Jo fanatizmi po vjen nga te dyja anet ,shpeshhere ma shume po vjen nga zaratustrat e mendimtar si ky.Postuar më parë nga land
Duhet me i ndale fanatikat nga te gjitha anet qe vijne
Jo fanatizmi po vjen nga te dyja anet ,shpeshhere ma shume po vjen nga zaratustrat e mendimtar si ky.Postuar më parë nga land
Duhet me i ndale fanatikat nga te gjitha anet qe vijne
Postuar më parë nga Zarathustra.
Pse ja fut kot ore neve me shekuj kemi qen nen pushtimin Romako Bizantin e pastaj edhe nen Serbi, por nu kemi gezuar kurfar te drejte. E thom me plot gojen kurnifar te drejte. Te pakten nje abetare ne gjuhen shqipe nuk e kishim. Erdhen Otomanet edhe na qliruan nga serbet sllav edhe na i hapet syt me gisht sepse i kishim te mbyllyr nga errësira e vllezerve tan katolik- krshter, Romak,Bizantin,Serb.
Na dhuruan librin e parë ne gjuhen shqipe qe ishim te privuar me shekuj. Na i hapet portat me mbar boten dhe na dhan poste e poste e me ne fund deshen te na krijojn shtetin ton shqiptar duke pas shkupin per kryeqytet, por kur evropa pa se cfar po ndodh, i pregaditi disa steorotipa shqiptar te cilet thirrnin drejt evropes dhe na larguan nga Otomanet edhe na coptuan << sic thot populli: pik e pesë>>.
Po eshte e vertet se nuk do te dallonim edhe niherit do te ngelnim perseri nen serbi, sepse serbia do tashfrytzonte ket rast edhe do te dilte para opinionit publik duke then: "se keta juk jan shqiptar por serb edhe nuk kan pse te ndahen nga ne"Postuar më parë nga Zarathustra.
Juve jeni armiku i shqiptarizmit qe luftoni me ter qenien tuaj per ta shuar cdo gje qe eshte shqiptare.Por nuk do te arrini ore. Kan marr fund teoritë e darvinit. Islami na e ka ruajtur edhe identitetin edhe kulturen edhe cdo gje tjeter shqiptare e edhe me tutje dot vazhdoj te naj ruaj.
Vertet gjerat mund te luftohen dhe te zhduken vetem nga mbrenda, edhe ky zotriu mundohet ta zhdukë identitetin,kulturen,civilizimin dhe cdo gje tjeter shqiptare,duke u paraqit me dyftyrsin e tij si shqiptar a nuk i ka as dy lidhjet ma te shurta me shqiptarizem, por eshte nje armik i perbetuar i shqiptarizmit.
Te ketilit duhet zhdukur jo vetem nga trojet dhe forumet shqiptare,por edhe nga rruzulli toksor ne tersi.
Allahu i mallkoft armiqt tanë
Sa i marrë qe jeni. Mundoheni ta pastroni ndyrsiren me urinë. Kjo cfar thuani ju eshte nje argument i gjall qe ne islam nuk ka dhunë, e as qe njeh dhunë. Otomanet edhe pse ishin superfuqi e asaj kohe, nuk i islamizonin njerzit me zor sic pretendojn disa armiq te islamit dhe te shqiptareve, kinse islami i perhap ne trojet tona me shpat. Vet ngelja e ktyre popujve -perveq shqiptarve dhe boshnjakve- ne fen e tyre vertetojn se islami nuk i'u detyrua askujt por e zgjidhnnin me vet deshirë
Por siq thot Allahu ne Kur'an:
"Nuk verbohen syt, por verbohen zemrat"
Ata ishin vllezerit e tyre te krishter, kurse neve na konsiderojn si armiq sepse jemi musliman.Postuar më parë nga Zarathustra.
Evrop shtrigë eshte buk permyst sikurse edhe juve, dhe harron qe ky islam i kishte nxjerr nga errësira e mesjetes. Kurse tani ajo kthehet, vjedh dhe plaqkit neper vendet islame.Por cdo gje ka fundin e vet. Cdo gje qe bazohet dhe ndertohet mbi pa drejtesin permbyset shumshpejt. Ky eshte ligj i Zotit ne gjithësi.
Edhe evropes i ka ardh fundi.
Me teritor po, por jo me fe dhe tradit. Neve jemi kunder cdo gjeje jo njerzore, si homoseksualizmi dhe shum pislliqe tjera qe evropa i mbron me ligj.
Neve jemi qenje njerzore e jo shtazarake sic jan evropjanet.
