i shkret, po si nuk keni as nje grimc dashuri kombtare. Ti edhe shum njerz tjer si ju, i sherbeni ketij projekti "coptimmin e tokave shqiptare ndal nga dal" nga vet dora e evropes shtrigë
Krijoni Kontakt