Nese juve deshironi te jen te atill? dyert i keni te hapura. Mund te hypni ne trenin evropjan-homoseksual qe ju shpie deri te nje degjenerim shtazarak
Neve nuk na nevojiten kesi flliqsirash. Ikni sa ma shpejt qe eshte e mundur. Kurr fytyren mos ta pafshum, se juve jeni mikrrobi i shqiptarizmit qe mundoheni ta zhdukni me pislliqet evropjane
Ndryshuar për herë të fundit nga xnjeri : 01-07-2007 më 12:13
Ej ti 100here e ke permendur kte librin e pare shqip,qe ta mesosh njehere e mire,libri i pare shqiptar eshte "MESHARI" i Gjon Buzukut,nje liber i katekizmit katolik dhe nuk ka te beje fare me otomanet apo islamin,shko dhe mbaro shkollen tetevjeçare dhe pastaj ec dhe debato ketu,e thote mire Riu menyra me e mire per te diskretituar islamin eshte ta lesh nje musliman te flasi.
UNE JAM TI-TI JE UNE
E LA NOSTRA GIOIA CON NOI
Or ti, mjaft se na hape barkun, pash zotin! Edhe genjeshtra dhe debilizmi kane nje kufi. Na dhane otomanet librat dhe deshen te na benin shtet thote, he pike e zeze!!!
Libri dhe shkolla shqipe ishin te jashteligjshme ne perandorine otomane deri ne fillimet e Shek. te 20. Ne vitin 1908 ne parlamentin turk kundershtohej vete ekziztenca e kombit shqiptar si identitet i vecante... boll na cave tr*** se nuk po u flet gomereve te medresese.
Me duket se i ke bere llogarite nje cike gabim. Hap nje liber gjeografie dhe shih se Shqiperia ndodhet ne Evrope; pastaj hap nje liber historie dhe shih se ka qene pjese e zhvillimeve te hapesires evropiane qe ne periudhen e qyteterimit greko-roman. Keshtu qe, me mire merr ti Orient Expressin dhe ik andej nga ke ardhur para 400-500 vjetesh, para se te jete vone per ty.Postuar më parë nga xnjeri
Hajt, udhe e mbare, dhe te na shkruash ndonje leter se na merr malli!
Ndryshuar për herë të fundit nga D@mian : 01-07-2007 më 14:44
FLUCTUAT NEC MERGITUR
Eshte interesante D@mian se si gjith keto gjera ishin te jashtligjshme per ne por per Greqine u la cdo gje ? Si mendoni ju ?
Si mendoni ju per greqine gjithashtu, si raprezentantet me "fisnike" bastarde te fares jevgjite perendimore qe akademiket tane si Ylli Popa dhe rrockat e tjera orthodokse e mbeshtesin agresionin e ketij populli qe rrenjet ka gjasa ti kete edhe me larg e thelle ne lindje se sa vet turqit ?
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
po turqit kisha i la te hynin ne ballkan dhe iu dha celsat e perandorise qe po e merrnin arbrit apo jo- kshu qe kisha dhe xhamia ishin dorperdore per 500 e ca vjet - jevgu ndimon jevgun dhe ia fut shqiptarit
paqe dashuri prosperitet luledele integrim euroatlantik ylbera ne qiell qingja dildo etj
Ka mundesi te mbyllet kjo teme, a te transferohet ne ndonje vend tjeter? Nuk e ka vendin ne kete nenforum, plus qe eshte mbush hambari, dmth tema, me idiotlleqe te cdo kalibri.
PS: Genesis, lol, si gjthmone ...
xnjeri, debati me ty mbyllet ketu. Niveli yt i dijeve per kombin tone dhe historine e civilizimit ne Shqiperi eshte teper i ulet, aq sa nuk ia vlen as te te quaj kundershtar ne debat. Pastaj nuk mund te debatohet me nje shqiptar qe edhe figuren e Skenderbeut dhe Nene Terezes e perjashton nga elita kombetare.
Tema eshte cfare na solli lindja, dhe le te vazhdojme ketu. Per te diskutuar kete le te shikojme disa aspekte te civilizimit arabo-mysiman.
1) A e keni vene re se myslimanet e mirefillte (sidomos arabet) jane nje komb qe s'kane ART? DO tiu lutesha qe te pyesni veten sa artiste te shquar myslimane njihni ju pa bere kerkime te detajuara, dhe pastaj sa do gjeni pas nje kerkimi te hollesishem? Sa piktore, skulptore, aktore, kompozitore, etj etj me fame boterore do gjeni nga bota islamo-arabe dhe qe i perkasin kultures islamo-arabe?? Bukuria shpirterore dhe civilizimi i nje kombi materializohet ne art, kjo ka qene e vertet per te gjitha civilizimet qysh prej koheve te lashta, nderkohe civilizimi arabo-mysliman nuk e njeh artin. Nje shembull bajat qe e verteton kete me se miri eshte psh veshja e arabeve, ose MODA, sot e konsideruar nje art i mirefillte neper bote. Myslimanet sidomos ata te arabise sot vishen njesoj si 1000 vjet me pare. Asnje evoluim nuk ka pasuar ky zakon apo kjo tradite ne boten islame. 1000 vjet njesoj, tregon nivel shume te ulet kreativiteti mendor dhe shpirteror edhe pse sic e thashe veshja eshte nje rast banal (ne dukje).
2) Ne vazhdim te se pares, a e keni vene re se bota islamo-arabe nuk e njeh ARGETIMIN? Me kete une kryesisht nenkuptoj SPORTIN. Asnje sport sado i varfer apo i panjohur nuk dihet te kete dale nga bota islame? Kjo tregon edhe njehere mefshtesi dhe nivel te ulet energjie te kesaj kulture. Arabet akoma e kalojne kohen duke dredhur tespiet apo duke pire hashish dhe bere muhabet. Dembelizmi eshte norme ne boten islame.
Ky mentalitet na ka pllakosur edhe ne sot si shqiptare. Shikoni me vemendje dhe me thoni cila eshte passtime me i preferuar i shqiptareve??? Te piret kafe, duhan dhe ndenja kot neper klube? Ne te gjithe boten thone "Koha eshte flori", nderkohe shqiptaret kapardisen klubeve per shtate pal qejfe duke e vrare kohen kot dhe duket sikur e kane te tepert. Ne fakt ky eshte zakoni i turqeve te qemotit, qe kurre nuk jane marre me aktivitete te dobishme dhe nuk e vrisnin shume mendjen apo fizikun. Ky zakon dominon deri diku edhe ne zonat e tjera te Ballkanit ku sundoi Turqia, por ne Shqiperi eshte absolut.
3) A keni vene re se ne arabi nuk ka thuajse asnje universitet jo-fetar e te mirefillte shkencor me emer qe nuk eshte ndertuar nga europianet? SIgurisht, per mua kjo eshte kuptueshme, pasi Universitet dhe arsimi si institucion u ndertua dhe konsolidua ne perendim per ti sherbyer zhvillimit teknologjik, ekonomik, social dhe kulturor qe ne boten arabe mungonte totalisht.
Si perfundim mund te thuhet pa frike se Lindja na solli verferine shpirterore, prapambetjen sociale, ate ekonomike, dhe injorancen intelektuale. Keto jane pika kyce te zhvillimit dhe konsolidimit te identitetit kombetar te nje kombi.
Eshte ketu me vend te perseris edhe nje here faktin qe shumica e zonave te krishtera shqiptare ngelen brenda territorit shqiptar ne 1913, pasi ato reflektonin identitet kombetar (shqiptarizem) te paster. Territoret qe u ndane nga shteti shqiptar ishin territore kryesisht te banuara nga shqiptare myslimane, identiteti kombetar i te cileve ishte mjaft i vaket nga 500 vjet turqi. Iu lutem te argumentoni te kunderten ne rast se kjo iu duket e pavertete.
Ndryshuar për herë të fundit nga Zarathustra. : 01-07-2007 më 21:50
Kjo teme nuk ka pse te mbyllet sepse eshte trajtuar vetem aspekti mikroskopik 500vjecar i saj, dhe jo ai 3000 vjecar.Postuar më parë nga Lioness
Mund te shtjellohesh ne pjesen e fundit ? Mos u pezmatove si quajte rrocke Ylli Popen ? Me fal se ai eshte kryetari i akademise shqitpare me demek bythlepiresi lavire i Janullatosit, si te gjith "intelektualet" e tjere orthodokse pa pik kulture kombetare.
Lindja na ka sjell vec roberi e lufte, here si perse, here si greke, here si sllave e njejta fare barbare.
"The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML
Po te lexosh postimet e mia te meparshme kam bere apel te zgjerohet prizmi i temes. Duke pare se qe nga hapesi i temes e me tutje biseda eshte shume e ngushte dhe trajtohet "Lindja teologjike" dhe jo ajo "gjeografike" atehere per kete arsye thashe te mbyllet ose te transferohet atje ku e ka vendin.Postuar më parë nga Genesis
Nuk eshte problematike nderkombetare. Problematike nderkombetare eshte psh makinat-bomba qe po gjejne sa andej ketej ne Angli, apo bomba ne Jemen, vizita e Chavez ne Iran, suksesi i negociatave me Korene e Veriut etj etj etj te kesaj natyre.
PS: post scriptum ishte se si gjithmone nje ceshtje trajton eshte apo s'eshte vendi. Ne nje bosht i shikon gjerat. S'po gjykoj, eshte thjesht konstatim.
Krijoni Kontakt